Przetarg 11386412 - Część 1: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna...

   
Analizuj Zamówienie 11386412
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-07-17
przedmiot ogłoszenia
Część 1: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych do internatu Zespołu SzkółLeśnych w Biłgoraju.Część 1 – dostawa produktów spożywczych.Szczegółowy opi
s przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik Nr 3 do SWZ .2. Wymagania jakościowe odnoszące się do głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia .Do obowiązków Wykonawcy należy:1) dostarczenie do siedziby Zamawiającego (magazyn internatu Zespołu Szkół Leśnych w Biłgoraju przy ul. Polna 3)produktów spożywczych własnym transportem, na własny, koszt, w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącymzapotrzebowaniem Zamawiającego,2) dostarczenie artykułów spożywczych w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach jednostkowych, oznakowanychzgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r w sprawie znakowaniaposzczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29 z późn. zm.) oraz Rozporządzenia MinistraGospodarki z dnia 20 lipca 2009 r. w sprawie szczegółowych wymagań dotyczących oznakowań towarów paczkowanych(tekst jednolity - Dz. U. z 2021, poz. 481), oraz spełniać wszystkie wymogi określone w charakterystycznych dla nichobowiązujących normach Polskiego Komitetu Normalizacyjnego – między innymi powinny być dokładnie oznakowaneposiadać dokładną nazwę, termin przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującegośrodek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, warunkiprzechowywania,3) dostarczyć oferowane produkty, które powinny spełniać wymagania:a) wymienione w ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jednolity - Dz. U.z 2023 r., poz. 1980).b) wymienione w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tekst jednolity - Dz. U. z 2023r. poz. 872),c) wymienione w rozporządzeniu Komisji Europejskiej nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków dożywności (Dz. Urz. UE L 2008.354.16 z późn zm.),d) normy systemu HACCP, GMP/GHP,e) wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1308/2013 z dnia 17 grudnia 2013 r.ustanawiające wspólną organizację rynków produktów rolnych oraz uchylające rozporządzenia Rady (EWG) nr 922/72,(EWG) nr 234/79, (WE) 1037/2001, i (WE) nr 1234/2007,f) wymienione w rozporządzeniu wykonawczym Komisji (UE) NR 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych,g) wymienione w rozporządzeniu (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r.ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego,h) wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w odniesieniu do reguł dotyczących wskazywaniakraju lub miejsca pochodzenia podstawowego składnika środka spożywczego (Dz.U. UE. L. z 2018 r. Nr 131, str. 8),i) wymienione w rozporządzeniu Komisji (WE) nr 445/2007 z dnia 23 kwietnia 2007 roku ustanawiające niektóreszczegółowe zasady w celu stosowania rozporządzenia Rady (WE) nr 2991/1994 określającego normy dla tłuszczów dosmarowania oraz stosowania rozporządzenia Rady (EWG) nr 1898/1987 w sprawie ochrony nazw stosowanych w obrociemlekiem i przetworami mlecznymi,j) wymienione w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 13 kwietnia 2004 r. w sprawie szczegółowegozakresu i sposobu znakowania niektórych grup i rodzajów artykułów rolno-spożywczych kodem identyfikacyjnym partiiprodukcyjnej,k) wymienione w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowaniaposzczególnych rodzajów środków spożywczych,l) wymienione w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 grudnia 2016 r. w sprawie wzoru znakugraficznego zawierającego informację „Produkt polski”,m) wymienione w rozporządzeniu Komisji (WE) nr 589/2008 z dnia 23 czerwca 2008 r. ustanawiające szczegółowe zasadywykonywania rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w sprawie norm handlowych w odniesieniu do jaj.4) rozładowanie asortymentu/ towaru w miejscu wskazanym przez Zamawiającego,5) dostarczenie artykułów spożywczych odpowiednim środkiem transportu, spełniającym obowiązujące wymogi sanitarne idopuszczonym decyzją właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu tych artykułów będącychprzedmiotem zamówienia. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim docelów sanitarno-epidemiologicznych, które będą okazywać na każde żądanie Zamawiającego,6) dostarczane artykułów spożywczych zgodnie z zamówieniem. W przypadku stwierdzenia podczas odbioru dostawyproduktu o nienależytej jakości lub dostarczenia towarów niezgodnie z zamówieniem Wykonawca zobowiązuje się dowymiany wadliwego towaru we własnym zakresie i na własny koszt lub dostarczenia towaru zgodnie z zamówieniem w ciągu1 godziny od momentu stwierdzenia wad przez Zamawiającego. W przypadku reklamacji dokonanej po odbiorze (bez udziału Wykonawcy) obowiązują zapisy § 6 Projektu umowy.Dostawy będą realizowane sukcesywnie w dni robocze w terminach określonych każdorazowo przez Zamawiającego oddnia przekazania zamówienia telefonicznie, faxem lub pocztą elektroniczną w ilościach i asortymencie zależnym od potrzebZamawiającego wskazanym w zamówieniu.Dzień roboczy to dzień tygodnia od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy w RzeczypospolitejPolskiej.

