Zlecenie 9103965 - Inwestycja w środki trwałe w celu adaptacji do sytuacji na...
(zakończone) | Zamówienie 9103965|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2022-08-11 |
przedmiot zlecenia | Inwestycja w środki trwałe w celu adaptacji do sytuacji na rynku i zwiększenia konkurencyjności restauracji Rodzaj zamówienia: Dostawy (nowe środki trwałe) W ramach zadania zaplanowano zakup nowoczesnego wyposażenia do trzech lokali restauracyjnych Zamawiającego. Zakupione środki trwałe umożliwią wprowadzenie zaplanowanych zmian, których celem jest poprawa konkurencyjności firmy poprzez zmianę organizacji i wydajności pracy w kuchni, a także przekształcenie jednego z lokali z pubu w restaurację z kuchnią włoską. Niniejsze zapytanie ofertowe dotyczy części planowanych do zakupu nowych środków trwałych, a mianowicie: 1) wałkownicy elektrycznej - 1 szt. 2) dzielarko-zaokrąglarki do pizzy - 1 szt. 3) zmywarek - 3 szt. 4) miksera do ciasta - 1 szt. 5) szafy chłodniczo-mroźniczej - 1 szt. 6) szaf chłodniczych - 9 szt. 7) kuchni gazowej 6-palnikowej – 1 szt. 8) pieców konwekcyjno-parowych – 2 szt. 9) witryna grzewcza – 1 szt. Poniższej przedstawiono wyszczególnienie pożądanych parametrów technicznych wymienionych wyżej środków trwałych. Parametry przedmiotu zamówienia na złożonej ofercie przez oferenta, muszą być tożsame z tymi wskazanymi poniższej, lub lepsze. Nie dopuszcza się ofert o parametrach gorszych niż te wskazane w opisie przedmiotu zamówienia. CZĘŚĆ 1) Wałkownica elektryczna - 1 szt. Kod CPV: 42200000-8 Maszyny do obróbki żywności, napojów i tytoniu oraz podobne części Wałkownica jest niezbędna do automatycznego wałkowania ciasta do pizzy, co pozwoli znacząco zmniejszyć pracochłonność, oszczędzić czas i kilkukrotnie zwiększyć wydajność w porównaniu do wałkowania ręcznego. Jest to konieczne, by zapewnić możliwość obsługi nawet ponad stu gości lokalu i osiągnąć ich zadowolenie z czasu oczekiwania na posiłek. Lokalizacja: Wały Dwernickiego 11, 42-202 Częstochowa. Pożądane parametry minimalne i funkcjonalności: - wykonanie z materiałów nierdzewnych; - zasilanie elektryczne i sterowanie przyciskiem; - wałkowanie ciasta o różnej wadze i wymiarach; - wałkowanie pizzy o średnicy od 26 cm lub mniejszej do minimum 45 centymetrów lub większej. W ramach zakupu wymienionych wyżej nowych środków trwałych (części 1-9) musi zostać zagwarantowane bezpłatnie: dostawa, uruchomienie, przeszkolenie personelu. Zapewnienie dostawy do lokalizacji wskazanej pod każdą częścią zamówienia.CZĘŚĆ 2) Dzielarko-zaokrąglarka do pizzy - 1 szt. Kod CPV: 42200000-8 Maszyny do obróbki żywności, napojów i tytoniu oraz podobne części Maszyna będzie niezbędna do szybkiego i wydajnego dzielenia na równe porcje oraz zaokrąglania ciasta do wypieku pizzy. Użycie maszyny pozwoli na przygotowywanie posiłków dla wielu osób, a także wcześniejsze przygotowywanie ciasta jako półproduktu. Zakup pozwoli znacząco skrócić czas związany z przygotowywaniem ciasta, pozwalając pracownikom skupić się także na innych zadaniach. Umożliwi też oferowanie produktu jednorodnego o takiej samej masie ciasta do każdej przygotowywanej pizzy. Lokalizacja: Wały Dwernickiego 11, 42-202 Częstochowa. Pożądane parametry minimalne i funkcjonalności: - wykonanie z materiałów nierdzewnych; - regulacja masy porcji ciasta w zakresie od 100 do 250 gramów lub szerszym; - zabezpieczenie przed przyklejaniem się ciasta do urządzenia; - wydajność do 100 sztuk na godzinę, - podstawa do wyrobu pizzy. W ramach zakupu wymienionych wyżej nowych środków trwałych (części 1-9) musi zostać zagwarantowane bezpłatnie: dostawa, uruchomienie, przeszkolenie personelu. Zapewnienie dostawy do lokalizacji wskazanej pod każdą częścią zamówienia.CZĘŚĆ 3) Zmywarki - 3 szt. Kod CPV: 39713100-4 Zmywarki do naczyń Zmywarki do talerzy, szklanek i innych naczyń pozwolą na znaczne zmniejszenie pracochłonności i podniesienie wydajności pracy kuchni. Jednocześnie pozwolą na oszczędzenie znaczącej ilości wody i skrócenie cyklu mycia w stosunku do rozwiązań alternatywnych jak zmywanie ręczne lub zastosowanie mniej innowacyjnych urządzeń. Lokalizacja kupowanych 3 sztuk zmywarek (w każdej lokalizacji po jednej sztuce): 1) Wały Dwernickiego 11, 42-202 Częstochowa, 2) Aleja Najświętszej Marii Panny 45, 42-217 Częstochowa, 3) Aleja Jana Pawła II 2, 42-202 Częstochowa. Pożądane parametry minimalne i funkcjonalności: - wykonanie z materiałów nierdzewnych; - cykl mycia poniżej 3 minut; - oszczędność wody; - zużycie wody poniżej 1,5 litra na kosz; - maksymalna wydajność minimum 500 talerzy i szklanek na godzinę. - system podwójnego kosza o wymiarach 500/500mm, - szerokość i głębokość zmywarki 600/600mm, - funkcja płukania parą typu ECO VAPO RINSE lub rozwiązanie równoważne polegające na: wypełnieniu całej komory zmywarki parą, usuwaniu pozostałości substancji zasadowych, wzmocnieniu efektu samoczynnego suszenia, zmniejszeniu wymaganej ilości świeżej wody. - zasilanie 230V. W ramach zakupu wymienionych wyżej nowych środków trwałych (części 1-9) musi zostać zagwarantowane bezpłatnie: dostawa, uruchomienie, przeszkolenie personelu. Zapewnienie dostawy do lokalizacji wskazanej pod każdą częścią zamówienia.CZĘŚĆ 4) Mikser do ciasta - 1 szt. Kod CPV: 39711211-1 Miksery kuchenne Zakup profesjonalnego miksera umożliwi szybkie i wydajne wyrabianie dużej ilości ciasta do pizzy. Wydatek jest niezbędny dla uruchomienia pizzerii i zapewnienia możliwości obsługi znaczącej liczy klientów. Lokalizacja: Wały Dwernickiego 11, 42-202 Częstochowa. Pożądane parametry minimalne i funkcjonalności: - elementy mające kontakt z żywnością wykonane z materiałów nierdzewnych; - zasilanie elektryczne; - pojemność minimum 20 kg ciasta; - regulacja prędkości, - zasilanie 230v W ramach zakupu wymienionych wyżej nowych środków trwałych (części 1-9) musi zostać zagwarantowane bezpłatnie: dostawa, uruchomienie, przeszkolenie personelu. Zapewnienie dostawy do lokalizacji wskazanej pod każdą częścią zamówienia.CZĘŚĆ 5) Szafa chłodniczo-mroźnicza - 1 szt. Kod CPV: 42513000-5 Urządzenia chłodnicze i mrożące Wydatek obejmuje nabycie dwudrzwiowej szafy chłodniczo-mroźniczej umożliwiającej przechowywanie w niskiej temperaturze dużej ilości surowców i półproduktów wykorzystywanych w kuchni. Lokalizacja: Wały Dwernickiego 11, 42-202 Częstochowa. Pożądane parametry minimalne i funkcjonalności: - pojemność 1200 litrów lub większa; - wykonanie ze stali nierdzewnej; - oświetlenie wewnętrzne; - funkcja chłodnicza oraz funkcja zamrażania; - rozwiązania zapewniające oszczędzanie energii; - zamek do drzwi; - drzwi przeszklone lub pełne. W ramach zakupu wymienionych wyżej nowych środków trwałych (części 1-9) musi zostać zagwarantowane bezpłatnie: dostawa, uruchomienie, przeszkolenie personelu. Zapewnienie dostawy do lokalizacji wskazanej pod każdą częścią zamówienia.CZĘŚĆ 6) Szafy chłodnicze - 9 szt. Kod CPV: 42513000-5 Urządzenia chłodnicze i mrożące Wydatek obejmuje zakup przeszklonych szaf chłodniczych do trzech lokali gastronomicznych firmy. Będą one wykorzystywane do przechowywania surowców i półproduktów, pozwalając na zwiększenie zapasów i wzrost wydajności pracy kuchni pod względem liczby realizowanych zamówień i tempa wydawania potraw. Lokalizacja kupowanych 9 sztuk szaf chłodniczych (w każdej lokalizacji po trzy sztuki): 1) Wały Dwernickiego 11, 42-202 Częstochowa, 2) Aleja Najświętszej Marii Panny 45, 42-217 Częstochowa, 3) Aleja Jana Pawła II 2, 42-202 Częstochowa. Pożądane parametry minimalne i funkcjonalności: - pojemność 650 litrów lub większa; - wykonanie ze stali nierdzewnej; - oświetlenie wewnętrzne; - rozwiązania zapewniające oszczędzanie energii; - drzwi przeszklone, - wykonanie ze stali nierdzewnej. W ramach zakupu wymienionych wyżej nowych środków trwałych (części 1-9) musi