Zlecenie 7924556 - BEZPIECZNE SZKRABY - pierwszy żłobek w Gminie Łańcut 1....

   
Zamówienie 7924556 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-01-18
przedmiot zlecenia
BEZPIECZNE SZKRABY - pierwszy żłobek w Gminie Łańcut

1. Przedmiotem zamówienia jest: ŚWIADCZENIE USŁUGI CATERINGOWEJ ZWIĄZANEJ
Z PRZYGOTOWANIEM I DOSTARCZANIEM CAŁODZIENNYCH POSIŁKÓW DLA DZIECI OD 20 TYGODNIA DO LAT 3 UCZĘSZCZAJĄCYCH DO GMINNEGO ŻŁOBKA W KOSINIE 2. Zamówienie jest realizowane w ramach projektu pn.: „Bezpieczne Szkraby – pierwszy żłobek w Gminie Łańcut” współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Podkarpackiego na lata 2014-2020. 3. Zakres usług objętych zamówieniem obejmuje przygotowanie i dostarczanie czterech gotowych posiłków dziennie dla grupy 17 dzieci w wieku od 20 tygodnia do 3 lat, uczęszczających do Gminnego Żłobka w Kosinie, Kosina 249, 37-112 Kosina. 4. Jeden pakiet wyżywienia dla jednego dziecka w danym dniu pobytu w żłobku zawiera: śniadanie, II śniadanie, obiad dwudaniowy (zupa i drugie danie), podwieczorek oraz napoje do posiłków (np. woda, sok, herbata, kompot, kakao) Alternatywną postacią niektórych posiłków w przypadku dzieci najmłodszych mogą być kaszki i mieszanki mleczne (po uzgodnieniu z Zamawiającym). 5. Wielkość dostaw ma charakter szacunkowy. Liczba zamawianych posiłków uzależniona będzie od frekwencji dzieci w żłobku lub zmiany deklaracji rodziców dotyczącej żywienia dzieci. Ewentualne zmniejszenie liczby zamawianych posiłków nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń. 6. Usługa cateringu objęta przedmiotem zamówienia będzie wykonywana w dni robocze od poniedziałku do piątku z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy oraz dni wolnych od zajęć opiekuńczych w żłobku. 7. O liczbie wydawanych posiłków w danym dniu Wykonawca informowany będzie najpóźniej do godziny 7:30. W oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie określoną liczbę posiłków. 8. Godziny wydawania posiłków w żłobku: godz. 8:30 - I śniadanie; godz. 10:00 - II śniadanie; godz. 11:15 obiad (II danie); godz.14:00 zupa + podwieczorek 9. Godziny wymienione powyżej są godzinami wydawania posiłków - na Wykonawcy ciąży obowiązek takiej organizacji dostaw aby wydawanie posiłków odbyło się o ustalonych porach. 10. Jadłospis, zawierający informacje na temat gramatury, wartości kalorycznej posiłków, alergenów układany będzie przez Wykonawcę na okres minimum 10 dni roboczych (2 tygodnie) i zatwierdzony przez osobę posiadającą uprawnienia dietetyka lub technologa żywienia ze strony Wykonawcy, dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. W jadłospisie należy uwzględnić stosowanie diety: ogólnej, jarskiej, bezmlecznej, bezglutenowej oraz innych diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego. 11. Wykonawca na żądanie Zamawiającego przedstawi wykaz stosowanych do przygotowania posiłków produktów i surowców wraz z nazwami producentów. 12. Dostarczane posiłki winny spełniać następujące warunki jakościowe: • jadłospis powinien być urozmaicony, • potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowane z surowców wysokiej jakości, świeżych, posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych - konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych, zmniejszenie zużycia soli na rzecz naturalnych przypraw ziołowych, • w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone • w przypadku dań mięsnych należy unikać mięsa przetworzonego (mielone) na rzecz całych sztuk mięsa, wyklucza się używania produktów typu instant oraz gotowych produktów np.: mrożone pierogi, gołąbki, klopsy, używania produktów typu masłopodobnych, seropodobnych wędliny w swoim składzie mają zawierać powyżej 80% mięsa, nie mogą zawierać dodatków skrobi i soi, mięso nie może być MOM (mięso odkostnione mechanicznie), • wyklucza się stosowania produktów z glutaminianem sodu, produktów z zawartością barwników, konserwantów i zagęszczaczy szkodliwych dla zdrowia, • do przygotowania posiłków zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz. 13. Obowiązki Wykonawcy usługi: • posiadanie pełnych uprawnień potrzebnych do świadczenia usługi, wydanych przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego. • stan posiłków i sposób dowożenia musi spełniać wymogi Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej . • zapewnienie ilości posiłków zgodnej z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez Zamawiającego. • Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i norm bezpieczeństwa zgodnymi ze standardami HACCP, w jakości i konsystencji potraw odpowiednich dla dzieci w wieku do lat 3. