Przetarg 12234907 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej...
| Analizuj | Zamówienie 12234907 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-17 |
| przedmiot ogłoszenia | Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Karniewie w okresie od 1 lutego do 14 sierpnia 2026r. Część 1: Dostawa świeżego pieczywa i wyrobów cukierniczych:a) Wyroby piekarnicze oraz wyroby cukiernicze powinny mieć następujące cechy jakościowe:- świeże, wyprodukowane w ciągu 12 godzin od momentu dostarczenia do Zamawiającego,- foremny kształt (niezgnieciony, nierozlany, nieporozrywany),- skóra nie oddzielająca się od miękiszu, niezabrudzona, niespalona,- miękisz bez zakalca, bez zanieczyszczeń, o właściwym smaku.b) Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów. Część 2: Dostawa świeżego mięsa wołowego oraz mięsa i wędlin wieprzowych:a) Mięso wieprzowe i wołowe musi posiadać następujące cechy jakościowe:- mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałem obcym,- konsystencja jędrna, elastyczna, odkształcająca się,- smak i zapach charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zepsucia,- zdatne do spożycia,- opakowanie – plastikowe pojemniki, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, posiadające atest kompetencji resortu zdrowia.b) Wykonawca gwarantuje, że oferowany przedmiot zamówienia objęty jest stałą kontrolą weterynaryjną i kontrolą Państwowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej. Część 3: Dostawa świeżego mięsa oraz wędlin drobiowych:a) Mięso drobiowe musi posiadać następujące cechy jakościowe:- barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, - zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu,- niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu.b) Mięso musi posiadać dokument identyfikacji handlowej. Część 4: Dostawa świeżych warzyw, owoców i jaj:a) Warzywa i owoce muszą być:- świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe, czyste,- kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni,- prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam,- średniej wielkości – niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe,- bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał,- wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych.b) Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarznięcie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń. c) Jaja powinny być:- świeże,- klasy A kategorii M (waga od 53 g do 62,3 g),- skorupka o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona, niemyta,- komora powietrza nieruchoma, o wysokości nieprzekraczającej 6 mm,- białko przejrzyste, gęste bez obcych ciał,- żółtko kuliste, przy obracaniu słabo ruchliwe, powracające do położenia centralnego, bez obcych ciał,- tarcza zarodkowa niewidoczna,- zapach swoisty, bez obcych zapachów. Część 5: Dostawa artykułów ogólnospożywczych:a) Artykuły ogólnospożywcze muszą posiadać: - co najmniej dwumiesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do siedziby Zamawiającego (dotyczy produktów o długim okresie przydatności do spożycia),- co najmniej 21 dniowy termin przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do siedziby Zamawiającego (dotyczy produktów o krótkim okresie przechowywania). ZSP.26.4.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3142500, 15000000, 15112000, 15119000, 15131130, 15131135, 15220000, 15300000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Mazowieckie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Mazowieckie |