Przetarg 11540053 - „Dostawy warzyw świeżych, ziemniaków jadalnych,...

   
Analizuj Zamówienie 11540053
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-10-08
przedmiot ogłoszenia
„Dostawy warzyw świeżych, ziemniaków jadalnych, kiszonek oraz warzyw mrożonych do Zakładu Karnego w Łowiczu”

Część 1: Grupa I –warzywa świeże (CPV 03.22.10.00-6) 1. Buraki ćwikłowe, CPV 0
32221111-7 22 000 kgTabela 1: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd korzeni - Świeże, całe, zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), czyste, jędrne, wolne od szkodników i szkód przez nich wyrządzonych, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, jednolite pod względem odmiany i wielkości2 Barwa na przekroju Ciemnoczerwona, charakterystyczna dla odmiany3 Zapach Niedopuszczalny obcy4 Średnica korzeni mierzona w najszerszym przekroju, cm od 4 do 105 Zawartość korzeni z wadami jakości, % wagowy nie więcej niż 106 Zawartość korzeni o innej wielkości, % wagowy, nie więcej niż 107 opakowanie worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. 2. Cebula, CPV 03221113-1 17 000 kgTabela 2: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd Cała, ścisła, jędrna, czysta, zdrowa (bez objawów gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), dojrzała, wystarczająco sucha, bez objawów wyrośnięcia lub kiełkowania, z zaschniętą szyjką i korzeniami, wolna od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych, pozbawiona nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej; dopuszczalne są lekkie zabrudzenia.2 Kształt Kulisty, lekko spłaszczony lub wydłużony, dopuszczalne są niewielkie wady kształtu 3 Barwa Jasnożółta do jasnobrązowej 4 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy 5 Jednolitość Jednolita pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości 6 Zawartość korzeni o innej wielkości, % wagowy, nie więcej niż 107 Średnica, cm, nie mniej niż 4 8 opakowanie worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.3. Kapusta biała, CPV 03221410-3 19 000 kgTabela 3: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd Główki powinny być świeże, czyste, zdrowe (bez objawów gnicia, śladów pleśni), zwarte, bez oznak kwitnienia, wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, liście powinny pozostać mocno przytwierdzone, a miejsce cięcia powinno być czyste.2 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy3 Jednolitość Jednolite w opakowaniu pod względem pochodzenia, odmiany, jakości, kształtu i koloru4 Masa główki, nie mniej niż, g- kapusta biała wczesna- kapusta biała70012005 opakowanie worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.4. Kapusta czerwona, CPV 03221410-3 2500 kgTabela 4: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd Główki powinny być świeże, czyste, zdrowe (bez objawów gnicia, śladów pleśni), zwarte, bez oznak kwitnienia, wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, liście powinny pozostać mocno przytwierdzone, a miejsce cięcia powinno być czyste.2 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy3 Jednolitość Jednolite w opakowaniu pod względem pochodzenia, odmiany, jakości, kształtu i koloru4 Masa główki, nie mniej niż, g8005 opakowanie worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.5. Marchew, CPV 03221112-4 25 000 kgTabela 6: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd korzeni Świeże, jędrne, całe, zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, uszkodzeń spowodowanych przez mróz), czyste, wolne od szkodników i szkód przez nich wyrządzonych, niezdrewniałe, proste, kształtne (bez bocznych rozgałęzień i rozwidleń), pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, tj. należycie osuszone po umyciu, bez oznak świadczących o wyrastaniu korzenia w pęd nasienny; nać powinna być równo ucięta na wierzchołku marchwi, bez uszkodzenia korzenia; dopuszczalne są niewielkie wady kształtu, zabarwienia, zabliźnione pęknięcia.2 Barwa Charakterystyczna dla odmiany, jednolita, dopuszcza się zielone lub fioletowe/purpurowe wierzchołki o długości do 1cm w przypadku marchwi o długości nieprzekraczającej 10 cm, oraz do 2cm w przypadku pozostałej marchwi 3 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy4 Jednolitość Jednolita pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości5 Średnica korzeni mierzona w najszerszym przekroju, cm od 2 do 46 opakowanie worki raszlowe od 25kg do 30kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.6. Pietruszka korzeniowa, CPV 03221110-0 11 000 kgTabela 7: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd korzeni Zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), czyste, twarde, jędrne, kształtne (bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez stłuczeń, pęknięć oraz ordzawień skórki, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej; nać pietruszki powinna być równo oberwana lub obcięta tuż przy główce, tak aby korzeń był nieuszkodzony 2 Barwa korzenia na przekroju Biała do biało kremowej 3 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy4 Jednolitość Jednolita pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości5 Średnica korzeni mierzona w najszerszym miejscu, cm od 3 do 66 opakowanie worki raszlowe od 20kg do 25kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.7. Por, CPV 03221110-0 1 000 kgTabela 8: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd Zdrowe (bez oznak gnicia, pleśni), wolne od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, bez pędów nasiennych, z usuniętymi nieświeżymi lub zwiędniętymi liśćmi oraz przyciętymi końcówkami liści i korzeniami; biała lub zielonkawobiała część pora powinna stanowić co najmniej jedną trzecią całkowitej długości lub połowę części osłoniętej; dopuszczalne są nieznaczne wady powierzchniowe, lekkie uszkodzenia liści 2 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy3 Jednolitość Jednolita pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości4 Minimalna średnica, cm 25 opakowanie worki raszlowe 10 kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.8. Seler korzeniowy, CPV 03221110-0 14 000 kgTabela 9: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd Kształtne, twarde, jędrne, bez pustych przestrzeni na przekroju podłużnym, czyste, bez stłuczeń i ordzawień skórki, zdrowe (bez oznak gnicia, śladów pleśni, zmarznięcia), wolne od owadów i szkodników oraz uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej, bez oznak wyrastania pędu kwiatostanowego 2 Barwa na przekroju Biała do białokremowej3 Smak i zapach Niedopuszczalny obcy4 Jednolitość Jednolity pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości5 Średnica korzenia, mierzona w najszerszym miejscu, mm od 70 do 1306 Opakowanie worki raszlowe od 20kg do 25kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Część 2: 1. Ziemniaki jadalne, CPV 03212100-1 100 000 kgTabela 11: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd ziemniaków Jednolite odmianowo, dojrzałe, zdrowe, niezazieleniałe, czyste, nie uszkodzone, nie nadmarznięte, nie porośnięte, o kształcie i zabarwieniu miąższu typowym dla odmiany, bez pustych miejsc wewnątrz miąższu. Niedopuszczalne bulwy: nadmiernie zawilgocone na powierzchni, zaparzone, zapleśniałe, zmarznięte, zanieczyszczone środkami ochrony roślin.2 Minimalna średnica poprzeczna, mm, - dla bulw okrągłych i okrągłoowalnych - dla bulw podłużnych 35303 Średnica podłużna, mm 2 razy większa od poprzecznej 4 Jednolitość Jednolity pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości5 Opakowanie worki raszlowe od 20kg do 25kg lub skrzynki do 20kg wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

Część 3: 1. Kapusta kwaszona, CPV 15331142-4 9 500 kg Tabela 12: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd Kapusta z dodatkiem marchwi, drobno poszatkowana2 Smak i zapach Swoisty, niedopuszczalny obcy3 Opakowanie Beczki plastikowe, o wadze kapusty 80-120 kg 2. Ogórki kiszone, CPV 15331000-7 1 200 kgTabela 13: Wymagania organoleptyczne i fizyczne:l.p. cechy wymagania1 Wygląd Ogórki jędrne, o charakterystycznej barwie, nieuszkodzone2 Waga ogórka 200-350 g/szt.3 Smak i zapach Swoisty, niedopuszczalny obcy4 Opakowanie Beczki plastikowe, o wadze ogórków 75-80 kg zalewa

Część 4: Grupa IV - mrożonki (opakowanie jednostkowe od 1 do 25 kg) • brokuły mrożone CPV 15331170-9 - 250 kg • kalafior mrożony CPV 15331170-9 - 350 kg • włoszczyzna mrożona paski CPV 15331170-9 - 380 kg

DKW.2232.4.2025.JA
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3212100, 3221000, 15331000, 15331170
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji łódzkie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora łódzkie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze