Przetarg 12115940 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Specjalnego Ośrodka...

   
Analizuj Zamówienie 12115940
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-21
przedmiot ogłoszenia
Dostawa artykułów żywnościowych dla Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Żywcu – 6 części

Część 1: 1. Przedmiotem zamówienia jest Dostawa artykułów żywnościowych do Specjalnego Ośr
odka Szkolno-Wychowawczego w Żywcu – 6 części:Część 1: Dostawa mięsa i wędlin.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 5.1 do SWZ.2. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 5.1 do 5.6 do SWZ, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów z zastrzeżeniem, iż łączna wartość zamawianych produktów nie będzie mniejsza niż 50% wartości danej umowy, chyba, że niemożność składania przez Zamawiającego zamówień spowodowana jest siłą wyższą, w szczególności stanem epidemii COVID 19. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. W przypadku zrealizowania mniejszej ilości produktów niż wynika to z ilości wskazanych w Wykazie produktów, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego.3. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST KILOGRAM/LITR W kolumnie „nazwa” (Wykaz produktów w Formularzu ofertowym stanowiącym odpowiedni załącznik do SWZ), tam, gdzie Zamawiający określił wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) w jakim należy dostarczać produkt, do wyceny Wykonawca winien przyjąć pełną jednostkę miary wskazaną w kolumnie „jednostka miary”, np. 1 kilogram, 1 litr.4. Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania (gramatury, pojemności) oferowanego produktu (w granicach /-25%).5. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Na potrzeby wyceny oferty oraz aby wszystkie złożone przez wykonawców oferty były porównywalne, Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) wskazanego w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.6 do SWZ z zastrzeżeniem następnego punktu.6. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania dostarczanego produktu (gramaturę, pojemność) w granicach /-25% w stosunku do wielkości wskazanych w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.6 z zachowaniem zasad opisanych w następnym punkcie.7. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Jeżeli w trakcie realizacji zamówienia opakowanie (gramatura, pojemność), w którym dostarczony zostanie towar, będzie większe/mniejsze (w granicach /-25%) w stosunku do wskazanego przez Zamawiającego Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.6), wówczas Wykonawca zobowiązany jest do:a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie większa niż wskazana w Wykazie produktów;b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów.8. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP.9. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448),2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (tekst jedn. Dz. U. z 2021 poz. 222).10. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:1) nazwa i adres dostawcy lub producenta,2) nazwa i rodzaj produktu,3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok),4) masa netto/ pojemność,5) wykaz składników według udziału surowców.11. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem – do godz. 1200.12. Osobami upoważnionymi do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego jest p. EWA DOBIJA – intendent.13. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Żywcu, ul. Kopernika 77, 34-300 Żywiec– od 7:00 do 9:00, od poniedziałku do piątku (dotyczy wszystkich części).14. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń.15. Dostawy wraz z rozładunkiem będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy.

Część 2: 1. Przedmiotem zamówienia jest Dostawa artykułów żywnościowych do Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Żywcu – 6 części:Część 2: Dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 5.2 do SWZ.2. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 5.1 do 5.6 do SWZ, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów z zastrzeżeniem, iż łączna wartość zamawianych produktów nie będzie mniejsza niż 50% wartości danej umowy, chyba, że niemożność składania przez Zamawiającego zamówień spowodowana jest siłą wyższą, w szczególności stanem epidemii COVID 19. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. W przypadku zrealizowania mniejszej ilości produktów niż wynika to z ilości wskazanych w Wykazie produktów, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego.3. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST KILOGRAM/LITR W kolumnie „nazwa” (Wykaz produktów w Formularzu ofertowym stanowiącym odpowiedni załącznik do SWZ), tam, gdzie Zamawiający określił wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) w jakim należy dostarczać produkt, do wyceny Wykonawca winien przyjąć pełną jednostkę miary wskazaną w kolumnie „jednostka miary”, np. 1 kilogram, 1 litr.4. Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania (gramatury, pojemności) oferowanego produktu (w granicach /-25%).5. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Na potrzeby wyceny oferty oraz aby wszystkie złożone przez wykonawców oferty były porównywalne, Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) wskazanego w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.6 do SWZ z zastrzeżeniem następnego punktu.6. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania dostarczanego produktu (gramaturę, pojemność) w granicach /-25% w stosunku do wielkości wskazanych w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.6 z zachowaniem zasad opisanych w następnym punkcie.7. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Jeżeli w trakcie realizacji zamówienia opakowanie (gramatura, pojemność), w którym dostarczony zostanie towar, będzie większe/mniejsze (w granicach /-25%) w stosunku do wskazanego przez Zamawiającego Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.6), wówczas Wykonawca zobowiązany jest do:a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie większa niż wskazana w Wykazie produktów;b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów.8. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP.9. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448),2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (tekst jedn. Dz. U. z 2021 poz. 222).10. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:1) nazwa i adres dostawcy lub producenta,2) nazwa i rodzaj produktu,3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok),4) masa netto/ pojemność,5) wykaz składników według udziału surowców.11. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem – do godz. 1200.12. Osobami upoważnionymi do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego jest p. EWA DOBIJA – intendent.13. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Żywcu, ul. Kopernika 77, 34-300 Żywiec– od 7:00 do 9:00, od poniedziałku do piątku (dotyczy wszystkich części).14. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń.15. Dostawy wraz z rozładunkiem będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy.

Część 3: 1. Przedmiotem zamówienia jest Dostawa artykułów żywnościowych do Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Żywcu – 6 części:Część 3: Dostawa nabiału, mleka i produktów mleczarskich.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 5.3 do SWZ.2. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 5.1 do 5.6 do SWZ, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów z zastrzeżeniem, iż łączna wartość zamawianych produktów nie będzie mniejsza niż 50% wartości danej umowy, chyba, że niemożność składania przez Zamawiającego zamówień spowodowana jest siłą wyższą, w szczególności stanem epidemii COVID 19. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. W przypadku zrealizowania mniejszej ilości produktów niż wynika to z ilości wskazanych w Wykazie produktów, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego.3. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST KILOGRAM/LITR W kolumnie „nazwa” (Wykaz produktów w Formularzu ofertowym stanowiącym odpowiedni załącznik do SWZ), tam, gdzie Zamawiający określił wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) w jakim należy dostarczać produkt, do wyceny Wykonawca winien przyjąć pełną jednostkę miary wskazaną w kolumnie „jednostka miary”, np. 1 kilogram, 1 litr.4. Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania (gramatury, pojemności) oferowanego produktu (w granicach /-25%).5. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Na potrzeby wyceny oferty oraz aby wszystkie złożone przez wykonawców oferty były porównywalne, Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) wskazanego w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.6 do SWZ z zastrzeżeniem następnego punktu.6. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania dostarczanego produktu (gramaturę, pojemność) w granicach /-25% w stosunku do wielkości wskazanych w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.6 z zachowaniem zasad opisanych w następnym punkcie.7. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Jeżeli w trakcie realizacji zamówienia opakowanie (gramatura, pojemność), w którym dostarczony zostanie towar, będzie większe/mniejsze (w granicach /-25%) w stosunku do wskazanego przez Zamawiającego Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.6), wówczas Wykonawca zobowiązany jest do:a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie większa niż wskazana w Wykazie produktów;b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów.8. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP.9. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448),2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (tekst jedn. Dz. U. z 2021 poz. 222).10. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:1) nazwa i adres dostawcy lub producenta,2) nazwa i rodzaj produktu,3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok),4) masa netto/ pojemność,5) wykaz składników według udziału surowców.11. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem – do godz. 1200.12. Osobami upoważnionymi do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego jest p. EWA DOBIJA – intendent.13. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Żywcu, ul. Kopernika 77, 34-300 Żywiec– od 7:00 do 9:00, od poniedziałku do piątku (dotyczy wszystkich części).14. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń.15. Dostawy wraz z rozładunkiem będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy.

Część 4: 1. Przedmiotem zamówienia jest Dostawa artykułów żywnościowych do Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Żywcu – 6 części:Część 4: Dostawa artykułów spożywczych.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 5.4 do SWZ. Zamawiane produkty winne być z datą ważności co najmniej 3-miesięczną.2. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 5.1 do 5.6 do SWZ, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów z zastrzeżeniem, iż łączna wartość zamawianych produktów nie będzie mniejsza niż 50% wartości danej umowy, chyba, że niemożność składania przez Zamawiającego zamówień spowodowana jest siłą wyższą, w szczególności stanem epidemii COVID 19. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. W przypadku zrealizowania mniejszej ilości produktów niż wynika to z ilości wskazanych w Wykazie produktów, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego.3. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST KILOGRAM/LITR W kolumnie „nazwa” (Wykaz produktów w Formularzu ofertowym stanowiącym odpowiedni załącznik do SWZ), tam, gdzie Zamawiający określił wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) w jakim należy dostarczać produkt, do wyceny Wykonawca winien przyjąć pełną jednostkę miary wskazaną w kolumnie „jednostka miary”, np. 1 kilogram, 1 litr.4. Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania (gramatury, pojemności) oferowanego produktu (w granicach /-25%).5. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Na potrzeby wyceny oferty oraz aby wszystkie złożone przez wykonawców oferty były porównywalne, Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) wskazanego w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.6 do SWZ z zastrzeżeniem następnego punktu.6. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania dostarczanego produktu (gramaturę, pojemność) w granicach /-25% w stosunku do wielkości wskazanych w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.6 z zachowaniem zasad opisanych w następnym punkcie.7. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Jeżeli w trakcie realizacji zamówienia opakowanie (gramatura, pojemność), w którym dostarczony zostanie towar, będzie większe/mniejsze (w granicach /-25%) w stosunku do wskazanego przez Zamawiającego Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.6), wówczas Wykonawca zobowiązany jest do:a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie większa niż wskazana w Wykazie produktów;b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów.8. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP.9. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448),2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (tekst jedn. Dz. U. z 2021 poz. 222).10. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:1) nazwa i adres dostawcy lub producenta,2) nazwa i rodzaj produktu,3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok),4) masa netto/ pojemność,5) wykaz składników według udziału surowców.11. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem – do godz. 1200.12. Osobami upoważnionymi do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego jest p. EWA DOBIJA – intendent.13. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Żywcu, ul. Kopernika 77, 34-300 Żywiec– od 7:00 do 9:00, od poniedziałku do piątku (dotyczy wszystkich części).14. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń.15. Dostawy wraz z rozładunkiem będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy.

Część 5: 1. Przedmiotem zamówienia jest Dostawa artykułów żywnościowych do Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Żywcu – 6 części:Część 5: Dostawa warzyw, owoców i jaj.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 5.5 do SWZ. Warzywa i owoce dostarczane do SOSW muszą być I gatunku, codziennie przywożone o wyglądzie świeżym, nie zmrożone.2. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 5.1 do 5.6 do SWZ, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów z zastrzeżeniem, iż łączna wartość zamawianych produktów nie będzie mniejsza niż 50% wartości danej umowy, chyba, że niemożność składania przez Zamawiającego zamówień spowodowana jest siłą wyższą, w szczególności stanem epidemii COVID 19. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. W przypadku zrealizowania mniejszej ilości produktów niż wynika to z ilości wskazanych w Wykazie produktów, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego.3. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST KILOGRAM/LITR W kolumnie „nazwa” (Wykaz produktów w Formularzu ofertowym stanowiącym odpowiedni załącznik do SWZ), tam, gdzie Zamawiający określił wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) w jakim należy dostarczać produkt, do wyceny Wykonawca winien przyjąć pełną jednostkę miary wskazaną w kolumnie „jednostka miary”, np. 1 kilogram, 1 litr.4. Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania (gramatury, pojemności) oferowanego produktu (w granicach /-25%).5. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Na potrzeby wyceny oferty oraz aby wszystkie złożone przez wykonawców oferty były porównywalne, Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) wskazanego w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.6 do SWZ z zastrzeżeniem następnego punktu.6. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania dostarczanego produktu (gramaturę, pojemność) w granicach /-25% w stosunku do wielkości wskazanych w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.6 z zachowaniem zasad opisanych w następnym punkcie.7. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Jeżeli w trakcie realizacji zamówienia opakowanie (gramatura, pojemność), w którym dostarczony zostanie towar, będzie większe/mniejsze (w granicach /-25%) w stosunku do wskazanego przez Zamawiającego Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.6), wówczas Wykonawca zobowiązany jest do:a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie większa niż wskazana w Wykazie produktów;b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów.8. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP.9. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448),2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (tekst jedn. Dz. U. z 2021 poz. 222).10. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:1) nazwa i adres dostawcy lub producenta,2) nazwa i rodzaj produktu,3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok),4) masa netto/ pojemność,5) wykaz składników według udziału surowców.11. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem – do godz. 1200.12. Osobami upoważnionymi do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego jest p. EWA DOBIJA – intendent.13. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Żywcu, ul. Kopernika 77, 34-300 Żywiec– od 7:00 do 9:00, od poniedziałku do piątku (dotyczy wszystkich części).14. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń.15. Dostawy wraz z rozładunkiem będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy.

Część 6: 1. Przedmiotem zamówienia jest Dostawa artykułów żywnościowych do Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Żywcu – 6 części:Część 6: Dostawa mrożonek, ryb.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, uwzględniający rodzaj oraz ilość zamawianych produktów, określa Wykaz produktów, stanowiący załącznik Nr 5.6 do SWZ.2. Ilości podane przez Zamawiającego w Wykazach produktów, stanowiących Załączniki Nr 5.1 do 5.6 do SWZ, są wyłącznie szacunkowe i służą tylko do wyliczenia ceny ofert i porównania złożonych ofert. Ilość faktycznego zapotrzebowania na produkty może odbiegać od ilości wskazanych w Wykazie produktów z zastrzeżeniem, iż łączna wartość zamawianych produktów nie będzie mniejsza niż 50% wartości danej umowy, chyba, że niemożność składania przez Zamawiającego zamówień spowodowana jest siłą wyższą, w szczególności stanem epidemii COVID 19. Wynagrodzenie Wykonawcy wynikać będzie z ilości faktycznie dostarczonych produktów oraz zaoferowanych cen jednostkowych. Umowa zawarta z wyłonionym w drodze postępowania przetargowego wykonawcą rozliczana będzie na podstawie zaoferowanych w ofercie cen jednostkowych i faktycznie dostarczonych produktów, w oparciu o składane przez Zamawiającego zapotrzebowanie. W przypadku zrealizowania mniejszej ilości produktów niż wynika to z ilości wskazanych w Wykazie produktów, Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia w stosunku do Zamawiającego.3. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST KILOGRAM/LITR W kolumnie „nazwa” (Wykaz produktów w Formularzu ofertowym stanowiącym odpowiedni załącznik do SWZ), tam, gdzie Zamawiający określił wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) w jakim należy dostarczać produkt, do wyceny Wykonawca winien przyjąć pełną jednostkę miary wskazaną w kolumnie „jednostka miary”, np. 1 kilogram, 1 litr.4. Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania (gramatury, pojemności) oferowanego produktu (w granicach /-25%).5. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Na potrzeby wyceny oferty oraz aby wszystkie złożone przez wykonawców oferty były porównywalne, Wykonawca jest zobowiązany przyjąć do wyceny ofertowej wielkość opakowania (gramaturę, pojemność) wskazanego w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.6 do SWZ z zastrzeżeniem następnego punktu.6. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza zmianę wielkości opakowania dostarczanego produktu (gramaturę, pojemność) w granicach /-25% w stosunku do wielkości wskazanych w Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.6 z zachowaniem zasad opisanych w następnym punkcie.7. DOTYCZY PRODUKTÓW, KTÓRYCH JEDNOSTKĄ MIARY JEST SZTUKA: Jeżeli w trakcie realizacji zamówienia opakowanie (gramatura, pojemność), w którym dostarczony zostanie towar, będzie większe/mniejsze (w granicach /-25%) w stosunku do wskazanego przez Zamawiającego Wykazie produktów – Załączniki Nr 5.1 – 5.6), wówczas Wykonawca zobowiązany jest do:a) proporcjonalnego zwiększenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie większa niż wskazana w Wykazie produktów;b) proporcjonalnego zmniejszenia ceny jednostkowej w stosunku do ceny oferty w wypadku, gdy w trakcie realizacji zamówienia wielkość opakowania (gramatura, pojemność) będzie mniejsza niż wskazana w Wykazie produktów.8. Dostarczony towar powinien być w pierwszym gatunku, odpowiadać przepisom i normom obowiązującym na terenie Unii Europejskiej oraz Polski, zgodny z obowiązującymi atestami, oraz systemem HCCAP.9. Wykonawca będzie w szczególności zobowiązany do przestrzegania przepisów:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448),2) ustawy z dnia 12 grudnia 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów (tekst jedn. Dz. U. z 2021 poz. 222).10. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi:1) nazwa i adres dostawcy lub producenta,2) nazwa i rodzaj produktu,3) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok),4) masa netto/ pojemność,5) wykaz składników według udziału surowców.11. Realizacja zamówienia następować będzie sukcesywnie (częściami) w miarę potrzeb, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem zamawiającego. Dostawa poszczególnych elementów zamówienia następować będzie po wcześniejszym złożeniu zamówienia telefonicznie, mailem lub faxem – z jednodniowym wyprzedzeniem – do godz. 1200.12. Osobami upoważnionymi do kontaktów w kompetencji składania zamówień oraz zgłaszania reklamacji ze strony Zamawiającego jest p. EWA DOBIJA – intendent.13. Towar będzie dostarczany do siedziby Zamawiającego – Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy w Żywcu, ul. Kopernika 77, 34-300 Żywiec– od 7:00 do 9:00, od poniedziałku do piątku (dotyczy wszystkich części).14. Produkty muszą być dostarczane do Zamawiającego staraniem i kosztem Wykonawcy, środkiem transportu do tego przeznaczonym (spełniającym wymagania sanitarne), w warunkach zapewniających ich wysoką jakość i brak uszkodzeń.15. Dostawy wraz z rozładunkiem będą realizowane na koszt i ryzyko Wykonawcy.

ZZP.272.51.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 3212000, 3212100, 3220000, 3221000, 15100000, 15110000, 15112000, 15131120, 15131130, 15221000, 15229000, 15311200, 15331170, 15400000, 15500000, 15511000, 15600000, 15800000, 15811000, 15811100, 15811400, 15896000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze