Przetarg 8232963 - Dożywianie dzieci w przedszkolach i szkołach oraz innych...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8232963
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-06-29 |
przedmiot ogłoszenia | Dożywianie dzieci w przedszkolach i szkołach oraz innych osób potrzebujących wsparcia w formie dożywiania na terenie gminy Kuryłów ka. w roku 2021/2023 1. Określenie przedmiotu zamówienia. 1.1. Zakres zadania obejmuje przygotowanie i dostarczenie we własnym zakresie i własnych naczyniach, posiłków do szkół, przedszkoli oraz osób prywatnych na terenie Gminy Kuryłówka w latach 2021-2023. 1.2. Dowóz posiłków do szkół, przedszkoli i do osób starszych, samotnych, niepełnosprawnych Wykonawca wykona we własnym zakresie zgodnie z ilościami i w godzinach uzgodnionych z dyrektorem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kuryłówce i dyrektorami szkół z terenu gminy. 2. Warunki jakościowe i funkcjonalne wykonania zadania. 2.1. Wymaga się, aby dożywianie w szkołach i przedszkolach realizowane było w formie pełnowartościowego gorącego posiłku jednodaniowego w każdym dniu uczęszczania dzieci do tych placówek (rok szkolny, rok przedszkolny obejmujący także okres ferii i wakacji). Dożywianie osób dorosłych będzie odbywało się w sposób ciągły przez cały rok z zastrzeżeniem, że w dniach od poniedziałku do piątku będą dostarczane dania gorące w dni wolne od pracy (soboty, niedziele, święta), dostawca zapewni tym osobom prowiant o wartości posiłku na każdy wolny dzień. 2.2. Dowóz posiłków do szkół, przedszkoli i do osób starszych, samotnych, niepełnosprawnych Wykonawca wykona we własnym zakresie zgodnie z ilościami i w godzinach uzgodnionych z dyrektorem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Kuryłówce i dyrektorami szkół z terenu gminy a przygotowanie i dostarczenie tych posiłków we własnym zakresie i własnych naczyniach (jednorazowe tylko tam gdzie jest taka konieczność). 2.3. Zamawiający oczekuje przygotowania jednego gorącego posiłku w postaci : zupa (z chlebem, makaronem, ryżem lub ziemniakami) z przewagą drugich dań w systemie dekadowym tzn. co najmniej 6 razy drugie danie dla każdej osoby w dziesięciodniowym okresie realizacji zadania. Posiłki mają być dostarczane i transportowane w naczyniach spełniających standardy dotyczące przepisów żywienia zbiorowego. Dostarczanie posiłków w odpowiednich termosach transportowych (przystosowanych do transportu żywności - atesty), porcjowane. 2.4. Wykonawca odpowiada za przygotowanie prób żywieniowych dla celów kontroli Sanepid: bezpłatne dostarczanie materiałów. Kary za nie przestrzeganie przepisów sanitarno-epidemiologicznych ponosić będzie Wykonawca, z którym zostanie zawarta umowa. 2.5. Wykonawca zobowiązany jest do prowadzenia produkcji i dostawy posiłków z zachowaniem zasad systemu HACCP, czyli Zasad Dobrej Praktyki Higienicznej oraz Zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej. Miesięczny jadłospis powinien być urozmaicony, uwzględniający sezonowość surowców, a dzienny zestaw produktów winien gwarantować pełnowartościowe posiłki o odpowiedniej wartości energetycznej i odżywczej oraz wysokich walorach smakowych. 2.6. Wymagania szczególne dla posiłku: Gramatura jednego posiłku : zupa - 300 ml, osoby dorosłe - 500 ml drugie danie - jeśli posiłek mięsny to 100g mięso, 200g ziemniaki, 150g przystawka 2.7. Zakres ilościowy i warunki dla szkół (godz. uzgodnione z Dyrektorami): a) Szkoła Podstawowa w Kuryłówce – 25 uczniów b) Oddziały przedszkolne w Kuryłówce – 10 dzieci c) Szkoła podstawowa w Brzyskiej Woli – 28 uczniów d) Oddziały przedszkolne w Brzyskiej Woli – 12 dzieci e) Szkoła podstawowa w Dąbrowicy – 25 uczniów f) Oddziały przedszkolne w Dąbrowicy – 10 dzieci 2.8. W Szkole Podstawowej w Brzyskiej Woli oraz Dąbrowicy istnieje możliwość korzystania z wyparzarki a dodatkowo w Dąbrowicy istnieje możliwość korzystania z naczyń ceramicznych 2.9. Pozostałe osoby - 12 osób starszych, samotnych, niepełnosprawnych wymagających wsparcia w formie dożywiania – dowóz do domów (posiłek dostarczony do domu klienta wskazanego przez GOPS, w naczyniach spełniających standardy dotyczące żywienia zbiorowego, zapewniający utrzymanie odpowiedniej temperatury potraw): a) Jastrzębiec – 1 b) Ożanna – 1 c) Brzyska Wola – 2 d) Kuryłówka – 4 e) Kolonia Polska – 2 f) Słoboda – 2 2.10. Szczegółowy zakres, wymagania oraz harmonogram opisany jest w Dziale II SWZ IN.271.77.2.2021 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55520000, 55521000, 55521100, 55521200, 55523100, 55524000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Podkarpackie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Podkarpackie |