Przetarg 11603117 - Część 1: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą...

   
Analizuj Zamówienie 11603117
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-10-22
przedmiot ogłoszenia
Część 1: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od
02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część I zamówienia:Mięso i produkty mięsne wieprzowo - wołoweKOD CPV 15100000-9Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Schab bez kości (klasa I) kg. 2402 Karkówka bez kości (klasa I) kg. 9003 Wieprzowina gulaszowa - mięso gulaszowe kg. 2504 Boczek wędzony parzony bez kości kg. 1005 Kiełbasa śląska (mięso wieprzowo – wołowego o zawartości mięsa 80% w 100g produktu) kg. 2006 Kiełbasa biała parzona (mięso wieprzowo-wołowe o zawartości mięsa: 77% w 100g produktu) kg. 1007 Szynka wieprzowa z półtuszy (klasa A) kg. 3008 Łopatka bez kości mięso wieprzowe z półtuszy (klasa A) kg. 2009 Wołowina rosołowa, mięso świeże (klasa A) kg. 30

Część 2: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część II zamówienia:Mięso i produkty mięsne drobioweKOD CPV 15112000-6Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Filet z piersi z kurczaka pojedyńcze (z tuszy drobiowej Klasy A) kg. 9502 Kurczak świeży klasa A kg. 1803 Udko z kurczaka (z tuszy drobiowej Klasy A) kg. 5504 Wątróbka drobiowa kg. 130

Część 3: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część III zamówienia:Produkty zwierzęce - jajaKOD CPV 03142500-3Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Jajka kurze świeże, opakowanie - wytłaczanki 10 sztuk, rozmiar L szt. 5500

Część 4: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część IV zamówienia:Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinneKOD CPV 15400000-2Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Olej rzepakowy z pierwszego tłoczenia rafinowany typu wielkopolski lub kujawski, opakowanie o pojemności 1 l szt. 2702 Oliwa z oliwek , opakowanie o pojemności 1l szt. 15

Część 5: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część V zamówienia:Owoce i warzywa świeże, ziemniakiKOD CPV 03200000-3Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Awokado Szt. 302 Banan Klasa I kg 15003 Brzoskwinia klasa I kg 2004 Buraki Klasa I kg 4505 Cebula biała Klasa I kg 2606 Cytryny kg 307 Czosnek Szt. 1008 Fasola Jaś karłowy kg 609 Groch łuskany połówki kg 8010 Gruszki kg 80011 Jabłko Klasa I typu Champion, Jonadored, Jonagold, Lobo kg. 300012 Kalafior klasa I Szt. 7013 Kalarepa kl. I Szt. 5014 Kapusta biała klasa I kg 25015 Kapusta biała młoda klasa I kg. 20016 Kapusta czerwona Klasa I kg 15017 Kapusta pekińska klasa I (minimalna waga 1,2 kg) Szt. 20018 Kiwi klasa jakości I, waga 1 sztuki minimum 75 g Szt. 180019 Koperek świeży (pęczek) klasa jakości I, waga pęczka minimum 150 g p. 65020 Mandarynka bezpestkowa, słodka, luzem klasa jakości I kg. 65021 Marchew korzeń klasa jakości I kg. 120022 Natka pietruszki (pęczek) klasa jakości I, waga pęczka minimum 150 g p. 65023 Nektarynka klasa jakości I, waga sztuki minimum 110g kg 20024 Ogórek świeży szklarniowy klasa jakości I kg 25025 Papryka świeża czerwona klasa I kg 5026 Papryka świeża zielona klasa I kg 1527 Papryka świeża żółta klasa I kg 1528 Pieczarki Klasa I kg 12029 Pietruszka korzeń klasa jakości I kg. 32030 Pomarańcza luzem, słodka, klasa jakości I, waga jednej sztuki minimum 240g, kg 130031 Pomidor malinowy, klasa jakości I kg 8032 Por świeży, klasa jakości I Szt. 50033 Rzodkiewka (pęczek), klasa jakości I, waga pęczka minimum 115 g Szt. 12034 Sałata lodowa, klasa jakości I, waga 1 sztuki minimum 400g, produkt w opakowaniu foliowym Szt. 50035 Seler korzeń świeży, klasa jakości I kg. 42036 Szczypiorek (pęczek), klasa jakości I, waga pęczka minimum 100g Szt. 22037 Śliwka duża Klasa I kg 12038 Ziemniaki jadalne Klasa I kg 530039 Jarmuż opakowanie o masie 200g op. 15

Część 6: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część VI zamówienia:Owoce, warzywa mrożoneKOD CPV 15300000-1Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Maliny mrożone (opakowanie o masie 2,5kg) op. 402 Marchewka z groszkiem mrożona (opakowanie o masie 2,5kg) op. 553 Brokuły mrożone (opakowanie o masie 2,5kg) op. 1004 Szpinak mrożony (opakowanie o masie 2,5kg) op. 705 Fasolka szparagowa zielona cięta mrożona (opakowanie o masie 2,5kg) op. 506 Fasolka szparagowa żółta cała mrożona (opakowanie o masie 2,5kg) op. 807 Mieszanka kompotowa mrożona (nie mniej niż 4 składników bez pestek( opakowanie o masie 2,5kg) op. 1808 Mieszanka 7 składnikowa – warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, pietruszka, kalafior, fasola szparagowa, groszek, por, produkt głęboko mrożony, bez śladów wcześniejszego rozmrożenia i ponownego zamrożenia (opakowanie o masie 2,5 kg) op. 509 Truskawki mrożone (opakowanie o masie 2,5 kg) op. 6010 Warzywa na patelnie mrożone (opakowanie o masie 2,5 kg) op. 6011 Dynia kostka mrożona bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 (opakowanie o masie 2,5 kg ) op. 6012 Jagody mrożone bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 (opakowanie o masie 2,5 kg) op. 1613 Wiśnia mrożona bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 (opakowanie o masie 2,5 kg) op. 5014 Mieszanka bukiet warzyw 3-składnikowa mrożona bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 (opakowanie 2,5 kg) op. 6015 Mieszanka chińska mrożona – bez dodatku ziemniaków bez dodatku cukrów i substancji słodzących zdefiniowanych w rozporządzeniu (WE) nr 1333/2008 (opakowanie o masie 2,5 kg) op. 4016 Kalafior mrożony, produkt głęboko mrożony, bez śladów wcześniejszego rozmrożenia i ponownego zamrożenia (opakowanie o masie 2,5 kg) op. 50

Część 7: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część VII zamówienia:owoce, warzywa przetworzone i konserwoweKOD CPV 15330000-0Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Ogórek kiszony, klasa jakości I, utrwalony naturalnie bez dodatkowego kwasu octowego, mlekowego, opakowanie wiaderko 3kg kg 4002 Koncentrat pomidorowy typu Pudliszki 28-30% (opakowanie o masie 950g ) szt. (opakowanie o masie 950g ) 1703 Dżem owocowy o zawartości 100% owoców (różne smaki) opakowanie szklane o masie 280g, zawierający cukry wyłącznie naturalnie występujące szt. (opakowanie szklane o masie 280g) 1004 Groszek konserwowy, (opakowanie o masie 400g) szt. (opakowanie o masie 400g) 605 Jabłka prażone , (opakowanie o masie 790-1000g ) szt. (opakowanie o masie 790-1000g ) 1206 Kapusta kiszona z marchewką (opakowanie o masie 3-5 kg) kg 5007 Ketchup łagodny/pikantny typu Pudliszki 480g pomidorów na 100g produktu, (opakowanie o masie 430g) szt. (opakowanie o masie 430g) 1208 Kukurydza konserwowa, (opakowanie o masie 400g) szt. (opakowanie o masie 400g) 509 Ogórki konserwowe (opakowanie o masie 900g) szt. (opakowanie o masie 900g) 5010 Pomidory suszone (opakowanie o pojemności 900 ml) szt. (opakowanie o pojemności 900 ml) 4011 Pomidory w puszce (opakowanie o masie 2,5 kg) szt. (opakowanie o masie 2,5 kg) 4012 Ananas w puszce plastry (opakowanie o pojemności 580 ml) w lekkim syropie, owoce jędrne dojrzałe o złocistej barwie, produkt pasteryzowany, opakowanie metalowa puszka nie może mieć zarysowań i wgnieceń. Zawartość cukrów poniżej 15g/100g wyrobu gotowego, bez zawartości chemicznych dodatków do żywności (w szczególności regulatorów kwasowości), sztucznych aromatów i sztucznych barwników szt. (opakowanie o pojemności 580 ml) 3013 Brzoskwinie w puszce w syropie (opakowanie o pojemności 850ml) typu Splendor, opakowanie metalowa puszka nie może mieć zarysowań i wgnieceń. Zawartość cukrów poniżej 10g/100g wyrobu gotowego, bez zawartości chemicznych dodatków do żywności, sztucznych aromatów i sztucznych barwników szt. (opakowanie o pojemności 850ml 5014 Naturalny sok jabłkowy 100% - tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony (opakowanie o pojemności 1l) szt. (opakowanie o pojemności 1l) 60015 Naturalny sok pomarańczowy 100%- tłoczony z całych owoców bez dodatku cukru, naturalnie słodzony (opakowanie o pojemności 1l) szt. (opakowanie o pojemności 1l) 60016 Fasola konserwowa biała/czerwona, opakowanie puszka metalowa nie może mieć zarysowań i wgnieceń, masa po odsączeniu 400g, produkt sterylizowany, bez zawartości chemicznych dodatków do żywności, zawartość fasoli minimum 60% szt. (opakowanie o masie 400g) 3017 Ciecierzyca konserwowa, opakowanie puszka metalowa nie może mieć zarysowań i wgnieceń, masa po odsączeniu 400g, produkt sterylizowany, bez zawartości chemicznych dodatków do żywności, zawartość fasoli minimum 60% szt. (opakowanie o masie 400g) 30

Część 8: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część VIII zamówienia:Produkty przemiału ziarna , skrobi i produktów skrobiowychKOD CPV 15600000-4Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Kasza jęczmienna 1 kg kg 1502 Kasza gryczana 1kg kg 2003 Kasza gryczana niepalona 1 kg kg 1004 Kasza jęczmienna pęczak 1 kg kg 1105 Kasza manna 1 kg kg 706 Mąka pszenna typ 500 Wrocławska lub Poznańska kg 3507 Ryż biały długo ziarnisty 1 kg kg 1208 Ryż paraboliczny 1 kg kg 560

Część 9: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część IX zamówienia:Ryby przetworzone i konserwoweKOD CPV 15200000-0, 15221000-3Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Filet śledziowy matias solony kg. 1002 Dorsz atlantycki filet rybny głęboko mrożony bez skóry, bez ości, glazura technologiczna do 6%, filety ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii, produkcja morska, opakowanie zewnętrzne kartonowe kg 1803 Miruna filet rybny głęboko mrożony bez skóry, bez ości, glazura technologiczna do 6%, filety ułożone warstwowo z zastosowaniem przekładek z folii, produkcja morska, opakowanie zewnętrzne kartonowe kg 3404 Paluszki rybne minimum 60% fileta z białej ryby (mintaj/dorsz/morszczuk/miruna) kg 2005 Filet zapiekany ze szpinakiem minimum 60% fileta z białej ryby mintaj/dorsz/morszczuk/miruna) kg 1606 Filet zapiekany z serem minimum 60% fileta z białej ryby (mintaj/dorsz/morszczuk/miruna) kg 160

Część 10: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część X zamówienia:Produkty mleczarskieKOD CPV 15500000-3Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Masło extra o zawartości tłuszczu 82%. Produkt jednolity, zwarty, smarowny, dopuszcza się lekko twardą lub lekko mazistą, powierzchnia gładka, sucha, Termin przydatności do spożycia 21 dni od daty dostawy (opakowanie w kostkach o masie 200 – 250 gram) szt. (opakowanie w kostkach o masie 200 – 250 gram) 4502 Śmietana zawartość tłuszczu 12% UHT (opakowanie karton o pojemności 500ml) szt. opakowanie karton o pojemności 500ml) 3803 Mleko zawartość tłuszczu 2% UHT (opakowanie karton o pojemności 1l) szt. (opakowanie karton o pojemności 1l) 21004 Śmietana kwaśna zawartość tłuszczu 18 % bez zagęstników. Wymagania klasyfikacyjne: wygląd – jednorodna gęsta ciecz, o barwie białej z odcieniem jasnokremowym lub białej, bez rozwarstwień, bez posmaków i zapachów obcych. (opakowanie o masie 400g) szt. (opakowanie o masie 400g) 8505 Śmietana zawartość tłuszczu 30 % (opakowanie o pojemności 500ml) szt. (opakowanie o pojemności 500ml) 3006 Twaróg śmietankowy mielony typu Czarnków lub równoważny (opakowanie kostka o masie 250g) kg 3007 Deser wypasiony typu mlekovita śmietankowo-czekoladowy (opakowanie o masie130g) szt. (opakowanie o masie130g) 21008 Serek homogenizowany typu Danio o smaku klasycznej wanilii Skład: twaróg odtłuszczony, śmietanka, woda, cukier trzcinowy 9,4%, skrobia modyfikowana, naturalny aromat waniliowy z innymi aromatami naturalnymi, koncentrat soku z cytryny, żelatyna ( opakowanie o masie 140g) szt. ( opakowanie o masie 140g) 14009 Serek homogenizowany typu Danio różne smaki Skład: twaróg odtłuszczony, śmietanka, woda, cukier trzcinowy 9,4%, skrobia modyfikowana, naturalny aromat waniliowy z innymi aromatami naturalnymi, koncentrat soku z cytryny, żelatyna, koncentrat z czarnej marchwi , smak i zapach łagodny, czysty, charakterystyczny dla danego owocu (opakowanie o masie 140g) szt. (opakowanie o masie 140g) 140010 Ser Feta w kostkach 16% tłuszczu ( opakowanie o masie 200-250g ) szt. ( opakowanie o masie 200-250g ) 5011 Jogurt naturalny gęsty, zawartość tłuszczu 2%, skład: mleko, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych (opakowanie o masie 370g) szt. (opakowanie o masie 370g) 160012 Ser Parmezan wiórki, (opakowanie o masie 1kg) op. (opakowanie o masie 1kg) 1013 Ser żółty tarty- typu Gouda lub równoważny (zawartość tłuszczu min. 25 g/100g produktu ; białka min 25g/100gproduktu; węglowodany i tłuszcze 0g/100g produktu; (opakowanie 1 kg) szt. (opakowanie 1 kg) 1514 Jogurt naturalny typu greckiego Opakowanie: kubek z tworzywa polietylowego, zamknięty platynką, smak i zapach łagodny, czysty, bez obcych posmaków i zapachów. Konsystencja jednolita, gęsta, kremowa. Termin przydatności do spożycia 20 dni od daty dostawy (opakowanie 350-390 g). szt. (opakowanie 350-390 g). 45015 Napój sojowy 1, typu alpro, wzbogacony o wapń oraz witaminę B12, Cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, zmiana barwy, rozwarstwienie, objawy pleśnienia, fermentacji, jełczenia, psucia, zaniżona zawartość tłuszczu, zafałszowanie, rozwodnienie (opakowanie karton o pojemności 1 L) szt. (opakowanie karton o pojemności 1 L) 60

Część 11: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część XI zamówienia:Różne produkty spożywcze,KOD CPV 15800000-6Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1. Bazylia (opakowanie o masie 10g) szt. (opakowanie o masie10g) 1002. Budyń śmietankowy bez cukru typu Winiary (opakowanie o masie 35g) szt. (opakowanie o masie 35g) 5003. Budyń czekoladowy bez cukru typu Winiary (opakowanie o masie 35g) szt. (opakowanie o masie 35g) 2804. Chrzan tarty domowy (opakowanie o masie 170g) szt. (opakowanie o masie 170g) 505. Cukier biały – 1 kg kg 4506. Cukier wanilinowy typu Gelwe (opakowanie o masie 30g ) szt. (opakowanie o masie 30g ) 1507. Cynamon (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 258. Czarnuszka nasiona (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 509. Czosnek granulowany typu Prymat (opakowanie o masie 20g ) szt. (opakowanie o masie 20g ) 20010. Czekolada typu Goplana (opakowanie o masie 90-100g) szt. (opakowanie o masie 90-100g) 70011. Galaretka różne smaki – typu Winiary (opakowanie o masie 71g) bez zawartości chemicznych dodatków do żywności, sztucznych aromatów i barwników szt. (opakowanie o masie 71g) 56012. Cukier puder (opakowanie o masie 500g) szt. (opakowanie o masie 500g) 1013. Groszek ptysiowy ( opakowanie o masie 1 kg) op. (opakowanie o masie 1 kg) 1514. Herbata miętowa expresowa typu Herbapol (opakowanie 20 saszetek) szt. (opakowanie 20 saszetek) 3015. Imbir mielony typu prymat ( opakowanie o masie 15 g ) szt. (opakowanie o masie 15 g ) 3016. Kisiel owocowy – różne smaki bez cukru typ Winiary (opakowanie o masie 70g) szt. (opakowanie o masie 70g) 90017. Kwasek cytrynowy typu Gelwe (opakowanie o masie 25g) szt. (opakowanie o masie 25g) 12018. Liść laurowy typu Prymat (opakowanie o masie 6g) szt. (opakowanie o masie 6g) 6019. Majeranek suszony typu Prymat (opakowanie o masie 8g) szt. (opakowanie o masie 8g) 18020. Majonez dekoracyjny typu Winiary (opakowanie 700ml) szt. (opakowanie 700ml) 10021. Makaron łazanki typu Lubella (opakowanie o masie 2kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 2kg) 8022. Makaron nitki typu Lubella (opakowanie o masie 2kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 2kg) 4023. Makaron Penne typu Lubella (opakowanie o masie 2kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 2kg) 15024. Makaron spagetti typu Lubella (opakowanie o masie 1kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 1kg) 14025. Makaron świderki typu Lubella (opakowanie o masie 2kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 2kg) 14026. Makaron średnie muszelki typu Lubella (opakowanie o masie 2kg) wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 1482kJ; tłuszcz 1,6g w tym tłuszcze nasycone 0,3g; węglowodany 69g w tym cukry 4,1g; błonnik 3,6g; białko 13g; sól 0g szt. (opakowanie o masie 2kg) 4027. Ocet jabłkowy z polskich jabłek (opakowanie o pojemności 500 ml) szt. (opakowanie o pojemności 500 ml) 828. Miód pszczeli wielokwiatowy 1 kg kg 1029. Ocet spirytusowy 10% kwasowości 1l l 1530. Kurkuma typu Prymat ( opakowanie o masie 20g) szt. ( opakowanie o masie 20g) 7531. Lubczyk typu Prymat ( opakowanie o masie 10g) szt. ( opakowanie o masie 10g) 15032. Mąka ziemniaczana (opakowanie o masie 1 kg) kg 333. Musztarda sarepska typu Pegaz (opakowanie o masie 900g) szt. (opakowanie o masie 900g) 1534. Oregano typu Prymat (opakowanie o masie 8g) szt. (opakowanie o masie 8g) 7535. Tymianek typu Prymat (opakowanie o masie 10g) szt. (opakowanie o masie 10g) 7536. Papryka czerwona słodka (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 15037. Kminek typu Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 5038. Pieprz czarny mielony typu Prymat ( opakowanie o masie 20g) szt. ( opakowanie o masie 20g) 18039. Przyprawa do ziemniaków typu Prymat (opakowanie o masie 25g) szt. (opakowanie o masie 25g) 15040. Przyprawa do kurczaka złocistego typu Prymat (opakowanie o masie 30g) szt. (opakowanie o masie 30g) 12541. Przyprawa do mięs wieprz. typu Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 13042. Przyprawa do ryb typu Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. (opakowanie o masie 20g) 7543. Przyprawa do grilla typ Prymat (opakowanie o masie 20g) szt. 5044. Przyprawa Gyros Prymat (opakowanie o masie 30g) szt. (opakowanie o masie 30g) 10045. Pestki dyni łuskane świeże (opakowanie o masie 0,5-1 kg) kg 846. Sezam - ziarno 100% naturalny (opakowanie o masie 0,5-1 kg) kg 647. Słonecznik łuskany (opakowanie o masie 100g) kg 848. Woda mineralna niegazowana typu Kropla Beskidu (opakowanie butelka plastikowa 0,5 l ) szt. (opakowanie butelka plastikowa 0,5 l ) 300049. Pyzy (opakowanie 9 sztuk) szt.. (opakowanie 9 sztuk) 100050. Rodzynki Sułtańskie (opakowanie o masie 1000g) szt. (opakowanie o masie 1000g) 651. Soczewica czerwona (opakowanie o masie 1 kg) op. (opakowanie o masie 1 kg) 3052. Sól morska o obniżonej zawartości sodu (opakowanie o masie 1 kg) Typu Sante kg 18053. Śliwki suszone (opakowanie o masie 1000g) szt. (opakowanie o masie 1000g) 454. Vegeta naturalna lub równoważna skład: sól morska, suszone warzywa 32%9marchew, pasternak, cebula, ziemniaki, seler, pomidory, por, papryka, natka, lubczyk, pieprz czarny, kurkuma ) (opakowanie o masie 300g) szt. (opakowanie o masie 300g) 10055. Barszcz koncentrat typu Krakus (opakowanie o pojemności 300ml) szt. (opakowanie o pojemności 300ml) 5056. Ziele angielskie (opakowanie o masie 15 g ) szt. (opakowanie o masie 15 g) 10057. Żurek śląski typu Winiary (opakowanie o masie 49g) szt. (opakowanie o masie 49g) 200

Część 12: 1. Przedmiot zamówienia: Zakup wraz z dostawą produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Wincentego Witosa w Biezdrowie w dni nauki szkolnej w okresie od 02 stycznia 2026r. do 21 grudnia 2026r. 2. W związku z brakiem możliwości jednoznacznego określenia przedmiotu zamówienia pod względem ilościowym, Zamawiający przewiduje wykorzystanie prawa opcji. W okresie realizacji zamówienia, Zamawiający przewiduje wykonanie minimalnego poziomu dostaw związanych z sukcesywną dostawą artykułów spożywczych przedstawionych w pkt. 8 oraz w formularzach rzeczowo – cenowych na poziomie 70% wartości zamówienia. Przewidując prawo opcji, Zamawiającemu przysługuje prawo do zwiększenia zamówienia, zgodnie z cenami jednostkowymi netto poszczególnych produktów zamieszczonymi w formularzach rzeczowo - cenowych. Zamawiający skorzysta z prawa opcji w ciągu 7 dni od dnia przesłania informacji do Wykonawcy. Zamawiający poinformuje wykonawcę o skorzystaniu z prawa opcji za pośrednictwem poczt elektronicznej (na adres mailowy wskazany w umowie) lub za pośrednictwem operatora pocztowego na adres do korespondencji wskazany w umowie). Realizacja dostawy w ramach opcji nastąpi na takich samych zasadach jak w przypadku realizacji zamówienia podstawowego szczegółowo opisanych w części III SWZ – projektowane postanowienia umowy. W przypadku nie wykorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji lub skorzystania z prawa opcji w niepełnym zakresie Wykonawcy nie przysługuje względem Zamawiającego żadne roszczenie z tego tytułu.3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć towar spełniający wymogi określone w aktualnych przepisach prawnych, tj. dopuszczony do obrotu na terenie Polski oraz posiadający przewidziane prawem niezbędne certyfikaty, atesty, HDI, itp. dokumenty do ewidencji sanitarnej i bierze całkowitą odpowiedzialność w tym zakresie. Dokumenty te Wykonawca dostarcza Zamawiającemu wraz z każdą dostawą. Szczegółowe warunki dostawy zostały określone w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym część III SWZ4. Pod pojęciem produktu „typu” lub „równoważny” Zamawiający rozumie produkty o nie gorszych parametrach jakościowych, posiadających te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, konsystencja) oraz zawierające w składzie co najmniej te same surowce użyte do produkcji, co artykuły określone przez Zamawiającego. W przypadku ujęcia w ofercie artykułów równoważnych, konieczne jest dołączenie dokumentów potwierdzających ich parametry. Na wykonawcy spoczywa obowiązek udowodnienia, że zaoferowany artykuł jest równoważny w stosunku do artykułów określonych przez Zamawiającego.5. Pojemność i gramatura opakowania nie może odbiegać od pojemności i gramatury sugerowanej przez Zamawiającego. W trakcie realizacji zamówienia Zamawiający dopuszcza możliwość zmiany pojemności i gramatury produktów żywnościowych w przypadku wycofania z rynku danego produktu o podanej gramaturze oraz w przypadku jego trudnej dostępności w obrocie towarowym. Wszelkie zmiany gramatur i pojemności produktów wymagają zgody Zamawiającego. W przypadku wyrażenia zgody przez zamawiającego ceny jednostkowe poszczególnych produktów będą przeliczane proporcjonalnie do podanej gramatury. 6. W przypadku wycofania danego produktu z rynku podczas realizacji zamówienia, Wykonawca oferuje produkt równoważny i podaje cenę jednostkową za zaoferowany produkt. Zmiana ta wymaga zgody Zamawiającego. 7. Podczas realizacji zamówienia produkty, których jednostka miary jest wyrażona w kilogramach lub w litrach wykonawca może przeliczyć cenę jednostkową na cenę opakowania sugerowanego przez Zamawiającego.8. Szacunkowy wykaz produktów objętych zamówieniem: Część XII zamówienia:Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskieKOD CPV 15810000-9Lp. Przedmiot zamówienia Jm. Ilość1 Bułka tarta pszenna - opakowanie od 0,5 kg kg 1202 Drożdżówka z serem o wadze min.100g szt. 15003 Drożdżówka z owocem o wadze min.100g szt. 15004 Drożdżówka z budyniem o wadze min.100g szt. 15005 Chleb Baltonowski, krojony masa netto 600g szt. 9006 Chleb żytni razowy masa netto 500g szt. 4507 Rogale z makiem (typu marcińskie) kg 808 Pączki szt. 3609 Rogaliki z marmoladą kg 15010 Drożdże piekarskie kg 211 Pizzerka (średnica min. 15 cm) szt 150012 Bułka Wyborowa ( 50-60g) szt 1700

SP.261.1.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 3142500, 3200000, 15100000, 15112000, 15200000, 15221000, 15300000, 15330000, 15400000, 15500000, 15600000, 15800000, 15810000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Wielkopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Wielkopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze

       
nr Termin Organizator Przedmiot
11585189 2025-10-31
godz. 08:00
Dolnośląskie Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych z podziałem na części na potrzeby...
11617326 2025-10-31
godz. 08:30
Mazowieckie „Sukcesywne dostawy artykułów mleczarskich oraz tłuszczy do Zakładu Karnego w...
11585165 2025-11-03
godz. 08:00
Warmińsko-Mazurskie Dostawa artykułów spożywczych różnych do Domu Pomocy Społecznej w Węgorzewie na...
11531418 2025-11-03
godz. 10:00
Dolnośląskie Dostawy mięsa i wyrobów wędliniarskich w 2026 r. Przedmiotem zamówienia są...
11531566 2025-11-05
godz. 09:00
Świętokrzyskie Dostawa artykułów spożywczych różnych dla 21 Wojskowego Szpitala...
11573269 2025-11-07
godz. 09:00
Podkarpackie Sukcesywna dostawa Artykułów spożywczych
11540234 2025-11-07
godz. 09:00
Lubelskie Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy napojów bezalkoholowych w 2026r. –...
11573321 2025-11-07
godz. 09:00
Podkarpackie Sukcesywna dostawa Ryb i mrożonek
11618742 2025-11-24
godz. 09:45
Mazowieckie Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych dla 42. Bazy Lotnictwa Szkolnego w...
11587557 2025-11-27
godz. 10:00
Zachodniopomorskie 1. Przedmiotem zamówienia jest: „Dostawa środków spożywczych dla KPW...