Przetarg 12218495 - Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Dynów w...

   
Analizuj Zamówienie 12218495
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-10
przedmiot ogłoszenia
Dożywianie dzieci w szkołach na terenie Gminy Dynów w 2026 r.

1. Przedmiot zamówienia stanowiPrzygotowanie i dostarczenie gorących posiłków ( zupa bądź drugie danie ) w ramach prowadzoneg
o dożywiania uczniów szkół gminy Dynów w uzgodnieniu z dyrektorami danej szkoły.Wykaz szkół w których uczniowie są objęci dożywianiem:Szkoła Podstawowa w BachórzuSzkoła Podstawowa Nr 1 w HarcieSzkoła Podstawowa w ŁubnieSzkoła Podstawowa w PawłokomieSzkoła Podstawowa w DylągowejSzkoła Podstawowa w UlanicyOgólna liczba uczniów objętych dożywianiem - 109 uczniów.Liczba uczniów objętych dożywianiem może ulec zmianie w trakcie trwania umowy (do 10 %).Opis przedmiotu zamówienia.Dożywianie dzieci w szkołach ma polegać na przygotowaniu i dostarczaniu gorących posiłków jednodaniowych dzieciom w w/w szkołach własnym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, spełniającym przy tym wszelkie wymogi sanitarno-higieniczne i we własnych termosach (zapewniających właściwą ochronę i temperaturę) naczynia jednorazowego użytku (opakowanie sztućce). O czystość termosów zadba Wykonawca zapewniając mycie, wyparzanie oraz odbiór termosów po wydaniu posiłku. Gorące posiłki jednodniowe powinny być przemienne tj. zupy z wkładką mięsną i chleb - dwa razy w tygodniu (dwa razy dania mięsne i jeden raz danie rybne lub jarskie). Rodzaj posiłku nie może powtarzać się w tym samym tygodniu. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. Wykonawca w pierwszym dniu każdej dekady będzie dostarczał do Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Dynowie oraz do wiadomości dyrektorów poszczególnych szkół 10 dniowy jadłospis, uwzględniając wytyczne Zamawiającego. Godzina wydawania posiłków w szkołach zostanie ustalona przez Wykonawcę indywidualnie dla każdej placówki bezpośrednio z dyrekcją szkoły. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki we własnym zakresie zachowując wymogi sanitarno - epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przygotowanie.Obowiązek pobierania i przechowywania próbek potraw będzie spoczywał na Wykonawcy.Zamawiający wymaga aby skład posiłków był opiniowany przez dietetyka.Za wydanie posiłków dzieciom odpowiedzialny jest dyrektor szkoły.Skład i waga dostarczanych dziennych posiłków w ciągu tygodnia (5 dni roboczych w czasie trwania nauki w szkole) z zastrzeżeniem, że w piątek danie jarskie lub rybne.a) 2 dni - danie mięsne 100g porcja po przygotowaniu, w tym np. kotlet mielony, kotlet schabowy, udko z kurczaka pieczone, kotlet z piersi kurczaka, indyka, gołąbki z mięsem, pulpety w sosie, itp.Do dania mięsnego następujące dodatki :- 200 gram porcja po przygotowaniu w tym np. ziemniaki ,makaron, ryż, kasza, kluski śląskie itp.- sos- surówka, warzywa gotowane itp. 100 gram po przygotowaniuDrugim daniem nie może być kiszka.b) 1 dzień - danie rybne 100g po przygotowaniu, w tym filet rybny, kotlet rybny itp. (zastrzega się by ryba była bez ości)Do dań rybnych następujące dodatki : - surówka, warzywa gotowane itp. 100 gram po przygotowaniu.200 gram porcja po przygotowaniu w tym : ziemniaki itp.lubdanie jarskie 300 gram : pierogi, naleśniki ze śmietaną, sosem owocowym, krokiety, spaghetti, itp.c) 2 dni zupa - jedna porcja zupy powinna mieć objętość 400 ml kromka chleba.Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności rodzajowo tych samych posiłków w ciągu tygodnia ( 5 dni ).Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.Zamawiający zastrzega sobie prawa do dokonywania badań sprawdzających jakość zamawianego posiłku. W przypadku stwierdzenia, że posiłek nie spełnia parametrów określonych w zamówieniu Zamawiający kosztami badania obciąży Wykonawcę

225/2025
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55523100, 55524000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podkarpackie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podkarpackie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe