Przetarg 8288273 - Całodobowe świadczenie usług w zakresie żywienia...

   
Analizuj Zamówienie 8288273 (zakończone)
źródło Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED)
data publikacji 2021-07-23
przedmiot ogłoszenia
Całodobowe świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów w okresie 36 miesięcy w SPZZOZ w Wyszkowie wraz z dzierżawą pomieszczeń
kuchennych i pomocniczych oraz wyposażeniem Numer referencyjny: DEZ/Z/341/ZP-13/2021
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi pn. „Całodobowe świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów w okresie 36 miesięcy w SPZZOZ w Wyszkowie wraz z dzierżawą pomieszczeń kuchennych i pomocniczych oraz wyposażeniem” w oparciu o zasady GHP/GMP (zasady Dobrej Praktyki Higienicznej i Dobrej Praktyki Produkcyjnej) oraz systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli HACCP.
2. Usługa powinna być prowadzona zgodnie z ustawą z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności
I żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021).
3. Planowana średnia miesięczna liczba osobodni w żywieniu wynosi 100 (w tym dieta lekkostrawna - 60, dieta podstawowa - 10, pięcioposiłkowa - 30), przy czym liczba ta może ulec zmianie w zależności od aktualnych potrzeb Zamawiającego.
4. Wykonawca zobowiązuje się do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w zakresie wykonywania usługi.
5. Opis Przedmiotu Zamówienia stanowi Załącznik nr 1.
1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi pn. „Całodobowe świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów w okresie 36 miesięcy w SPZZOZ w Wyszkowie wraz z dzierżawą pomieszczeń kuchennych i pomocniczych oraz wyposażeniem” w oparciu o zasady GHP/GMP (zasady Dobrej Praktyki Higienicznej i Dobrej Praktyki Produkcyjnej) oraz systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli HACCP. 2. Usługa powinna być prowadzona zgodnie z ustawą z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021). 3. Planowana średnia miesięczna liczba osobodni w żywieniu wynosi 100 (w tym dieta lekkostrawna - 60, dieta podstawowa - 10, pięcioposiłkowa - 30), przy czym liczba ta może ulec zmianie w zależności od aktualnych potrzeb Zamawiającego. 4. Wykonawca zobowiązuje się do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w zakresie wykonywania usługi. 5. Opis Przedmiotu Zamówienia stanowi Załącznik nr 1.
****************************
UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA
Sprostowanie TED nr 2021/S 159-421020 z dnia 2021-08-18:
Tekst, który należy poprawić w pierwotnym ogłoszeniu
Numer sekcji: IV.2.2
Zamiast:
Data: 25/08/2021
Czas lokalny: 10:00
Powinno być:
Data: 30/08/2021
Czas lokalny: 10:00
Numer sekcji: IV.2.7
Zamiast:
Data: 25/08/2021
Czas lokalny: 10:15
Powinno być:
Data: 30/08/2021
Czas lokalny: 10:15

****************************
UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA
Sprostowanie TED nr 2021/S 167-438422 z dnia 2021-08-30:
Tekst, który należy poprawić w pierwotnym ogłoszeniu
Numer sekcji: IV.2.2
Zamiast:
Data: 30/08/2021
Czas lokalny: 10:00
Powinno być:
Data: 03/09/2021
Czas lokalny: 10:00
Numer sekcji: IV.2.7
Zamiast:
Data: 30/08/2021
Czas lokalny: 10:15
Powinno być:
Data: 03/09/2021
Czas lokalny: 10:15

****************************
UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA
Sprostowanie TED nr 2021/S 171-447249 z dnia 2021-09-03:
Tekst, który należy poprawić w pierwotnym ogłoszeniu
Numer sekcji: III.1.2
Zamiast:
Wykonawca wykaże, że posiada ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej (deliktowej i kontraktowej) w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej zgodnej z przedmiotem zamówienia na kwotę 1 000 000,00 PLN (jeden milion złotych).
Powinno być:
Wykonawca wykaże, że posiada ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej (deliktowej i kontraktowej) w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej zgodnej z przedmiotem zamówienia na kwotę 1.000.000,00 (jeden milion złotych). Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożona kopia polisy ubezpieczeniowej wraz z potwierdzeniem jej opłacenia.
Numer sekcji: III.1.3
Zamiast:
Wykaz i krótki opis kryteriów kwalifikacji:
1) Wykonawca wykaże, że posiada doświadczenie w świadczeniu usług w zakresie żywienia pacjentów na rzecz co najmniej 2 podmiotów leczniczych obejmujących co najmniej 100 łóżek w okresie ostatnich 5 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy w tym okresie.
Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załącznik nr 9 – Wykaz usług wraz potwierdzeniem ich należytego wykonania (referencjami).
2) Wykonawca wykaże, że dysponuje co najmniej jedną osobą (Koordynator) posiadającą co najmniej 2 letnią pełną praktykę w zakresie sprawowania nadzoru i kierowania pracą
W żywieniu w podmiotach leczniczych, po przeszkoleniu z zakresu dobrej praktyki higienicznej, dobrej praktyki produkcyjnej (GHP, GMP) oraz zasad systemu HACCP, która będzie zatrudnioną, w miejscu świadczenia usługi i będzie sprawowała codzienny nadzór nad prawidłową realizacją zamówienia.
Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załącznik nr 10 do SWZ.
3) Wykonawca wykaże, że dysponuje Dietetykiem z min. 3 letnim doświadczeniem (stażem pracy) na rzecz podmiotów leczniczych, posiadającą wydany przez uprawnioną jednostkę dokument (dyplom) wskazujący uprawnienia dietetyka oraz po przeszkoleniu z zakresu dobrej praktyki higienicznej, dobrej praktyki produkcyjnej (GHP, GMP) oraz zasad systemu HACCP.
Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załącznik nr 10 do SWZ.
4) Wykonawca wykaże, że dysponuje 2 osobami pełniącymi funkcje Kucharza z min. 3 letnim doświadczeniem (stażem pracy) na rzecz podmiotów prowadzących usługi całodziennego żywienia zbiorowego oraz uprawnieniami potwierdzonymi po przeszkoleniu z zakresu dobrej praktyki higienicznej, dobrej praktyki produkcyjnej (GHP, GMP) oraz zasad systemu HACCP.
Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załącznik nr 10 do SWZ.
5) Wykonawca wykaże, że posiada zaświadczenie NIEzależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań Wykonawcy z normami jakościowymi opartymi na odpowiednich normach europejskich oraz potwierdzenie wdrożenia procedur HACCAP na wszystkich etapach produkcji.
Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożona kopia zaświadczenia.
6) zezwolenie wydane przez Państwowego Inspektora Sanitarnego na świadczenie usług żywienia z uwzględnieniem świadczenia usług cateringowych.
Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożona kopia zezwolenia.
7) aktualny wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, o którym mowa w art. 62 Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r.
O bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 2021).
Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożona kopia wpisu.
Powinno być:
1) Wykonawca wykaże, że posiada doświadczenie w świadczeniu usług w zakresie żywienia pacjentów, najmniej 2 zamówienia zrelizowane na rzecz podmiotów leczniczych trwające NIEprzerwalnie minimum 12 miesiecy, obejmujące co najmniej 100 łóżek, w okresie ostatnich 5 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy w tym okresie.
Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załącznik nr 9 – Wykaz usług wraz potwierdzeniem ich należytego wykonania (referencjami).
2) Wykonawca wykaże, że dysponuje co najmniej jedną osobą (Koordynatorem) posiadającą co najmniej 2 letnią pełną praktykę w zakresie sprawowania nadzoru i kierowania pracą
w żywieniu w podmiotach leczniczych, po przeszkoleniu z zakresu dobrej praktyki higienicznej, dobrej praktyki produkcyjnej (GHP, GMP) oraz zasad systemu HACCP, która będzie zatrudnioną, w miejscu świadczenia usługi i będzie sprawowała codzienny nadzór nad prawidłową realizacją zamówienia.
Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załącznik nr 10 do SWZ, potwierdzenia wystawione przez pracodawców, referencje - potwierdzające staż pracy, kopie certyfikatów potwierdzające odbyte szkolenia.
3) Wykonawca wykaże, że dysponuje Dietetykiem z min. 3 letnim doświadczeniem (stażem pracy) na rzecz podmiotów leczniczych, posiadającą wydany przez uprawnioną jednostkę dokument (dyplom) wskazujący uprawnienia dietetyka oraz po przeszkoleniu z zakresu dobrej praktyki higienicznej, dobrej praktyki produkcyjnej (GHP, GMP) oraz zasad systemu HACCP.
Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załącznik nr 10 do SWZ, potwierdzenia wystawione przez pracodawców, referencje, kopia dyplomu, kopie certyfikatów potwierdzające odbyte szkolenia.
4) Wykonawca wykaże, że dysponuje 2 osobami pełniącymi funkcje Kucharza z min. 3 letnim doświadczeniem (stażem pracy) na rzecz podmiotów prowadzących usługi całodziennego żywienia zbiorowego oraz uprawnieniami potwierdzonymi po przeszkoleniu z zakresu dobrej praktyki higienicznej, dobrej praktyki produkcyjnej (GHP, GMP) oraz zasad systemu HACCP.
Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załącznik nr 10 do SWZ, potwierdzenia wystawione przez pracodawców, referencje, kopie certyfikatów potwierdzające odbyte szkolenia.
5) Wykonawca wykaże, że dysponuje 5 osobami od obsługi wózków wraz z rozworzeniem
i wydawaniem posików na oddziały szpitalne, pacjentom.
Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załącznik nr 10 do SWZ
6) Wykonawca wykaże, że dysponuje 1 kierowcą – dotyczy usługi w formie cateringu.
Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załącznik nr 10 do SWZ
7) Wykonawca wykaże, że posiada zaświadczenie NIEzależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań Wykonawcy z normami jakościowymi opartymi na odpowiednich normach europejskich oraz potwierdzenie wdrożenia procedur HACCAP na wszystkich etapach produkcji.
Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożona kopia zaświadczenia.
8) Wykonawca wykaże, że posiada zezwolenie wydane przez Państwowego Inspektora Sanitarnego na świadczenie usług żywienia z uwzględnieniem świadczenia usług cateringowych.
Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożona kopia zezwolenia.
9) Wykonawca wykaże, ze posiada środki transportu, dopuszczone na podstawie decyzji Państwowego Inspektora Sanitarnego, zatwierdzającej środki transportu do wykonywania zamówienia, spełniające wymogów do przewozu żywności, środków spożywczych i resztek pokonsumpcyjnych - dotyczy usługi w formie cateringu.
Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załacznik nr 15 oraz kopia decyzji.
10) W przypadku systemu cateringowego - Wykonawca wykaże, ze posiada aktualną decyzję właściwego Inspektora Sanitarnego zatwierdzająca kuchnię centralną wraz z wydzieloną drogą dystrybucji posiłków na zewnątrz, potwierdzająca możliwość produkcji i wywozu na zewnątrz posiłków w systemie cateringowym. W przypadku świadczenia usługi w kuchni Zamawiającego - Kopia aktualnej decyzji właściwego Inspektora ...
Numer sekcji: IV.2.2
Zamiast:
Data: 03/09/2021
Czas lokalny: 10:00
Powinno być:
Data: 08/09/2021
Czas lokalny: 10:00
Numer sekcji: IV.2.7
Zamiast:
Data: 03/09/2021
Czas lokalny: 10:15
Powinno być:
Data: 08/09/2021
Czas lokalny: 10:15
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi restauracyjne, żywienie zbiorowe
kody CPV 55322000, 55520000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Mazowieckie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Mazowieckie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi restauracyjne , żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10430533 2024-04-19
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 43 „KOLOROWE” WE WROCŁAWIU 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu nr 43 „Ko...
10402817 2024-04-19
godz. 10:00
Podkarpackie Organizacja i obsługa Paneli, Metapanelu Inteligentnych Specjalizacji Województwa Podkarpackiego, spotkań z interesariuszami oraz spotkań Podkarpackiej Rady Innowacyjności Przedmiotem ...
10425346 2024-04-19
godz. 11:30
Mazowieckie Przygotowanie oraz wydawanie gorących posiłków w punkcie żywieniowym. 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na przygotowywaniu oraz wydawaniu g...
10428416 2024-04-19
godz. 12:00
Podlaskie Usługi cateringowe podczas wizyt na demonstracjach realizowanych w ramach operacji „Demonstracje z zakresu produkcji i wykorzystania krajowych źródeł białka roślinnego na cele paszow...
10431801 2024-04-22
godz. 09:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi obejmującej przygotowanie i dostarczenie osobo-posiłków w formie obiadów oraz przygotowanie oraz dostarczenie osobo-posiłków w formie ...
10442041 2024-04-23
godz. 10:00
Pomorskie Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, dostarczenia oraz obsługi cateringu podczas wydarzenia pn. weekend otwarcia, stanowiącego zadanie z oferty promocyjnej projektu „Przeb...
10486927 2024-04-26
godz. 00:00
Śląskie Usługę cateringową do Domu Pomocy Społecznej p.w. św. Józefa w Lyskach, polegająca na codziennej dostawie 124szt obiadów 2 częściowych ( zupa + drugie danie) z terminem płatności...
10451583 2024-04-29
godz. 10:00
Mazowieckie „Przygotowanie, organizacja i przeprowadzenie dwudniowego spotkania sieciującego dla Rzeczników Ekonomii Społecznej i Solidarnej (RESiS)”. Przygotowanie, organizacja i przeprowadzeni...
10465300 2024-04-29
godz. 10:00
Mazowieckie Organizacja konferencji kolegialnej dla ok. 80 osób w dniach 10-11 czerwca 2024 r. w ramach konferencji naukowej „Kryzys finansowy 2007-2009 – krótko i długookresowe skutki gospodarcz...
10462847 2024-04-30
godz. 10:00
Śląskie wynajem lokalu użytkowego w celu prowadzenia działalności gastronomicznej w sezonie letnim 2024 na terenie Ośrodka Rekreacyjno-Wypoczynkowego Rolna w Katowicach przy ulicy Nasypowej 65.