Zlecenie 11373465 - Dostawa produktów spożywczych (mięso) zakup oraz dostawa...
(zakończone) | Zamówienie 11373465|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2025-07-10 |
przedmiot zlecenia | Dostawa produktów spożywczych (mięso) zakup oraz dostawa produktów spożywczych na potrzeby Zespołu Szkół Ponadpodstawowych im. Ja na Pawła II, ul. Sikorskiego 15, 21-300 Radzyń Podlaski zgodnie z poniższym wykazem. Część A: Wędliny L.p. Nazwa produktu Szacunkowe zużycie w okresie trwania umowy 1 2 3 1. Wędzonka boczkowa (o zawartości mięsa min. 90%)* 20 kg 2. Ogonówka (o zawartości mięsa min. 90%)* 30 kg 3. Kiełbasa podsuszana krakowska (o zawartości mięsa min. 90%)* 35 kg 4. Kiełbasa podwawelska (o zawartości mięsa min. 90%)* 100 kg 5. Schab wędzony (o zawartości mięsa min. 90%)* 35 kg 6. Polędwica sopocka (o zawartości mięsa min. 90%)* 50kg 7. Szynka z beczki (o zawartości mięsa min. 90%)* 30 kg 8. Parówki z szynki wieprzowej (brak MOM, o zawartości mięsa min. 90%)* 100 kg 9. Szynka z liściem (min.90 %mięsa) 20 kg 10. Filet z indyka wędzony (o zawartości mięsa min. 90%)* 20 kg 11. Szynka Staropolska (o zawartości mięsa min. 90%)* 10 kg 12. Pierś z indyka gotowana (min. 90% mięsa) 10 kg *wędliny świeże bez zawartości E250, bez konserwantów,bez sztucznych barwników i wzmacniaczy smaku Część B: Mięso L.p. Nazwa produktu Szacunkowe zużycie w okresie trwania umowy 1 2 3 1. Karkówka bez kości* 200 kg 2. Kości karkowe schabowe* 200 kg 3. Schab bez kości extra* 200 kg 4. Słonina bez skóry* 10 kg 5. Łopatka bez kości* 300 kg 6. Udziec wołowy bez kości (extra)* 20 kg 7. Szynka surowa bez kości* 100 kg *mięso świeże, nie mrożone, wolne od substancji konserwujących, wolne od specjalnych zabiegów polegających na wprowadzaniu wody lub jakichkolwiek substancji dodatkowych Część C: Mięso z drobiu L.p. Nazwa produktu Szacunkowe zużycie w okresie trwania umowy 1 2 3 1. Filet z kurczaka kl. I (extra)** 250 kg 2. Kurczak świeży* 60 kg 3. Udo noga kl. I* 120 kg 4. Filet z indyka kl. I** 60 kg 5. Udziec drobiowy trybowany (mięso bez kości i skóry)** 200 kg *mięso świeże, niemrożone, wolne od substancji konserwujących, wolne od specjalnych zabiegów polegających na wprowadzaniu wody lub jakichkolwiek substancji dodatkowych ** mięso świeże, niemrożone, wolne od substancji konserwujących, wolne od specjalnych zabiegów polegających na wprowadzaniu wody lub jakichkolwiek substancji dodatkowych, bez kości i chrząstek, mięso nieposzarpane Część D: Konserwy L.p. Nazwa produktu Szacunkowe zużycie w okresie trwania umowy 1 2 3 1. Luncheon meat 300g (o zawartości mięsa min. 90%) 50 szt. 2. Filety z makreli w oleju 170g (o zawartości ryby min. 60%) 20 szt. 3. Śledzie w sosie pomidorowym 170g (o zawartości ryby min. 60%) 20 szt. 2. Dopuszczalne jest stosowanie produktów równoważnych, przy czym parametry produktów proponowanych przez Dostawcę nie powinny być gorsze niż minimalne parametry produktów wskazanych w zapytaniu ofertowym. 3. Zamawiający dopuszcza dostarczanie produktów w innej gramaturze niż wynika to z zapytania, przy założeniu że cena przy dostawie będzie proporcjonalnie przeliczona. 4. W związku z brakiem możliwości podania dokładnego zużycia konkretnych ilości produktów spożywczych w danym roku, zestawienie zawiera szacunkowe zużycie w okresie trwania umowy. Ceny jednostkowe umożliwiają jednak ocenę konkurencyjności ofert przygotowanych przez potencjalnych Dostawców. 5. Ilości podane w zapytaniu ofertowym są szacunkowe i nie są wiążące dla Zamawiającego przy realizacji umowy, są podstawą dla Dostawców do sporządzenia oferty. 6. Rzeczywiste ilości artykułów spożywczych będą wynikać z bieżącego zapotrzebowania Zamawiającego. 7. Zamawiający dopuszcza możliwość zmian w zamawianych ilościach na poziomie 40% w stosunku do podanego szacunkowego zużycia w okresie trwania umowy, z zachowaniem cen jednostkowych zawartych w ofercie. 8. W przypadku czynności podlegającej opodatkowaniu podatkiem VAT, która została wykonana przed dniem zmiany stawki podatku i dla której obowiązek podatkowy powstał w dniu zmiany stawki podatku lub po tym dniu, czynność ta podlega opodatkowaniu według stawek podatku obowiązujących dla tej czynności w momencie jej wykonania (zgodnie z art. 41 i art. 146 ea ustawy z dnia 11.03.2004 r. o podatku od towarów i usług t.j. Dz.U. z 2024 r. poz. 361 z późn. zm.). W przypadku zmiany stawki podatku VAT na produkty będące przedmiotem zamówienia, cena ulegnie zmianie z dniem wejścia w życie aktu prawnego określającego zmianę stawki VAT z zastrzeżeniem, że zmianie ulegnie wówczas wyłącznie cena brutto. Cena netto pozostanie bez zmian. Zmiany w umowie w tym przypadku nastąpią automatycznie i nie wymagają formy aneksu. 9. Dostawca dostarczy zamówiony towar własnym transportem do Internatu Zespołu Szkół Ponadpodstawowych, ul. Traugutta 6, 21-300 Radzyń Podlaski. 10. Dostarczony towar ma spełniać stosowne wymogi, tj. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 poz. 1154), posiadać odpowiednie atesty, spełniać normy wagowe i jakościowe, mieć zachowane terminy przydatności do spożycia, być wolnym od wad i odpowiednio opakowanym, być transportowanym w warunkach spełniających wymogi sanitarne. 11. Dostawcy biorący udział w postępowaniu muszą mieć wdrożony system HACCP zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2019 r. poz. 1152 z póź. zm). |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |