Przetarg 9178849 - Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Zalesie w...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 9178849
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2022-09-19 |
przedmiot ogłoszenia | Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Zalesie w roku szkolnym 2022/2023 Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i do wiezienie gorących posiłków w termosach oraz ich wydanie uczniom w szkołach na terenie Gminy Zalesie w okresie od 03.10.2022 r. do 22.06.2023 r. (łącznie 160 dni) od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej. Przygotowane posiłki powinny być pełnowartościowe pod względem odżywczym, różnorodne, sporządzone zgodnie z zasadami żywienia dla dzieci oddziałów przedszkolnych i uczniów szkół Gminy Zalesie. Usługi CPV 55 52 31 00 – 3 usługa w zakresie przygotowania posiłków, 55 52 40 00 – 9 usługi w zakresie dostarczenia posiłków ,Łączna dzienna ilość wydanych posiłków 115 sztuk 1/ Wykonawca będzie przygotowywał oraz dostarczał posiłki, zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przygotowanie i dostarczenie do szkoły zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP. 2/ Wykonawca zapewni należytą jakość usługi, a w szczególności, że wszystkie dostarczone posiłki wykonywane będą z produktów naturalnych, wysokiej jakości i zawsze świeżych posiadających aktualne terminy ważności oraz o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Wyklucza się sporządzanie potraw z proszku oraz gotowych półproduktów. Proces produkcji odbywać się będzie zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP. 3/ Posiłki będą dowożone gorące (temperatura minimum zupy 750 C, drugiego dania 65oC), w opakowaniach zbiorczych ( termosach ) spełniających wymagania sanitarno- higieniczne. 4/ Samochód do przewozu posiłków musi być przystosowany do przewozu żywności oraz spełniać podstawowe wymagania sanitarno-higieniczne. 5/ Naczynia niezbędne do podania posiłków oraz sztućce zapewnia Zamawiający. 6/ Porcjowanie, wydanie posiłków dzieciom , sprzątanie naczyń i pomieszczeń z zastosowaniem właściwych środków higienicznych po posiłkach zapewnia Wykonawca .Wykonawca zapewnia środki czystości do zmywania i dezynfekcji stolików oraz utrzymania czystości w stołówce szkolnej.7/ Wykonawca przedkłada dokumenty potwierdzające przeszkolenie osoby wydającej posiłki w zakresie higieny wydawania posiłków i zmywania naczyń oraz zapewnia osobie wydającej fartuch i nakrycie głowy 8/ Wykonawca zobowiązuje się do odbioru resztek pokonsumpcyjnych. 9/ Utrzymanie w czystości termosów do przewozu posiłków zapewnia Wykonawca (mycie i dezynfekcja)10/ W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić dostawę posiłków zgodnych z wymogami SWZ z innych źródeł.11/ Oferowana cena powinna uwzględniać wszystkie koszty, w tym w szczególności koszty wytworzenia, transportu, rozładunku i wniesienia posiłków do stołówki szkolnej oraz ich wydania , posprzątania po posiłku i odbiór resztek po posiłkach. Nazwa i adres szkoły Dożywianie-dzienna ilość posiłkówSzkoła Podstawowa w Dobryniu Dużym, Dobryń Duży 68, 21-512 Zalesie - 20 obiadów - godz. dostawy 10.15Szkoła Podstawowa w Wólce Dobryńskiej, Wólka Dobryńska 57, 21-512 Zalesie - 35 obiadów - godz. dostawy 10.30Szkoła Podstawowa w Zalesiu, ul. Szkolna 10, 21-512 Zalesie – 60 obiadów - godz. dostawy 10.00 Razem - 115 obiadówUWAGA; Ilość posiłków określona została szacunkowo na podstawie danych z roku 2021 i może ulec zmianie. Zamawiający wymaga, aby surowcowy uśredniony tzw. ,,wsad do kotła’’ umożliwiający wyprodukowanie gorącego posiłku o charakterze obiadu jednodaniowego z uwzględnieniem niniejszej specyfikacji nie był niższy niż 6,00 zł brutto licząc w cenach hurtowych.Zamawiający zastrzega sobie możliwość zawieszenia w realizacji usługi w przypadku zamknięcia szkół podstawowych z powodu pandemii COVID 19 lub innych. W czasie, w którym zajęcia w powyższych placówkach nie są realizowane lub są realizowane w formie nauki zdalnej Wykonawca nie przygotowuje posiłków i nie pobiera wynagrodzenia z tego tytułu. CUW-271.ZP/4322/4/2022 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55523100 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |