Przetarg 12234907 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej...

   
Analizuj Zamówienie 12234907
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-17
przedmiot ogłoszenia
Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Karniewie w okresie od 1 lutego do 14 sierpnia 2026r.

Część 1: Dostawa świeżego pieczywa i wyrobów
cukierniczych:a) Wyroby piekarnicze oraz wyroby cukiernicze powinny mieć następujące cechy jakościowe:- świeże, wyprodukowane w ciągu 12 godzin od momentu dostarczenia do Zamawiającego,- foremny kształt (niezgnieciony, nierozlany, nieporozrywany),- skóra nie oddzielająca się od miękiszu, niezabrudzona, niespalona,- miękisz bez zakalca, bez zanieczyszczeń, o właściwym smaku.b) Wyroby powinny być bez uszkodzeń mechanicznych, bez śladów pleśni i obcych zapachów.

Część 2: Dostawa świeżego mięsa wołowego oraz mięsa i wędlin wieprzowych:a) Mięso wieprzowe i wołowe musi posiadać następujące cechy jakościowe:- mięso czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałem obcym,- konsystencja jędrna, elastyczna, odkształcająca się,- smak i zapach charakterystyczny dla mięsa, bez oznak zepsucia,- zdatne do spożycia,- opakowanie – plastikowe pojemniki, z pokrywami, czyste, bez obcych zapachów, posiadające atest kompetencji resortu zdrowia.b) Wykonawca gwarantuje, że oferowany przedmiot zamówienia objęty jest stałą kontrolą weterynaryjną i kontrolą Państwowej Stacji Sanitarno – Epidemiologicznej.

Część 3: Dostawa świeżego mięsa oraz wędlin drobiowych:a) Mięso drobiowe musi posiadać następujące cechy jakościowe:- barwa charakterystyczna, naturalna dla skóry i mięśni danego gatunku drobiu, - zapach naturalny, charakterystyczny dla mięsa danego gatunku drobiu,- niedopuszczalny zapach obcy, zapach świadczący o rozkładzie mięsa przez drobnoustroje oraz zapach zjełczałego tłuszczu.b) Mięso musi posiadać dokument identyfikacji handlowej.

Część 4: Dostawa świeżych warzyw, owoców i jaj:a) Warzywa i owoce muszą być:- świeże, jędrne, dojrzałe, soczyste, zdrowe, czyste,- kształt i barwa charakterystyczne dla odmiany, miąższ owoców soczysty, bez śladów pleśni,- prawidłowo wykształcone z typowym zabarwieniem, bez widocznych plam,- średniej wielkości – niedopuszczalne: przejrzałe, przerośnięte lub niedojrzałe,- bez uszkodzeń mechanicznych, obcych ciał,- wolne od szkodników i uszkodzeń przez nie spowodowanych, bez obcych zapachów, smaków, oznak podgnicia i pleśni, bez oparzelin słonecznych.b) Niedopuszczalne: zaparzenie, nadmarznięcie, zamarznięcie, pozostałości środków ochrony roślin, nadgnicie i zgnicie oraz pleśń. c) Jaja powinny być:- świeże,- klasy A kategorii M (waga od 53 g do 62,3 g),- skorupka o normalnym kształcie, czysta, nieuszkodzona, niemyta,- komora powietrza nieruchoma, o wysokości nieprzekraczającej 6 mm,- białko przejrzyste, gęste bez obcych ciał,- żółtko kuliste, przy obracaniu słabo ruchliwe, powracające do położenia centralnego, bez obcych ciał,- tarcza zarodkowa niewidoczna,- zapach swoisty, bez obcych zapachów.

Część 5: Dostawa artykułów ogólnospożywczych:a) Artykuły ogólnospożywcze muszą posiadać: - co najmniej dwumiesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do siedziby Zamawiającego (dotyczy produktów o długim okresie przydatności do spożycia),- co najmniej 21 dniowy termin przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do siedziby Zamawiającego (dotyczy produktów o krótkim okresie przechowywania).

ZSP.26.4.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 15000000, 15112000, 15119000, 15131130, 15131135, 15220000, 15300000, 15331170, 15500000, 15800000, 15810000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się