Przetarg 11483250 - Dostawa mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego i...

   
Analizuj Zamówienie 11483250
źródło Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED)
data publikacji 2025-09-10
przedmiot ogłoszenia
Dostawa mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego i tłuszczy zwierzęcych w roku 2026 (magazyny w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy) - sprawa nr 73/2025

►Przedmiotem zamówienia jes
t dostawa mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego i tłuszczy zwierzęcych w roku 2026 (magazyny w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy), zgodnie z wymaganiami określonymi dokumentacją zamówienia oraz na warunkach określonych przez Zamawiającego, według zadań następująco:Zadanie nr 1: Dostawa mięsa czerwonego i tłuszczy zwierzęcych w roku 2026 (magazyny w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy),Zadanie nr 2: Dostawa wędlin z mięsa czerwonego w roku 2026 (magazyny w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy)►Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności m.in.:1) ustawą 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2023 r., poz. 1448 z późn.zm.);2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (Dz.U. z 2023 r. poz. 1980 z późn.zm.)3) ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2023 r., poz. 872, z późn.zm.);4) rozporządzeniem WE nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. UE. L. 139, poz.55 z dnia 30.04.2004 r. z późn.zm.);5) rozporządzeniem WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. U. UE. L. 139, poz. 1 z 30.04.2004 r. z późn.zm.);6) rozporządzeniem WE nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. UE L 31, poz. 1 z dnia 1 lutego 2002 r. z późn.zm.).Przedmiot zamówienia dostarczony będzie w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U. z 2015 r., poz. 29 z późn.zm.) oraz Rozporządzeniem WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz.U.UE.L.2004.338.4 z późn.zm.), a także ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r., poz. 1448 z późn.zm.).
Część zamówienia: LOT-0001 Dostawa mięsa czerwonego i tłuszczy zwierzęcych w roku 2026 (magazyny w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy) - sprawa nr 73/2025 ►Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa czerwonego i tłuszczy zwierzęcych w roku 2026 (magazyny w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy), zgodnie z wymaganiami określonymi dokumentacją zamówienia oraz na warunkach określonych przez Zamawiającego.►Zakres przedmiotu zamówienia - zakres podstawowy:16 pozycji asortymentowych, w tym: Antrykot wołowy b/k kręg. – 20 kg; Wołowina ekstra – 10 kg; Polędwica wołowa – 1 kg; Polędwica wieprzowa – 1 kg; Wołowina zrazowa b/k - 5 000 kg; Udziec cielęcy b/k – 1 kg; Karkówka wieprzowa b/k - 5 000 kg; Łopatka wieprzowa b/k - 7 000 kg; Schab wieprzowy b/k - 7 000 kg; Boczek surowy b/k - 20 kg; Żeberka wieprzowe – 100 kg; Żeberka wędzone – 20 kg; Szynka wieprzowa b/k - 2 000 kg; Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne – 1 kg; Smalec wieprzowy – 500 kg; Słonina - 20 kg.

Część zamówienia: LOT-0002 Dostawa wędlin z mięsa czerwonego w roku 2026 (magazyny w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy) - sprawa nr 73/2025 ►Przedmiotem zamówienia jest dostawa wędlin z mięsa czerwonego w roku 2026 (magazyny w Grudziądzu, Grupie, Chełmnie i Brodnicy), zgodnie z wymaganiami określonymi dokumentacją zamówienia oraz na warunkach określonych przez Zamawiającego.►Zakres przedmiotu zamówienia - zakres podstawowy:30 pozycji asortymentowych, w tym: Pasztetowa – 500 kg; Kaszanka z kaszy gryczanej - 700 kg; Salami - 2 000 kg; Kiełbasa myśliwska - 1 000 kg; Kiełbasa jałowcowa - 1 000 kg; Frankfurterki - 500 kg; Kiełbasa parówkowa - 2 000 kg; Parówki z szynki - 2 000 kg; Mortadela – 1 kg; Kiełbasa biała parzona – 500 kg; Kiełbasa podlaska - 2 000 kg; Kiełbasa wiejska - 1 kg; Kiełbasa śląska – 200 kg; Kiełbasa toruńska – 10 kg; Kiełbasa zwyczajna - 1 000 kg; Kiełbasa krakowska parzona - 1 000 kg; Kiełbasa szynkowa wieprzowa – 800 kg; Kiełbasa krakowska sucha – 800 kg; Kiełbasa żywiecka - 1 000 kg; Kabanosy - 3 000 kg; Baleron – 1 kg; Polędwica wieprzowa wędzona - 2 000kg; Szynka wieprzowa wędzona - 2 000 kg; Szynka wieprzowa gotowana - 2 000 kg; Szynka wieprzowa konserwowa - 1 000 kg; Boczek wędzony parzony b/k - 2 000 kg; Schab pieczony - 2 000 kg; Rolada z boczku – 1 kg; Pasztet wieprzowy pieczony – 1 kg; Ogonówka – 1 kg.
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15111000, 15111200, 15113000, 15131000, 15131130, 15131134, 15131200, 15131210, 15131230, 15131310, 15412100
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Kujawsko-Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Kujawsko-Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze