Przetarg 12176328 - Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy...
| Analizuj | Zamówienie 12176328 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-25 |
| przedmiot ogłoszenia | Dostawa artykułów żywnościowych dla Domu Pomocy Społecznej w Moczarach na rok 2026 Część 1: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (wraz z rozładunkiem) dl a Domu Pomocy Społecznej w Moczarach w okresie od 1.01.2026 r. do 31.12.2026 r. z podziałem na n/w części zamówienia: 1. Artykuły ogólnospożywcze zadanie nr 1/2026 4.2. Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia załącznik nr 3, zostały określone na podstawie ubiegłorocznych potrzeb i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmienionej ilości poszczególnych artykułów, tj. w ilości niemniejszej niż 75% ilości maksymalnych określonych w Załączniku Nr 3. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania umowy potrzeb oraz będą rozliczane wg cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego.4.3 Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawadotyczącego żywności w szczególności:- ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. z dnia 5 września 2022 r. (Dz.U. z 2022 r. poz. 2132)- ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno — spożywczych (tj. z dnia 7 lipca 2022 r. (Dz.U. z 2022 r. poz. 1688) )- rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. L 031 z 1.2.2002, s. 1)- rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych,(Dz.Urz.UE.L Nr 139, str. 1)- rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG, (Dz.Urz.UE.L Nr 338, str. 4)- rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29, z późn. zm.).4.4 Dalsze wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia:- każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie,- każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP, - każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z polską normą, - na każde żądanie zamawiającego, wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą.- - dostarczane produkty nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia- Zamawiający może odmówić przyjęcia dostarczonych towarów, w przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami i opisem zawartym w SWZ, jak również w przypadku wystąpienia nieprawidłowości, co, do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź przewozu produktów w nieodpowiednich warunkach- okres przydatności do spożycia powinien przypadać na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, licząc od daty dostawy. Część 2: zadanie nr 2/2026 -Artykuły mięsne i wędliniarskie. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułówżywnościowych (wraz z rozładunkiem) dla Domu Pomocy Społecznej w Moczarach w okresie od 1.01.2026 r. do 31.12.2026r.4.2. Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia załącznik nr 3, zostały określone na podstawie ubiegłorocznych potrzeb i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmienionej ilości poszczególnych artykułów, tj. w ilości niemniejszej niż 75% ilości maksymalnych określonych w Załączniku Nr 3. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania umowy potrzeb oraz będą rozliczane wg cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego.4.3 Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawadotyczącego żywności w szczególności:- ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. z dnia 5 września 2022 r. (Dz.U. z 2022 r. poz. 2132)- ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno — spożywczych (tj. z dnia 7 lipca 2022 r. (Dz.U. z 2022 r. poz. 1688) )- rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. L 031 z 1.2.2002, s. 1)- rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych,(Dz.Urz.UE.L Nr 139, str. 1)- rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG, (Dz.Urz.UE.L Nr 338, str. 4)- rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29, z późn. zm.).4.4 Dalsze wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia:- każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie,- każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP, - każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z polską normą, - na każde żądanie zamawiającego, wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą.- - dostarczane produkty nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia- Zamawiający może odmówić przyjęcia dostarczonych towarów, w przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami i opisem zawartym w SWZ, jak również w przypadku wystąpienia nieprawidłowości, co, do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź przewozu produktów w nieodpowiednich warunkach- okres przydatności do spożycia powinien przypadać na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, licząc od daty dostawy. Część 3: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (wraz z rozładunkiem) dla Domu PomocySpołecznej w Moczarach w okresie od 1.01.2026 r. do 31.12.2026 r. z podziałem na n/w części zamówienia:3. Artykuły mleczarskie zadanie nr 3/20264.2. Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia załącznik nr 3, zostały określone na podstawie ubiegłorocznych potrzeb i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmienionej ilości poszczególnych artykułów, tj. w ilości niemniejszej niż 75% ilości maksymalnych określonych w Załączniku Nr 3. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania umowy potrzeb oraz będą rozliczane wg cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego.4.3 Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawadotyczącego żywności w szczególności:- ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. z dnia 5 września 2022 r. (Dz.U. z 2022 r. poz. 2132)- ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno — spożywczych (tj. z dnia 7 lipca 2022 r. (Dz.U. z 2022 r. poz. 1688) )- rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. L 031 z 1.2.2002, s. 1)- rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych,(Dz.Urz.UE.L Nr 139, str. 1)- rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG, (Dz.Urz.UE.L Nr 338, str. 4)- rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29, z późn. zm.).4.4 Dalsze wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia:- każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie,- każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP, - każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z polską normą, - na każde żądanie zamawiającego, wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą.- - dostarczane produkty nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia- Zamawiający może odmówić przyjęcia dostarczonych towarów, w przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami i opisem zawartym w SWZ, jak również w przypadku wystąpienia nieprawidłowości, co, do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź przewozu produktów w nieodpowiednich warunkach- okres przydatności do spożycia powinien przypadać na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, licząc od daty dostawy. Część 4: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (wraz z rozładunkiem) dla Domu PomocySpołecznej w Moczarach w okresie od 1.01.2026 r. do 31.12.2026 r. z podziałem na n/w części zamówienia:4. Pieczywo zadanie nr 4/20264.2. Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia załącznik nr 3, zostały określone na podstawie ubiegłorocznych potrzeb i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmienionej ilości poszczególnych artykułów, tj. w ilości niemniejszej niż 75% ilości maksymalnych określonych w Załączniku Nr 3. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania umowy potrzeb oraz będą rozliczane wg cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego.4.3 Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawadotyczącego żywności w szczególności:- ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. z dnia 5 września 2022 r. (Dz.U. z 2022 r. poz. 2132)- ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno — spożywczych (tj. z dnia 7 lipca 2022 r. (Dz.U. z 2022 r. poz. 1688) )- rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. L 031 z 1.2.2002, s. 1)- rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych,(Dz.Urz.UE.L Nr 139, str. 1)- rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG, (Dz.Urz.UE.L Nr 338, str. 4)- rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29, z późn. zm.).4.4 Dalsze wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia:- każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie,- każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP, - każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z polską normą, - na każde żądanie zamawiającego, wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą.- - dostarczane produkty nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia- Zamawiający może odmówić przyjęcia dostarczonych towarów, w przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami i opisem zawartym w SWZ, jak również w przypadku wystąpienia nieprawidłowości, co, do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź przewozu produktów w nieodpowiednich warunkach- okres przydatności do spożycia powinien przypadać na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, licząc od daty dostawy. Część 5: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (wraz z rozładunkiem) dla Domu PomocySpołecznej w Moczarach w okresie od 1.01.2026 r. do 31.12.2026 r. z podziałem na n/w części zamówienia: 5. Artykułyrybne i produkty mrożone zadanie nr 5/20264.2. Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia załącznik nr 3, zostały określone na podstawie ubiegłorocznych potrzeb i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmienionej ilości poszczególnych artykułów, tj. w ilości niemniejszej niż 75% ilości maksymalnych określonych w Załączniku Nr 3. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania umowy potrzeb oraz będą rozliczane wg cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego.4.3 Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawadotyczącego żywności w szczególności:- ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. z dnia 5 września 2022 r. (Dz.U. z 2022 r. poz. 2132)- ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno — spożywczych (tj. z dnia 7 lipca 2022 r. (Dz.U. z 2022 r. poz. 1688) )- rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. L 031 z 1.2.2002, s. 1)- rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych,(Dz.Urz.UE.L Nr 139, str. 1)- rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG, (Dz.Urz.UE.L Nr 338, str. 4)- rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29, z późn. zm.).4.4 Dalsze wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia:- każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie,- każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP, - każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z polską normą, - na każde żądanie zamawiającego, wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą.- - dostarczane produkty nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia- Zamawiający może odmówić przyjęcia dostarczonych towarów, w przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami i opisem zawartym w SWZ, jak również w przypadku wystąpienia nieprawidłowości, co, do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź przewozu produktów w nieodpowiednich warunkach- okres przydatności do spożycia powinien przypadać na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, licząc od daty dostawy. Część 6: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (wraz z rozładunkiem) dla Domu PomocySpołecznej w Moczarach w okresie od 1.01.2026 r. do 31.12.2026 r. z podziałem na n/w części zamówienia:6. Owoce i warzywa zadanie nr 6/20264.2. Ilości, podane w opisie przedmiotu zamówienia załącznik nr 3, zostały określone na podstawie ubiegłorocznych potrzeb i będą służyć jedynie do porównania i oceny ofert. Zamawiający, pomimo dochowania należytej staranności, z uwagi na charakter prowadzonej działalności, zastrzega sobie prawo do realizacji zmienionej ilości poszczególnych artykułów, tj. w ilości niemniejszej niż 75% ilości maksymalnych określonych w Załączniku Nr 3. Faktyczne ilości zamawianych artykułów będą zależały od zgłaszanych w okresie trwania umowy potrzeb oraz będą rozliczane wg cen jednostkowych podanych w ofercie. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia wobec Zamawiającego.4.3 Dostarczane artykuły muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawadotyczącego żywności w szczególności:- ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. z dnia 5 września 2022 r. (Dz.U. z 2022 r. poz. 2132)- ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno — spożywczych (tj. z dnia 7 lipca 2022 r. (Dz.U. z 2022 r. poz. 1688) )- rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady Ministra dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. L 031 z 1.2.2002, s. 1)- rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych,(Dz.Urz.UE.L Nr 139, str. 1)- rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG, (Dz.Urz.UE.L Nr 338, str. 4)- rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29, z późn. zm.).4.4 Dalsze wymagania w zakresie przedmiotu zamówienia:- każdy produkt wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywienia i żywności oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie,- każdy produkt realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP, - każdy dostarczony produkt winien być I klasy, zgodny z polską normą, - na każde żądanie zamawiającego, wykonawca jest zobowiązany okazać w stosunku do każdego produktu odpowiedni certyfikat zgodności z Polską Normą.- - dostarczane produkty nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia- Zamawiający może odmówić przyjęcia dostarczonych towarów, w przypadku niezgodności dostarczanych artykułów z wymogami i opisem zawartym w SWZ, jak również w przypadku wystąpienia nieprawidłowości, co, do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź przewozu produktów w nieodpowiednich warunkach- okres przydatności do spożycia powinien przypadać na minimum połowę okresu przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, licząc od daty dostawy. |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15000000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Podkarpackie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Podkarpackie |