Przetarg 11409256 - Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej im. Janusza...
Analizuj | Zamówienie 11409256 |
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2025-07-30 |
przedmiot ogłoszenia | Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej im. Janusza Korczaka w Józefosławiu przy ul. Kameralna 11 Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy żywności w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 1, opis przedmiotu zamówienia Część zamówienia: LOT-0001 Dostawa art. spożywczych Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 2. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 01.01.2026 r – 31.12.2026 r. Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć.Artykuły objęte tym postępowaniem muszą spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01). Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia:a. Artykuły spożywczeb. Nabiał - min. 14 dni przed końcem ważnościc. PieczywoPrzy każdorazowej dostawie towaru Wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny. Część zamówienia: LOT-0002 Dostawa mięsa i jego przetworów Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy, mający odpowiedni termin przydatności do spożycia, jednak nie mniejszy niż pięć dni od daty dostawy do magazynu zamawiającego. Do każdego opakowania powinna być dostarczona etykieta zawierająca następujące dane: nazwę produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę producenta oraz adres, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej. a. Mięso – młode sztuki, produkt świeży w opakowaniach zbiorczych 5kg -20kg (bez opakowań detalicznych lub jednostkowych)b. Wędliny – I gatunkuc. Drób – świeży w opakowaniach zbiorczych 5kg -20kg (bez opakowań detalicznych lub jednostkowych) pozbawiony resztek pierza, skóry, nieuszkodzony.Dostawca gwarantuje, że mięso jest każdorazowo badane, a na żądanie przedstawi stosowne zaświadczenie właściwego lekarza weterynarii.Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny oraz uwzględnić ubytek towaru na opakowania np. : sznurki, folie, siatki, plomby. Część zamówienia: LOT-0003 Dostawa warzyw, owoców i ich przetworów warzywno- owocowych Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy owoców i warzyw oraz ich przetworów w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 2. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 01.01.2026 r. – 31.12.2026 r. Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć. Artykuły objęte tym postępowaniem musza spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01). Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia. Produkt nie może być zgniły, zwiędnięty, nie może posiadać oznaki nalotu pleśni:a. Owoce i warzywa b. Soki owocowe 100%Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny. Część zamówienia: LOT-0004 Dostawa mrożonych warzyw, owoców i ryb Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 2. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 01.01.2026 r. – 31.12.2026 r. Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć.Artykuły objęte tym postępowaniem musza spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01). Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia. a. Ryba mrożonab. Owoce i warzywa mrożonePrzy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny Część zamówienia: LOT-0005 Dostawa świeżych wyrobów garmażeryjnych Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy wyrobów garmażeryjnych w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 2. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 01.01.2026 r. – 31.12.2064 r. Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć. Artykuły objęte tym postępowaniem musza spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01). Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia. Do produktów wymienionych w załączniku nr 1, zastosować mąkę Typu 500. Ciasto naleśnikowe, musi być miękkie sprężyste, puszyste i delikatne, niestanowiące problemu przy spożywaniu produktu przez małe dzieci głównie w klasach „0–3”. W knedlach zawartość śliwki powinna wynosić przynajmniej 30% gotowego produktu. a. Produkty garmażeryjne – produkty gotowePrzy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny. Część zamówienia: LOT-0006 Dostawa soków i wody Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy soków i wody w asortymencie i ilościach podanych w załączniku nr 2. Podane ilości są szacunkowym zapotrzebowaniem na okres 01.01.2026 r. – 31.12.2026 r. Zamawiający zastrzega sobie realizację dostaw tylko w okresie trwania zajęć. Artykuły objęte tym postępowaniem musza spełniać wymagania polskich norm PN lub europejskich norm zharmonizowanych, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016, w sprawie grupy środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz. 1154 z dnia 2016.08.01). Wykonawca dostarczy produkt świeży, I klasy i mający odpowiedni termin przydatności do spożycia. a. Soki owocowe 100% b. Woda Przy każdorazowej dostawie towaru wykonawca zobowiązany jest dołączyć handlowy dokument identyfikacyjny. UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA Sprostowanie nr: TED.00560403-2025 z dnia: 2025-08-28 10. Zmiana Poprzednia wersja ogłoszenia, która jest zmieniana : 499515-2025 Główny powód zmiany : Aktualizacja informacji Opis : zamawiający zmienia termin składania ofert oraz termin otwarcia ofert w związku z udzieleniem odpowiedzi na pytania 10.1 Zmiana Identyfikator sekcji : LOT-0001 Identyfikator sekcji : LOT-0003 Identyfikator sekcji : LOT-0002 Identyfikator sekcji : LOT-0005 Identyfikator sekcji : LOT-0004 Identyfikator sekcji : LOT-0006 Opis zmian : zamawiający zmienia termin składania ofert oraz termin otwarcia ofert 10.x. Termin składania ofert Po zmianie: 2025-09-10 12:00 |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15000000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Mazowieckie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Mazowieckie |