Zlecenie 8273703 - "Akademia Młodych Odkrywców!" Zapytanie...
(zakończone) | Zamówienie 8273703|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-07-16 |
przedmiot zlecenia | "Akademia Młodych Odkrywców!" Zapytanie ofertowe dotyczy dostawy cateringu/wyżywienia dla 34 dzieci do lat 3 będących pod opiek ą żłobka przy ul. Sidorskiej 102, 21-500 Biała Podlaska, budynek Państwowej Szkoły Wyższej im. Papieża Jana Pawła II w Białej Podlaskiej zaadaptowanego na potrzeby placówki żłobkowej- posiłki muszą być adekwatne dla dzieci do lat 3, zgodne z normami żywienia w ramach projektu, „Akademia Młodych Odkrywców!” Nr RPLU.09.04.00-06-0050/19, współfinansowanego przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Regionalny Program Operacyjny Województwa Lubelskiego Oś priorytetowa 9: Rynek pracy, Działanie 9.4 Godzenie życia zawodowego i prywatnego 1. Dostawy cateringu będą prowadzone według harmonogramu w okresie od 02.08.2021 .r. do minimum 30.06.2023r. (Zamawiający zastrzega możliwość zmiany harmonogramu, który przedstawi wykonawcy) 2. Dostawy będą prowadzone od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy wg harmonogramu ustalonego z personelem placówki żłobkowej. Dostawy codzienne dla 34 dzieci (Zamawiający zastrzega możliwość przebywania mniejszej ilości dzieci w placówce - o czym będzie informował Wykonawcę na bieżąco w każdy dzień, lub dzień wcześniej, według ustalonych na etapie podpisywania umowy zasad). 3. Dostawy obejmują posiłki całodzienne – śniadanie, obiad (dwa dania i napój), podwieczorek. 4. Proces przygotowywania oraz dostarczania posiłków odbywać się musi zgodnie zobowiązującymi przepisami, w tym wymogami sanitarnymi, zwłaszcza wymogami Dobrej Praktyki Higienicznej. 5. Posiłki musza zostać przygotowywane przez osoby posiadające zaświadczenie lekarskie z badań przeprowadzonych do celów sanitarno-epidemiologicznych w zakładzie spełniającym wymagania higieniczno-sanitarne dla zakładów produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu posiłki, środki spożywcze. 6. Zamawiający wymaga, aby jadłospisy i posiłki zostały dostosowane do wszystkich odbiorców usługi, w związku z tym Wykonawca zobowiązany jest do zachowania diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci, zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego (wykluczenie pewnych produktów z diety czy rodzajów posiłków np. dieta bezglutenowa, bezmleczna, bezcukrowa itp.). 7. W/w posiłki muszą być oparte na jadłospisie tygodniowym, który powinien być urozmaicony. Dana potrawa nie może powtarzać się w tym samym tygodniu. 8. Posiłki powinny być przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych. W jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone. Do przygotowywania posiłków zaleca się stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli. Zupy powinny być sporządzane na wywarze warzywno - mięsnym. a. Dostarczane napoje: woda mineralna niegazowana/sok/kompot – dziennie 0,5 l/ dziecko. 9. Posiłki winny być dostarczone samochodem spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności. Transport posiłków powinien odbywać się w termosach zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Posiłki powinny być dostarczane w termosach i pojemnikach, na które Wykonawca posiada odpowiednie atesty i certyfikaty. 10. Wykonawca zamówienia zobligowany jest do dostarczania jadłospisów, w tym jadłospisów zawierających informację o gramaturze składowych danych potraw i kaloryczności posiłków, jak również przestrzegania norm i przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności i żywienia. Jadłospis zawierający wykorzystane składniki i zaznaczone alergeny dostarczany będzie Zamawiającemu do zatwierdzenia przed rozpoczęciem każdego kolejnego tygodnia świadczenia usług. Zamawiający ma prawo do dokonania zmian w jadłospisie. 11. Na Wykonawcy będzie spoczywał obowiązek odbierania termosów, ich mycia i wyparzania oraz odbiór resztek. Odbiór resztek powinien odbywać się każdego dnia. 12. Wykonawca zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych zgodnie z obwiązującymi przepisami prawa. 13. Dystrybucją posiłków zajmować się będą pracownicy Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie zgodności dostarczonych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym i podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków: a. - zupy - temperatura 75 °C (+/-3°C) b. II danie - temperatura 65°C (+/-3°C). 14. Wykonawca pokrywa koszty transportu, pakowania oraz przygotowania oferty. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |