Przetarg 12163829 - Dostawa artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby...

   
Analizuj Zamówienie 12163829
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-11-24
przedmiot ogłoszenia
Dostawa artykułów spożywczych przeznaczonych na potrzeby żywieniowe do Przedszkola Samorządowego nr 1 w Miechowie

Część 1: Pakiet I - Dostawa artykułów spożywczych - grupa produktów: Mięs
o i wędlinyDotyczy wszystkich pakietów:1. Żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnymz obowiązującymi atestami, Polskimi Normami, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem żywności zgodnym z ISO 22000:20052. Wykonawca udziela zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczonej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach, posiadający deklarację CE oraz posiadający powyższe parametry. IV. Artykuły spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej:• dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności, umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej, nadanym przez producenta i umożliwiające ich identyfikowalność, zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego.• w przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamacje osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność nie spełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad, maksymalnie w terminie zadeklarowanym w ofercie od jego zgłoszenia przez Zamawiającego i na własny koszt. • wykonawca zobowiązuje się przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym. Odbiór ilościowo-jakościowy dostarczonej żywności, będzie potwierdzany przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych i wartości.• wykonawca zobowiązuje się do udostępnienia przy dostawie wszystkich niezbędnych informacji w celu dokonania oceny ilościowo - jakościowej odbieranej żywności.• podane w formularzu ofertowym i opisie przedmiotu zamówienia ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie Zamawiający przewiduje zakupić. Z tytułu niezrealizowania wskazanych w formularzu ofertowym i opisie przedmiotu zamówienia ilości Wykonawcy nie będą przysługiwały roszczenia przeciw Zamawiającemu. Zamawiający może dokonać zmiany asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami.• wykonawca dostarczać będzie żywność do Zamawiającego własnym środkiem transportu spełniającym warunki zgodne z zasadami GMP/GHP (do wglądu: dopuszczenie środka transportu do przewozu żywności) na własny koszt i ryzyko we wszystkie dni, w których odbywają się zajęcia do godz. 6:30, następnego dnia po dniu złożenia zamówienia bezpośrednio do magazynu żywnościowego.• dysponenci i kierowcy Wykonawcy winni posiadać aktualne świadectwa zdrowia, decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną.• dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych Wykonawcy przez Zamawiającego telefonicznie. W zamówieniu Zamawiający przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. W szczególnych przypadkach, wynikających z potrzeby Zamawiającego, Wykonawca winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji.• sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wszystkimi wymaganiami prawa Żywnościowego. V. Warunki realizacji zadania:Wykonawca biorący udział w postępowaniu:• posiada uprawnienia do wykonywania dostaw żywności wynikające z właściwego rejestru albo wpisu do ewidencji działalności gospodarczej,• posiada wiedzę i doświadczenie w dostawie żywności,• dysponuje transportem do przewozu żywności (tych części, na które składa ofertę) odpowiadającym wymogom HACCP.VI. Szczegółowy Opis Przedmiotu Zamówienia został określony w załączniku nr 1A do SWZ – Formularz asortymentowo – cenowy. Warunki dotyczące realizacji przedmiotu dostawy określa załącznik nr 4 – wzór umowy.

Część 2: Pakiet II - Dostawa artykułów spożywczych - grupa produktów: Pieczywo

Część 3: Pakiet III - Dostawa artykułów spożywczych - grupa produktów: Nabiał

Część 4: Pakiet IV - Dostawa artykułów spożywczych - grupa produktów: Artykuły spożywcze suche i inne

Część 5: Pakiet V - Dostawa artykułów spożywczych - grupa produktów: Warzywa i owoce

Część 6: Pakiet VI - Dostawa artykułów spożywczych - grupa produktów: Owoce cytrusowe

Część 7: Pakiet VII - Dostawa artykułów spożywczych – grupa produktów: Mrożonki

Część 8: Pakiet VIII - Dostawa artykułów spożywczych – grupa produktów: Ryby i przetwory rybne

Część 9: Pakiet IX - Dostawa artykułów spożywczych – grupa produktów: Jaja

Część 10: Pakiet X - Dostawa artykułów spożywczych – grupa produktów: Słodycze

PS1.1.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 3222200, 15100000, 15220000, 15300000, 15500000, 15811000, 15842300, 15890000, 15896000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się