Część 2: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych do internatu Zespołu Szkół Leśnych w Biłgoraju.Część 2 – dostawa jaj.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik Nr 3 do SWZ .2. Wymagania jakościowe odnoszące się do głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia .Do obowiązków Wykonawcy należy:1) dostarczenie do siedziby Zamawiającego (magazyn internatu Zespołu Szkół Leśnych w Biłgoraju przy ul. Polna 3)produktów spożywczych własnym transportem, na własny, koszt, w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącymzapotrzebowaniem Zamawiającego,2) dostarczenie artykułów spożywczych w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach jednostkowych, oznakowanych zgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r w sprawie znakowaniaposzczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29 z późn. zm.) oraz Rozporządzenia MinistraGospodarki z dnia 20 lipca 2009 r. w sprawie szczegółowych wymagań dotyczących oznakowań towarów paczkowanych(tekst jednolity - Dz. U. z 2021, poz. 481), oraz spełniać wszystkie wymogi określone w charakterystycznych dla nichobowiązujących normach Polskiego Komitetu Normalizacyjnego – między innymi powinny być dokładnie oznakowaneposiadać dokładną nazwę, termin przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującegośrodek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, warunkiprzechowywania,3) dostarczyć oferowane produkty, które powinny spełniać wymagania:a) wymienione w ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jednolity - Dz. U.z 2023 r., poz. 1980).b) wymienione w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwie-rzęcego (tekst jednolity - Dz. U. z 2023r. poz. 872),c) wymienione w rozporządzeniu Komisji Europejskiej nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków dożywności (Dz. Urz. UE L 2008.354.16 z późn zm.),d) normy systemu HACCP, GMP/GHP,e) wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1308/2013 z dnia 17 grudnia 2013 r.ustanawiające wspólną organizację rynków produktów rolnych oraz uchylające rozporządzenia Rady (EWG) nr 922/72,(EWG) nr 234/79, (WE) 1037/2001, i (WE) nr 1234/2007,f) wymienione w rozporządzeniu wykonawczym Komisji (UE) NR 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych,g) wymienione w rozporządzeniu (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r.ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego,h) wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w odniesieniu do reguł dotyczących wskazywania kraju lub miejsca pochodzenia podstawowego składnika środka spożywczego (Dz.U. UE. L. z 2018 r. Nr 131, str. 8),i) wymienione w rozporządzeniu Komisji (WE) nr 445/2007 z dnia 23 kwietnia 2007 roku ustanawiające niektóre szczegółowe zasady w celu stosowania rozporządzenia Rady (WE) nr 2991/1994 określającego normy dla tłuszczów dosmarowania oraz stosowania rozporządzenia Rady (EWG) nr 1898/1987 w sprawie ochrony nazw stosowanych w obrociemlekiem i przetworami mlecznymi,j) wymienione w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 13 kwietnia 2004 r. w sprawie szczegółowegozakresu i sposobu znakowania niektórych grup i rodzajów artykułów rolno-spożywczych kodem identyfikacyjnym partiiprodukcyjnej,k) wymienione w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowaniaposzczególnych rodzajów środków spożywczych,l) wymienione w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 grudnia 2016 r. w sprawie wzoru znaku graficznego zawierającego informację „Produkt polski”,m) wymienione w rozporządzeniu Komisji (WE) nr 589/2008 z dnia 23 czerwca 2008 r. ustanawiające szczegółowe zasadywykonywania rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w sprawie norm handlowych w odniesieniu do jaj.4) rozładowanie asortymentu/ towaru w miejscu wskazanym przez Zamawiającego,5) dostarczenie artykułów spożywczych odpowiednim środkiem transportu, spełniającym obowiązujące wymogi sanitarne idopuszczonym decyzją właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu tych artykułów będącychprzedmiotem zamówienia. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim docelów sanitarno-epidemiologicznych, które będą okazywać na każde żądanie Zamawiającego,6) dostarczane artykułów spożywczych zgodnie z zamówieniem. W przypadku stwierdzenia podczas odbioru dostawy produktu o nienależytej jakości lub dostarczenia towarów niezgodnie z zamówieniem Wykonawca zobowiązuje się do wymiany wadliwego towaru we własnym zakresie i na własny koszt lub dostarczenia towaru zgodnie z zamówieniem w ciągu 1 godziny od momentu stwierdzenia wad przez Zamawiającego. W przypadku reklamacji dokonanej po odbiorze (bez udziału Wykonawcy) obowiązują zapisy § 6 Projektu umowy.Dostawy będą realizowane sukcesywnie w dni robocze w terminach określonych każdorazowo przez Zamawiającego oddnia przekazania zamówienia telefonicznie, faxem lub pocztą elektroniczną w ilościach i asortymencie zależnym od potrzebZamawiającego wskazanym w zamówieniu.Dzień roboczy to dzień tygodnia od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy w RzeczypospolitejPolskiej.