zostać zagwarantowane bezpłatnie: dostawa, uruchomienie, przeszkolenie personelu. Zapewnienie dostawy do lokalizacji wskazanej pod każdą częścią zamówienia.CZĘŚĆ 7) Kuchnia gazowa 6-palnikowa – 1 szt. Kod CPV: 39721100-3 Urządzenia do gotowania używane w gospodarstwie domowym Wydatek obejmuje zakup kuchenki gazowej 6-palnikowej z piekarnikiem. Zakup umożliwi wydajniejsze przygotowywanie potraw za pomocą obróbki termicznej w jednym lokalu gastronomicznym. Lokalizacja: Aleja Najświętszej Marii Panny 45, 42-217 Częstochowa, Pożądane parametry minimalne i funkcjonalności: - sześć palników gazowych o różniej mocy; - piekarnik elektryczny z oświetleniem i funkcją kontroli wilgotności, - zasilanie gazem z butli. W ramach zakupu wymienionych wyżej nowych środków trwałych (części 1-9) musi zostać zagwarantowane bezpłatnie: dostawa, uruchomienie, przeszkolenie personelu. Zapewnienie dostawy do lokalizacji wskazanej pod każdą częścią zamówienia.CZĘŚĆ 8) Piece konwekcyjno-parowe – 2 szt. Kod CPV: 42214100-0 Piece kuchenne Wydatek obejmuje zakup dwóch pieców konwekcyjno-parowych zapewniających możliwość łagodnego podgrzewania potraw, ostrożnego rozmrażania i dogotowywania potraw w krótkim czasie. Piece będą służyć do przygotowywania potraw znajdujących się w ofercie restauracji. Lokalizacja kupowanych 2 sztuk pieców (w każdej lokalizacji po jednej sztuce): 1) Aleja Najświętszej Marii Panny 45, 42-217 Częstochowa, 2) Aleja Jana Pawła II 2, 42-202 Częstochowa. Pożądane parametry minimalne i funkcjonalności: - temperatura od 50 do 250 stopni Celsjusza lub szerszy jej zakres; - zasilanie elektryczne; - oświetlenie; - kontrola wilgotności; - regulacja prędkości wentylatora, - w pełni automatyczny system czyszczenia pieca, - Minimum 7 półek o standardzie typu GN 1/1, - Drzwi urządzenia prawostronne, - automatyczne gotowanie z przyciskami szybkiego wyboru, - sposób wytwarzania pary –natryskowo, - wyświetlacz elektroniczny, - funkcja automatycznego mycia, - panel do obsługi dotykowy - regulacja pieczenia, - gotowanie na parze, - termoobieg - konwekcja, - funkcja gotowania, - panel dotykowy elektroniczny. W ramach zakupu wymienionych wyżej nowych środków trwałych (części 1-9) musi zostać zagwarantowane bezpłatnie: dostawa, uruchomienie, przeszkolenie personelu. Zapewnienie dostawy do lokalizacji wskazanej pod każdą częścią zamówienia.CZĘŚĆ 9) Witryna grzewcza – 1 szt. Kod CPV: 42214000-9 Piece kuchenne, suszarki do produktów rolnych oraz urządzenia do gotowania lub podgrzewania Witryna grzewcza do pizzy będzie wykorzystywana do dogrzewania pizzy, a także utrzymywania jej w odpowiedniej temperaturze. Funkcja ta jest szczególnie użyteczna przy realizacji zamówień z dowozem do klienta, a także w przypadku wcześniejszego zamówienia potrawy na konkretną godzinę. Może być także wykorzystywana do prezentacji produktów. Lokalizacja: Wały Dwernickiego 11, 42-202 Częstochowa. Pożądane parametry minimalne i funkcjonalności: - możliwość umieszczenia przynajmniej trzech sztuk pizzy o rozmiarze min 32 cm każda, - regulacja temperatury minimum od 30 do 90 stopni Celsjusza; - szyba; - podświetlenie wewnętrzne, - witryna do podgrzewania z min 4 obracającymi się półkami, - model: stal nierdzewna, - zaokrąglona przednia szyba, - łatwa obsługa, - włącznik/wyłącznik, - lampka kontrolna, - łatwe do czyszczenia, - zasilanie elektryczne. W ramach zakupu wymienionych wyżej nowych środków trwałych (części 1-9) musi zostać zagwarantowane bezpłatnie: dostawa, uruchomienie, przeszkolenie personelu. Zapewnienie dostawy do lokalizacji wskazanej pod każdą częścią zamówienia. |
branża | Elektronika, RTV, AGD, multimedia |
podbranża | sprzęt gospodarstwa domowego |
kody CPV | 39711211, 39713100, 39721100, 42200000, 42214000, 42214100, 42513000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | śląskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | śląskie |