Przetarg 12111627 - Dostawa żywności do SP 26 w Bytomiu na rok 2026 Część...

   
Analizuj Zamówienie 12111627
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-21
przedmiot ogłoszenia
Dostawa żywności do SP 26 w Bytomiu na rok 2026

Część 1: • Dostarczane pieczywo nie może być mrożone ani rozmrażane• Nie może być wypiekane z ciasta mrożonego• Pieczywo świeże , wyprodkow
ane nie wcześniej niż 6 godzin od planowanej dostawy do Zamawiającego• Niedopuszczalne są produkty uszkodzone mechnicznie , połamane, niewyrośnięte , zakalcowate wewnątrz o zbyt ciemnym kolorze• Wszystkie produkty powinny być wyprodukowane z najwyższej jakości składników, bez śladów wody i wilgoci

Część 2: • Produkty mleczarskie ma cechować świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęste jogurty• Termin przydatności produktów do spożycia nie może być krótszy niż 14 dni od dnia dostawy do Zamawiającego : twarogiNie krótszy niż 21 dni od daty dla produktów : masło, jogurty, śmietany, sery żółte, pozostałe sery

Część 3: • Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane:- nazwa środka spożywczego- nazwa producenta- wykaz składników występujących w środku spożywczym- termin przydatności dospożycia• Produkty z długoterminowym okresem przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 6 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego• Makarony mają być sporządzone z najwyższej jakości mąki durum, po ugotowaniu makaron nie skleja się, jest twardy i sprężysty zachowuje naturalny zapach i kolor• Przyprawy po otwrciu powinny mieć świeży zapach bez oznak spleśnienia i grudek• Produkty sypkie takie jak: ryż, kasze mają być najwyższej jakości, po ugotowaniu nie sklejać się• Produkty z puszek bez pleśni , mętnej konsystencji• Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementydo otwierania ręcznego

Część 4: • Jajka świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki• Jajka konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu produkcyjnego• Jajka w dniu dostawy do Zamawiającego nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania

Część 5: Warzywa i owoce świeże powinny być:• Wygląd: zdrowe, wszystkie klasy pierwszej, świeże nie zwiędnięte, bez uszkodzeń zewnętrznych, czyste,nie powinny być zaparzone, zmarznięte, zapleśniałe • Barwa typowa dla odmiany; regularny kształt właściwy dla danego gatunku, wolne od oznak wrastania korzenia w pęd nasienny, wolne od oznak więdnięcia, , wyschnięcia, gnicia, wonne od szkodników • Smak i zapach: niedopuszczalny obcy smak, posmak czy zapach; • Jednolitość: jednolite w opakowaniu pod względem pochodzenia, jakości, wielkości i możliwie w tym samym stopniu dojrzałości i rozwoju; • Opakowanie: towar winien być przewożony w opakowaniach do tego przeznaczonych wykonane z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, nieuszkodzone, niezamoczone i czyste, bez śladów pleśni i obcych zapachów. • Wymagania jakościowe dla warzyw i owoców zostały określone w ustawie o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych z dnia 18 października 2019 r. (Dz. U. 2021 r. poz. 630) • Ziemniaki zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku. Wymagania jakościowe dla ziemniaków jadalnych zostały określone w Rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 18 lutego 2020 r. (Dz. U. 2020 r. poz.371) 10. Mrożonki powinny być pakowane w czyste opakowania jednostkowe przeznaczone do kontakt• Warzywa liściaste – bez plam, uszkodzeń• Owoce – skórka gładka, miąższ soczysty, bez jakichkolwiek oznak nieświeżości i zepsucia

Część 6: Mięso najwyższej jakości, świeże, niemrożone, nierozmrażane, o barwie i zapachu charakterystycznych dla danego rodzaju, jędrne, elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej• Wędliny najwyższej jakości, świeże, osłony ściśle przylegające do farszu, o czystej, suchej powierzchni i charakterystycznym dla danego asortymentu zapachu i wyglądzie.• Wędliny powinny być pakowane w atmosferze chronionej.• Barwa mięsa wieprzowego świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, mięso powinno być soczyste, barwa, zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, dopuszczana niewielka naturalna ilość okrywy tłuszczowej.• W przypadku mięs tłustych np. karczek oraz błon np. schab b/k. Wędliny, szynki i kiełbasy – zawartość mięsa min. 85%, , smak i zapach charakterystyczny.• Dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa.• Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy do Zamawiającego dla wędlin i kiełbas oraz 5 dni dla mięsa świeżego

Część 7: Mrożonki powinny być pakowane w czyste opakowania jednostkowe przeznaczone do kontaktu z żywnością, chroniące zawartość przed uszkodzeniem, suche, bez obecności szkodników oraz uszkodzeń przez nich wyrządzonych, bez śladów pleśni. Nie dopuszczalne są produkty uszkodzone, połamane, a także zniszczone lub otwarte opakowania, albo hermetycznie nieszczelne. Ryby 100% naturalnego smaku, bez ości, certyfikat MSC, zawartość glazury mniej niż 5%.

Część 8: • Owoce i warzywa mrożone najwyższej jakości, pierwszego gatunku, o kształcie i barwie charakterystycznej dla produktu wyjściowego, sypkie, nie zbrylone • Mrożone warzywa i owoce będą w odpowiedni sposób zamrożone, nie będą nosić oznak rozmrożenia i ponownego zamrożenia (poszczególne warzywa i owoce są w worku , luźne, nie stanowią jednej zamrożonej bryły – za wyjątkiem szpinaku rozdrobnionego, który jest mrożony w formie bryły lub jako małe zmielone kulki• Mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy towaru do Zamawiającego

Część 9: • Dania gotowe nie mogą zawierać substancji konserwujących, barwników oraz MOM( mięsa oddzielonego mechanicznie)• Na opakowaniu ( etykiecie) przedmiotu zamówienia musi być podany skład wyrobu, masa netto, termin przydatności do spożycia,informacja c o wartościach odżywczych w 100g, • Wszystkie dania powinny być wyprodukowane pod kontrolą Systemu Zapewnienia Kontroli Jakości HACCP

Część 10: SOKI• Tłoczone na zimno (nie z sokowirówki).• Zawierające w składzie owoce i warzywa.• Nie poddane procesowi pasteryzacji lub paskalizacji tzw. jednodniowe• 3 lub więcej składnikowe.• Dostarczane w opakowaniach zbiorczych minimum 2 litrowych.• Możliwość zamówienia soków specjalnych uwzględniających nietolerancje i alergie pokarmowe.

SP 26 262/1/25
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 15100000, 15200000, 15300000, 15320000, 15331100, 15500000, 15800000, 15810000, 15894300
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze