Przetarg 12163829 - Dostawa artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby...
| Analizuj | Zamówienie 12163829 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-24 |
| przedmiot ogłoszenia | Dostawa artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby żywieniowe do Przedszkola Samorządowego nr 1 w Miechowie Część 1: Pakiet I - Dostawa artykułów spożywczych - grupa produktów: Mięs o i wędlinyDotyczy wszystkich pakietów:1. Żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnymz obowiązującymi atestami, Polskimi Normami, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem żywności zgodnym z ISO 22000:20052. Wykonawca udziela zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczonej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach, posiadający deklarację CE oraz posiadający powyższe parametry. IV. Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej:• dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności, umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej, nadanym przez producenta i umożliwiające ich identyfikowalność, zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.• w przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamacje osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność nie spełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad, maksymalnie w terminie zadeklarowanym w ofercie od jego zgłoszenia przez Zamawiającego i na własny koszt. • wykonawca zobowiązuje się przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym. Odbiór ilościowo-jakościowy dostarczonej żywności, będzie potwierdzany przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych i wartości.• wykonawca zobowiązuje się do udostępnienia przy dostawie wszystkich niezbędnych informacji w celu dokonania oceny ilościowo - jakościowej odbieranej żywności.• podane w formularzu ofertowym i opisie przedmiotu zamówienia ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym i opisie przedmiotu zamówienia ilości Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.• wykonawca dostarczać będzie żywność do Zamawiającego własnym środkiem transportu spełniającym warunki zgodne z zasadami GMP/GHP (do wglądu: dopuszczenie środka transportu do przewozu żywności) na własny koszt i ryzyko we wszystkie dni, w których odbywają się zajęcia do godz. 6:30, następnego dnia po dniu złożenia zamówienia bezpośrednio do magazynu żywnościowego.• dysponenci i kierowcy Wykonawcy winni posiadać aktualne świadectwa zdrowia, decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną.• dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie. W zamówieniu Zamawiający przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. W szczególnych przypadkach, wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.• sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wszystkimi wymaganiami prawa Żywnościowego. V. Warunki realizacji zadania:Wykonawca biorący udział w postępowaniu:• posiada uprawnienia do wykonywania dostaw żywności wynikające z właściwego rejestru albo wpisu do ewidencji działalności gospodarczej,• posiada wiedzę i doświadczenie w dostawie żywności,• dysponuje transportem do przewozu żywności (tych części, na które składa ofertę) odpowiadającym wymogom HACCP.VI. Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia został określony w załączniku nr 1A do SWZ – Formularz asortymentowo – cenowy. Warunki dotyczące realizacji przedmiotu dostawy określa załącznik nr 4 – wzór umowy. Część 2: Pakiet II - Dostawa artykułów spożywczych - grupa produktów: Pieczywo Część 3: Pakiet III - Dostawa artykułów spożywczych - grupa produktów: Nabiał Część 4: Pakiet IV - Dostawa artykułów spożywczych - grupa produktów: Artykuły spożywcze suche i inne Część 5: Pakiet V - Dostawa artykułów spożywczych - grupa produktów: Warzywa i owoce Część 6: Pakiet VI - Dostawa artykułów spożywczych - grupa produktów: Owoce cytrusowe Część 7: Pakiet VII - Dostawa artykułów spożywczych – grupa produktów: Mrożonki Część 8: Pakiet VIII - Dostawa artykułów spożywczych – grupa produktów: Ryby i przetwory rybne Część 9: Pakiet IX - Dostawa artykułów spożywczych – grupa produktów: Jaja Część 10: Pakiet X - Dostawa artykułów spożywczych – grupa produktów: Słodycze PS1.1.2025 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 3142500, 3222200, 15100000, 15220000, 15300000, 15500000, 15811000, 15842300, 15890000, 15896000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Małopolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Małopolskie |