Przetarg 10401946 - Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jadłodajni...

   
Analizuj Zamówienie 10401946
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2024-04-05
przedmiot ogłoszenia
Dostawy mięsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jadłodajni U Świętego Antoniego we Włocławku

1. Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa i jego wyrobów dla Miejskiej Jadłodajni „U Świętego An
toniego”:a) Karczek wieprzowy bez kości – świeży, zawartość tłuszczu nie więcej niż 15%, zapach charakterystyczny dla mięsa świeżego, barwa mięsa jasnoróżowa, mięso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; jednostka miary: kilogram, ilość: 400 kilogramów,b) Boczek wieprzowy surowy bez kości - bez skóry, zawartość tłuszczu nie więcej niż 25%, świeży, zapach charakterystyczny dla mięsa świeżego, barwa mięsa jasnoróżowa, mięso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie, boczek o grubości do 6 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 65 kilogramów,c) Wątroba wieprzowa – oczyszczona z błon, świeża, zapach charakterystyczny dla mięsa świeżego, barwa mięsa jasnoczerwona; jednostka miary: kilogram, ilość: 700 kilogramów,d) Boczek wędzony wieprzowy, parzony – bez kości i skóry, zawartość tłuszczu nie więcej niż 20%, świeży, zapach charakterystyczny dla mięsa wędzonego, boczek niepoddawany masowaniu, uplastycznianiu, ostrzykiwaniu i innym procesom technologicznym zwiększającym objętość wędliny, boczek o grubości do 6 cm; jednostka miary: kilogram, ilość: 800 kilogramów,e) Kaszanka wieprzowa – świeża, w skład której wchodzą: kasza gryczana minimum 20%, wątroba, o wadze pojedynczej kaszanki od 130 g do 160 g we flaku naturalnym; jednostka miary: kilogram, ilość: 750 kilogramów,f) Mięso wieprzowe gulaszowe – drobne, świeże, klasa II A, zawartość tłuszczu nie więcej niż 18%, zapach charakterystyczny dla mięsa świeżego, barwa mięsa jasnoróżowa, mięso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; jednostka miary: kilogram, ilość: 1.300 kilogramów,g) Łopatka wieprzowa bez kości – świeża, zawartość tłuszczu nie więcej niż 10%, zapach charakterystyczny dla mięsa świeżego, barwa mięsa jasnoróżowa, mięso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; jednostka miary: kilogram, ilość: 1.050 kilogramów,h) Szynka surowa wieprzowa bez kości – świeża, zapach charakterystyczny dla mięsa świeżego, barwa jasnoróżowa, mięso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie. Szynka typu orzech, kulka, myszka, obrobiona do omięsnej, okostna usunięta, tłuszcz z powierzchni usunięty tak, aby mięśnie nie zostały uszkodzone. Dopuszczona warstwa tłuszczu zewnętrznego do 1 mm. Brak luźnych strzępów mięsa i obłonienia. Wszystkie powierzchniowe żyły usunięte z produktu, niedopuszczalne są chrząstki końca rzepki, pozostałości kości, ususzka i plamki krwi; jednostka miary: kilogram, ilość: 700 kilogramów,i) Schab wieprzowy bez kości – świeży, zapach charakterystyczny dla mięsa świeżego, barwa mięsa jasnoróżowa, okrojony, bez tłuszczu, mięso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu: uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; bez warkocza bocznego; jednostka miary: kilogram, ilość: 800 kilogramów,j) Szynka wieprzowa gotowana – świeża, o zawartości mięsa minimum 70%, krojona w plastry, o przeciętnej wadze plastra od 20 g do 30 g i średnicy plastra od 8 cm do 16 cm, zapach charakterystyczny dla wyrobów gotowanych; jednostka miary: kilogram, ilość: 200 kilogramów,k) Kiełbasa parówkowa wieprzowa – świeża, o zawartości tłuszczu nie więcej niż 35% i zawartości mięsa wieprzowego minimum 55%, o wadze pojedynczego serdelka od 95 g do 105 g, zapach charakterystyczny dla wyrobów masarskich, świeżych, barwa jasnoróżowa, produkt w naturalnej osłonce; jednostka miary: kilogram, ilość: 500 kilogramów,l) Kiełbasa podwawelska – wieprzowa, świeża, średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, o zawartości mięsa wieprzowego minimum 80%; jednostka miary: kilogram, ilość: 600 kilogramów,m) Kiełbasa śląska – wieprzowa, wędzona, parzona, średnio rozdrobniona, świeża, o wadze jednej sztuki od 95 g do 105 g, o zawartości mięsa wieprzowego minimum 80%; jednostka miary: kilogram, ilość: 500 kilogramów,n) Kości wieprzowe - od schabu lub od karkówki, świeże, zapach charakterystyczny dla mięsa świeżego; jednostka miary: kilogram, ilość: 200 kilogramów,o) Mielonka – świeża, zapach charakterystyczny dla wyrobów masarskich, świeżych, barwa jasnoróżowa, w batonie, bez galarety, o zawartości mięsa wieprzowego minimum 60%. Dopuszczalny jest produkt w sztucznej osłonce; jednostka miary: kilogram, ilość: 600 kilogramów,p) Smalec – biały, świeży, w opakowaniu do 1 kg; jednostka miary: kilogram, ilość: 150 kilogramów,q) Słonina – świeża, bez skóry; jednostka miary: kilogram, ilość: 120 kilogramów, r) Polędwica sopocka gotowana – świeża, krojona w plastry, o przeciętnej wadze plastra od 10 g do 20 g i średnicy plastra od 6 cm do 12 cm, zapach charakterystyczny dla wyrobów masarskich, świeżych, barwa jasnoróżowa, bez galarety, zawartość mięsa wieprzowego minimum 70%; jednostka miary: kilogram, ilość: 120 kilogramów,s) Polędwica drobiowa gotowana – świeża, krojona w plastry, o przeciętnej wadze plastra od 20 g do 30 g i średnicy plastra od 8 cm do 16 cm, zapach charakterystyczny dla wyrobów gotowanych, o zawartości mięsa minimum 70%; jednostka miary: kilogram, ilość: 120 kilogramów,t) Kiełbasa biała parzona – świeża, o wadze jednej sztuki od 95 g do 105 g, zapach charakterystyczny dla wyrobów parzonych, o zawartości mięsa wieprzowego min 65%; jednostka miary: kilogram, ilość: 600 kilogramów,u) Kiełbasa żywiecka – wieprzowa, grubo rozdrobniona, świeża, parzona, wędzona, podsuszana, w osłonce niejadalnej, 100 g wyrobu wyprodukowano z minimum 120 g mięsa wieprzowego; jednostka miary: kilogram, ilość: 140 kilogramów,v) Kiełbasa krakowska – wieprzowa, grubo rozdrobniona, świeża, parzona, wędzona, podsuszana, w osłonce niejadalnej, 100 g wyrobu wyprodukowano z minimum 120 g mięsa wieprzowego; jednostka miary: kilogram, ilość: 100 kilogramów,w) Szynka konserwowa – wieprzowa, świeża, parzona, niewędzona, krojona w plastry, o przeciętnej wadze plastra od 10 g do 20 g i przeciętnej średnicy plastra od 10 cm do 13 cm, o zawartości mięsa minimum 75%; jednostka miary: kilogram, ilość: 100 kilogramów,x) Kiełbasa szynkowa – wieprzowa, świeża, parzona, grubo rozdrobniona, w osłonce niejadalnej, krojona w plastry, o przeciętnej wadze plastra, od 20 g do 30 g i średnicy plastra od 8 cm do 14 cm, o zwartości mięsa minimum 75 %; jednostka miary: kilogram, ilość: 50 kilogramów,y) Szponder wołowy – świeży, z kością, mięso barwy czerwonej z nieznacznym przerostem tłuszczu; jednostka miary: kilogram, ilość: 50 kilogramów,z) Wołowina zrazowa górna – świeża, bez kości, mięso barwy czerwonej, zapach swoisty, charakterystyczny dla świeżego mięsa wołowego; jednostka miary: kilogram, ilość: 10 kilogramów,aa) Polędwiczki wieprzowe – świeże, zapach charakterystyczny dla mięsa świeżego, barwa mięsa jasnoróżowa, okrojona, bez tłuszczu, mięso niepoddawane dodatkowym procesom technologicznym typu uplastycznianie, masowanie, ostrzykiwanie; jednostka miary: kilogram, ilość: 50 kilogramów.2. Jakość wymienionego wyżej asortymentu nie może odbiegać od jakości towaru dostępnego w ogólnej sieci handlowej. 3. Wykonawca zapewnia transport mięsa i jego wyrobów do magazynu w siedzibie zamawiającego na własny koszt, dlatego cena oferty musi zawierać koszty transportu i rozładunku.4. Transport przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 musi odbywać się w warunkach spełniających wymogi sanitarno – epidemiologiczne.5. Miejscem dostaw jest magazyn Miejskiej Jadłodajni „U Świętego Antoniego” przy ul. Św. Antoniego 11 we Włocławku.6. Ilość przedmiotowych artykułów, o których mowa w pkt. III/1 może ulec zmianie wartościowo maksymalnie o minus 25% ogółem od wartości umowy na dostawy w/w przedmiotu zamówienia, przy czym Wykonawcy nie będzie przysługiwać jakiekolwiek roszczenie z tytułu niewykorzystania przez Zamawiającego przedmiotu umowy w pełnym zakresie ilościowym lub wartościowym.7. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania zmian ilości poszczególnych artykułów przedmiotu zamówienia w granicach wynagrodzenia wykonawcy. Zmiany mogą polegać na zwiększeniu lub zmniejszeniu ilości i wartości danego artykułu/-ów kosztem zmniejszenia lub zwieszenia wartości innych rodzajów artykułów. Zmiana ta nie stanowi zmiany umowy i nie wymaga sporządzenia aneksu. 8. Zamawiający będzie zamawiał określoną partię towaru telefonicznie, e-mailem lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem, najpóźniej do godziny 13:00. Po otrzymaniu zamówienia Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie, pisemnie potwierdzić otrzymanie w/w zamówienia.9. Dostawy będą odbywać się sukcesywnie przez okres obowiązywania umowy, ilościowo według zapotrzebowania zamawiającego: nie częściej niż cztery razy w tygodniu każdorazowo od godziny 7:00 do godziny 9:00. 10. W przypadku stwierdzenia w trakcie odbioru dostawy braków ilościowych i jakościowych Wykonawca dostarcza towar wolny od wad jakościowych i uzupełnienia braki ilościowe w terminie do dwóch godzin od momentu zgłoszenia reklamacji.11. Przedmiot zamówienia musi odpowiadać parametrom ilościowym i jakościowym określonym przez zamawiającego.Zamawiający dołożył wszelkich starań, aby w opisie przedmiotu zamówienia nie znalazła się żadna nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu. Jeżeli w dokumentach zamówienia, wskazana jest nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu, ma ona wyłącznie charakter informacyjny.Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego na dostawy mięsa i jego wyrobów nr MJ.AZ.2420-04/2024 nie zostało podzielone na części ze względu na jednorodny przedmiot zamówienia, tj. produkty z grupy CPV 158 oraz stosunkowo niewielką ilość produktów, które uwzględniając znajomość rynku dostarczane są zazwyczaj przez jednego wykonawcę.

MJ.AZ.2420-04/2024
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15100000, 15110000, 15111000, 15113000, 15130000, 15131100, 15131120, 15131134, 15131135
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Kujawsko-Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Kujawsko-Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10458477 2024-04-25
godz. 11:00
Śląskie Zapotrzebowanie na wodę mineralną średniozmineralizowaną 1,5 l - gazowaną i niegazowaną. PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Zapotrzebowanie na wodę mineralną średniozmineralizowaną 1,5 l ...
10465951 2024-04-26
godz. 09:00
Mazowieckie DKW.2233.15.2024.ML Sukcesywna dostawa konserw mięsnych i konserw rybnych do Zakładu Karnego w Siedlcach PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Sukcesywna dostawa konserw mięsnych i konserw rybnych ...
10487227 2024-05-06
godz. 11:25
Wielkopolskie Naturalna woda mineralna, średniozmineralizowana w butelkach o poj 0,5l i 1,5l gazowaną i niegazowaną ( Cisowianka lub Staropolanka lub Ustronianka lub Nałęczowianka) PRZEDMIOT POSTĘP...
10487865 2024-05-07
godz. 10:00
Lubelskie Dostawa mięsa wieprzowego, wędlin i mięsa drobiowego Część 1: Wieprzowina łopatka bez golonki, bez kości, bez skóryWieprzowina szynka bez kości, bez skóry, zewnętrzna warstwa t...
10416245 2024-05-07
godz. 10:00
Kujawsko-Pomorskie 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności do stołówki Internatu Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego i VIII Liceum Ogólnokształcącego w Toruniu ul. Grunwaldzka 33/35. 2. Pr...
10392664 2024-05-09
godz. 10:56
Pomorskie PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Cukier kryształ - 25kg Firma SEKO S.A. poszukuje dostawcy/producenta cukry białego pakowanego we worki 25kg, przeznaczonego dla przemysłu spożywczego. Wymagana...
10425171 2024-05-10
godz. 08:00
Warmińsko-Mazurskie Dostawa konserw mięsnych i rybnych dla 24 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Giżycku w 2024 roku. Opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik nr 4 do SWZ i zestawienie cenowe załą...
10480638 2024-05-10
godz. 09:00
Podkarpackie Dostawy pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich oraz innych przedmiotów zamówienia, wyszczególnionych w częściach na potrzeby Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego im. Fryderyka Chopi...
10392669 2024-05-17
godz. 10:58
Pomorskie PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Esencja octowa 80% spożywcza Firma SEKO S.A. poszukuje dostawcy/producenta esencji octowej 80% do przemysłu spożywczego. Pakowane w paleto-pojemniki ok 1000l . ...
10433189 2024-05-24
godz. 10:00
Wielkopolskie Przedmiotem zamówienia jest systematyczna dostawa mięsa drobiowego i wieprzowego na potrzeby Szpitala Wojewódzkiego w Poznaniu i SZOZ nad Matką i Dzieckiem w Poznaniu. Sukcesywna dostawa...