Przetarg 11619713 - Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej im. T. Kościuszki...
| Analizuj | Zamówienie 11619713 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-10-23 |
| przedmiot ogłoszenia | Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej im. T. Kościuszki w Głoskowie ul. Millenium 76. Część 1: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych, pieczywa, nabiału oraz jajek w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy.Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U.z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01).Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:a. Artykuły spożywcze ( w tym pieczywo oraz soki owocowe 100% - karton)b. Nabiał – minimum 14 dni przed końcem ważnościc. JajkaPrzy każdorazowej dostawie towaru Wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny.Wykonawca zrealizuje dostawy pozostałych artykułów spożywczych, pieczywa, nabiału oraz jajek do siedziby Zamawiającego własnym transportem, na własny koszt w godz.7.00-7.30. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego (w wyznaczone miejsce w magazynie) przez Wykonawcę. Część 2: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa, wyrobów z mięsa i drobiu w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy.Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01)Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy, mający odpowiedni termin przydatności do spożycia, jednak nie mniejszy niż pięć dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. Do każdego opakowania powinna być dostarczona etykieta zawierająca następujące dane: nazwę produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę producenta oraz adres, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej.Zawartość mięsa w kiełbasie podwawelskiej powinna wynosić przynajmniej 81% mięsa wieprzowego. a. Mięso – młode sztuki, produkt świeży w opakowaniach zbiorczych 5kg -20kg (bez opakowań detalicznych lub jednostkowych)b. Wędliny – I gatunkuc. Drób – świeży w opakowaniach zbiorczych 5kg -20kg (bez opakowań detalicznych lub jednostkowych) pozbawiony resztek pierza, skóry, nieuszkodzony.Dostawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie przedstawi stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii.Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np.: sznurki, folie, siatki, plomby.Wykonawca zrealizuje dostawy mięsa do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt w godz.7.00-7.30. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego (w wyznaczone miejsce w magazynie) przez wykonawcę. Część 3: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy świeżych warzyw, owoców, oraz ich przetworów w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy.Artykuły objęte tym postępowaniem musza spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01). Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia. Produkt nie może być zgniły, zwiędnięty, z nalotem pleśni:a. Świeże warzywa i owoceb. Przetwory warzywno - owocowePrzy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny.Wykonawca zrealizuje dostawy warzyw, owoców oraz ich przetworów do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt w godz.7.00-7.30. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego (w wyznaczone miejsce w magazynie) przez wykonawcę. Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością). Część 4: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych mrożonych i ryb w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 12 miesięcy.Artykuły objęte tym postępowaniem musza spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01). Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia. a. Ryba mrożonab. Owoce i warzywa mrożonePrzy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny.Wykonawca zrealizuje dostawy artykułów spożywczych mrożonych i ryb do siedziby zamawiającego własnym transportem, na własny koszt w godz.7.00-7.30. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Rozładunek następuje ze środka transportu do magazynu zamawiającego (w wyznaczone miejsce w magazynie) przez wykonawcę.Wykonawca nieodpłatnie użyczy pojemników, skrzynek itp. przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego na okres do następnej dostawy. Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane muszą być w odpowiednich opakowaniach oraz skrzynkach (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością). Spr. 107/2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15000000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Mazowieckie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Mazowieckie |