Przetarg 12057971 - Dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Miejskiego nr 14...

   
Analizuj Zamówienie 12057971
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-17
przedmiot ogłoszenia
Dostawa żywności na potrzeby Przedszkola Miejskiego nr 14 w Bytomiu na rok 2026

Część 1: 4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówieniaPieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie1) dosta
rczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie zobowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, zdatą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu,a) dostarczane pieczywa, w tym pieczywa cukiernicze powinny być wyrośnięte, należycie wypieczone, o właściwym dladanego rodzaju kształcie, nie zgniecione, nie kruszące się, nie przełamane, nie spieczone (rogale, bułki, itp.), o przyjemnymzapachu i specyficznym, apetycznym smaku; skórka powinna mieć odpowiednią barwę, być lśniąca, nie popękana, złączonaz miękiszem, miękisz nie powinien być lepki ani zbyt wilgotny, podzielone na jednakowe kromkidyskwalifikacje: 3) dla pieczywa: pieczywo zdeformowane, zgniecione, uszkodzone mechanicznie; pieczywo zabrudzone,spalone; miękisz lepki niedopieczony z zakalcem z obecnością grudek mąkii soli; smak gorzki, kwaśny, zbyt słony lub niesłony; ciasta zabrudzone, spalone, niedopieczone, o wyraźnie niewłaściwejporowatości ciasta, kruszące się; objawy pleśnienia, psucia; uszkodzenia mechaniczne, ciasta zdeformowane, zgniecione,porozrywane, obecność szkodników oraz ich pozostałości,3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.

Część 2: Produkty mleczarskie1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie zobowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, zdatą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu, dostarczany nabiał powinien być świeży,o właściwej konsystencji, smaku, wyglądzie, bez uszkodzeń na opakowaniu, z właściwymi oznaczeniami dla trwałościproduktu, dyskwalifikacje: 4) dla wyrobów mleczarskich: obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, słony,stęchły, mdły; zanieczyszczenia mechaniczne, organiczne; objawy pleśnienia, psucia; uszkodzenia mechaniczne,zdeformowanie, zgniecenie, porozrywanie, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, 2)produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu, zawierającym informacje istotne ze względu naochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lubpodmiot wprowadzający produkt do obrotu),3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowym

Część 3: Różne artykuły spożywcze1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie zobowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, zdatą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu, dostarczane produkty spożywcze będąposiadały właściwą gramaturę, skład, świeżość, przyprawy bez soli i cukru oraz glutaminiamu sodu i sztucznych barwników,bez maltrodeksyny, dyskwalifikacje:dostarczane produkty spożywcze będą posiadały właściwą gramaturę, skład, świeżość,przyprawy bez soli i cukru oraz glutaminiamu sodu i sztucznych barwników, bez maltrodeksyny, 2) produkty dostarczanebędą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu, zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życiaczłowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzającyprodukt do obrotu),3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi

Część 4: Jaja1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie zobowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, zdatą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu,dostarczane jaja będą całe, bezuszkodzeń, czyste, naświetlane, nie mogą posiadać obcych zapachów, a ich minimalny ciężar to 63-73 gramów, klasy A, 3)wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.

Część 5: Owoce, warzywa i podobne produkty1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie zobowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, zdatą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu,dostarczane warzywa i owoce będą całe,zdrowe, jędrne, o właściwym kolorze i smaku, nieuszkodzone, dobrze wykształcone, oczyszczone z ziemi, wolne odszkodników, bez objawów nadpsucia czy pleśni, bez obcych zapachów, ze skróconymi liśćmi i korzeniami, niepożółkłe,niezwiędnięte, w przypadku rodzimych warzyw i owoców, kiszonek i strączkowych suchych typu: groch, fasola -bezpośrednio od producenta,, dyskwalifikacja: 5) dla warzyw i owoców: zniekształcenia mechaniczne, oznaki choroby,zaparzenie, zgnicie, zwiędniecie, zbyt przerośnięte, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin, 3) wykonawcazachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produkty przewożone będą wtaki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.

Część 6: Mięso i produkty mięsno-wędliniarskie1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie zobowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane produkty będą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, zdatą przydatności do spożycia pozwalającą na prawidłowe wykorzystanie produktu, dostarczane mięso i jego przetworybędą świeże, ze skróconym łańcuchem dostaw, bez nastrzyków, o barwie czerwonej o różnym jej natężeniu w zależności odgatunku mięsa, o właściwym smaku i zapachu, kruchości, soczystości, właściwie przygotowane do obróbki: bez kawałkówtłuszczu, podzielone na porcje lub pomielone z zamówionego mięsa, natomiast wędliny zgodnie z opisanymi w tabelicechami, właściwą zawartościa mięsa, jednakowo pokrojone , dyskwalifikacje: 1) dla mięsa: obce posmaki, zapachy,oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, fragmenty kości w mięsie zamówionym b/k, obecność szkodników oraz ichpozostałości, mięso niepoporcjowane lub nie zmielone,2) dla wędlin odpowiednio: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, obecność szkodników orazich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, , mechaniczne, objawy obniżenia jędrności i elastyczności,nie przyleganie osłonki do wędlin, wędliny niepoporcjowane itp.,3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.

Część 7: Ryby przetworzone i mrożone1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami, dostarczane ryby i przetwory rybne będą bez glazury lub z niewielką ich ilością do 5%, szczelnie zabezpieczone odpowiednim opakowaniem, które zapobiega wysychaniu ryb, , dyskwalifikacje: 6) dla ryb i przetworów rybnych: obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa, mętne lub wysuszone oczy, skrzela wyblakłe lub z białym nalotem, mazista tkanka, 2) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu, zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu),3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.

Część 8: Owoce i warzywa mrożone1) dostarczane produkty będą pierwszego gatunku i jak najwyższej jakości, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami, ) dostarczane mrożonki będą w opakowaniach 2,5 kg, niezbite w jedną bryłę, bez kruszącego się lodu wewnątrz opakowania, dyskwalifikacja: 7) dla mrożonek: produkty przypominające bryłę lodu, tj. zbite w kulę (wyjątek stanowi posiekany szpinak i buraki), produkty szare, sine, mrożonki bez opakowania tzw. „na wagę”, których opakowanie nosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka, wgniecenia na pudełku, 2) produkty dostarczane będą w nienaruszonym oryginalnym opakowaniu, zawierającym informacje istotne ze względu na ochronę zdrowia lub życia człowieka (skład produktu, datę przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta lub podmiot wprowadzający produkt do obrotu),3) wykonawca zachowa wymagane przepisami warunki transportu i przechowywania dostarczanego towaru, produktyprzewożone będą w taki sposób, aby nie została naruszona ich jakość,4) asortyment dostarczany będzie w sposób gwarantujący jego ochronę przed uszkodzeniami transportowymi.

PM14.261.1.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 15110000, 15200000, 15300000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze