Przetarg 11540053 - „Dostawy warzyw świeżych, ziemniaków jadalnych,...
Analizuj | Zamówienie 11540053 |
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2025-10-08 |
przedmiot ogłoszenia | „Dostawy warzyw świeżych, ziemniaków jadalnych, kiszonek oraz warzyw mrożonych do Zakładu Karnego w Łowiczu” Część 1: Grupa I –warzywa świeże (CPV 03.22.10.00-6) 1. Buraki ćwikłowe, CPV 0 32221111-7 22 000 kgTabela 1: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd korzeni - Świeże, całe, zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), czyste, jędrne, wolne od szkodników i szkód przez nich wyrządzonych, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, jednolite pod względem odmiany i wielkości2 Barwa na przekroju Ciemnoczerwona, charakterystyczna dla odmiany3 Zapach Niedopuszczalny obcy4 Średnica korzeni mierzona w najszerszym przekroju, cm od 4 do 105 Zawartość korzeni z wadami jakości, % wagowy nie więcej niż 106 Zawartość korzeni o innej wielkości, % wagowy, nie więcej niż 107 opakowanie worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 2. Cebula, CPV 03221113-1 17 000 kgTabela 2: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd Cała, ścisła, jędrna, czysta, zdrowa (bez objawów gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), dojrzała, wystarczająco sucha, bez objawów wyrośnięcia lub kiełkowania, z zaschniętą szyjką i korzeniami, wolna od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych, pozbawiona nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej; dopuszczalne są lekkie zabrudzenia.2 Kształt Kulisty, lekko spłaszczony lub wydłużony, dopuszczalne są niewielkie wady kształtu 3 Barwa Jasnożółta do jasnobrązowej 4 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy 5 Jednolitość Jednolita pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości 6 Zawartość korzeni o innej wielkości, % wagowy, nie więcej niż 107 Średnica, cm, nie mniej niż 4 8 opakowanie worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.3. Kapusta biała, CPV 03221410-3 19 000 kgTabela 3: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd Główki powinny być świeże, czyste, zdrowe (bez objawów gnicia, śladów pleśni), zwarte, bez oznak kwitnienia, wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, liście powinny pozostać mocno przytwierdzone, a miejsce cięcia powinno być czyste.2 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy3 Jednolitość Jednolite w opakowaniu pod względem pochodzenia, odmiany, jakości, kształtu i koloru4 Masa główki, nie mniej niż, g- kapusta biała wczesna- kapusta biała70012005 opakowanie worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.4. Kapusta czerwona, CPV 03221410-3 2500 kgTabela 4: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd Główki powinny być świeże, czyste, zdrowe (bez objawów gnicia, śladów pleśni), zwarte, bez oznak kwitnienia, wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, liście powinny pozostać mocno przytwierdzone, a miejsce cięcia powinno być czyste.2 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy3 Jednolitość Jednolite w opakowaniu pod względem pochodzenia, odmiany, jakości, kształtu i koloru4 Masa główki, nie mniej niż, g8005 opakowanie worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.5. Marchew, CPV 03221112-4 25 000 kgTabela 6: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd korzeni Świeże, jędrne, całe, zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, uszkodzeń spowodowanych przez mróz), czyste, wolne od szkodników i szkód przez nich wyrządzonych, niezdrewniałe, proste, kształtne (bez bocznych rozgałęzień i rozwidleń), pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, tj. należycie osuszone po umyciu, bez oznak świadczących o wyrastaniu korzenia w pęd nasienny; nać powinna być równo ucięta na wierzchołku marchwi, bez uszkodzenia korzenia; dopuszczalne są niewielkie wady kształtu, zabarwienia, zabliźnione pęknięcia.2 Barwa Charakterystyczna dla odmiany, jednolita, dopuszcza się zielone lub fioletowe/purpurowe wierzchołki o długości do 1cm w przypadku marchwi o długości nieprzekraczającej 10 cm, oraz do 2cm w przypadku pozostałej marchwi 3 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy4 Jednolitość Jednolita pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości5 