Przetarg 11576099 - 1.Przedmiotem zamówienia jest „Dostawa pieczywa na...
| Analizuj | Zamówienie 11576099 (zakończone) |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-10-20 |
| przedmiot ogłoszenia | 1.Przedmiotem zamówienia jest „Dostawa pieczywa na potrzeby Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Sanatorium Uzdrowi skowego MSWiA w Krynicy – Zdroju” w asortymencie podanym w Załączniku nr 7 do SWZ.2. Wspólny Słownik Zamówień: 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie3.Dostawy będą realizowane 6 x w tygodniu w godzinach 6.00-7.00. 4. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z normami jakościowymi (GMP/GHP i HACCP). 5. Koszty opakowania, transportu, załadunku, rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego lub osobę przez niego wyznaczoną oraz ubezpieczenia, ponosi Wykonawca. 6. Wykonawca zobowiązuje się do zachowania na niezmienionym poziomie cen netto określonych w ofercie przetargowej przez cały okres obowiązywania umowy.7. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać Zamawiającemu towar wysokiej jakości, świeży, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia i spełniający wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r., poz.1448) oraz z obowiązującymi aktami prawnymi.8.Towar dostarczany przez Wykonawcę winien być odpowiednio oznakowany, w szczególności zgodnie z postanowieniami Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29) i opakowany zgodnie z potrzebami zbiorowego żywienia. 9. Osoba wyznaczona przez Wykonawcę do dostarczania towaru winna mieć aktualne badania lekarskie potwierdzone w książeczce zdrowia pracownika, winna być ubrana w kompletny, czysty i stosowny strój służbowy. Pracownik ma obowiązek być w stanie trzeźwości i stosować się do zasad bhp przyjętych na terenie zakładu. 10. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań wynikających z umowy. 11. Wykonawca winien dysponować samochodami odpowiadającymi wymaganiom sanitarnym, określonym w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j.: Dz. U. z 2023 r., poz. 1448) w związku z Rozporządzeniem nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej z dn. 29 kwietnia 2004r. – higiena środków spożywczych (zał. nr 2 do rozporządzenia Dziennik Urzędowy L 139 z 30.04.2004), którymi to będzie dostarczał przedmiot zamówienia. 3.12. Wykonawca winien legitymować się dokumentem wystawionym przez organy upoważnione do urzędowej kontroli żywności lub firmę upoważnioną do przeprowadzenia certyfikacji - stwierdzającym, że w produkcji i w obrocie wymienionego w SWZ asortymentu został wdrożony i jest stosowany system HACCP (dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które podlegają takiemu obowiązkowi) lub jest w trakcie opracowywania. W przypadku realizacji dostaw przez podwykonawców – oświadczenie. ZP.237.2375.7.2025 **************************** UWAGA ZMIANA OGŁOSZENIA Sprostowanie BZP nr: 2025/BZP 00501363/01 z dnia: 2025-10-28 3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia Przed zmianą: 1.Przedmiotem zamówienia jest „Dostawa pieczywa na potrzeby Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Sanatorium Uzdrowiskowego MSWiA w Krynicy – Zdroju” w asortymencie podanym w Załączniku nr 7 do SWZ. 2. Wspólny Słownik Zamówień: 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 3.Dostawy będą realizowane 6 x w tygodniu w godzinach 6.00-7.00. 4. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z normami jakościowymi (GMP/GHP i HACCP). 5. Koszty opakowania, transportu, załadunku, rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego lub osobę przez niego wyznaczoną oraz ubezpieczenia, ponosi Wykonawca. 6. Wykonawca zobowiązuje się do zachowania na niezmienionym poziomie cen netto określonych w ofercie przetargowej przez cały okres obowiązywania umowy. 7. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać Zamawiającemu towar wysokiej jakości, świeży, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia i spełniający wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r., poz.1448) oraz z obowiązującymi aktami prawnymi. 8.Towar dostarczany przez Wykonawcę winien być odpowiednio oznakowany, w szczególności zgodnie z postanowieniami Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29) i opakowany zgodnie z potrzebami zbiorowego żywienia. 