Przetarg 8288273 - Całodobowe świadczenie usług w zakresie żywienia...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 8288273
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2021-07-23 |
przedmiot ogłoszenia | Całodobowe świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów w okresie 36 miesięcy w SPZZOZ w Wyszkowie wraz z dzierżawą pomieszczeń kuchennych i pomocniczych oraz wyposażeniem Numer referencyjny: DEZ/Z/341/ZP-13/2021 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi pn. „Całodobowe świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów w okresie 36 miesięcy w SPZZOZ w Wyszkowie wraz z dzierżawą pomieszczeń kuchennych i pomocniczych oraz wyposażeniem” w oparciu o zasady GHP/GMP (zasady Dobrej Praktyki Higienicznej i Dobrej Praktyki Produkcyjnej) oraz systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli HACCP. 2. Usługa powinna być prowadzona zgodnie z ustawą z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności I żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021). 3. Planowana średnia miesięczna liczba osobodni w żywieniu wynosi 100 (w tym dieta lekkostrawna - 60, dieta podstawowa - 10, pięcioposiłkowa - 30), przy czym liczba ta może ulec zmianie w zależności od aktualnych potrzeb Zamawiającego. 4. Wykonawca zobowiązuje się do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w zakresie wykonywania usługi. 5. Opis Przedmiotu Zamówienia stanowi Załącznik nr 1. 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi pn. „Całodobowe świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów w okresie 36 miesięcy w SPZZOZ w Wyszkowie wraz z dzierżawą pomieszczeń kuchennych i pomocniczych oraz wyposażeniem” w oparciu o zasady GHP/GMP (zasady Dobrej Praktyki Higienicznej i Dobrej Praktyki Produkcyjnej) oraz systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli HACCP. 2. Usługa powinna być prowadzona zgodnie z ustawą z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 2021). 3. Planowana średnia miesięczna liczba osobodni w żywieniu wynosi 100 (w tym dieta lekkostrawna - 60, dieta podstawowa - 10, pięcioposiłkowa - 30), przy czym liczba ta może ulec zmianie w zależności od aktualnych potrzeb Zamawiającego. 4. Wykonawca zobowiązuje się do elastycznego reagowania na zwiększone lub zmniejszone potrzeby Zamawiającego w zakresie wykonywania usługi. 5. Opis Przedmiotu Zamówienia stanowi Załącznik nr 1. **************************** UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA Sprostowanie TED nr 2021/S 159-421020 z dnia 2021-08-18: Tekst, który należy poprawić w pierwotnym ogłoszeniu Numer sekcji: IV.2.2 Zamiast: Data: 25/08/2021 Czas lokalny: 10:00 Powinno być: Data: 30/08/2021 Czas lokalny: 10:00 Numer sekcji: IV.2.7 Zamiast: Data: 25/08/2021 Czas lokalny: 10:15 Powinno być: Data: 30/08/2021 Czas lokalny: 10:15 **************************** UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA Sprostowanie TED nr 2021/S 167-438422 z dnia 2021-08-30: Tekst, który należy poprawić w pierwotnym ogłoszeniu Numer sekcji: IV.2.2 Zamiast: Data: 30/08/2021 Czas lokalny: 10:00 Powinno być: Data: 03/09/2021 Czas lokalny: 10:00 Numer sekcji: IV.2.7 Zamiast: Data: 30/08/2021 Czas lokalny: 10:15 Powinno być: Data: 03/09/2021 Czas lokalny: 10:15 **************************** UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA Sprostowanie TED nr 2021/S 171-447249 z dnia 2021-09-03: Tekst, który należy poprawić w pierwotnym ogłoszeniu Numer sekcji: III.1.2 Zamiast: Wykonawca wykaże, że posiada ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej (deliktowej i kontraktowej) w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej zgodnej z przedmiotem zamówienia na kwotę 1 000 000,00 PLN (jeden milion złotych). Powinno być: Wykonawca wykaże, że posiada ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej (deliktowej i kontraktowej) w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej zgodnej z przedmiotem zamówienia na kwotę 1.000.000,00 (jeden milion złotych). Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożona kopia polisy ubezpieczeniowej wraz z potwierdzeniem jej opłacenia. Numer sekcji: III.1.3 Zamiast: Wykaz i krótki opis kryteriów kwalifikacji: 1) Wykonawca wykaże, że posiada doświadczenie w świadczeniu usług w zakresie żywienia pacjentów na rzecz co najmniej 2 podmiotów leczniczych obejmujących co najmniej 100 łóżek w okresie ostatnich 5 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy w tym okresie. Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załącznik nr 9 – Wykaz usług wraz potwierdzeniem ich należytego wykonania (referencjami). 2) Wykonawca wykaże, że dysponuje co najmniej jedną osobą (Koordynator) posiadającą co najmniej 2 letnią pełną praktykę w zakresie sprawowania nadzoru i kierowania pracą W żywieniu w podmiotach leczniczych, po przeszkoleniu z zakresu dobrej praktyki higienicznej, dobrej praktyki produkcyjnej (GHP, GMP) oraz zasad systemu HACCP, która będzie zatrudnioną, w miejscu świadczenia usługi i będzie sprawowała codzienny nadzór nad prawidłową realizacją zamówienia. Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załącznik nr 10 do SWZ. 3) Wykonawca wykaże, że dysponuje Dietetykiem z min. 3 letnim doświadczeniem (stażem pracy) na rzecz podmiotów leczniczych, posiadającą wydany przez uprawnioną jednostkę dokument (dyplom) wskazujący uprawnienia dietetyka oraz po przeszkoleniu z zakresu dobrej praktyki higienicznej, dobrej praktyki produkcyjnej (GHP, GMP) oraz zasad systemu HACCP. Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załącznik nr 10 do SWZ. 4) Wykonawca wykaże, że dysponuje 2 osobami pełniącymi funkcje Kucharza z min. 3 letnim doświadczeniem (stażem pracy) na rzecz podmiotów prowadzących usługi całodziennego żywienia zbiorowego oraz uprawnieniami potwierdzonymi po przeszkoleniu z zakresu dobrej praktyki higienicznej, dobrej praktyki produkcyjnej (GHP, GMP) oraz zasad systemu HACCP. Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załącznik nr 10 do SWZ. 5) Wykonawca wykaże, że posiada zaświadczenie NIEzależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań Wykonawcy z normami jakościowymi opartymi na odpowiednich normach europejskich oraz potwierdzenie wdrożenia procedur HACCAP na wszystkich etapach produkcji. Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożona kopia zaświadczenia. 6) zezwolenie wydane przez Państwowego Inspektora Sanitarnego na świadczenie usług żywienia z uwzględnieniem świadczenia usług cateringowych. Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożona kopia zezwolenia. 7) aktualny wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, o którym mowa w art. 62 Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. O bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 2021). Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożona kopia wpisu. Powinno być: 1) Wykonawca wykaże, że posiada doświadczenie w świadczeniu usług w zakresie żywienia pacjentów, najmniej 2 zamówienia zrelizowane na rzecz podmiotów leczniczych trwające NIEprzerwalnie minimum 12 miesiecy, obejmujące co najmniej 100 łóżek, w okresie ostatnich 5 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy w tym okresie. Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załącznik nr 9 – Wykaz usług wraz potwierdzeniem ich należytego wykonania (referencjami). 2) Wykonawca wykaże, że dysponuje co najmniej jedną osobą (Koordynatorem) posiadającą co najmniej 2 letnią pełną praktykę w zakresie sprawowania nadzoru i kierowania pracą w żywieniu w podmiotach leczniczych, po przeszkoleniu z zakresu dobrej praktyki higienicznej, dobrej praktyki produkcyjnej (GHP, GMP) oraz zasad systemu HACCP, która będzie zatrudnioną, w miejscu świadczenia usługi i będzie sprawowała codzienny nadzór nad prawidłową realizacją zamówienia. Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załącznik nr 10 do SWZ, potwierdzenia wystawione przez pracodawców, referencje - potwierdzające staż pracy, kopie certyfikatów potwierdzające odbyte szkolenia. 3) Wykonawca wykaże, że dysponuje Dietetykiem z min. 3 letnim doświadczeniem (stażem pracy) na rzecz podmiotów leczniczych, posiadającą wydany przez uprawnioną jednostkę dokument (dyplom) wskazujący uprawnienia dietetyka oraz po przeszkoleniu z zakresu dobrej praktyki higienicznej, dobrej praktyki produkcyjnej (GHP, GMP) oraz zasad systemu HACCP. Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załącznik nr 10 do SWZ, potwierdzenia wystawione przez pracodawców, referencje, kopia dyplomu, kopie certyfikatów potwierdzające odbyte szkolenia. 4) Wykonawca wykaże, że dysponuje 2 osobami pełniącymi funkcje Kucharza z min. 3 letnim doświadczeniem (stażem pracy) na rzecz podmiotów prowadzących usługi całodziennego żywienia zbiorowego oraz uprawnieniami potwierdzonymi po przeszkoleniu z zakresu dobrej praktyki higienicznej, dobrej praktyki produkcyjnej (GHP, GMP) oraz zasad systemu HACCP. Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załącznik nr 10 do SWZ, potwierdzenia wystawione przez pracodawców, referencje, kopie certyfikatów potwierdzające odbyte szkolenia. 5) Wykonawca wykaże, że dysponuje 5 osobami od obsługi wózków wraz z rozworzeniem i wydawaniem posików na oddziały szpitalne, pacjentom. Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załącznik nr 10 do SWZ 6) Wykonawca wykaże, że dysponuje 1 kierowcą – dotyczy usługi w formie cateringu. Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załącznik nr 10 do SWZ 7) Wykonawca wykaże, że posiada zaświadczenie NIEzależnego podmiotu zajmującego się poświadczaniem zgodności działań Wykonawcy z normami jakościowymi opartymi na odpowiednich normach europejskich oraz potwierdzenie wdrożenia procedur HACCAP na wszystkich etapach produkcji. Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożona kopia zaświadczenia. 8) Wykonawca wykaże, że posiada zezwolenie wydane przez Państwowego Inspektora Sanitarnego na świadczenie usług żywienia z uwzględnieniem świadczenia usług cateringowych. Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożona kopia zezwolenia. 9) Wykonawca wykaże, ze posiada środki transportu, dopuszczone na podstawie decyzji Państwowego Inspektora Sanitarnego, zatwierdzającej środki transportu do wykonywania zamówienia, spełniające wymogów do przewozu żywności, środków spożywczych i resztek pokonsumpcyjnych - dotyczy usługi w formie cateringu. Potwierdzeniem spełnienia warunku będzie złożony Załacznik nr 15 oraz kopia decyzji. 10) W przypadku systemu cateringowego - Wykonawca wykaże, ze posiada aktualną decyzję właściwego Inspektora Sanitarnego zatwierdzająca kuchnię centralną wraz z wydzieloną drogą dystrybucji posiłków na zewnątrz, potwierdzająca możliwość produkcji i wywozu na zewnątrz posiłków w systemie cateringowym. W przypadku świadczenia usługi w kuchni Zamawiającego - Kopia aktualnej decyzji właściwego Inspektora ... Numer sekcji: IV.2.2 Zamiast: Data: 03/09/2021 Czas lokalny: 10:00 Powinno być: Data: 08/09/2021 Czas lokalny: 10:00 Numer sekcji: IV.2.7 Zamiast: Data: 03/09/2021 Czas lokalny: 10:15 Powinno być: Data: 08/09/2021 Czas lokalny: 10:15 |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi restauracyjne, żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55322000, 55520000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Mazowieckie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Mazowieckie |