Przetarg 9178849 - Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Zalesie w...

   
Analizuj Zamówienie 9178849 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2022-09-19
przedmiot ogłoszenia
Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Zalesie w roku szkolnym 2022/2023

Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i do
wiezienie gorących posiłków w termosach oraz ich wydanie uczniom w szkołach na terenie Gminy Zalesie w okresie od 03.10.2022 r. do 22.06.2023 r. (łącznie 160 dni) od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej. Przygotowane posiłki powinny być pełnowartościowe pod względem odżywczym, różnorodne, sporządzone zgodnie z zasadami żywienia dla dzieci oddziałów przedszkolnych i uczniów szkół Gminy Zalesie. Usługi CPV 55 52 31 00 – 3 usługa w zakresie przygotowania posiłków, 55 52 40 00 – 9 usługi w zakresie dostarczenia posiłków ,Łączna dzienna ilość wydanych posiłków 115 sztuk 1/ Wykonawca będzie przygotowywał oraz dostarczał posiłki, zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przygotowanie i dostarczenie do szkoły zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP. 2/ Wykonawca zapewni należytą jakość usługi, a w szczególności, że wszystkie dostarczone posiłki wykonywane będą z produktów naturalnych, wysokiej jakości i zawsze świeżych posiadających aktualne terminy ważności oraz o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Wyklucza się sporządzanie potraw z proszku oraz gotowych półproduktów. Proces produkcji odbywać się będzie zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP. 3/ Posiłki będą dowożone gorące (temperatura minimum zupy 750 C, drugiego dania 65oC), w opakowaniach zbiorczych ( termosach ) spełniających wymagania sanitarno- higieniczne. 4/ Samochód do przewozu posiłków musi być przystosowany do przewozu żywności oraz spełniać podstawowe wymagania sanitarno-higieniczne. 5/ Naczynia niezbędne do podania posiłków oraz sztućce zapewnia Zamawiający. 6/ Porcjowanie, wydanie posiłków dzieciom , sprzątanie naczyń i pomieszczeń z zastosowaniem właściwych środków higienicznych po posiłkach zapewnia Wykonawca .Wykonawca zapewnia środki czystości do zmywania i dezynfekcji stolików oraz utrzymania czystości w stołówce szkolnej.7/ Wykonawca przedkłada dokumenty potwierdzające przeszkolenie osoby wydającej posiłki w zakresie higieny wydawania posiłków i zmywania naczyń oraz zapewnia osobie wydającej fartuch i nakrycie głowy 8/ Wykonawca zobowiązuje się do odbioru resztek pokonsumpcyjnych. 9/ Utrzymanie w czystości termosów do przewozu posiłków zapewnia Wykonawca (mycie i dezynfekcja)10/ W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić dostawę posiłków zgodnych z wymogami SWZ z innych źródeł.11/ Oferowana cena powinna uwzględniać wszystkie koszty, w tym w szczególności koszty wytworzenia, transportu, rozładunku i wniesienia posiłków do stołówki szkolnej oraz ich wydania , posprzątania po posiłku i odbiór resztek po posiłkach. Nazwa i adres szkoły Dożywianie-dzienna ilość posiłkówSzkoła Podstawowa w Dobryniu Dużym, Dobryń Duży 68, 21-512 Zalesie - 20 obiadów - godz. dostawy 10.15Szkoła Podstawowa w Wólce Dobryńskiej, Wólka Dobryńska 57, 21-512 Zalesie - 35 obiadów - godz. dostawy 10.30Szkoła Podstawowa w Zalesiu, ul. Szkolna 10, 21-512 Zalesie – 60 obiadów - godz. dostawy 10.00 Razem - 115 obiadówUWAGA; Ilość posiłków określona została szacunkowo na podstawie danych z roku 2021 i może ulec zmianie. Zamawiający wymaga, aby surowcowy uśredniony tzw. ,,wsad do kotła’’ umożliwiający wyprodukowanie gorącego posiłku o charakterze obiadu jednodaniowego z uwzględnieniem niniejszej specyfikacji nie był niższy niż 6,00 zł brutto licząc w cenach hurtowych.Zamawiający zastrzega sobie możliwość zawieszenia w realizacji usługi w przypadku zamknięcia szkół podstawowych z powodu pandemii COVID 19 lub innych. W czasie, w którym zajęcia w powyższych placówkach nie są realizowane lub są realizowane w formie nauki zdalnej Wykonawca nie przygotowuje posiłków i nie pobiera wynagrodzenia z tego tytułu.

CUW-271.ZP/4322/4/2022
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55523100
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10367292 2024-04-05
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usług cateringowych dla uczestników spotkań organizowanych przez Państwowy Instytut Geologiczny – Państwowy Instytut Badawczy Część 1: Przedmiotem zamówienia jest ś...
10375370 2024-04-05
godz. 11:30
Małopolskie Zamówienie wyżywienia dla pracowników, emerytów/rencistów MPK S.A. wraz z uprawnionymi członkami rodzin przebywających na wczasach w zakładowym ośrodku wczasowym DW Patrycja w Zakop...
10385770 2024-04-11
godz. 10:00
Dolnośląskie USŁUGA CATERINGOWA REALIZOWANA W GOS WYSOKI KAMIEŃ W SZKLARSKIEJ PORĘBIE Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu polegająca na zapewnieniu wyżywienia żołnierzom i pracownikom ...
10397890 2024-04-12
godz. 09:00
Świętokrzyskie Świadczenie usług cateringowych dla uczestników Dziennego Domu "Senior+" oraz Klubu Senior+ w roku 2024 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych dla uczestników...
10375381 2024-04-16
godz. 11:00
Mazowieckie 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie posiłków dla Niepublicznego Przedszkola „Wesołe Sówki” w Legionowie w zakresie:1) dzierżawa pomieszczeń, urządzeń i wyposażenia kuc...
10427991 2024-04-19
godz. 12:00
Łódzkie Usługi w zakresie przygotowania, dostaw i dystrybucji posiłków dla pacjentów SPZOZ w Wieluniu Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na codziennym ...
10452465 2024-04-25
godz. 23:59
Dolnośląskie 1) Przedmiotem zamówienia jest realizacja usług cateringowych, na obszarze subregionu wałbrzyskiego objętego wsparciem FST, w skład którego wchodzą powiaty: dzierżoniowski, kłodzki,...
10460318 2024-04-26
godz. 08:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi w zakresie cateringu – śniadanie i lunch dla 30 Uczestników projektu „Razem raźniej”, potrzebujących wsparcia w codziennym funkcjo...
10423297 2024-04-26
godz. 09:00
Małopolskie Świadczenie usługi polegającej na dystrybucji posiłków z budynku kuchni szpitalnej do kuchenek oddziałowych mieszczących się w poszczególnych oddziałach szpitalnych - ZP-12/24 1. ...
10490544 2024-05-10
godz. 11:00
Śląskie 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla Muzeum Śląskiego w Katowicach polegające na przygotowaniu, dostarczeniu i podaniu posiłków.Wykonawca bę...