Przetarg 11368171 - 2. Przedmiotem niniejszego postępowania jest Świadczenie...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 11368171
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2025-07-08 |
przedmiot ogłoszenia | 2. Przedmiotem niniejszego postępowania jest Świadczenie sukcesywnych usług cateringowych w ramach projektu: „Aktywnie i Razem w A nnopolu” dofinansowanego w ramach Programu Fundusze Europejskie dla Rozwoju Społecznego 2021-2027, Priorytet VIII Zwiększanie spójności społecznej, Działanie 8.9 Integracja społeczna osób najbardziej potrzebujących wsparcia, Nr projektu FELU.08.09-IZ.00-0038/24. Posiłki muszą być przygotowane zgodnie z wymogami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2023 r., poz. 1448), ustawy z dnia 14 marca 1985 r. Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz.U. z 2024 r., poz.416), Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz.U. z 2007r. Nr 80, poz. 545) oraz niniejszej specyfikacji. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera Załącznik nr 2 do niniejszego SWZ. 4. Zamawiający zastrzega, iż ilość osób korzystających z cateringu może się zmienić w trakcie obowiązywania umowy i każdorazowo będzie informować o ilości i rodzaju posiłków poprzez przesłanie Wykonawcy harmonogramu z minimum 7 dniowym wyprzedzeniem, przy czym ostateczne potwierdzenie liczby osób uczestniczących w danym wydarzeniu nastąpi najpóźniej na dzień przed planowanym wydarzeniem, do godz. 12.00. Rzeczywista ilość posiłków wynikać będzie z faktycznego zapotrzebowania Zamawiającego i może ulec zmianie w zależności od ilości osób objętych usługą, przy czym Wykonawca nie będzie wnosił roszczeń, ani żądał rekompensaty finansowej, jeżeli ilość ta będzie mniejsza niż szacowana. W przypadku wzmożonej zachorowalności lub nieobecności uczestników, Zamawiającemu przysługuje prawo do ograniczenia ilości posiłków z zastrzeżeniem dokonania uprzedzenia o takim fakcie Wykonawcy. 5. Posiłki muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Posiłki muszą być sporządzone w dniu dostawy i zgodnie z wymaganiami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. 6. Produkcja, przechowywanie i dostarczanie powinno odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych. 7. W przypadku awarii lub innych nieprzewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłek, o nie gorszej jakości na swój koszt, z innych źródeł. 8. Wykonawca zobowiązany jest do codziennego odbioru pojemników i odpadów pokonsumpcyjnych niezależnie od ilości. 9. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami technicznymi i jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. 10. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem wykonawcy. 11. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia. 12. Wykonawca w przypadku ogłoszenia stanu epidemii lub stanu zagrożenia epidemiologicznego będzie przestrzegać wszelkich zasad bezpieczeństwa zgodnych z reżimem sanitarnym. 13. Wykonawca powinien dysponować pojazdem przystosowanym do przewozu żywności, dysponować pojemnikami gwarantującymi utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych posiłków. 15. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli zgodności dostarczanych posiłków, przez komisję powołaną przez Zamawiającego, w każdym czasie bez wcześniejszego informowania o tym Wykonawcy. W przypadku podejrzenia, że dostarczone posiłki są nieświeże, bądź swym wyglądem budzą wątpliwości co do jakości, Wykonawca zobowiązany jest umożliwić Zamawiającemu pobranie próbek posiłków w celu ich zbadania, koszt takich badań ponosi Wykonawca. W przypadku stwierdzenia nieprawidłowości nie przysługuje wynagrodzenie za te posiłki. 4/2025/PZP/OPS |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55322000, 55520000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie ,dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Lubelskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Lubelskie |