Przetarg 11894868 - Część 1: PRZEDMIOTEM ZAMÓWIENIA SĄ SUKCESYWNE DOSTAWY...
| Analizuj | Zamówienie 11894868 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-11-06 |
| przedmiot ogłoszenia | Część 1: PRZEDMIOTEM ZAMÓWIENIA SĄ SUKCESYWNE DOSTAWY PRODUKTÓW GŁĘBOKO MROŻONYCH ORAZ WARZYW I OWOCÓW MROŻONYCH W 2026 ROKU NA RZECZ 41. BAZY LOTNICTWA SZKOLNEGO W DĘBLINIE.Zamówienie jest podzielone na 2 (dwie) części (zadania) (art. 281 ust. 2 pkt 5) ustawy Pzp): Część 1 - ZADANIE I – Sukcesywne dostawy produktów głęboko mrożonych Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa SWZ oraz: - Załącznik Nr 1 do SWZ tj. Formularz ofertowy;- Załącznik Nr 1a do SWZ tj. Minimalne wymagania jakościowe – dla Zadania I (Sukcesywne dostawy produktów głęboko mrożonych) ;- Załącznik Nr 8 do SWZ tj. Projektowane postanowienia umowyPrzedmiot zamówienia obejmuje następujący asortyment (Zadanie I) dla zamówienia podstawowego:1.Flaki mrożone (dopuszczalne opakowanie jednostkowe 700g,900g,1000g) - 4977 kg2. Pierogi z mięsem mrożone(dopuszczalne opakowanie jednostkowe 2kg;2,5 kg) - 1500 kg3. Pierogi z kapustą i grzybami mrożone(dopuszczalne opakowanie jednostkowe 2kg;2,5kg) - 200kg4. Pierogi z serem mrożone (dopuszczalne opakowanie jednostkowe 2kg;2,5kg) - 1000kg5. Pierogi ruskie mrożone (dopuszczalne opakowanie jednostkowe 2kg;2,5kg) - 1000kg6. Pierogi ze szpinakiem i serem feta mrożone (dopuszczalne opakowanie jednostkowe 2kg;2,5kg) - 500kg7. Pierogi z owocami mrożone (dopuszczalne opakowanie jednostkowe 2kg;2,5kg) -100kg8. Uszka z kapustą i grzybami mrożone (dopuszczalne opakowanie jednostkowe 2kg;2,5kg) -100kg9.Paszteciki drożdżowe z mięsem mrożone (dopuszczalne opakowanie jednostkowe 2kg;2,5kg) -500 kg10.Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami mrożone (dopuszczalne opakowanie jednostkowe 2kg;2,5kg) - 100kg11.Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i serem mrożone (dopuszczalne opakowanie jednostkowe 2kg;2,5kg) -500kg12. Pyzy ziemniaczane z mięsem mrożone (dopuszczalne opakowanie jednostkowe 2kg;2,5kg) - 400kg13. Pyzy ziemniaczane mrożone (dopuszczalne opakowanie jednostkowe 2kg;2,5kg) -400kg14. Krokiety z kapustą i grzybami mrożone (dopuszczalne opakowanie jednostkowe 2kg;2,5kg) - 300kg15. Krokiety z mięsem mrożone (dopuszczalne opakowanie jednostkowe 2kg;2,5kg) -500kg16.Placki ziemniaczane mrożone (dopuszczalne opakowanie jednostkowe 1,5kg;2,5kg) - 400kg17.Naleśniki z serem mrożone (dopuszczalne opakowanie jednostkowe 2kg;2,5kg) -1000kg18. Naleśniki z owocami mrożone(dopuszczalne opakowanie jednostkowe 2kg;2,5kg) 500kg19.Kluski śląskie mrożone(dopuszczalne opakowanie jednostkowe 2kg;2,5kg) -700kg20.Kopytka mrożone(dopuszczalne opakowanie jednostkowe 2kg;2,5kg) 700kg21. Spód do pizzy mrożony (dopuszczalne opakowanie jednostkowe 150g,200g,285g) -570kg22. Frytki mrożone (dopuszczalne opakowanie jednostkowe 1,5kg;2,5kg) - 495kg23. Cząstki ziemniaka mrożone (dopuszczalne opakowanie jednostkowe1kg;2,5kg) -150kg24.Hamburger wołowy mrożony(dopuszczalne opakowanie jednostkowe 0,5 kg;1,5kg) - 1500kg-określone w Tabeli 1 w Rozdziale 4 SWZ.Dostarczony każdorazowo przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania jakościowe określone w załączniku nr 1a do SWZ – „Minimalne wymagania jakościowe” zawierające szczegółowe opisy przedmiotu zamówienia dla poszczególnych pozycji asortymentowych od 1- 24. W minimalnych wymaganiach jakościowych opracowanych przez Wojskowy Ośrodek Badawczo – Wdrożeniowy Służby Żywnościowej w Warszawie – w załączniku nr 1a w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia określono standardy jakościowe odnoszące się do co najmniej głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia, tzn.: określenie produktu, wymagania produktu , wymagania organoleptyczne i fizyczne (wygląd, barwa, smak i zapach, konsystencja, zgodne z Polską Normą), wymagania chemiczne, mikrobiologiczne, okres przydatności do spożycia, sprawdzanie zapachu, pakowanie, znakowanie, przechowywanie.Przedmiot zamówienia, jego wytworzenie, sposób opakowania i transportu musi spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego (krajowego i unijnego), a w szczególności:a) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; b) Rozporządzeniem (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością;c) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych;d) Rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych;e) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych;f) Rozporządzeniem WE nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego;g) Rozporządzeniem WE nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności;h) Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, Dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektywy Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004.i) Rozporządzeniem (WE) Nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi oraz innych przepisów Unii Europejskiej wydanych na podstawie tych rozporządzeń;j) ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego.Obowiązujące Wykonawcę szczegółowe wymagania jakościowe dla poszczególnych środków spożywczych, w tym wymagania w zakresie terminów przydatności do spożycia, znakowania i opakowania towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami, określa załącznik nr 1a i 1b – Minimalne wymagania jakościowe. W szczególności zaś dostarczone towary muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. Opakowania (pojemniki) wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. oraz Rozporządzeniem (WE) NR 1935/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG). Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym opakowaniu (pojemniku). Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych oraz umieszczania reklam na opakowaniach. DLA ZADANIA NR 1 - Wykonawca przy każdej dostawie gwarantuje zabezpieczenie pojemników ze środkami spożywczymi pochodzenia zwierzęcego poprzez opieczętowanie przed spedycją w zakładzie, bądź zabezpieczone w taki sposób, że ich otwarcie naruszy zastosowane zabezpieczenia.Do prawidłowego funkcjonowania jednostki oraz w celu zabezpieczenia ciągłości żywienia konieczna jest sukcesywna dostawa przedmiotu zamówienia. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać towar sukcesywnie – będą dostarczane jeden raz w tygodniu Część 2: PRZEDMIOTEM ZAMÓWIENIA SĄ SUKCESYWNE DOSTAWY PRODUKTÓW GŁĘBOKO MROŻONYCH ORAZ WARZYW I OWOCÓW MROŻONYCH W 2026 ROKU NA RZECZ 41. BAZY LOTNICTWA SZKOLNEGO W DĘBLINIE.Zamówienie jest podzielone na 2 (dwie) części (zadania) (art. 281 ust. 2 pkt 5) ustawy Pzp): • Część 2 - ZADANIE II – Sukcesywne dostawy warzyw i owoców mrożonychPrzedmiot zamówienia obejmuje następujący asortyment dla zamówienia podstawowego :1. Mieszanka warzywna II składnikowa mrożona (dopuszczalne opakowanie jednostkowe2kg,2,5kg) -800 kg2. Mieszanka warzywna III składnikowa mrożona(dopuszczalne opakowanie jednostkowe2kg,2,5kg)-500 kg3. Kapusta brukselska mrożona-(dopuszczalne opakowanie jednostkowe2kg,2,5kg)-600kg 4. Fasola szparagowa mrożona (dopuszczalne opakowanie jednostkowe2kg,2,5kg)-850kg5. Różyczki kalafiora mrożone(dopuszczalne opakowanie jednostkowe2kg,2,5kg)- 1500kg6. Brokuł mrożony-(dopuszczalne opakowanie jednostkowe2kg,2,5kg) 1000kg7. Szpinak mrożony(dopuszczalne opakowanie jednostkowe2kg,2,5kg)400kg8. Marchewka mini mrożona(dopuszczalne opakowanie jednostkowe2kg,2,5kg) 100kg9. Dynia mrożona(dopuszczalne opakowanie jednostkowe2kg,2,5kg) 100kg10. Kurki mrożone(dopuszczalne opakowanie jednostkowe2kg,2,5kg) 50kg11.Truskawka mrożona (dopuszczalne opakowanie jednostkowe2kg,2,5kg) 500kg12. Śliwka mrożona(dopuszczalne opakowanie jednostkowe2kg,2,5kg) 500kg13. Wiśnie mrożone(dopuszczalne opakowanie jednostkowe2kg,2,5kg) 300kg14.Maliny mrożone (dopuszczalne opakowanie jednostkowe2kg,2,5kg) 200kg15.Włoszczyzna mrożona(dopuszczalne opakowanie jednostkowe2kg,2,5kg)1500kgSzczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa niniejsza SWZ oraz: - Załącznik Nr 1 do SWZ tj. Formularz ofertowy;- załącznik Nr 1b do SWZ tj. Minimalne wymagania jakościowe – dla zadania II (Sukcesywne dostawy warzyw i owoców mrożonych)- Załącznik Nr 8 do SWZ tj. Projektowane postanowienia umowy Zadanie I/Zadanie II.Minimalne wymagania jakościoweSzczegółowe minimalne wymagania jakościowe zostały opracowane przez:Wojskowy Ośrodek Badawczo – Wdrożeniowy Służby Żywnościowejul. Marsa 11204 – 470 Warszawatel. 261 815 139fax. 261 815 336W minimalnych wymaganiach jakościowych opracowanych przez Wojskowy Ośrodek Badawczo – Wdrożeniowy Służby Żywnościowej w Warszawie – w załączniku nr 1a i 1b w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia określono standardy jakościowe odnoszące się do co najmniej głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia, tzn.: określenie produktu, wymagania produktu , wymagania organoleptyczne i fizyczne (wygląd, barwa, smak i zapach, konsystencja, zgodne z Polską Normą), wymagania chemiczne, mikrobiologiczne, okres przydatności do spożycia, sprawdzanie zapachu, pakowanie, znakowanie, przechowywanie.Przedmiot zamówienia, jego wytworzenie, sposób opakowania i transportu musi spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego (krajowego i unijnego), a w szczególności:a) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; b) Rozporządzeniem (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością;c) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych;d) Rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych;e) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych;f) Rozporządzeniem WE nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego;g) Rozporządzeniem WE nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności;h) Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, Dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektywy Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004.i) Rozporządzeniem (WE) Nr 854/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące organizacji urzędowych kontroli w odniesieniu do produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do spożycia przez ludzi oraz innych przepisów Unii Europejskiej wydanych na podstawie tych rozporządzeń;j) ustawą z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego.7. Opakowania i oznakowanie Obowiązujące Wykonawcę szczegółowe wymagania jakościowe dla poszczególnych środków spożywczych, w tym wymagania w zakresie terminów przydatności do spożycia, znakowania i opakowania towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami, określa załącznik nr 1a i 1b – Minimalne wymagania jakościowe. W szczególności zaś dostarczone towary muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. Opakowania (pojemniki) wykonane z materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. oraz Rozporządzeniem (WE) NR 1935/2004 PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG). Każdy asortyment produktów powinien być dostarczony w oddzielnym opakowaniu (pojemniku). Nie dopuszcza się stosowania opakowań zastępczych oraz umieszczania reklam na opakowaniach. Wykonawca zobowiązany jest przy każdorazowej dostawie do faktury dołączyć pisemną informację dotyczącą daty przydatności do spożycia oraz alergenów występujących w ramach środków spożywczych objętych dostawą.Przedmiot zamówienia nie generuje i nie wygeneruje żadnych kosztów eksploatacji w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia. W związku z powyższym nie mogą być one uwzględnione w opisie przedmiotu zamówienia.Wykonawca zobowiązany jest do oferowania przedmiotu zamówienia zgodnie z dopuszczającymi gramaturami spośród określonych przez Zamawiającego w treści opisu przedmiotu zamówienia.Wykonawca winien oświadczyć w Formularzu ofertowym , że wobec niego brak jest negatywnej decyzji Wojskowego Inspektora Sanitarnego/Weterynaryjnego , nakazującej dowódcom jednostek i instytucjom wojskowym zaprzestania zaopatrywania się u WykonawcyObowiązujące Wykonawcę szczegółowe wymagania jakościowe dla poszczególnych środków spożywczych, w tym wymagania w zakresie terminów przydatności do spożycia, znakowania i opakowania towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami, określa:b) Załącznik nr 1b do SWZ „Minimalne wymagania jakościowe” dla ZADANIA II - zawierające szczegółowe opisy przedmiotu zamówienia dla poszczególnych pozycji asortymentowych opracowany przez Wojskowy Ośrodek Badawczo-Wdrożeniowy Służby Żywnościowej. 36/25/P |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15331170, 15896000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Lubelskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Lubelskie |