Przetarg 12072546 - Dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej...

   
Analizuj Zamówienie 12072546
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-18
przedmiot ogłoszenia
Dostawa artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 2 im. Kornela Makuszyńskiego w Polkowicach na rok 2026.

Część 1: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do Sz
koły Podstawowej nr 2w Polkowicach wyspecyfikowanych poniżej. Zadanie podzielone zostało na osiem części:Część 1 - 15800000-6 - Różne produkty spożywczeZamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w zakresie określonym w opisieprzedmiotu zamówienia. Dostarczany przedmiot dostawy musi odpowiadać wymogomokreślonym przez rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str.1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t. 34, str. 319), jak również ustawę z dnia25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 594 ze zm.)oraz przez inne akty prawne z zakresu prawa żywnościowego. Wszystkie produkty spożywczemuszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r.w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży wjednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowanew ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz.1154) Zamawiający dopuszcza zastosowanie materiałów i produktów równoważnych dowskazanych w niniejszej specyfikacji i jej załącznikach. Warunkiem zastosowania materiałów iproduktów równoważnych jest posiadanie przez te materiały i produkty takich samychparametrów technicznych charakteryzujących, stanowiących o ich przydatności, charakterze, itp.

Część 2: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 2w Polkowicach wyspecyfikowanych poniżej. Zadanie podzielone zostało na osiem części:Część 2 - 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsneZamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w zakresie określonym w opisieprzedmiotu zamówienia. Dostarczany przedmiot dostawy musi odpowiadać wymogomokreślonym przez rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str.1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t. 34, str. 319), jak również ustawę z dnia25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 594 ze zm.)oraz przez inne akty prawne z zakresu prawa żywnościowego. Wszystkie produkty spożywczemuszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r.Ogłoszenie nr 2022/BZP 00048788/01 z dnia 2022-02-072022-02-07 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowymna podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawyw sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży wjednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowanew ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz.1154) Zamawiający dopuszcza zastosowanie materiałów i produktów równoważnych dowskazanych w niniejszej specyfikacji i jej załącznikach. Warunkiem zastosowania materiałów iproduktów równoważnych jest posiadanie przez te materiały i produkty takich samychparametrów technicznych charakteryzujących, stanowiących o ich przydatności, charakterze, itp.

Część 3: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 2w Polkowicach wyspecyfikowanych poniżej. Zadanie podzielone zostało na osiem części:Część 3 - 15896000-5 - Produkty głęboko mrożoneZamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w zakresie określonym w opisieprzedmiotu zamówienia. Dostarczany przedmiot dostawy musi odpowiadać wymogomokreślonym przez rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str.1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t. 34, str. 319), jak również ustawę z dnia25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 594 ze zm.)oraz przez inne akty prawne z zakresu prawa żywnościowego. Wszystkie produkty spożywczemuszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r.w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży wjednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowanew ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz.1154) Zamawiający dopuszcza zastosowanie materiałów i produktów równoważnych dowskazanych w niniejszej specyfikacji i jej załącznikach. Warunkiem zastosowania materiałów iproduktów równoważnych jest posiadanie przez te materiały i produkty takich samychparametrów technicznych charakteryzujących, stanowiących o ich przydatności, charakterze, itp.

Część 4: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 2w Polkowicach wyspecyfikowanych poniżej. Zadanie podzielone zostało na osiem części:Część 4 - 15500000-3 - Produkty mleczarskieZamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w zakresie określonym w opisieprzedmiotu zamówienia. Dostarczany przedmiot dostawy musi odpowiadać wymogomokreślonym przez rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str.1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t. 34, str. 319), jak również ustawę z dnia25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 594 ze zm.)oraz przez inne akty prawne z zakresu prawa żywnościowego. Wszystkie produkty spożywczemuszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r.w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży wjednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowanew ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz.1154) Zamawiający dopuszcza zastosowanie materiałów i produktów równoważnych dowskazanych w niniejszej specyfikacji i jej załącznikach. Warunkiem zastosowania materiałów iproduktów równoważnych jest posiadanie przez te materiały i produkty takich samychparametrów technicznych charakteryzujących, stanowiących o ich przydatności, charakterze, itp.

Część 5: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 2w Polkowicach wyspecyfikowanych poniżej. Zadanie podzielone zostało na osiem części:Część 5 - 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produktyZamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w zakresie określonym w opisieprzedmiotu zamówienia. Dostarczany przedmiot dostawy musi odpowiadać wymogomokreślonym przez rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str.1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t. 34, str. 319), jak również ustawę z dnia25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 594 ze zm.)oraz przez inne akty prawne z zakresu prawa żywnościowego. Wszystkie produkty spożywczemuszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r.w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży wjednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz.1154) Zamawiający dopuszcza zastosowanie materiałów i produktów równoważnych dowskazanych w niniejszej specyfikacji i jej załącznikach. Warunkiem zastosowania materiałów iproduktów równoważnych jest posiadanie przez te materiały i produkty takich samychparametrów technicznych charakteryzujących, stanowiących o ich przydatności, charakterze, itp.

Część 6: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 2w Polkowicach wyspecyfikowanych poniżej. Zadanie podzielone zostało na osiem części:Część 6 - 15600000-4 - Produkty z ziarna i skrobiZamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w zakresie określonym w opisieprzedmiotu zamówienia. Dostarczany przedmiot dostawy musi odpowiadać wymogomokreślonym przez rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str.1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t. 34, str. 319), jak również ustawę z dnia25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 594 ze zm.)oraz przez inne akty prawne z zakresu prawa żywnościowego. Wszystkie produkty spożywczemuszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r.w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży wjednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowanew ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz.1154) Zamawiający dopuszcza zastosowanie materiałów i produktów równoważnych dowskazanych w niniejszej specyfikacji i jej załącznikach. Warunkiem zastosowania materiałów iproduktów równoważnych jest posiadanie przez te materiały i produkty takich samychparametrów technicznych charakteryzujących, stanowiących o ich przydatności, charakterze, itp.

Część 7: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 2w Polkowicach wyspecyfikowanych poniżej. Zadanie podzielone zostało na osiem części:Część 7 - 15200000-0 - Ryby mrożone i przetwory rybneZamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w zakresie określonym w opisieprzedmiotu zamówienia. Dostarczany przedmiot dostawy musi odpowiadać wymogomokreślonym przez rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str.1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t. 34, str. 319), jak również ustawę z dnia25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 594 ze zm.)oraz przez inne akty prawne z zakresu prawa żywnościowego. Wszystkie produkty spożywczeOgłoszenie nr 2022/BZP 00048788/01 z dnia 2022-02-072022-02-07 Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowymna podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Dostawymuszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r.w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży wjednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowanew ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz.1154) Zamawiający dopuszcza zastosowanie materiałów i produktów równoważnych dowskazanych w niniejszej specyfikacji i jej załącznikach. Warunkiem zastosowania materiałów iproduktów równoważnych jest posiadanie przez te materiały i produkty takich samychparametrów technicznych charakteryzujących, stanowiących o ich przydatności, charakterze, itp.

Część 8: Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 2w Polkowicach wyspecyfikowanych poniżej. Zadanie podzielone zostało na osiem części:Część 8 - 15894300-4 – Gotowe produkty mączneZamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych w zakresie określonym w opisieprzedmiotu zamówienia. Dostarczany przedmiot dostawy musi odpowiadać wymogomokreślonym przez rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str.1; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, t. 34, str. 319), jak również ustawę z dnia25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2015 r. poz. 594 ze zm.)oraz przez inne akty prawne z zakresu prawa żywnościowego. Wszystkie produkty spożywczemuszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 26.07.2016 r.w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży wjednostkach systemu oświaty oraz wymagań jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowanew ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz. U. z 2016 r. poz.1154) Zamawiający dopuszcza zastosowanie materiałów i produktów równoważnych dowskazanych w niniejszej specyfikacji i jej załącznikach. Warunkiem zastosowania materiałów iproduktów równoważnych jest posiadanie przez te materiały i produkty takich samychparametrów technicznych charakteryzujących, stanowiących o ich przydatności, charakterze, itp.


UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA
Sprostowanie BZP nr: 2025/BZP 00550358/01 z dnia: 2025-11-24
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA VIII - PROCEDURA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2025-11-26 11:00
Po zmianie:
2025-11-28 10:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2025-11-26 12:00
Po zmianie:
2025-11-28 11:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2025-12-25
Po zmianie:
2025-12-27
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15100000, 15200000, 15300000, 15500000, 15600000, 15800000, 15894300, 15896000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Dolnośląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Dolnośląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze