Zlecenie 9009563 - II. Opis przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia...

   
Zamówienie 9009563 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2022-06-29
przedmiot zlecenia
II. Opis przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest zapewnienie cateringu w formie śniadania oraz jednodaniowego obiadu
dla 30 uczestników w/w projektu, którymi są osoby powyżej 60 r.ż. zrzeszeni w szczecińskim Kole Polskiego Związku Niewidomych Okręgu Zachodniopomorskiego z orzeczonym znacznym lub umiarkowanym stopniem niepełnosprawności ze względu na wzrok. 2. Termin realizacji usługi: od 01.08.2022 r. do 31.10.2023 r. od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. Śniadanie dostarczane na godzinę 9:00, obiad dostarczany na godzinę 13:00. Każdy posiłek należy zapakować w opakowanie jednorazowe dla każdej osoby oddzielnie. 3. Szacunkowa ilość posiłków (śniadanie + obiad tj. drugie danie): 9 900 posiłków (15m-ce x 22 dni/m-c x 30 osób). 4. Miejsce dostarczania posiłków: Siedziba PZN – Klub Seniora ul. J. Piłsudskiego 37 w Szczecinie. Koszty dojazdu pokrywa w całości Wykonawca. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczonych posiłków danego dnia wg potrzeb Zamawiającego w zależności od frekwencji uczestników. O liczbie posiłków na każdy kolejny tydzień Wykonawca będzie informowany w każdy piątek do godziny 12:00. Zaoferowana przez Wykonawcę cena za jeden rodzaj posiłku pomimo zwiększenia lub zmniejszenia nie może ulec zmianie przez cały okres realizacji umowy. 6. Jadłospis i posiłki: a) Dzienny jadłospis powinien obejmować dania mięsne, półmięsne oraz jarskie, jak również uwzględniać urozmaicanie posiłków ze względu na sezonowość i święta. Na jadłospisie winna widnieć gramatura oraz kaloryczność posiłków. Danie mięsne dostarczone powinno być co najmniej dwa razy w tygodniu. b) Usługa obejmuje przygotowanie posiłków z produktów świeżych, wysokiej jakości, z uwzględnieniem wymagań określonych odpowiednio w przepisach ustawy z dnia 25.08.2008r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (dz. U. 2017r. poz. 149) rozporządzeniach wykonawczych i innych obowiązujących w tym zakresie przepisach z zachowaniem zasad systemu analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli – HACP, zasad żywienia dietetyki stosowanej opracowanej przez Instytut Żywności i Żywienia. c) Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. d) Wykonawca zobowiązany jest przedkładać do piątku do godz. 12:00 jadłospis na kolejny tydzień. Jadłospis będzie akceptowany przez Zamawiającego i dostosowany do potrzeb uczestników. 7. Zamawiający zastrzega, że wszystkie posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: a) potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, bez substancji dodatkowych, konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, sporządzane z naturalnych składników bez użycia koncentratów spożywczych, z wyłączeniem koncentratów z naturalnych składników; b) w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone. 8. Posiłki powinny uwzględniać dzienne zapotrzebowanie energetyczne osoby dorosłej ŚNIADANIE: np. pieczywo mieszane min.(120 g), masło min. (20 g), wędliny/sery/ryby/jaja w ilości nie mniejszej niż 120 g, świeże warzywa, np. pomidory, ogórki, sałatki warzywne, rzodkiew min.(100g), jogurt/owoc, min. (120 g.). OBIAD: Drugie danie np.: mięso/ryby/jaja min. (150g), ziemniaki/kasza/ryż min. (200g), dodatek warzywny min. (150g) (np. surówka z marchwi, buraki, mizeria, surówka z kapusty, pomidory) lub dania mączne (placki, bliny, kluski, pierogi (ruskie, z mięsem, z owocami itp.) min. (400 g)z dodatkiem warzywnym (jak wyżej). III. Obowiązki Wykonawcy przyjmującego zamówienie do realizacji: 1. Kalkulacja cenowa powinna obejmować swoim zakresem dwa dania mięsne, jedno bezmięsne, jedno danie jarskie i rybne w ciągu tygodnia. 2. Dostarczanie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczeń dystrybucji realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. 3. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania posiłków pod wskazany adres i we wskazanym terminie zgodnie z harmonogramem dostarczanym przez Zamawiającego w odpowiednio przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych lub styropianowych zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem. 4. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną, administracyjną i karną za jakość dostarczanych posiłków oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowywaniu i transporcie, mogące mieć negatywny wpływ na zdrowie żywionych uczestników. 5. Wykonawca zobowiązany jest do wyznaczenia stałego przedstawiciela odpowiedzialnego za kontakt z Zamawiającym. 