Zlecenie 12231224 - DOŻYWIANIE OSÓB OBJĘTYCH POMOCĄ SPOŁECZNĄ W OKRESIE OD...
| Analizuj | Zamówienie 12231224 |
|---|---|
| źródło | Internet |
| data publikacji | 2025-12-15 |
| przedmiot zlecenia | DOŻYWIANIE OSÓB OBJĘTYCH POMOCĄ SPOŁECZNĄ W OKRESIE OD 2026.01.01 DO 202612-31. II. Opis przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem z amówienia jest przygotowanie, ewentualne dostarczenie oraz wydawanie posiłków dla osób zamieszkujących na terenie gminy objętych pomocą społeczną w formach i ilościach wskazanych w załączniku nr 3 do niniejszego zapytania ofertowego. 2. Zamawiający oczekuje przygotowania jednego gorącego posiłku w postaci: 2 dni w tygodniu zupa z wkładką mięsną (podana z chlebem, makaronem, ryżem lub ziemniakami) i 3 dni w tygodniu drugie danie mięsne, dla każdego skierowanego przez CUS klienta. Dopuszcza się raz w tygodniu drugie danie bezmięsne: pierogi, naleśniki, kopytka, krokiety, ryba lub danie półmięsne np. bigos, łazanki, zapiekanka makaronowa, lub ziemniaczano - mięsna, pilaw, fasolka po bretońsku. 4. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP oraz przechowywać próby posiłków do badań Sanepidu. 5. Wykonawca jest zobowiązany do przygotowania posiłków ze świeżych, pełnowartościowych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia, 6. W przypadku dowożenia posiłki dowożone będą własnym transportem wykonawcy; 7. Dowóz będzie realizowany na terenie Gminy Karlino. 8. Posiłki winny być zapakowane w sposób gwarantujący spożycie gorącego posiłku przez klienta, bezpośrednio po dostarczeniu tego posiłku, bez konieczności jego podgrzewania, w jednorazowe opakowania. 9. Wykonawca zobowiązany jest przestrzegać zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie tj.: produkcji i transportu posiłków. 10. Wykonawca ponosi odpowiedzialność prawną i finansową wynikającą z realizacji dożywiania w sposób niezgodny z wymogami sanitarno-epidemiologicznymi oraz przepisami prawa obowiązującymi w tym zakresie. 11. Posiłki będą dostarczane i wydawane przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku w godzinach od 11.00 do 15.00 12. Zamawiający zastrzega, że podana liczba osób korzystających z posiłków jest ilością szacowaną i może ulec zmianie w trakcie obowiązywania umowy. 13. Zmiana ilości posiłków jest możliwa po uzgodnieniu i zatwierdzeniu tej zmiany przez Zamawiającego. 14. Ewentualne zmiany ilości zamawianych posiłków Zamawiający zgłaszać będzie Wykonawcy najpóźniej do godz. 1400 dnia poprzedzającego wydanie posiłków. 14. W przypadku dowożenia posiłków należy dostarczać bezpośrednio pod wskazany adres zamieszkania tych osób. |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| forma | zapytanie ofertowe |
| typ zlecenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Zachodniopomorskie |