Przetarg 11758040 - Dożywianie dzieci i dorosłych w 2026 roku Przedmiotem...
| Analizuj | Zamówienie 11758040 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-10-28 |
| przedmiot ogłoszenia | Dożywianie dzieci i dorosłych w 2026 roku Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dowozu do szkół i oddziałów przedszkolnych oraz innych punktów wskazanych przez Zamawiającego na terenie Gminy Malanów, gorącego posiłku w postaci obiadu jednodaniowego. Posiłki będą dostarczane w dni nauki szkolnej oraz w dni wolne od nauki szkolnej w przypadku osób dorosłych w terminie 3 dni po odrębnym zamówieniu. Przewiduje się zamówienia od 70 do 314 posiłków dziennie ilość ta może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu. Liczba posiłków: Szkoła Podstawowa w Malanowie - 192 szt. Szkoła Podstawowa w Miłaczewie - 55 szt. Szkoła Podstawowa w Dziadowicach - 60 szt. inne placówki ( w tym oddziały przedszkolne) - 7 szt. W okresie obowiązywania umowy przewiduje się około 57 350 szt. wydanych obiadów. Liczba ta może ulec zmianie w zależności od zapotrzebowania Zamawiającego.Posiłki będą dostarczane na podstawie zlecenia na zasadach określonych w umowie z Wykonawcą. Należność za wydane posiłki będzie przekazywana na rachunek bankowy Wykonawcy na zasadach określonych w umowie po przedłożeniu faktury VAT. Posiłki będą transportowane pojazdem przystosowanym do przewozu żywności i zaakceptowanym przez Stacje Epidemiologiczno - Sanitarną. Posiłki muszą być wydane w przeciągu 4 godzin od rozpoczęcia procesu przyrządzenia (gotowania, smażenia, pieczenia, duszenia, itp.) i posiadać temperaturę nie mniejszą niż 70 °C dla zup i 60 °C dla drugiego dania. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Masa porcji dziennego posiłku nie może być mniejsza niż 400 g lub 400 ml. Jadłospis musi przewidywać trzy drugie dania z dodatkami i dwie zupy z wkładka mięsną i pieczywem oraz owoce lub warzywa w każdym posiłku. Drugie danie będzie się składać z ziemniaków lub zamiennika (makaron, ryż lub kasza) 200g, mięso 100g, ryba 100g i dodatkami typu: surówka, mizeria, marchewka, buraczki, kapusta zasmażana, ogórek, pomidor itp. 100g. Drugie danie mogą stanowić również pierogi, pyzy, kopytka, krokiety, kluski śląskie, fasolka po bretońsku, spaghetti bolognese, naleśniki, makaron z sosem 400g. Zamawiający zastrzega sobie, aby co najmniej raz w tygodniu była podawana porcja ryby, a mięso nie podawane było w dni postne. Kaloryczność każdego posiłku nie powinna być mniejsza niż 500 kcal. Wydawanie posiłków musi się odbywać na naczyniach szklanych z metalowymi sztućcami znajdującymi się na wyposażeniu szkół. Proces wydawania należy przeprowadzić podczas przerw lekcyjnych według harmonogramu ustalonego z Dyrektorami szkół. Wykonawca otrzyma nieodpłatnie do dyspozycji pomieszczenie w każdej placówce szkolnej, odpowiednio wyposażone. Zamawiający dopuszcza możliwość udostępnienia na potrzebę realizacji zadania pomieszczeń o powierzchni 64,5 m2 przeznaczonych do przygotowanie posiłków w Szkole Podstawowej w Malanowie ul. Parkowa 29 wraz z wyposażeniem tj.: 2 piece konwekcyjno-parowe, 1 lodówko - zamrażarka, 3 taborety gazowe, 2 patelnie elektryczne, 1 zmywarka, 3 termosy stalowe ( 25 l), 1 termos stalowy (35l), 5 termosów ze stali nierdzewnej (1szt-10l, 2szt-20l, 2szt-35l), poza tym garnki, szafy magazynowe, szafki kuchenne, stół kuchenny, stół z basenem ze stali nierdzewnej itp. na zasadach określonych w Uchwale nr XXV/177/2009 Rady Gminy Malanów z dnia 11 lutego 2009 roku zmienionej Uchwałą nr XIII/142/2012 Rady Gminy Malanów z dnia 30 października 2012 roku oraz Zarządzeniu nr 77/Z/2025 Wójta Gminy Malanów z dnia 5 września 2025 roku w sprawie określenia stawek czynszu za lokale użytkowe. Wykonawca w porozumieniu z Dyrektorami szkoły zapewnia wydawanie posiłków, sprzątanie pomieszczeń, zmywanie naczyń, odebranie odpadów. Posiłków nie można przygotowywać z surowców z przekroczonym terminem przydatności do spożycia, z wykorzystaniem sztucznych konserwantów, i wzmacniaczy smaku. Posiłki nie mogą być zamrażane i odgrzewane. Dania w danym miesiącu będą wytwarzane zgodnie z jadłospisem jaki Wykonawca dostarczy Zamawiającemu jeden tydzień przed rozpoczęciem danego miesiąca rozliczeniowego. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą brane pod uwagę przez Wykonawcę. Do oferty Wykonawca przedłoży 2 przykładowe miesięczne jadłospisy. Posiłki wydawane na podstawie odrębnych zamówień innych osób tj. pracowników szkoły lub przedszkola (nie Zamawiającego) i dostarczane razem z posiłkami zamówionymi w ramach niniejszego postępowania, nie będą się różnić składem, wagomiarem i sposobem podania. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami szkół i Dyrektorem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Malanowie lub osobą upoważnioną do kontaktu z Wykonawców będącą pracownikiem GOPS. GOPS.ZP.221.2.2025.AM |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55320000, 55321000, 55322000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Wielkopolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Wielkopolskie |