Przetarg 12225011 - Dostawa żywności w roku 2026 na potrzeby Przedszkola...

   
Analizuj Zamówienie 12225011
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-11
przedmiot ogłoszenia
Dostawa żywności w roku 2026 na potrzeby Przedszkola Miejskiego nr 12

Część 1: Dostawa różnych art. spożywczych1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodn
iez obowiązującymi wymogami, normami i atestami;2) dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;4) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);5) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to: 8) dla makaronów, mąki, kasz itp. oraz innych produktów spożywczych : produkty, które po obróbce termicznej zgodnej z opisemna opakowaniu ulegają rozgotowaniu, produkty które mają obce posmaki, zapachy, których opakowanie nosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka, wgnieceniana pudełku, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań.

Część 2: Dostawa produktów mleczarskich i nabiału1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodniez obowiązującymi wymogami, normami i atestami;2) dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;4) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);5) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to:dla wyrobów mleczarskich: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, słony, stęchły, mdły; zanieczyszczenia mechaniczne, organiczne; objawy pleśnienia, psucia; uszkodzenia mechaniczne, zdeformowanie, zgniecenie, porozrywanie, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań;

Część 3: Dostawa mięsa i produktów mięsnych1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodniez obowiązującymi wymogami, normami i atestami;2) dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;4) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);5) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to:1) dla mięsa: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, fragmenty kości w mięsie zamówionym b/k, obecność szkodników oraz ich pozostałości;2) dla wędlin odpowiednio: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, objawy obniżenia jędrności i elastyczności, nie przyleganie osłonki do wędlin itp.,

Część 4: Dostawa warzyw i owoców1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodniez obowiązującymi wymogami, normami i atestami;2) dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;4) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);5) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to:dla warzyw i owoców: zniekształcenia mechaniczne, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, zbyt przerośnięte, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin;

Część 5: Dostawa produktów mrożonych1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodniez obowiązującymi wymogami, normami i atestami;2) dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;4) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);5) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to:dla mrożonek: produkty przypominające bryłę lodu, tj. zbite w kulę (wyjątek stanowi posiekany szpinak i buraki), produkty szare, sine, mrożonki bez opakowania tzw. „na wagę”, których opakowanie nosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka, wgniecenia na pudełku;

Część 6: Dostawa ryb1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodniez obowiązującymi wymogami, normami i atestami;2) dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;4) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);5) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to :dla ryb i przetworów rybnych: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, mętne lub wysuszone oczy, skrzela wyblakłe lub z białym nalotem, mazista tkanka

Część 7: Dostawa pieczywa1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodniez obowiązującymi wymogami, normami i atestami;2) dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;4) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);5) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to:dla pieczywa: pieczywo zdeformowane, zgniecione, uszkodzone mechanicznie; pieczywo zabrudzone, spalone; miękisz lepki niedopieczony z zakalcem z obecnością grudek mąkii soli; smak gorzki, kwaśny, zbyt słony lub niesłony; ciasta zabrudzone, spalone, niedopieczone, o wyraźnie niewłaściwej porowatości ciasta, kruszące się; objawy pleśnienia, psucia; uszkodzenia mechaniczne, ciasta zdeformowane, zgniecione, porozrywane, obecność szkodników oraz ich pozostałości.

Część 8: Dostawa soków owocowych i warzywnych.1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodniez obowiązującymi wymogami, normami i atestami;2) dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;4) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);5) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty:Dla soków owocowych i warzywnych: produkty które mają obce posmaki, zapachy, których opakowanie nosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka, wgnieceniana pudełku, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań.

Część 9: Dostawa owoców suszonych1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodniez obowiązującymi wymogami, normami i atestami;2) dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;4) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);5) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to:Dla suszonych owoców: produkty które mają obce posmaki, zapachy, których opakowanie nosi ślady naruszenia np. na pudełku, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań.

Część 10: Dostawa jajek1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku, dopuszczone do obrotu zgodniez obowiązującymi wymogami, normami i atestami;2) dostarczane produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu;3) dostarczane produkty będą o właściwej gramaturze, czyste, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów;4) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu);5) zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,6) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.Cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to:Dla jajek: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, stęchły, mdły; zanieczyszczenia mechaniczne, organiczne; objawy pleśnienia, psucia; uszkodzenia mechaniczne, zdeformowanie, zgniecenie, porozrywanie, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań

P12.261.1.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 15110000, 15200000, 15300000, 15320000, 15331170, 15332410, 15500000, 15800000, 15810000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
12224924 2025-12-19
godz. 10:00
Mazowieckie Dostawa różnych artykułów spożywczych do Samorządowego Domu Pomocy Społecznej...
12224194 2025-12-19
godz. 11:00
Podkarpackie Dostawa artykułów żywnościowych dla Samorządowego Przedszkola Krasnala Hałabały...
12216935 2025-12-19
godz. 12:00
Zachodniopomorskie Dostawę produktów żywnościowych i naczyń jednorazowych do PSONI Koło w Kamieniu...
12225014 2025-12-19
godz. 14:00
Świętokrzyskie Ponowne postepowanie pn. „Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki...
12225976 2025-12-19
godz. 15:00
Śląskie DOSTAWA MLEKA I PRZETWORÓW MLECZNYCH
12209148 2025-12-19
godz. 23:59
Małopolskie Sukcesywna dostawa produktów spożywczych owoców i warzyw.
12202505 2025-12-22
godz. 09:30
Mazowieckie Zakup z dostawą i wniesieniem artykułów spożywczych.
12226668 2025-12-22
godz. 11:30
Dolnośląskie Dostawy mleka i produktów mleczarskich w okresie od: 02.01.2026 r. do...
12209036 2025-12-22
godz. 12:00
Śląskie dostawę mrożonek w 2026 r. do Szkoły Podstawowej nr 45 z Oddziałami...
12196915 2026-01-12
godz. 12:00
Dolnośląskie 1. Przedmiotem zamówienia jest: sukcesywna dostawa różnych artykułów...