Przetarg 12184797 - Dostawy artykułów żywnościowych do stołówki...
| Analizuj | Zamówienie 12184797 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-28 |
| przedmiot ogłoszenia | Dostawy artykułów żywnościowych do stołówki przedszkolnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Otrębusach przy ul. Piaseckiego 2 Część 1: Część 1 - Dostawa artykułów spożywczych: przyprawy , artykuły sypkie ( mąka, cukier, kasza i inne), puszki, słoiki (dżem,olej, kompot i inne), ciastka, słodycze, zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1A/1.Artykuły spożywcze powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczeniafabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonego od dniawyprodukowania, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisamiprawa żywnościowego.Dostarczane artykuły spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędnedokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych.Przewidywana częstotliwość dostaw: 1-2 razy w tygodniu nie później niż do godz. 8.30 rano. Część 2: Część 2. Dostawa jaj zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1A/2.Jaja przy każdej dostawie muszą posiadać dokumenty identyfikacyjne dla jaj konsumpcyjnych. Jaja muszą być przewożonezgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.Termin przydatności do spożycia powinien być nie krótszy niż 25 dni.Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych,tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.Przewidywana częstotliwość dostaw: 1-2 razy w tygodniu nie później niż do godziny 8:30. Część 3: Część 3. Dostawa nabiału zgodnie z formularzem asortymentowo-cenowym - załącznik nr 1A/3.Nabiał i wszystkie jego produkty powinny być dostarczane w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierającychoznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminu liczonegood dnia wyprodukowania, nazwę i adres producenta.Przewożone zgodnie z wymogami HACCP i przepisami sanitarno-epidemiologicznymi.Dostarczane artykuły spożywcze muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymaganeprzepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych.Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych,tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.Przewidywana częstotliwość dostaw: 2-3 razy w tygodniu nie później niż do godz. 7.00 rano.Przewidywana częstotliwość dostaw mleka: codziennie (poniedziałek-piątek) do godz. 7.00 rano Część 4: Część 4. Dostawy ryby mrożonej, mrożonych warzyw i owoców zgodnie z formularzem asortymentowo - cenowymzałącznik nr 1A/4.Mrożonki powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach, posiadających stosowne atesty, bezoznak rozmrożenia. Opakowania nie powinny wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych.Dostarczane produkty w dniu dostawy powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminuliczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule.Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych,tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.Przewidywana częstotliwość dostaw: 1-2 razy w tygodniu nie później niż do godz. 8.30 rano.4.2.5.) Część 5: Część 5. Dostawa drobiu, produktów zwierzęcych, wędlin zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - załącznik nr1A/5.Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikachplastikowych z pokrywami posiadającymi stosowne atesty, czystych i nieuszkodzonych. Mięso i wędliny muszą być świeże,najwyższej jakości, przewożone zgodnie z wymogami HACCP i w warunkach spełniających wymogi sanitarnoepidemiologiczne. Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym pojemniku.Okres przydatności do spożycia dla mięsa powinien wynosić nie mniej niż 5 dni od daty dostawy do magazynuZamawiającego. W dniu dostawy wędliny powinny posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż ¾ terminuliczonego od dnia wyprodukowania, oznaczonego przez producenta na dostarczonym artykule. Do każdego pojemnikapowinna być dołączona etykieta zawierająca co najmniej następujące dane: nazwę produktu, termin przydatności dospożycia, nazwę dostawcy - producenta z adresem, warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodne z aktualnieobowiązującymi przepisami HACCP.Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych,tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.Przewidywana częstotliwość dostaw: 1-5 razy w tygodniu nie później niż do godz. 7:00 rano Część 6: Część 6. Dostawa warzyw i owoców zgodnie z formularzem asortymentowo- cenowym - załącznik nr 1A/6.Warzywa powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Powinny być dostarczane w pojemnikach plastikowych bądźkartonowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych.Pojemniki nie mogą posiadać oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w sposób zabezpieczający go przeduszkodzeniem lub obniżeniem jakości pod względem wartości odżywczych.Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych,tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.Przewidywana częstotliwość dostaw: 1- 3 razy w tygodniu do godz. 7.30 rano Część 7: Część 7. Dostawa pieczywa i ciast zgodnie z formularzem asortymentowo – cenowym - załącznik nr 1A/7.Pieczywo i świeże wyroby piekarskie powinny być dostarczane w koszach plastikowych posiadających stosowne atesty.Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych i oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony wkoszach w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości zarówno pod względem wartościodżywczych jak też wartości organoleptycznych. Towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia.Szczegóły dotyczące ilości i asortymentu dostaw jednostkowych ustalane będą na podstawie jadłospisów tygodniowych,tworzonych na bieżąco, według potrzeb Zamawiającego.Przewidywana częstotliwość dostaw pieczywa codziennie poniedziałek- piątek nie później niż do godz. 7.00 rano.Przewidywana częstotliwość dostaw ciast, drożdżówek 1-2 razy w tygodniu nie później niż do godz. 12.00 ZSPO/2/2026 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3142500, 3200000, 15112000, 15332100, 15511100, 15600000, 15810000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Mazowieckie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Mazowieckie |