Przetarg 8296992 - "Dostawy wędlin oraz mięsa drobiowego" Część...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8296992
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2021-07-28 |
przedmiot ogłoszenia | "Dostawy wędlin oraz mięsa drobiowego" Część 1 Przedmiot zamówienia obejmuję „Dostawy wędlin oraz mięsa drobiowego” do Zakładu Karnego w Hrubieszowie. Część 1: Wędliny drobiowe 1.Mielonka drobiowa w bloku, hermetycznie lub gazowo pakowana - 1500 kg, 2. Parówki drobiowe, hermetycznie lub gazowo pakowane, w osłonie naturalnej lub sztucznej – 1500 kg 3.Kiełbasa mortadela, hermetycznie lub gazowo pakowana – 1000 kg, 4.Pieczeń drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana 1000 kg, 5.Kiełbasa kanapkowa drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana 800 kg, 6.Szynka drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana - 300 kg, 7.Polędwica drobiowa, hermetycznie lub gazowo pakowana - 300 kg, 8.Baleron z indyka, hermetycznie lub gazowo pakowany- 300 kg Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (obce posmaki, zapachy, naloty pleśni, fragmenty obcych ciał) o terminie przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie przez okres co najmniej: b) wędliny – 10 dni od dnia dostawy do siedziby Zamawiającego. Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: nazwę środka spożywczego, dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta środka spożywczego, zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, oznaczenie partii produkcji, klasę jakości handlowej, waga brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia: a) jednak nie więcej niż 30%, a Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń z tego tytułu, b) ponad 30%, w przypadku niezrealizowania dostawy w terminie przewidzianej w umowie. Wykonawcy dostarczać będą przedmiot zamówienia na własny koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCAP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Dostawy artykułów określonych powyżej będą realizowane sukcesywnie od poniedziałku do czwartku do magazynu Zamawiającego zlokalizowanego w Zakładzie Karnym w Hrubieszowie, w godzinach 8:00 – 13:00 b) wędliny – raz na tydzień. Przy każdorazowej dostawie będzie dostarczana faktura VAT. Wielkość poszczególnych dostaw Zamawiający będzie określał telefonicznie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej z co najmniej dwudniowym wyprzedzeniem przed terminem dostawy. Część 2 Przedmiot zamówienia obejmuję „Dostawy wędlin oraz mięsa drobiowego” do Zakładu Karnego w Hrubieszowie. Część 2: Mięso drobiowe 1. Filet z piersi kurczaka, mrożony w opakowaniach próżniowych do 15 kg – 900 kg 2. Mięso gulaszowe z indyka, mrożone w opakowaniach próżniowych do 15 kg – 3 000 kg Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (obce posmaki, zapachy, naloty pleśni, fragmenty obcych ciał) o terminie przydatności do spożycia pozwalającym na przechowywanie przez okres co najmniej: a) mięso – 3 miesiąca od dnia dostawy, do siedziby Zamawiającego Każde opakowanie musi obligatoryjnie zawierać następujące dane: nazwę środka spożywczego, dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta środka spożywczego, zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, oznaczenie partii produkcji, klasę jakości handlowej, waga brutto. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia: a) jednak nie więcej niż 30%, a Wykonawcy nie przysługuje prawo do roszczeń z tego tytułu, b) ponad 30%, w przypadku niezrealizowania dostawy w terminie przewidzianej w umowie. Wykonawcy dostarczać będą przedmiot zamówienia na własny koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi i systemem HACCAP, w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych. Dostawy artykułów określonych powyżej będą realizowane sukcesywnie od poniedziałku do czwartku do magazynu Zamawiającego zlokalizowanego w Zakładzie Karnym w Hrubieszowie, w godzinach 800 – 1300: a) mięso – raz na miesiąc Przy każdorazowej dostawie będzie dostarczana faktura VAT. Wielkość poszczególnych dostaw Zamawiający będzie określał telefonicznie lub za pośrednictwem poczty elektronicznej z co najmniej dwudniowym wyprzedzeniem przed terminem dostawy. DKw.2232.7.2021.MJ |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15131130 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |