Przetarg 11409256 - Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej im. Janusza...

   
Analizuj Zamówienie 11409256
źródło Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED)
data publikacji 2025-07-30
przedmiot ogłoszenia
Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Józefosławiu przy ul. Kameralna 11

Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy żywności w asortymencie i ilościach podanych
w załączniku nr 1, opis przedmiotu zamówienia
Część zamówienia: LOT-0001 Dostawa art. spożywczych Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 2. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 01.01.2026 r – 31.12.2026 r. Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć.Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01). Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:a. Artykuły spożywczeb. Nabiał - min. 14 dni przed końcem ważnościc. PieczywoPrzy każdorazowej dostawie towaru Wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny.

Część zamówienia: LOT-0002 Dostawa mięsa i jego przetworów Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy, mający odpowiedni termin przydatności do spożycia, jednak nie mniejszy niż pięć dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. Do każdego opakowania powinna być dostarczona etykieta zawierająca następujące dane: nazwę produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę producenta oraz adres, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej. a. Mięso – młode sztuki, produkt świeży w opakowaniach zbiorczych 5kg -20kg (bez opakowań detalicznych lub jednostkowych)b. Wędliny – I gatunkuc. Drób – świeży w opakowaniach zbiorczych 5kg -20kg (bez opakowań detalicznych lub jednostkowych) pozbawiony resztek pierza, skóry, nieuszkodzony.Dostawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie przedstawi stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii.Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np. : sznurki, folie, siatki, plomby.

Część zamówienia: LOT-0003 Dostawa warzyw, owoców i ich przetworów warzywno- owocowych Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy owoców i warzyw oraz ich przetworów w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 2. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 01.01.2026 r. – 31.12.2026 r. Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć. Artykuły objęte tym postępowaniem musza spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01). Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia. Produkt nie może być zgniły, zwiędnięty, nie może posiadać oznaki nalotu pleśni:a. Owoce i warzywa b. Soki owocowe 100%Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny.

Część zamówienia: LOT-0004 Dostawa mrożonych warzyw, owoców i ryb Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 2. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 01.01.2026 r. – 31.12.2026 r. Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć.Artykuły objęte tym postępowaniem musza spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01). Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia. a. Ryba mrożonab. Owoce i warzywa mrożonePrzy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny

Część zamówienia: LOT-0005 Dostawa świeżych wyrobów garmażeryjnych Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy wyrobów garmażeryjnych w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 2. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 01.01.2026 r. – 31.12.2064 r. Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć. Artykuły objęte tym postępowaniem musza spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01). Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia. Do produktów wymienionych w załączniku nr 1, zastosować mąkę Typu 500. Ciasto naleśnikowe, musi być miękkie sprężyste, puszyste i delikatne, niestanowiące problemu przy spożywaniu produktu przez małe dzieci głównie w klasach „0–3”. W knedlach zawartość śliwki powinna wynosić przynajmniej 30% gotowego produktu. a. Produkty garmażeryjne – produkty gotowePrzy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny.

Część zamówienia: LOT-0006 Dostawa soków i wody Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy soków i wody w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 2. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 01.01.2026 r. – 31.12.2026 r. Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć. Artykuły objęte tym postępowaniem musza spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01). Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia. a. Soki owocowe 100% b. Woda Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny.


UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA
Sprostowanie nr: TED.00560403-2025 z dnia: 2025-08-28
10. Zmiana Poprzednia wersja ogłoszenia, która jest zmieniana : 499515-2025 Główny powód zmiany : Aktualizacja informacji Opis : zamawiający zmienia termin składania ofert oraz termin otwarcia ofert w związku z udzieleniem odpowiedzi na pytania 10.1 Zmiana Identyfikator sekcji : LOT-0001 Identyfikator sekcji : LOT-0003 Identyfikator sekcji : LOT-0002 Identyfikator sekcji : LOT-0005 Identyfikator sekcji : LOT-0004 Identyfikator sekcji : LOT-0006 Opis zmian : zamawiający zmienia termin składania ofert oraz termin otwarcia ofert 10.x. Termin składania ofert Po zmianie: 2025-09-10 12:00
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15000000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się