Przetarg - Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy...

   
Analizuj Zamówienie 3061021 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2013-12-18
przedmiot ogłoszenia
Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej w Kobysewie
1.Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa oraz produktó
w mięsnych.
2.Szczegółowy opis oraz ilości zawiera Załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji.
3.Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia w trakcie realizacji określonego w załączniku nr 1 zakresu dostaw, jeżeli wystąpią niemożliwe do przewidzenia w chwili wszczęcia postępowania okoliczności powodujące, że wykonanie określonej części zamówienia nie będzie ze względów ekonomicznych, organizacyjnych lub technicznych leżało w interesie Zamawiającego.
4.Przez dostawę Zamawiający rozumie cykliczne dostawy w okresie trwania umowy zgodnie z zamówieniami Zamawiającego dostosowanymi do jego bieżących potrzeb.
5.Zamawiany towar będzie dostarczany do Domu Pomocy Społecznej w Kobysewie oraz Oddziału Domu Pomocy Społecznej w Sulęczynie ul. Sosnowa 4, zgodnie z wcześniej złożonym zapotrzebowaniem.
6.Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania poszczególnych asortymentów towaru zarówno w sztukach jak i w kilogramach.
7.Zamówiony towar na życzenie Zamawiającego musi być zapakowany w sposób hermetyczny z wyraźnym oznaczeniem terminu przydatności.
8.Wykonawca powinien zapewnić pełny asortyment, terminową realizację zamówienia oraz transport do magazynu Zamawiającego na własny koszt.
9.Tylko i wyłącznie w razie wstrzymania procesu produkcji danego asortymentu zawartego w ofercie przetargowej, Dostawca jest zobowiązany po wcześniejszym uzgodnieniu z Zamawiającym dostarczyć wyrób zamienny o takich samych walorach (nie gorszych) z zachowaniem ceny przetargowej.
10.W trakcie realizacji umowy Zamawiający może dokonywać przesunięć ilościowych między poszczególnymi pozycjami asortymentu w granicach wartości zawartej umowy.
11.Transport mięsa i wędlin winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne (w tym dotyczące czynności związanych z załadunkiem).
12.Dostarczony towar powinien być wytworzony zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 roku Nr 136 poz.914).
13.Dostarczane wędliny nie mogą zawierać w swoim składzie MDM oraz MOM.
14.Mięso dostarczane Zamawiającemu powinno być pochodzenia tylko i wyłącznie krajowego co Dostawca jest zobowiązany każdorazowo potwierdzić handlowym dokumentem identyfikacyjnym.
15.Oferowane przez Dostawcę produkty powinny zawierać w swoim składzie jak największą ilość mięsa oraz przypraw naturalnych.
16.Do każdej partii dostarczanego towaru Dostawca zobowiązany jest załączyć etykiety wskazujące dokładny skład wędlin, datę produkcji oraz termin przydatności do spożycia.
branża Spożywcza
podbranża używki
kody CPV 15100000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: używki