Zlecenie 8273703 - "Akademia Młodych Odkrywców!" Zapytanie...

   
Zamówienie 8273703 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-07-16
przedmiot zlecenia
"Akademia Młodych Odkrywców!"

Zapytanie ofertowe dotyczy dostawy cateringu/wyżywienia dla 34 dzieci do lat 3 będących pod opiek
ą żłobka przy ul. Sidorskiej 102, 21-500 Biała Podlaska, budynek Państwowej Szkoły Wyższej im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej zaadaptowanego na potrzeby placówki żłobkowej- posiłki muszą być adekwatne dla dzieci do lat 3, zgodne z normami żywienia w ramach projektu, „Akademia Młodych Odkrywców!” Nr RPLU.09.04.00-06-0050/19, współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Regionalny Program Operacyjny Województwa Lubelskiego Oś priorytetowa 9: Rynek pracy, Działanie 9.4 Godzenie życia zawodowego i prywatnego 1. Dostawy cateringu będą prowadzone według harmonogramu w okresie od 02.08.2021 .r. do minimum 30.06.2023r. (Zamawiający zastrzega możliwość zmiany harmonogramu, który przedstawi wykonawcy) 2. Dostawy będą prowadzone od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy wg harmonogramu ustalonego z personelem placówki żłobkowej. Dostawy codzienne dla 34 dzieci (Zamawiający zastrzega możliwość przebywania mniejszej ilości dzieci w placówce - o czym będzie informował Wykonawcę na bieżąco w każdy dzień, lub dzień wcześniej, według ustalonych na etapie podpisywania umowy zasad). 3. Dostawy obejmują posiłki całodzienne – śniadanie, obiad (dwa dania i napój), podwieczorek. 4. Proces przygotowywania oraz dostarczania posiłków odbywać się musi zgodnie zobowiązującymi przepisami, w tym wymogami sanitarnymi, zwłaszcza wymogami Dobrej Praktyki Higienicznej. 5. Posiłki musza zostać przygotowywane przez osoby posiadające zaświadczenie lekarskie z badań przeprowadzonych do celów sanitarno-epidemiologicznych w zakładzie spełniającym wymagania higieniczno-sanitarne dla zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu posiłki, środki spożywcze. 6. Zamawiający wymaga, aby jadłospisy i posiłki zostały dostosowane do wszystkich odbiorców usługi, w związku z tym Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego (wykluczenie pewnych produktów z diety czy rodzajów posiłków np. dieta bezglutenowa, bezmleczna, bezcukrowa itp.). 7. W/w posiłki muszą być oparte na jadłospisie tygodniowym, który powinien być urozmaicony. Dana potrawa nie może powtarzać się w tym samym tygodniu. 8. Posiłki powinny być przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. W jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone. Do przygotowywania posiłków zaleca się stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli. Zupy powinny być sporządzane na wywarze warzywno - mięsnym. a. Dostarczane napoje: woda mineralna niegazowana/sok/kompot – dziennie 0,5 l/ dziecko. 9. Posiłki winny być dostarczone samochodem spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Posiłki powinny być dostarczane w termosach i pojemnikach, na które Wykonawca posiada odpowiednie atesty i certyfikaty. 10. Wykonawca zamówienia zobligowany jest do dostarczania jadłospisów, w tym jadłospisów zawierających informację o gramaturze składowych danych potraw i kaloryczności posiłków, jak również przestrzegania norm i przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności i żywienia. Jadłospis zawierający wykorzystane składniki i zaznaczone alergeny dostarczany będzie Zamawiającemu do zatwierdzenia przed rozpoczęciem każdego kolejnego tygodnia świadczenia usług. Zamawiający ma prawo do dokonania zmian w jadłospisie. 11. Na Wykonawcy będzie spoczywał obowiązek odbierania termosów, ich mycia i wyparzania oraz odbiór resztek. Odbiór resztek powinien odbywać się każdego dnia. 12. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obwiązującymi przepisami prawa. 13. Dystrybucją posiłków zajmować się będą pracownicy Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym i podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków: a. - zupy - temperatura 75 °C (+/-3°C) b. II danie - temperatura 65°C (+/-3°C). 14. Wykonawca pokrywa koszty transportu, pakowania oraz przygotowania oferty.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10394137 2024-04-10
godz. 08:00
Wielkopolskie Przygotowanie i dostarczenie posiłków w 2024 roku 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringu usługa społeczna polegająca na przygotowaniu i dostarczeniu oraz wydaniu gorącego p...
10403042 2024-04-15
godz. 09:00
Opolskie Usługa cateringowa na trzy posiedzenia Wojewódzkiego Zespołu Koordynacji ds. Uczenia się Przez Całe Życie. 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej, polegając...
10442041 2024-04-23
godz. 10:00
Pomorskie Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowania, dostarczenia oraz obsługi cateringu podczas wydarzenia pn. weekend otwarcia, stanowiącego zadanie z oferty promocyjnej projektu „Przeb...
10454021 2024-04-25
godz. 23:59
Lubelskie Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie grupowego szkolenia z zakresu kompetencji cyfrowych, w ramach zadania pn. dopasowana i elastyczna oferta uczenia się, zgodna z wynikami audytu u...
10473228 2024-04-29
godz. 09:00
Łódzkie FO-Z/ŁIT/8/2024/Z Świadczenie usług cateringowych dla Sieć Badawcza Łukasiewicz-Łódzki Instytut Technologiczny. PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 - 1 szt.
10478292 2024-04-30
godz. 12:00
Mazowieckie zapewnienie zakwaterowania i wyżywienia dla 53 osób w pokojach 1 i 2-osobowych z pełnym węzłem sanitarnym w terminie od 22.07.2024 do 30.07.2024 r. w Nysie, województwo opolskie, powia...
10450221 2024-04-30
godz. 15:00
Małopolskie Poszukiwanie ajenta do prowadzenia stołówki w Szkole Podstawowej z Oddziałami Integracyjnymi nr 158 w Krakowie przy ul. Strąkowej 3A Oferta na najem pomieszczeń kuchni oraz prowadzenia ...
10482214 2024-05-06
godz. 10:00
Śląskie Przygotowanie oraz dostarczanie całodziennego wyżywienia dla pacjentów Szpitala Chorób Płuc w Orzeszu 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa pn.: Przygotowanie oraz dostarczanie cało...
10476815 2024-05-07
godz. 12:00
Lubelskie Usługa kompleksowej organizacji dwóch konferencji dotyczących podmiotów ekonomii społecznej w ramach projektu pn. „Efektywna Polityka Społeczna w województwie lubelskim” z podzia...
10428682 2024-05-10
godz. 09:30
Zachodniopomorskie Usługa żywienia systemem zleconym 1. Żywienie realizowane będzie przez 20 dni w systemie ciągłym w dni robocze i ustawowo wolne od pracy. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejs...