Przetarg 7625629 - Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Zalesie w...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 7625629
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2020-08-04 |
przedmiot ogłoszenia | Dożywianie uczniów w szkołach na terenie Gminy Zalesie w roku szkolnym 2020/2021 Numer referencyjny: CUW-271.ZP/4322/1/2020 Pr zedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dowiezienie gorących posiłków w termosach oraz ich wydanie uczniom w szkołach na terenie Gminy Zalesie w okresie od 14.09.2020 r do 11.06.2020 r. (łącznie 166 dni) od poniedziałku do piątku w dni nauki szkolnej. Przygotowane posiłki powinny być pełnowartościowe pod względem odżywczym, różnorodne, sporządzone zgodnie z zasadami żywienia dla dzieci oddziałów przedszkolnych i uczniów szkół Gminy Zalesie. Łączna dzienna ilość wydanych posiłków 213 sztuk 1/ Wykonawca będzie przygotowywał oraz dostarczał posiłki, zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przygotowanie i dostarczenie do szkoły zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP. 2/ Wykonawca zapewni należytą jakość usługi, a w szczególności, że wszystkie dostarczone posiłki wykonywane będą z produktów naturalnych, wysokiej jakości i zawsze świeżych posiadających aktualne terminy ważności oraz o wartości odżywczej i kalorycznej co najmniej 450 kalorii. Wyklucza się sporządzanie potraw z proszku oraz gotowych półproduktów. Proces produkcji odbywać się będzie zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCP. 3/ Posiłki będą dowożone gorące (temperatura minimum zupy 750 C, drugiego dania 65oC), w opakowaniach zbiorczych ( termosach ) spełniających wymagania sanitarno- higieniczne. 4/ Samochód do przewozu posiłków musi być przystosowany do przewozu żywności oraz spełniać podstawowe wymagania sanitarno-higieniczne. 5/ Naczynia niezbędne do podania posiłków oraz sztućce zapewnia Zamawiający. 6/ Porcjowanie, wydanie posiłków dzieciom , sprzątanie naczyń i pomieszczeń z zastosowaniem właściwych środków higienicznych po posiłkach zapewnia Wykonawca . 7/ Wykonawca przedkłada dokumenty potwierdzające przeszkolenie osoby wydającej posiłki w zakresie higieny wydawania posiłków i zmywania naczyń oraz zapewnia osobie wydającej fartuch i nakrycie głowy 8/ Wykonawca zobowiązuje się do odbioru resztek pokonsumpcyjnych. 9/ Utrzymanie w czystości termosów do przewozu posiłków zapewnia Wykonawca. 10/ W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić dostawę posiłków zgodnych z wymogami SIWZ z innych źródeł. 11/ Oferowana cena powinna uwzględniać wszystkie koszty, w tym w szczególności koszty wytworzenia, transportu, rozładunku i wniesienia posiłków do stołówki szkolnej oraz ich wydania i odbiór resztek po posiłkach. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zawieszenia w realizacji usługi w przypadku zamknięcia szkół podstawowych z powodu pandemii COVID 19 lub innych. W czasie, w którym zajęcia w powyższych placówkach nie są realizowane lub są realizowane w formie nauki zdalnej Wykonawca nie przygotowuje posiłków i nie pobiera wynagrodzenia z tego tytułu. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55523100, 55524000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |