Przetarg 11603117 - Część 1: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą...
Analizuj | Zamówienie 11603117 |
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2025-10-22 |
przedmiot ogłoszenia | Część 1: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część I zamówienia:Mięso i produkty mięsne wieprzowo - wołoweKOD CPV 15100000-9Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Schab bez kości (klasa I) kg. 2402 Karkówka bez kości (klasa I) kg. 9003 Wieprzowina gulaszowa - mięso gulaszowe kg. 2504 Boczek wędzony parzony bez kości kg. 1005 Kiełbasa śląska (mięso wieprzowo – wołowego o zawartości mięsa 80% w 100g produktu) kg. 2006 Kiełbasa biała parzona (mięso wieprzowo-wołowe o zawartości mięsa: 77% w 100g produktu) kg. 1007 Szynka wieprzowa z półtuszy (klasa A) kg. 3008 Łopatka bez kości mięso wieprzowe z półtuszy (klasa A) kg. 2009 Wołowina rosołowa, mięso świeże (klasa A) kg. 30 Część 2: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część II zamówienia:Mięso i produkty mięsne drobioweKOD CPV 15112000-6Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Filet z piersi z kurczaka pojedyńcze (z tuszy drobiowej Klasy A) kg. 9502 Kurczak świeży klasa A kg. 1803 Udko z kurczaka (z tuszy drobiowej Klasy A) kg. 5504 Wątróbka drobiowa kg. 130 Część 3: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część III zamówienia:Produkty zwierzęce - jajaKOD CPV 03142500-3Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Jajka kurze świeże, opakowanie - wytłaczanki 10 sztuk, rozmiar L szt. 5500 Część 4: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część IV zamówienia:Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinneKOD CPV 15400000-2Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia rafinowany typu wielkopolski lub kujawski, opakowanie o pojemności 1 l szt. 2702 Oliwa z oliwek , opakowanie o pojemności 1l szt. 15 Część 5: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część V zamówienia:Owoce i warzywa świeże, ziemniakiKOD CPV 03200000-3Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Awokado Szt. 302 Banan Klasa I kg 15003 Brzoskwinia klasa I kg 2004 Buraki Klasa I kg 4505 Cebula biała Klasa I kg 2606 Cytryny kg 307 Czosnek Szt. 1008 Fasola Jaś karłowy kg 609 Groch łuskany połówki kg 8010 Gruszki kg 80011 Jabłko Klasa I typu Champion, Jonadored, Jonagold, Lobo kg. 300012 Kalafior klasa I Szt. 7013 Kalarepa kl. I Szt. 5014 Kapusta biała klasa I kg 25015 Kapusta biała młoda klasa I kg. 20016 Kapusta czerwona Klasa I kg 15017 Kapusta pekińska klasa I (minimalna waga 1,2 kg) Szt. 20018 Kiwi klasa jakości I, waga 1 sztuki minimum 75 g Szt. 180019 Koperek świeży (pęczek) klasa jakości I, waga pęczka minimum 150 g p. 65020 Mandarynka bezpestkowa, słodka, luzem klasa jakości I kg. 65021 Marchew korzeń klasa jakości I kg. 120022 Natka pietruszki (pęczek) klasa jakości I, waga pęczka minimum 150 g p. 65023 Nektarynka klasa jakości I, waga sztuki minimum 110g kg 20024 Ogórek świeży szklarniowy klasa jakości I kg 25025 Papryka świeża czerwona klasa I kg 5026 Papryka świeża zielona klasa I kg 1527 Papryka świeża żółta klasa I kg 1528 Pieczarki Klasa I kg 12029 Pietruszka korzeń klasa jakości I kg. 32030 Pomarańcza luzem, słodka, klasa jakości I, waga jednej sztuki minimum 240g, kg 130031 Pomidor malinowy, klasa jakości I kg 8032 Por świeży, klasa jakości I Szt. 50033 Rzodkiewka (pęczek), klasa jakości I, waga pęczka minimum 115 g Szt. 12034 Sałata lodowa, klasa jakości I, waga 1 sztuki minimum 400g, produkt w opakowaniu foliowym Szt. 50035 Seler korzeń świeży, klasa jakości I kg. 42036 Szczypiorek (pęczek), klasa jakości I, waga pęczka minimum 100g Szt. 22037 Śliwka duża Klasa I kg 12038 Ziemniaki jadalne Klasa I kg 530039 Jarmuż opakowanie o masie 200g op. 15 Część 6: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część VI zamówienia:Owoce, warzywa mrożoneKOD CPV 15300000-1Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Maliny mrożone (opakowanie o masie 2,5kg) op. 402 Marchewka z groszkiem mrożona (opakowanie o masie 2,5kg) op. 553 Brokuły mrożone (opakowanie o masie 2,5kg) op. 1004 Szpinak mrożony (opakowanie o masie 2,5kg) op. 705 Fasolka szparagowa zielona cięta mrożona (opakowanie o masie 2,5kg) op. 506 Fasolka szparagowa żółta cała mrożona (opakowanie o masie 2,5kg) op. 807 Mieszanka kompotowa mrożona (nie mniej niż 4 składników bez pestek( opakowanie o masie 2,5kg) op. 1808 Mieszanka 7 składnikowa – warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, pietruszka, kalafior, fasola szparagowa, groszek, por, produkt głęboko mrożony, bez śladów wcześniejszego rozmrożenia i ponownego zamrożenia (opakowanie o masie 2,5 kg) op. 509 Truskawki mrożone (opakowanie o masie 2,5 kg) op. 6010 Warzywa na patelnie mrożone (opakowanie o masie 2,5 kg) op. 6011 Dynia kostka mrożona bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 (opakowanie o masie 2,5 kg ) op. 6012 Jagody mrożone bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 (opakowanie o masie 2,5 kg) op. 1613 Wiśnia mrożona bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 (opakowanie o masie 2,5 kg) op. 5014 Mieszanka bukiet warzyw 3-składnikowa mrożona bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 (opakowanie 2,5 kg) op. 6015 Mieszanka chińska mrożona – bez dodatku ziemniaków bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 (opakowanie o masie 2,5 kg) op. 4016 Kalafior mrożony, produkt głęboko mrożony, bez śladów wcześniejszego rozmrożenia i ponownego zamrożenia (opakowanie o masie 2,5 kg) op. 50 Część 7: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część VII zamówienia:owoce, warzywa przetworzone i konserwoweKOD CPV 15330000-0Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Ogórek kiszony, klasa jakości I, utrwalony naturalnie bez dodatkowego kwasu octowego, mlekowego, opakowanie wiaderko 3kg kg 4002 Koncentrat pomidorowy typu Pudliszki 28-30% (opakowanie o masie 950g ) szt. (opakowanie o masie 950g ) 1703 Dżem owocowy o zawartości 100% owoców (różne smaki) opakowanie szklane o masie 280g, zawierający cukry wyłącznie naturalnie występujące szt. (opakowanie szklane o masie 280g) 1004 Groszek konserwowy, (opakowanie o masie 400g) szt. (opakowanie o masie 400g) 605 Jabłka prażone , (opakowanie o masie 790-1000g ) szt. (opakowanie o masie 790-1000g ) 1206 Kapusta kiszona z marchewką (opakowanie o masie 3-5 kg) kg 5007 Ketchup łagodny/pikantny typu Pudliszki 480g pomidorów na 100g produktu, (opakowanie o masie 430g) szt. (opakowanie o masie 430g) 1208 Kukurydza konserwowa, (opakowanie o masie 400g) szt. (opakowanie o masie 400g) 509 Ogórki konserwowe (opakowanie o masie 900g) szt. (opakowanie o masie 900g) 5010 Pomidory suszone (opakowanie o pojemności 900 ml) szt. (opakowanie o pojemności 900 ml) 4011 Pomidory w puszce (opakowanie o masie 2,5 kg) szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 4012 Ananas w puszce plastry (opakowanie o pojemności 580 ml) w lekkim syropie, owoce jędrne dojrzałe o złocistej barwie, produkt pasteryzowany, opakowanie metalowa puszka nie może mieć zarysowań i wgnieceń. Zawartość cukrów poniżej 15g/100g wyrobu gotowego, bez zawartości chemicznych dodatków do żywności (w szczególności regulatorów kwasowości), sztucznych aromatów i sztucznych barwników szt. (opakowanie o pojemności 580 ml) 3013 Brzoskwinie w puszce w syropie (opakowanie o pojemności 850ml) typu Splendor, opakowanie metalowa puszka nie może mieć zarysowań i wgnieceń. Zawartość cukrów poniżej 10g/100g wyrobu gotowego, bez zawartości chemicznych dodatków do żywności, sztucznych aromatów i sztucznych barwników szt. (opakowanie o pojemności 850ml 5014 Naturalny sok jabłkowy 100% - tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony (opakowanie o pojemności 1l) szt. (opakowanie o pojemności 1l) 60015 Naturalny sok pomarańczowy 100%- tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony (opakowanie o pojemności 1l) szt. (opakowanie o pojemności 1l) 60016 Fasola konserwowa biała/czerwona, opakowanie puszka metalowa nie może mieć zarysowań i wgnieceń, masa po odsączeniu 400g, produkt sterylizowany, bez zawartości chemicznych dodatków do żywności, zawartość fasoli minimum 60% szt. (opakowanie o masie 400g) 3017 Ciecierzyca konserwowa, opakowanie puszka metalowa nie może mieć zarysowań i wgnieceń, masa po odsączeniu 400g, produkt sterylizowany, bez zawartości chemicznych dodatków do żywności, zawartość fasoli minimum 60% szt. (opakowanie o masie 400g) 30 Część 8: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część VIII zamówienia:Produkty przemiału ziarna , skrobi i produktów skrobiowychKOD CPV 15600000-4Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Kasza jęczmienna 1 kg kg 1502 Kasza gryczana 1kg kg 2003 Kasza gryczana niepalona 1 kg kg 1004 Kasza jęczmienna pęczak 1 kg kg 1105 Kasza manna 1 kg kg 706 Mąka pszenna typ 500 Wrocławska lub Poznańska kg 3507 Ryż biały długo ziarnisty 1 kg kg 1208 Ryż paraboliczny 1 kg kg 560 Część 9: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część IX zamówienia:Ryby przetworzone i konserwoweKOD CPV 15200000-0, 15221000-3Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Filet śledziowy matias solony kg. 1002 Dorsz atlantycki filet rybny głęboko mrożony bez skóry, bez ości, glazura technologiczna do 6%, filety ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii, produkcja morska, opakowanie zewnętrzne kartonowe kg 1803 Miruna filet rybny głęboko mrożony bez skóry, bez ości, glazura technologiczna do 6%, filety ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii, produkcja morska, opakowanie zewnętrzne kartonowe kg 3404 Paluszki rybne minimum 60% fileta z białej ryby (mintaj/dorsz/morszczuk/miruna) kg 2005 Filet zapiekany ze szpinakiem minimum 60% fileta z białej ryby mintaj/dorsz/morszczuk/miruna) kg 1606 Filet zapiekany z serem minimum 60% fileta z białej ryby (mintaj/dorsz/morszczuk/miruna) kg 160 Część 10: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część X zamówienia:Produkty mleczarskieKOD CPV 15500000-3Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Masło extra o zawartości tłuszczu 82%. Produkt jednolity, zwarty, smarowny, dopuszcza się lekko twardą lub lekko mazistą, powierzchnia gładka, sucha, Termin przydatności do spożycia 21 dni od daty dostawy (opakowanie w kostkach o masie 200 – 250 gram) szt. (opakowanie w kostkach o masie 200 – 250 gram) 4502 Śmietana zawartość tłuszczu 12% UHT (opakowanie karton o pojemności 500ml) szt. opakowanie karton o pojemności 500ml) 3803 Mleko zawartość tłuszczu 2% UHT (opakowanie karton o pojemności 1l) szt. (opakowanie karton o pojemności 1l) 21004 Śmietana kwaśna zawartość tłuszczu 18 % bez zagęstników. Wymagania klasyfikacyjne: wygląd – jednorodna gęsta ciecz, o barwie białej z odcieniem jasnokremowym lub białej, bez rozwarstwień, bez posmaków i zapachów obcych. (opakowanie o masie 400g) szt. (opakowanie o masie 400g) 8505 Śmietana zawartość tłuszczu 30 % (opakowanie o pojemności 500ml) szt. (opakowanie o pojemności 500ml) 3006 Twaróg śmietankowy mielony typu Czarnków lub równoważny (opakowanie kostka o masie 250g) kg 3007 Deser wypasiony typu mlekovita śmietankowo-czekoladowy (opakowanie o masie130g) szt. (opakowanie o masie130g) 21008 Serek homogenizowany typu Danio o smaku klasycznej wanilii Skład: twaróg odtłuszczony, śmietanka, woda, cukier trzcinowy 9,4%, skrobia modyfikowana, naturalny aromat waniliowy z innymi aromatami naturalnymi, koncentrat soku z cytryny, żelatyna ( opakowanie o masie 140g) szt. ( opakowanie o masie 140g) 14009 Serek homogenizowany typu Danio różne smaki Skład: twaróg odtłuszczony, śmietanka, woda, cukier trzcinowy 9,4%, skrobia modyfikowana, naturalny aromat waniliowy z innymi aromatami naturalnymi, koncentrat soku z cytryny, żelatyna, koncentrat z czarnej marchwi , smak i zapach łagodny, czysty, charakterystyczny dla danego owocu (opakowanie o masie 140g) szt. (opakowanie o masie 140g) 140010 Ser Feta w kostkach 16% tłuszczu ( opakowanie o masie 200-250g ) szt. ( opakowanie o masie 200-250g ) 5011 Jogurt naturalny gęsty, zawartość tłuszczu 2%, skład: mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych (opakowanie o masie 370g) szt. (opakowanie o masie 370g) 160012 Ser Parmezan wiórki, (opakowanie o masie 1kg) op. (opakowanie o masie 1kg) 1013 Ser żółty tarty- typu Gouda lub równoważny (zawartość tłuszczu min. 25 g/100g produktu ; białka min 25g/100gproduktu; węglowodany i tłuszcze 0g/100g produktu; (opakowanie 1 kg) szt. (opakowanie 1 kg) 1514 Jogurt naturalny typu greckiego Opakowanie: kubek z tworzywa polietylowego, zamknięty platynką, smak i zapach łagodny, czysty, bez obcych posmaków i zapachów. Konsystencja jednolita, gęsta, kremowa. Termin przydatności do spożycia 20 dni od daty dostawy (opakowanie 350-390 g). szt. (opakowanie 350-390 g). 45015 Napój sojowy 1, typu alpro, wzbogacony o wapń oraz witaminę B12, Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, rozwarstwienie, objawy pleśnienia, fermentacji, jełczenia, psucia, zaniżona zawartość tłuszczu, zafałszowanie, rozwodnienie (opakowanie karton o pojemności 1 L) szt. (opakowanie karton o pojemności 1 L) 60 Część 11: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część XI zamówienia:Różne produkty spożywcze,KOD CPV 15800000-6Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1. Bazylia (opakowanie o masie 10g) szt. (opakowanie o masie10g) 1002. Budyń śmietankowy bez cukru typu Winiary (opakowanie o masie 35g) szt. (opakowanie o masie 35g) 5003. Budyń czekoladowy bez cukru typu Winiary (opakowanie o masie 35g) szt. (opakowanie o masie 35g) 2804. Chrzan tarty domowy (opakowanie o masie 170g) szt. (opakowanie o masie 170g) 505. Cukier biały – 1 kg kg 4506. Cukier wanilinowy typu Gelwe (opakowanie o masie 30g ) szt. (opakowanie o masie 30g ) 1507. Cynamon (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 258. Czarnuszka nasiona (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 509. Czosnek granulowany typu Prymat (opakowanie o masie 20g ) szt. (opakowanie o masie 20g ) 20010. Czekolada typu Goplana (opakowanie o masie 90-100g) szt. (opakowanie o masie 90-100g) 70011. Galaretka różne smaki – typu Winiary (opakowanie o masie 71g) bez zawartości chemicznych dodatków do żywności, sztucznych aromatów i barwników szt. (opakowanie o masie 71g) 56012. Cukier puder (opakowanie o masie 500g) szt. (opakowanie o masie 500g) 1013. Groszek ptysiowy ( opakowanie o masie 1 kg) op. (opakowanie o masie 1 kg) 1514. Herbata miętowa expresowa typu Herbapol (opakowanie 20 saszetek) szt. (opakowanie 20 saszetek) 3015. Imbir mielony typu prymat ( opakowanie o masie 15 g ) szt. (opakowanie o masie 15 g ) 3016. Kisiel owocowy – różne smaki bez cukru typ Winiary (opakowanie o masie 70g) szt. (opakowanie o masie 70g) 90017. Kwasek cytrynowy typu Gelwe (opakowanie o masie 25g) szt. (opakowanie o masie 25g) 12018. Liść laurowy typu Prymat (opakowanie o masie 6g) szt. (opakowanie o masie 6g) 6019. Majeranek suszony typu Prymat (opakowanie o masie 8g) szt. (opakowanie o masie 8g) 18020. Majonez dekoracyjny typu Winiary (opakowanie 700ml) szt. (opakowanie 700ml) 10021. Makaron łazanki typu Lubella (opakowanie o masie 2kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 2kg) 8022. Makaron nitki typu Lubella (opakowanie o masie 2kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 2kg) 4023. Makaron Penne typu Lubella (opakowanie o masie 2kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 2kg) 15024. Makaron spagetti typu Lubella (opakowanie o masie 1kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 1kg) 14025. Makaron świderki typu Lubella (opakowanie o masie 2kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 2kg) 14026. Makaron średnie muszelki typu Lubella (opakowanie o masie 2kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 2kg) 4027. Ocet jabłkowy z polskich jabłek (opakowanie o pojemności 500 ml) szt. (opakowanie o pojemności 500 ml) 828. Miód pszczeli wielokwiatowy 1 kg kg 1029. Ocet spirytusowy 10% kwasowości 1l l 1530. Kurkuma typu Prymat ( opakowanie o masie 20g) szt. ( opakowanie o masie 20g) 7531. Lubczyk typu Prymat ( opakowanie o masie 10g) szt. ( opakowanie o masie 10g) 15032. Mąka ziemniaczana (opakowanie o masie 1 kg) kg 333. Musztarda sarepska typu Pegaz (opakowanie o masie 900g) szt. (opakowanie o masie 900g) 1534. Oregano typu Prymat (opakowanie o masie 8g) szt. (opakowanie o masie 8g) 7535. Tymianek typu Prymat (opakowanie o masie 10g) szt. (opakowanie o masie 10g) 7536. Papryka czerwona słodka (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 15037. Kminek typu Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 5038. Pieprz czarny mielony typu Prymat ( opakowanie o masie 20g) szt. ( opakowanie o masie 20g) 18039. Przyprawa do ziemniaków typu Prymat (opakowanie o masie 25g) szt. (opakowanie o masie 25g) 15040. Przyprawa do kurczaka złocistego typu Prymat (opakowanie o masie 30g) szt. (opakowanie o masie 30g) 12541. Przyprawa do mięs wieprz. typu Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 13042. Przyprawa do ryb typu Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 7543. Przyprawa do grilla typ Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. 5044. Przyprawa Gyros Prymat (opakowanie o masie 30g) szt. (opakowanie o masie 30g) 10045. Pestki dyni łuskane świeże (opakowanie o masie 0,5-1 kg) kg 846. Sezam - ziarno 100% naturalny (opakowanie o masie 0,5-1 kg) kg 647. Słonecznik łuskany (opakowanie o masie 100g) kg 848. Woda mineralna niegazowana typu Kropla Beskidu (opakowanie butelka plastikowa 0,5 l ) szt. (opakowanie butelka plastikowa 0,5 l ) 300049. Pyzy (opakowanie 9 sztuk) szt.. (opakowanie 9 sztuk) 100050. Rodzynki Sułtańskie (opakowanie o masie 1000g) szt. (opakowanie o masie 1000g) 651. Soczewica czerwona (opakowanie o masie 1 kg) op. (opakowanie o masie 1 kg) 3052. Sól morska o obniżonej zawartości sodu (opakowanie o masie 1 kg) Typu Sante kg 18053. Śliwki suszone (opakowanie o masie 1000g) szt. (opakowanie o masie 1000g) 454. Vegeta naturalna lub równoważna skład: sól morska, suszone warzywa 32%9marchew, pasternak, cebula, ziemniaki, seler, pomidory, por, papryka, natka, lubczyk, pieprz czarny, kurkuma ) (opakowanie o masie 300g) szt. (opakowanie o masie 300g) 10055. Barszcz koncentrat typu Krakus (opakowanie o pojemności 300ml) szt. (opakowanie o pojemności 300ml) 5056. Ziele angielskie (opakowanie o masie 15 g ) szt. (opakowanie o masie 15 g) 10057. Żurek śląski typu Winiary (opakowanie o masie 49g) szt. (opakowanie o masie 49g) 200 Część 12: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część XII zamówienia:Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskieKOD CPV 15810000-9Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Bułka tarta pszenna - opakowanie od 0,5 kg kg 1202 Drożdżówka z serem o wadze min.100g szt. 15003 Drożdżówka z owocem o wadze min.100g szt. 15004 Drożdżówka z budyniem o wadze min.100g szt. 15005 Chleb Baltonowski, krojony masa netto 600g szt. 9006 Chleb żytni razowy masa netto 500g szt. 4507 Rogale z makiem (typu marcińskie) kg 808 Pączki szt. 3609 Rogaliki z marmoladą kg 15010 Drożdże piekarskie kg 211 Pizzerka (średnica min. 15 cm) szt 150012 Bułka Wyborowa ( 50-60g) szt 1700 SP.261.1.2025 |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 3142500, 3200000, 15100000, 15112000, 15200000, 15221000, 15300000, 15330000, 15400000, 15500000, 15600000, 15800000, 15810000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Wielkopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Wielkopolskie |