Przetarg 11758040 - Dożywianie dzieci i dorosłych w 2026 roku Przedmiotem...

   
Analizuj Zamówienie 11758040
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-10-28
przedmiot ogłoszenia
Dożywianie dzieci i dorosłych w 2026 roku

Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania i dowozu do szkół i oddziałów przedszkolnych oraz innych punktów wskazanych przez Zamawiającego
na terenie Gminy Malanów, gorącego posiłku w postaci obiadu jednodaniowego. Posiłki będą dostarczane w dni nauki szkolnej oraz w dni wolne od nauki szkolnej w przypadku osób dorosłych w terminie 3 dni po odrębnym zamówieniu. Przewiduje się zamówienia od 70 do 314 posiłków dziennie ilość ta może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu. Liczba posiłków: Szkoła Podstawowa w Malanowie - 192 szt. Szkoła Podstawowa w Miłaczewie - 55 szt. Szkoła Podstawowa w Dziadowicach - 60 szt. inne placówki ( w tym oddziały przedszkolne) - 7 szt. W okresie obowiązywania umowy przewiduje się około 57 350 szt. wydanych obiadów. Liczba ta może ulec zmianie w zależności od zapotrzebowania Zamawiającego.Posiłki będą dostarczane na podstawie zlecenia na zasadach określonych w umowie z Wykonawcą. Należność za wydane posiłki będzie przekazywana na rachunek bankowy Wykonawcy na zasadach określonych w umowie po przedłożeniu faktury VAT. Posiłki będą transportowane pojazdem przystosowanym do przewozu żywności i zaakceptowanym przez Stacje Epidemiologiczno - Sanitarną. Posiłki muszą być wydane w przeciągu 4 godzin od rozpoczęcia procesu przyrządzenia (gotowania, smażenia, pieczenia, duszenia, itp.) i posiadać temperaturę nie mniejszą niż 70 °C dla zup i 60 °C dla drugiego dania. Posiłki muszą być sporządzone zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. Masa porcji dziennego posiłku nie może być mniejsza niż 400 g lub 400 ml. Jadłospis musi przewidywać trzy drugie dania z dodatkami i dwie zupy z wkładka mięsną i pieczywem oraz owoce lub warzywa w każdym posiłku. Drugie danie będzie się składać z ziemniaków lub zamiennika (makaron, ryż lub kasza) 200g, mięso 100g, ryba 100g i dodatkami typu: surówka, mizeria, marchewka, buraczki, kapusta zasmażana, ogórek, pomidor itp. 100g. Drugie danie mogą stanowić również pierogi, pyzy, kopytka, krokiety, kluski śląskie, fasolka po bretońsku, spaghetti bolognese, naleśniki, makaron z sosem 400g. Zamawiający zastrzega sobie, aby co najmniej raz w tygodniu była podawana porcja ryby, a mięso nie podawane było w dni postne. Kaloryczność każdego posiłku nie powinna być mniejsza niż 500 kcal. Wydawanie posiłków musi się odbywać na naczyniach szklanych z metalowymi sztućcami znajdującymi się na wyposażeniu szkół. Proces wydawania należy przeprowadzić podczas przerw lekcyjnych według harmonogramu ustalonego z Dyrektorami szkół. Wykonawca otrzyma nieodpłatnie do dyspozycji pomieszczenie w każdej placówce szkolnej, odpowiednio wyposażone. Zamawiający dopuszcza możliwość udostępnienia na potrzebę realizacji zadania pomieszczeń o powierzchni 64,5 m2 przeznaczonych do przygotowanie posiłków w Szkole Podstawowej w Malanowie ul. Parkowa 29 wraz z wyposażeniem tj.: 2 piece konwekcyjno-parowe, 1 lodówko - zamrażarka, 3 taborety gazowe, 2 patelnie elektryczne, 1 zmywarka, 3 termosy stalowe ( 25 l), 1 termos stalowy (35l), 5 termosów ze stali nierdzewnej (1szt-10l, 2szt-20l, 2szt-35l), poza tym garnki, szafy magazynowe, szafki kuchenne, stół kuchenny, stół z basenem ze stali nierdzewnej itp. na zasadach określonych w Uchwale nr XXV/177/2009 Rady Gminy Malanów z dnia 11 lutego 2009 roku zmienionej Uchwałą nr XIII/142/2012 Rady Gminy Malanów z dnia 30 października 2012 roku oraz Zarządzeniu nr 77/Z/2025 Wójta Gminy Malanów z dnia 5 września 2025 roku w sprawie określenia stawek czynszu za lokale użytkowe. Wykonawca w porozumieniu z Dyrektorami szkoły zapewnia wydawanie posiłków, sprzątanie pomieszczeń, zmywanie naczyń, odebranie odpadów. Posiłków nie można przygotowywać z surowców z przekroczonym terminem przydatności do spożycia, z wykorzystaniem sztucznych konserwantów, i wzmacniaczy smaku. Posiłki nie mogą być zamrażane i odgrzewane. Dania w danym miesiącu będą wytwarzane zgodnie z jadłospisem jaki Wykonawca dostarczy Zamawiającemu jeden tydzień przed rozpoczęciem danego miesiąca rozliczeniowego. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą brane pod uwagę przez Wykonawcę. Do oferty Wykonawca przedłoży 2 przykładowe miesięczne jadłospisy. Posiłki wydawane na podstawie odrębnych zamówień innych osób tj. pracowników szkoły lub przedszkola (nie Zamawiającego) i dostarczane razem z posiłkami zamówionymi w ramach niniejszego postępowania, nie będą się różnić składem, wagomiarem i sposobem podania. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z Dyrektorami szkół i Dyrektorem Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Malanowie lub osobą upoważnioną do kontaktu z Wykonawców będącą pracownikiem GOPS.

GOPS.ZP.221.2.2025.AM
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55320000, 55321000, 55322000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Wielkopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Wielkopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się