Przetarg 8232963 - Dożywianie dzieci w przedszkolach i szkołach oraz innych...

   
Analizuj Zamówienie 8232963 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2021-06-29
przedmiot ogłoszenia
Dożywianie dzieci w przedszkolach i szkołach oraz innych osób potrzebujących wsparcia w formie dożywiania na terenie gminy Kuryłów
ka. w roku 2021/2023

1. Określenie przedmiotu zamówienia.
1.1. Zakres zadania obejmuje przygotowanie i dostarczenie we własnym zakresie i własnych naczyniach, posiłków do szkół, przedszkoli oraz osób prywatnych na terenie Gminy Kuryłówka w latach 2021-2023.
1.2. Dowóz posiłków do szkół, przedszkoli i do osób starszych, samotnych, niepełnosprawnych Wykonawca wykona we własnym zakresie zgodnie z ilościami i w godzinach uzgodnionych z dyrektorem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kuryłówce i dyrektorami szkół z terenu gminy.
2. Warunki jakościowe i funkcjonalne wykonania zadania.
2.1. Wymaga się, aby dożywianie w szkołach i przedszkolach realizowane było w formie pełnowartościowego gorącego posiłku jednodaniowego w każdym dniu uczęszczania dzieci do tych placówek (rok szkolny, rok przedszkolny obejmujący także okres ferii i wakacji). Dożywianie osób dorosłych będzie odbywało się w sposób ciągły przez cały rok z zastrzeżeniem, że w dniach od poniedziałku do piątku będą dostarczane dania gorące w dni wolne od pracy (soboty, niedziele, święta), dostawca zapewni tym osobom prowiant o wartości posiłku na każdy wolny dzień.
2.2. Dowóz posiłków do szkół, przedszkoli i do osób starszych, samotnych, niepełnosprawnych Wykonawca wykona we własnym zakresie zgodnie z ilościami i w godzinach uzgodnionych z dyrektorem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kuryłówce i dyrektorami szkół z terenu gminy a przygotowanie i dostarczenie tych posiłków we własnym zakresie i własnych naczyniach (jednorazowe tylko tam gdzie jest taka konieczność).
2.3. Zamawiający oczekuje przygotowania jednego gorącego posiłku w postaci : zupa (z chlebem, makaronem, ryżem lub ziemniakami) z przewagą drugich dań w systemie dekadowym tzn. co najmniej 6 razy drugie danie dla każdej osoby w dziesięciodniowym okresie realizacji zadania. Posiłki mają być dostarczane i transportowane w naczyniach spełniających standardy dotyczące przepisów żywienia zbiorowego. Dostarczanie posiłków w odpowiednich termosach transportowych (przystosowanych do transportu żywności - atesty), porcjowane.
2.4. Wykonawca odpowiada za przygotowanie prób żywieniowych dla celów kontroli Sanepid: bezpłatne dostarczanie materiałów. Kary za nie przestrzeganie przepisów sanitarno-epidemiologicznych ponosić będzie Wykonawca, z którym zostanie zawarta umowa.
2.5. Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia produkcji i dostawy posiłków z zachowaniem zasad systemu HACCP, czyli Zasad Dobrej Praktyki Higienicznej oraz Zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej. Miesięczny jadłospis powinien być urozmaicony, uwzględniający sezonowość surowców, a dzienny zestaw produktów winien gwarantować pełnowartościowe posiłki o odpowiedniej wartości energetycznej i odżywczej oraz wysokich walorach smakowych.
2.6. Wymagania szczególne dla posiłku:
Gramatura jednego posiłku : zupa - 300 ml, osoby dorosłe - 500 ml
drugie danie - jeśli posiłek mięsny to 100g mięso, 200g ziemniaki, 150g przystawka
2.7. Zakres ilościowy i warunki dla szkół (godz. uzgodnione z Dyrektorami):
a) Szkoła Podstawowa w Kuryłówce – 25 uczniów
b) Oddziały przedszkolne w Kuryłówce – 10 dzieci
c) Szkoła podstawowa w Brzyskiej Woli – 28 uczniów
d) Oddziały przedszkolne w Brzyskiej Woli – 12 dzieci
e) Szkoła podstawowa w Dąbrowicy – 25 uczniów
f) Oddziały przedszkolne w Dąbrowicy – 10 dzieci
2.8. W Szkole Podstawowej w Brzyskiej Woli oraz Dąbrowicy istnieje możliwość korzystania z wyparzarki a dodatkowo w Dąbrowicy istnieje możliwość korzystania z naczyń ceramicznych
2.9. Pozostałe osoby - 12 osób starszych, samotnych, niepełnosprawnych wymagających wsparcia w formie dożywiania – dowóz do domów (posiłek dostarczony do domu klienta wskazanego przez GOPS, w naczyniach spełniających standardy dotyczące żywienia zbiorowego, zapewniający utrzymanie odpowiedniej temperatury potraw):
a) Jastrzębiec – 1
b) Ożanna – 1
c) Brzyska Wola – 2
d) Kuryłówka – 4
e) Kolonia Polska – 2
f) Słoboda – 2
2.10. Szczegółowy zakres, wymagania oraz harmonogram opisany jest w Dziale II SWZ

IN.271.77.2.2021
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
kody CPV 55520000, 55521000, 55521100, 55521200, 55523100, 55524000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie ,dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podkarpackie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podkarpackie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe , żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10372270 2024-04-08
godz. 09:00
Podkarpackie „Przygotowanie i dostarczenie gorącego posiłku – obiadu jednodaniowego dla dzieci uczęszczających do Szkół Podstawowych na terenie Gminy Wielkie Oczy” Przedmiot zamówienia obej...
10397731 2024-04-10
godz. 12:00
Podkarpackie Zapewnienie kompleksowej usługi i obsługi gastronomicznej typu food truck dla uczestników klubu festiwalowego Europejskiego Stadionu Kultury organizowanego w Rzeszowie w dniach 21-23.06.2...
10423942 2024-04-11
godz. 13:00
Mazowieckie Przygotowanie i dostarczenie poczęstunku dla artystów (60 osób) podczas wydarzenia w dniu 14.04.2024 r. do Gminnego Ośrodka Kultury w Stanisławowie
10397905 2024-04-12
godz. 09:00
Podkarpackie Usługa wyżywienia uczestników Dziennego Domu Pomocy w Dębiakach w Gminie Tuszów Narodowy w ramach projektu pn. "Słoneczna jesień życia IV" 1.Przedmiotem zamówienia jest usługa wy...
10402445 2024-04-15
godz. 10:00
Małopolskie Świadczenie usług cateringowych na rzecz Samorządu Województwa Małopolskiego 1. Realizacja usługi cateringowej polega na zapewnieniu kompleksowego świadczenia obejmującego: przygoto...
10427989 2024-04-19
godz. 08:00
Małopolskie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie kompleksowych usług cateringowych zlecanych przez Wydział ds. Przedsiębiorczości i Innowacji w 2024 roku.2. Szczegółowy opis przedmiotu zam...
10429302 2024-04-19
godz. 12:00
Lubelskie Usługi cateringowe, gastronomiczne i noclegowe na potrzeby wydarzeń organizowanych przez Centrum Spotkania Kultur w Lublinie (zadania nierozstrzygnięte) Część 1: ZADANIE 1 Usługa gas...
10458300 2024-04-26
godz. 09:00
Lubuskie Zorganizowanie i przeprowadzenie warsztatów dla uczestników polsko-niemieckiego projektu pn. Zaufanie dzięki językowi dofinansowanego z Programu Współpracy INTERREG VI A BB-PL 2021-202...
10380426 2024-04-29
godz. 09:00
Warmińsko-Mazurskie 1. Przedmiotem zamówienia jest kompleksowa usługa pełnego, codziennego przygotowywania i dostarczania posiłków dla pacjentów szpitala oraz posiłków regeneracyjnych dla personelu szpi...
10464640 2024-04-29
godz. 09:00
Mazowieckie Świadczenie usługi gastronomicznej w dniach 16-17 maja 2024 r. w Centralnej Bibliotece Wojskowej w Warszawie podczas Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej. 1. Przedmiotem zamówienia jest ...