Przetarg - Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy...
| Analizuj | Zamówienie 3061021 (zakończone) |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2013-12-18 |
| przedmiot ogłoszenia | Dostawa mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej w Kobysewie 1.Przedmiotem zamówienia są dostawy mięsa oraz produktó w mięsnych. 2.Szczegółowy opis oraz ilości zawiera Załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji. 3.Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia w trakcie realizacji określonego w załączniku nr 1 zakresu dostaw, jeżeli wystąpią niemożliwe do przewidzenia w chwili wszczęcia postępowania okoliczności powodujące, że wykonanie określonej części zamówienia nie będzie ze względów ekonomicznych, organizacyjnych lub technicznych leżało w interesie Zamawiającego. 4.Przez dostawę Zamawiający rozumie cykliczne dostawy w okresie trwania umowy zgodnie z zamówieniami Zamawiającego dostosowanymi do jego bieżących potrzeb. 5.Zamawiany towar będzie dostarczany do Domu Pomocy Społecznej w Kobysewie oraz Oddziału Domu Pomocy Społecznej w Sulęczynie ul. Sosnowa 4, zgodnie z wcześniej złożonym zapotrzebowaniem. 6.Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania poszczególnych asortymentów towaru zarówno w sztukach jak i w kilogramach. 7.Zamówiony towar na życzenie Zamawiającego musi być zapakowany w sposób hermetyczny z wyraźnym oznaczeniem terminu przydatności. 8.Wykonawca powinien zapewnić pełny asortyment, terminową realizację zamówienia oraz transport do magazynu Zamawiającego na własny koszt. 9.Tylko i wyłącznie w razie wstrzymania procesu produkcji danego asortymentu zawartego w ofercie przetargowej, Dostawca jest zobowiązany po wcześniejszym uzgodnieniu z Zamawiającym dostarczyć wyrób zamienny o takich samych walorach (nie gorszych) z zachowaniem ceny przetargowej. 10.W trakcie realizacji umowy Zamawiający może dokonywać przesunięć ilościowych między poszczególnymi pozycjami asortymentu w granicach wartości zawartej umowy. 11.Transport mięsa i wędlin winien być wykonywany środkami transportu spełniającymi wymagania sanitarne (w tym dotyczące czynności związanych z załadunkiem). 12.Dostarczony towar powinien być wytworzony zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 roku Nr 136 poz.914). 13.Dostarczane wędliny nie mogą zawierać w swoim składzie MDM oraz MOM. 14.Mięso dostarczane Zamawiającemu powinno być pochodzenia tylko i wyłącznie krajowego co Dostawca jest zobowiązany każdorazowo potwierdzić handlowym dokumentem identyfikacyjnym. 15.Oferowane przez Dostawcę produkty powinny zawierać w swoim składzie jak największą ilość mięsa oraz przypraw naturalnych. 16.Do każdej partii dostarczanego towaru Dostawca zobowiązany jest załączyć etykiety wskazujące dokładny skład wędlin, datę produkcji oraz termin przydatności do spożycia. |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | używki |
| kody CPV | 15100000 |
| forma | przetarg nieograniczony |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Pomorskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Pomorskie |