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach. • przechowywania próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczanych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. • dostarczania posiłków własnym transportem spełniającym warunki sanitarne w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków - zgodnie z przepisami prawa. Przygotowane posiłki powinny posiadać temperaturę zgodną z wymogami, minimalna temperatura zupy winna wynosić 75oC, drugiego dania 65oC, płynów 80oC, a maksymalna temperatura dań zimnych 4oC. odbierania odpadów pokonsumpcyjnych w przystosowanych do tego celu pojemnikach dostarczonych przez Wykonawcę oraz mycia termosów. Czyste pojemniki na odpady zostaną dostarczone Zamawiającemu wraz z posiłkiem każdego dnia. 14. Przedstawiciel Zamawiającego ma prawo kontrolować w każdej chwili rodzaj i jakość produktów, z których będą sporządzane posiłki, a także przestrzeganie przez Wykonawcę i jego pracowników wymogów wynikających z Umowy oraz z przepisów dotyczących produkcji i jakości świadczonych usług. Zakwestionowane przez przedstawiciela Zamawiającego posiłki pod względem ilości i jakości podlegać będą wymianie na koszt Wykonawcy. 15. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o nie gorszej jakości na swój koszt z innych źródeł. 16. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 17. Do obowiązków Zamawiającego realizowanych za pomocą personelu własnego należeć będzie porcjowanie i wydawanie posiłków dzieciom, oraz mycie naczyń, sprzątanie pomieszczeń, w których spożywane będą posiłki, ponoszenie kosztów środków czyszczących i higienicznych zużywanych do sprzątania. 18. Cena brutto całodniowego wyżywienia dla jednego dziecka winna zawierać koszt przygotowania oraz dostarczenia posiłku. 19. Produkty zalecane w żywieniu dzieci w żłobku zawiera Zał. Nr 1 do zapytania ofertowego
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podkarpackie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podkarpackie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10510434 2024-05-10
godz. 10:00
Mazowieckie Posiłki profilaktyczne dla pracowników Sekcji Utrzymania Obiektów Inżynieryjnych i Linii Kolejowych w Laskowicach Pomorskich w terminie 21.05.2024r. – 31.07.2024r. w łącznej ilości ...
10498228 2024-05-10
godz. 10:00
Mazowieckie Świadczenie usług cateringowych na potrzeby zamawiającego DA.26.05.2024
10498698 2024-05-14
godz. 12:00
Dolnośląskie Usługa całodobowego żywienia - sporządzanie i dostarczanie posiłków dla pacjentów hospitalizowanych w Szpitalu Gminnym SP ZOZ w Bogatyni Przedmiotem zamówienia jest usługa całodob...
10509309 2024-05-15
godz. 09:00
Kujawsko-Pomorskie Świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostaw całodziennego żywienia dla pacjentów Specjalistycznego Szpitala Miejskiego im. Mikołaja Kopernika w Toruniu 1) Przedmiotem zamówie...
10510396 2024-05-15
godz. 09:30
Wielkopolskie PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW - CAŁODOBOWO - DLA PACJENTÓW SPZOZ MIĘDZYCHÓD Przedmiotem zamówienia jest:PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW – CAŁODOBOWO – DLA PACJENTÓW SPZOZ...
10513308 2024-05-16
godz. 10:00
Śląskie „Świadczenie usług polegających na wytwarzaniu i dostarczaniu całodziennych posiłków dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej „Hospicjum” w Bielsku- Białej na okres II Półroc...
10461608 2024-05-17
godz. 14:00
Małopolskie Wynajem pomieszczeń kuchni i stołówki, znajdujących się w budynku Sądu Rejonowego w Zakopanem przy ul. Gimnazjalnej 13 w Zakopanem
10497318 2024-05-20
godz. 10:00
Łódzkie Realizacja zadania publicznego w 2024 roku w zakresie pomocy społecznej, w tym pomocy rodzinom i osobom w trudnej sytuacji życiowej oraz wyrównywania szans tych rodzin i osób. Pomoc rodz...
10510379 2024-05-21
godz. 09:00
Śląskie Usługa sporządzania i dostarczania posiłków w zakresie wyżywienia osób zatrzymanych w PdOZ i osób przebywających w PID Część 1: Zadanie nr 1 – Usługa wyżywienia osób przebyw...
10519371 2024-05-22
godz. 10:00
Podlaskie Przygotowanie i dostarczanie oraz wydawanie posiłków dla dzieci i młodzieży Zespołu Szkół w Szumowie w okresie od 01.09.2024 r. do 31.07.2025 r.” 1. Przedmiotem zamówienia jest us...