Przetarg 11536530 - Dostawa ziemniaków konsumpcyjnych przez 12 miesięcy –...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 11536530
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2025-10-07 |
przedmiot ogłoszenia | Dostawa ziemniaków konsumpcyjnych przez 12 miesięcy – postępowanie powtórzone 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ziemniaków konsumpcyjnych wczesnych i późnych w następujących szacowanych ilościach średniorocznie :1.1. Ziemniaki późne – 129 000 kg, okres od 16 października 2025 r. do 19 czerwca 2026 r. oraz od 01 września 2026 r. do zakończenia umowy,1.2. Ziemniaki wczesne – 26 000 kg, okres od 20 czerwca 2026 r. do 31 sierpnia 2026 r..2. Szacunkowa łączna ilość dostawy ziemniaków późnych i wczesnych w skali jednego roku dla Zamawiającego wynosi 155 000 kg, w tym 129 000 kg ziemniaków późnych i 26 000 kg ziemniaków wczesnych.3. Ziemniaki objęte zamówieniem muszą charakteryzować się pierwszą klasą jakości. 4. Wykonawca obowiązany jest dostarczyć ziemniaki spełniające wymagania zawarte w obowiązujących odpowiednich normach PN – 75/R-74450. 6. Wykonawca oraz oferowane przez niego artykuły spożywcze muszą spełniać wymogi aktów normatywnych obowiązujących na terenie Rzeczpospolitej Polskiej.7. Ilość towaru określona w umowie może ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu z powodu zmian w planowaniu żywienia (tj. doboru potraw oraz ich receptur) oraz z ważnych przyczyn niezależnych od Zamawiającego, np. zmiany żywionych stanów osobowych.8. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie 2 razy w tygodniu tj. od poniedziałku do piątku, oprócz niedziel i ustawowo określonych świąt wg. cen jednostkowych określonych w formularzu cenowym oferty w uzgodnionych godzinach na podstawie otrzymanych zamówień, zgodnie z potrzebami Zamawiających, do dwóch punktów żywienia w miejscowości Kołobrzeg.9. Szczegółowe zamówienia Zamawiający będzie składał telefonicznie lub faksem na minimum jeden dzień przed terminem przewidywanej dostawy, dostawy do godz. 10.00, czas dostawy od momentu zamówienia maksymalnie 24 godziny.10. Wymagany przez Zamawiającego termin płatności wynosi 23 dni od daty wystawienia tygodniowej zbiorczej faktury VAT prawidłowej pod względem ilościowym i jakościowym poszczególnych partii towarów ujętych w zamówieniu.11. Przedmiot zamówienia powinien odpowiadać następującej charakterystyce :11.1. Ziemniaki jadalne, Jm- kg PN-75/R-74450. 11.2. Ziemniaki odmiany irys, irga, sokół, bryza, bzura, ślęza lub równoważne.11.3. Ziemniaki białe jadalne sortowane przeznaczone do bezpośredniego spożycia.11.4. Wskazana minimalna średnica poprzeczna ziemniaka mierzona w najszerszym miejscu kłębu: od 10 cm.11.5. Dopuszczalne tolerancje dla ziemniaka : kłębów nie odpowiadających wymaganiom jakościowym – 5 % w tym: zzieleniałych – 0,5 %, kłębów o innej średnicy lecz nie mniejszej niż 5cm– 3 %, zanieczyszczeń mineralnych – 1 %.11.6. Ziemniaki powinny być wysokiej jakości, pozbawione ognisk psucia, bez zanieczyszczeń mineralnych,11.7. Bulwy duże okrągłoowalne, oczka płytkie, skórka gładka,11.8. Miąższ bulw surowych i po ugotowaniu nie może ciemnieć,11.9. Ziemniak po ugotowaniu powinien oznaczać się sypkością.11.10. Inne wymagania: odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie. 12. Cechy dyskwalifikujące przedmiot zamówienia :12.1. Mocne zniekształcenia, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin.13. Do partii ziemniaków powinna być dołączona specyfikacja z następującymi danymi: masa netto, nazwa dostawcy, data załadowania, termin przydatności do spożycia, nazwa odmiany. 14. Opakowania : Wykonawca obowiązany jest dostarczyć ziemniaki zapakowane w specjalistyczne jednorazowe opakowania nie więcej niż 15 kg.14.1. Zamawiane artykuły powinny być dostarczane w opakowaniach , odpowiednich z punktu widzenia higieny i bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.14.2. Dostawca dostarczy towar w czystym stroju ochronnym.15. Wykonawca obowiązany jest do przekazywania Zamawiającemu miesięcznego raportu z wykonania umowy. 15.1. Raport miesięczny z wykonania umowy powinien zawierać :15.1.1. Rodzaj dostarczonego asortymentu.15.1.2. Ilość dostarczonego asortymentu.15.1.3. Wartość łączna dostarczonego w danym miesiącu asortymentu.15.1.4. Forma przesłania raportu z miesięcznego wykonania umowy :15.1.4.1. W formie elektronicznej na adres: m.zasada@uzdrowisko.kolobrzeg.pl15.1.4.2. W formie pisemnej na adres siedziby Zamawiających.15.1.5. Termin przesłania raportu z miesięcznego wykonania umowy : 7 dni od zakończenia kolejnego miesiąca obowiązywania umowy.16. Od dostawcy wymaga się aby:- posiadał certyfikat produkcji HACCP lub oświadczenie o spełnieniu warunków HACCP oraz wyrażenie gotowości poddania się auditowi drugiej strony,- zaświadczenie dopuszczające pojazd do przewożenia żywności,- książeczka zdrowia dostawcy do wglądu przy każdej dostawie- książka sanitarna pojazdu do wglądu przy każdej dostawie - przestrzegał zasad higieny żywności określonych w przepisach ustawy. DPZ.271.32.2025 |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15310000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Zachodniopomorskie |