Średnica korzeni mierzona w najszerszym przekroju, cm od 2 do 46 opakowanie worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.6. Pietruszka korzeniowa, CPV 03221110-0 11 000 kgTabela 7: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd korzeni Zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), czyste, twarde, jędrne, kształtne (bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez stłuczeń, pęknięć oraz ordzawień skórki, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej; nać pietruszki powinna być równo oberwana lub obcięta tuż przy główce, tak aby korzeń był nieuszkodzony 2 Barwa korzenia na przekroju Biała do biało kremowej 3 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy4 Jednolitość Jednolita pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości5 Średnica korzeni mierzona w najszerszym miejscu, cm od 3 do 66 opakowanie worki raszlowe od 20kg do 25kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.7. Por, CPV 03221110-0 1 000 kgTabela 8: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd Zdrowe (bez oznak gnicia, pleśni), wolne od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, bez pędów nasiennych, z usuniętymi nieświeżymi lub zwiędniętymi liśćmi oraz przyciętymi końcówkami liści i korzeniami; biała lub zielonkawobiała część pora powinna stanowić co najmniej jedną trzecią całkowitej długości lub połowę części osłoniętej; dopuszczalne są nieznaczne wady powierzchniowe, lekkie uszkodzenia liści 2 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy3 Jednolitość Jednolita pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości4 Minimalna średnica, cm 25 opakowanie worki raszlowe 10 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.8. Seler korzeniowy, CPV 03221110-0 14 000 kgTabela 9: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd Kształtne, twarde, jędrne, bez pustych przestrzeni na przekroju podłużnym, czyste, bez stłuczeń i ordzawień skórki, zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, bez oznak wyrastania pędu kwiatostanowego 2 Barwa na przekroju Biała do białokremowej3 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy4 Jednolitość Jednolity pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości5 Średnica korzenia, mierzona w najszerszym miejscu, mm od 70 do 1306 Opakowanie worki raszlowe od 20kg do 25kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Część 2: 1. Ziemniaki jadalne, CPV 03212100-1 100 000 kgTabela 11: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd ziemniaków Jednolite odmianowo, dojrzałe, zdrowe, niezazieleniałe, czyste, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, nie porośnięte, o kształcie i zabarwieniu miąższu typowym dla odmiany, bez pustych miejsc wewnątrz miąższu. Niedopuszczalne bulwy: nadmiernie zawilgocone na powierzchni, zaparzone, zapleśniałe, zmarznięte, zanieczyszczone środkami ochrony roślin.2 Minimalna średnica poprzeczna, mm, - dla bulw okrągłych i okrągłoowalnych - dla bulw podłużnych 35303 Średnica podłużna, mm 2 razy większa od poprzecznej 4 Jednolitość Jednolity pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości5 Opakowanie worki raszlowe od 20kg do 25kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Część 3: 1. Kapusta kwaszona, CPV 15331142-4 9 500 kg Tabela 12: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd Kapusta z dodatkiem marchwi, drobno poszatkowana2 Smak i zapach Swoisty, niedopuszczalny obcy3 Opakowanie Beczki plastikowe, o wadze kapusty 80-120 kg 2. Ogórki kiszone, CPV 15331000-7 1 200 kgTabela 13: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd Ogórki jędrne, o charakterystycznej barwie, nieuszkodzone2 Waga ogórka 200-350 g/szt.3 Smak i zapach Swoisty, niedopuszczalny obcy4 Opakowanie Beczki plastikowe, o wadze ogórków 75-80 kg zalewa Część 4: Grupa IV - mrożonki (opakowanie jednostkowe od 1 do 25 kg) • brokuły mrożone CPV 15331170-9 - 250 kg • kalafior mrożony CPV 15331170-9 - 350 kg • włoszczyzna mrożona paski CPV 15331170-9 - 380 kg DKW.2232.4.2025.JA |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 3212100, 3221000, 15331000, 15331170 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | łódzkie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | łódzkie |