6. Wykonawca i zatrudniony przez niego personel jest zobowiązany uwzględnić i wprowadzić w życie uwagi Zamawiającego, dotyczące sposobu wykonania usług, a wynikające z postanowień umowy. 7. Zamówienie będzie realizowane w ramach projektu współfinansowanego przez Unię Europejską pn.: „Pora na seniora” – działania zwiększające aktywność seniorów niepełnosprawnych wzrokowo z terenu województwa zachodniopomorskiego” Nr projektu: RPZP.07.06.00-32-K002/21 realizowanym przez Towarzystwo Wiedzy Powszechnej Oddział Regionalny w Szczecinie, w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego na lata 2014-2020, Priorytet VII Włączenie społeczne, działanie 7.6 Wsparcie rozwoju usług społecznych świadczonych w interesie ogólnym. 8. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania zamówień polegających na powtórzeniu podobnych usług w ramach umowy zawartej z wybranym oferentem. 9. Jeżeli Oferent, którego oferta została wybrana, uchyli się od zawarcia umowy, Zamawiający może wybrać ofertę najkorzystniejszą spośród pozostałych ofert, bez przeprowadzania ich ponownej oceny. 10. Jeśli oferta będzie zawierała rażąco niską cenę/wysoką cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwrócenia się do Oferenta o udzielenie w określonym terminie wyjaśnień dotyczących elementów oferty mających wpływ na wysokość ceny oraz zastrzega sobie prawo do odrzucenia oferty, co do której Oferent nie złoży wyjaśnień lub jeżeli dokonana ocena wyjaśnień wraz z dostarczonymi dowodami potwierdzi, że oferta zawiera rażąco niską/wysoką cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia. IV. Klauzula społeczna wymagana do spełnienia przez wykonawcę, z którym zostanie podpisana umowa – Zamawiający wymaga, żeby Wykonawca spełnił wymogi klauzuli społecznej tj. zatrudnia/zatrudni (na podstawie umowy o pracę do realizacji zamówienia), minimum jedną osobę należącą do kategorii: a. bezrobotnych lub młodocianych w celu przygotowania zawodowego, o których mowa w przepisach o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy, b. niepełnosprawnych, o których mowa w przepisach o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych, c. innych niż określone w literach a i b, o których mowa w przepisach o zatrudnieniu socjalnym lub we właściwych przepisach państw członkowskich Unii Europejskiej lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego. VII. Termin realizacji zamówienia 1. Zamówienie zostanie zrealizowane w terminie od 01.08.2022 r. do 31.10.2023 r. 2. Szczegółowy harmonogram zostanie przekazany Wykonawcy najpóźniej na tydzień przed rozpoczęciem dostawy.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Zachodniopomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Zachodniopomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10367292 2024-04-05
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usług cateringowych dla uczestników spotkań organizowanych przez Państwowy Instytut Geologiczny – Państwowy Instytut Badawczy Część 1: Przedmiotem zamówienia jest ś...
10341946 2024-04-10
godz. 10:00
Warmińsko-Mazurskie Kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowania i dostarczania posiłków na potrzeby ZOZ w Reszlu Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowyw...
10430533 2024-04-19
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 43 „KOLOROWE” WE WROCŁAWIU 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu nr 43 „Ko...
10452468 2024-04-25
godz. 23:59
Dolnośląskie 1) Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodzą powiaty: dzierżoniowski, kłodzki,...
10450422 2024-04-26
godz. 10:00
Podlaskie Usługa dostarczania posiłków dla pacjentów Samodzielnego Publicznego Zespołu Zakładów Opieki Długoterminowej w Augustowie. Dostawa posiłków do siedziby Zamawiającego - Samodzieln...
10478477 2024-04-26
godz. 12:00
Wielkopolskie Usługa wyżywienia grupy maksymalnie 25 osobowej uczestników Letniej Szkoły Języka i Kultury Polskiej UAM oraz grupy maksymalnie 50 osobowej uczestników Letniego Kursu Języka i Kultury...
10476813 2024-04-30
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 5 WE WROCŁAWIU 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu nr 5 we Wrocławiu...
10476832 2024-05-02
godz. 12:00
Lubelskie Usługa kompleksowej organizacji trzech konferencji dla Regionalnego Ośrodka Polityki Społecznej w Lublinie w ramach projektu pn. „Efektywna Polityka Społeczna w województwie lubelskim...
10482214 2024-05-06
godz. 10:00
Śląskie Przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Orzeszu 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa pn.: Przygotowanie oraz dostarczanie cało...
10486820 2024-05-27
godz. 10:00
Śląskie Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów i dystrybucji posiłków w oddziały 1.Przedmiotem zamówienia jest: a) sporządzanie całodziennych posiłków w kuchni Wykonawcy, zgodn...