Przetarg 12202359 - 3.1. Przedmiot zamówienia: „Dostawa wyposażenia...
| Analizuj | Zamówienie 12202359 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-07 |
| przedmiot ogłoszenia | 3.1. Przedmiot zamówienia: „Dostawa wyposażenia gastronomicznego na potrzeby ZSCKR w Mieczysławowie”.3.2. W ramach dostawy przewiduje się dostawę, rozmieszczenie, instalację - montaż i uruch omienie profesjonalnego wyposażenia gastronomicznego, w tym w zakres przedmiotu zamówienia wchodzi m.in.: zmywarka podblatowa, urządzenie do szokowego schładzania i zamrażania, piec konwekcyjno – parowy z kompatybilną podstawą, kuchnia gazowa 6- palnikowa, taboret gazowy, urządzenie wielofunkcyjne, naświetlacz do jaj, obieraczka do ziemniaków, szafa chłodnicza, szafa mrożnicza, stół chłodniczy, umywalki do rąk, zlewozmywaki, baterie zlewozmywakowe, baterie ze spryskiwaczem, regały, regały jezdne, wózki na kosze uniwersalne, wózki do transportu talerzy, itp. w ilościach i o charakterystyce określonej w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia – załącznik nr 8 do SWZ 3.3. Dostarczony sprzęt musi spełniać następujące warunki:a) posiadać deklaracje CE,b) posiadać dołączone niezbędne instrukcje i materiały dotyczące użytkowania, w języku polskim,c) posiadać okres gwarancji nie krótszy niż określony dla poszczególnych urządzeń w załączniku nr 8 do SWZ – szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, z zastrzeżeniem Zamawiającego,d) oferowane urządzenia w dniu składania ofert nie mogą być przeznaczone przez producenta do wycofania z produkcji lub sprzedaży.3.4. Wszystkie dostarczone urządzenia muszą być fabrycznie nowe, pochodzić z legalnego źródła, być objęte pakietem usług gwarancyjnych zawartych w cenie urządzenia i świadczonych przez sieć serwisową producenta. Dostarczone wyposażenie/sprzęt musi być nowe i niepowystawowe, bez obciążeń prawami osób trzecich. Wykonawca składając przedmiotowe środki dowodowe zobowiązany jest - dla wszystkich oferowanych urządzeń, sprzętu, wyposażenia, podać informacje o nazwie producenta, nazwie modelu / numeru katalogowego producenta – wymaga się złożenia karty katalogowej i poglądowej fotografii – wg. wskazań w pkt. 7.5. podpkt. 7.5.1.1. 3.5. Zamawiający zastrzega, obowiązek osobistego wykonania przez Wykonawcę prac związanych z rozmieszczeniem, montażem, instalacją przedmiotu zamówienia zgodnie z art. 121 pkt 2) ustawy pzp oraz sprawdzenie poprawności działania w obecności pracowników wyznaczonych przez Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do przeszkolenia personelu Zamawiającego (około 7 osób / - 3 osoby) z obsługi dostarczonego sprzętu – szkolenie min. 4 godziny lekcyjne (1 godzina lekcyjna - 45 minut), w siedzibie Zamawiającego, w tym wydanie zaświadczeń o przeszkoleniu, każdej przeszkolonej osobie. Zamawiający udostępni pracownię gastronomiczną w celu przeprowadzenia szkolenia. Surowce i materiały niezbędne do przeprowadzenia szkolenia zapewnia i dostarcza Wykonawca na własny koszt.3.6. Kod CPV: 39.31.40.00-6 – Przemysłowy sprzęt kuchenny, 39.31.20.00-2 – urządzenia do przygotowania żywności, 39220000-0 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe, 51.11.00.00-6 - usługi instalowania sprzętu elektrycznego, 39700000-9: Sprzęt gospodarstwa domowego.3.7. UWAGA: Ilekroć w dokumentacji, w tym specyfikacji warunków zamówienia, wskazano markę lub pochodzenie produktu lub urządzenia, należy przyjąć, że za każdą nazwą jest umieszczone słowo „lub równoważne”, tzn. że wbudowane materiały, urządzenia itp. będą posiadały (charakteryzowały się) wszystkimi parametrami nie gorszymi niż opisane w niniejszej dokumentacji – dla danej pozycji.3.8. Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia wskazane są konkretne rozwiązania techniczne, dopuszcza się stosowanie rozwiązań równoważnych, co do ich cech i parametrów, a wszystkie ewentualne nazwy firmowe urządzeń i wyrobów użyte w opisie przedmiotu zamówienia powinny być traktowane jako definicje standardowe, a nie konkretne nazwy firmowe urządzeń, wyrobów zastosowanych w niniejszej dokumentacji. Obowiązek udowodnienia równoważności leży po stronie Wykonawcy.3.9. Ilekroć w dokumentacji przetargowej, w tym specyfikacji warunków zamówienia, wskazano markę lub pochodzenie produktu lub urządzenia, należy przyjąć, że za każdą nazwą jest umieszczone słowo „lub równoważne”, tzn. że materiały, urządzenia itp. będą posiadały (charakteryzowały się) wszystkimi parametrami nie gorszymi niż opisane w niniejszej dokumentacji dla danej pozycji przedmiotu zamówienia.3.10. Zgodnie z treścią art. 99 ust. 5 Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U. z 2024 r., poz. 1320 z późn. zm.) jeżeli przedmiot zamówienia opisano przez wskazanie znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu, który charakteryzuje produkty lub usługi dostarczane przez konkretnego wykonawcę, dopuszcza się stosowanie rozwiązań równoważnych, co do ich cech i parametrów, a wszystkie ewentualne nazwy firmowe urządzeń i wyrobów użyte w opisie przedmiotu zamówienia powinny być traktowane jako definicje standardowe, a nie konkretne nazwy firmowe urządzeń wyrobów zastosowanych w niniejszej dokumentacji. Obowiązek udowodnienia równoważności leży po stronie Wykonawcy. ZP.271.8.2025 |
| branża | Elektronika, RTV, AGD, multimedia, Wyposażenie wnętrz |
| podbranża | meble i akcesoria, sprzęt gospodarstwa domowego, akcesoria gospodarstwa domowego |
| kody CPV | 39220000, 39312000, 39314000, 39700000, 51110000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | łódzkie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | łódzkie |