Część 3: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa różnych produktów spożywczych do internatu Zespołu SzkółLeśnych w Biłgoraju.Część 3 – dostawa produktów mleczarskich.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi Załącznik Nr 3 do SWZ .2. Wymagania jakościowe odnoszące się do głównych elementów składających się na przedmiot zamówienia .Do obowiązków Wykonawcy należy:1) dostarczenie do siedziby Zamawiającego (magazyn internatu Zespołu Szkół Leśnych w Biłgoraju przy ul. Polna 3)produktów spożywczych własnym transportem, na własny, koszt, w terminach, asortymencie i ilościach zgodnie z bieżącymzapotrzebowaniem Zamawiającego,2) dostarczenie artykułów spożywczych w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach jednostkowych, oznakowanychzgodnie z wymaganiami rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r w sprawie znakowaniaposzczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29 z późn. zm.) oraz Rozporządzenia MinistraGospodarki z dnia 20 lipca 2009 r. w sprawie szczegółowych wymagań dotyczących oznakowań towarów paczkowanych(tekst jednolity - Dz. U. z 2021, poz. 481), oraz spełniać wszystkie wymogi określone w charakterystycznych dla nichobowiązujących normach Polskiego Komitetu Normalizacyjnego – między innymi powinny być dokładnie oznakowaneposiadać dokładną nazwę, termin przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującegośrodek spożywczy, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, warunkiprzechowywania,3) dostarczyć oferowane produkty, które powinny spełniać wymagania:a) wymienione w ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tekst jednolity - Dz. U.z 2023 r., poz. 1980).b) wymienione w ustawie z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwie-rzęcego (tekst jednolity - Dz. U. z 2023r. poz. 872),c) wymienione w rozporządzeniu Komisji Europejskiej nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków dożywności (Dz. Urz. UE L 2008.354.16 z późn zm.),d) normy systemu HACCP, GMP/GHP,e) wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1308/2013 z dnia 17 grudnia 2013 r.ustanawiające wspólną organizację rynków produktów rolnych oraz uchylające rozporządzenia Rady (EWG) nr 922/72,(EWG) nr 234/79, (WE) 1037/2001, i (WE) nr 1234/2007,f) wymienione w rozporządzeniu wykonawczym Komisji (UE) NR 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych,g) wymienione w rozporządzeniu (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r.ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego,h) wymienione w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, w odniesieniu do reguł dotyczących wskazywania kraju lub miejsca pochodzenia podstawowego składnika środka spożywczego (Dz.U. UE. L. z 2018 r. Nr 131, str. 8),i) wymienione w rozporządzeniu Komisji (WE) nr 445/2007 z dnia 23 kwietnia 2007 roku ustanawiające niektóreszczegółowe zasady w celu stosowania rozporządzenia Rady (WE) nr 2991/1994 określającego normy dla tłuszczów dosmarowania oraz stosowania rozporządzenia Rady (EWG) nr 1898/1987 w sprawie ochrony nazw stosowanych w obrociemlekiem i przetworami mlecznymi,j) wymienione w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 13 kwietnia 2004 r. w sprawie szczegółowegozakresu i sposobu znakowania niektórych grup i rodzajów artykułów rolno-spożywczych kodem identyfikacyjnym partiiprodukcyjnej,k) wymienione w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowaniaposzczególnych rodzajów środków spożywczych,l) wymienione w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 grudnia 2016 r. w sprawie wzoru znaku graficznego zawierającego informację „Produkt polski”,m) wymienione w rozporządzeniu Komisji (WE) nr 589/2008 z dnia 23 czerwca 2008 r. ustanawiające szczegółowe zasadywykonywania rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w sprawie norm handlowych w odniesieniu do jaj.4) rozładowanie asortymentu/ towaru w miejscu wskazanym przez Zamawiającego,5) dostarczenie artykułów spożywczych odpowiednim środkiem transportu, spełniającym obowiązujące wymogi sanitarne idopuszczonym decyzją właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej do przewozu tych artykułów będącychprzedmiotem zamówienia. Osoby wykonujące dostawę muszą legitymować się aktualnym zaświadczeniem lekarskim docelów sanitarno-epidemiologicznych, które będą okazywać na każde żądanie Zamawiającego,6) dostarczane artykułów spożywczych zgodnie z zamówieniem. W przypadku stwierdzenia podczas odbioru dostawyproduktu o nienależytej jakości lub dostarczenia towarów niezgodnie z zamówieniem Wykonawca zobowiązuje się dowymiany wadliwego towaru we własnym zakresie i na własny koszt lub dostarczenia towaru zgodnie z zamówieniem w ciągu1 godziny od momentu stwierdzenia wad przez Zamawiającego. W przypadku reklamacji dokonanej po odbiorze (bezudziału Wykonawcy) obowiązują zapisy § 6 Projektu umowy.Dostawy będą realizowane sukcesywnie w dni robocze w terminach określonych każdorazowo przez Zamawiającego oddnia przekazania zamówienia telefonicznie, faxem lub pocztą elektroniczną w ilościach i asortymencie zależnym od potrzebZamawiającego wskazanym w zamówieniu.Dzień roboczy to dzień tygodnia od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy w RzeczypospolitejPolskiej.

ZSL.2610.8/TP.2025.MM
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 15500000, 15511100, 15512000, 15530000, 15542100, 15544000, 15551300, 15800000, 15860000, 15870000, 15890000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się