9. Osoba wyznaczona przez Wykonawcę do dostarczania towaru winna mieć aktualne badania lekarskie potwierdzone w książeczce zdrowia pracownika, winna być ubrana w kompletny, czysty i stosowny strój służbowy. Pracownik ma obowiązek być w stanie trzeźwości i stosować się do zasad bhp przyjętych na terenie zakładu. 10. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań wynikających z umowy. 11. Wykonawca winien dysponować samochodami odpowiadającymi wymaganiom sanitarnym, określonym w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j.: Dz. U. z 2023 r., poz. 1448) w związku z Rozporządzeniem nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej z dn. 29 kwietnia 2004r. – higiena środków spożywczych (zał. nr 2 do rozporządzenia Dziennik Urzędowy L 139 z 30.04.2004), którymi to będzie dostarczał przedmiot zamówienia. 3.12. Wykonawca winien legitymować się dokumentem wystawionym przez organy upoważnione do urzędowej kontroli żywności lub firmę upoważnioną do przeprowadzenia certyfikacji - stwierdzającym, że w produkcji i w obrocie wymienionego w SWZ asortymentu został wdrożony i jest stosowany system HACCP (dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które podlegają takiemu obowiązkowi) lub jest w trakcie opracowywania. W przypadku realizacji dostaw przez podwykonawców – oświadczenie. Po zmianie: 3. Opis przedmiotu postępowania i zamówienia: 3.1 Szczegółowy opis: Przedmiotem zamówienia jest „Dostawa pieczywa na potrzeby Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Sanatorium Uzdrowiskowego MSWiA w Krynicy – Zdroju” w asortymencie podanym w Załączniku nr 7 do SWZ. Wspólny Słownik Zamówień: 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 3.2. Przez realizację przedmiotu zamówienia należy rozumieć w szczególności przeniesienie produktów do miejsca wskazanego przez Zamawiającego – chłodni, magazynów znajdujących się w pomieszczeniach przeznaczonych do przechowywania tego rodzaju produktów. 3.3 Dostawy będą realizowane 6 x w tygodniu w godzinach 6.00-7.00. 3.4. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z normami jakościowymi (GMP/GHP i HACCP). 3.5. Koszty opakowania, transportu, załadunku, rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego lub osobę przez niego wyznaczoną oraz ubezpieczenia, ponosi Wykonawca. 3.6. Wykonawca zobowiązuje się do zachowania na niezmienionym poziomie cen netto określonych w ofercie przetargowej przez cały okres obowiązywania umowy. 3.7. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać Zamawiającemu towar wysokiej jakości, świeży, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia i spełniający wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r., poz.1448) oraz z obowiązującymi aktami prawnymi. 3.8.Towar dostarczany przez Wykonawcę winien być odpowiednio oznakowany, w szczególności zgodnie z postanowieniami Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29) i opakowany zgodnie z potrzebami zbiorowego żywienia. 3.9. Osoba wyznaczona przez Wykonawcę do dostarczania towaru winna mieć aktualne badania lekarskie potwierdzone w książeczce zdrowia pracownika, winna być ubrana w kompletny, czysty i stosowny strój służbowy. Pracownik ma obowiązek być w stanie trzeźwości i stosować się do zasad bhp przyjętych na terenie zakładu. 3.10. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań wynikających z umowy. 3.11. Wykonawca winien dysponować samochodami odpowiadającymi wymaganiom sanitarnym, określonym w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j.: Dz. U. z 2023 r., poz. 1448) w związku z Rozporządzeniem nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej z dn. 29 kwietnia 2004r. – higiena środków spożywczych (zał. nr 2 do rozporządzenia Dziennik Urzędowy L 139 z 30.04.2004), którymi to będzie dostarczał przedmiot zamówienia. 3.12. Wykonawca winien legitymować się dokumentem wystawionym przez organy upoważnione do urzędowej kontroli żywności lub firmę upoważnioną do przeprowadzenia certyfikacji - stwierdzającym, że w produkcji i w obrocie wymienionego w SWZ asortymentu został wdrożony i jest stosowany system HACCP (dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które podlegają takiemu obowiązkowi) lub jest w trakcie opracowywania. W przypadku realizacji dostaw przez podwykonawców – oświadczenie. 3.13. Podwykonawstwo: Zamawiający dopuszcza powierzenie podwykonawcom wykonania części zamówienia. Zamawiający żąda, jeżeli Wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom wykonanie części zamówienia, wskazania tych części zamówienia w ofercie (sporządzonej zgodnie ze wzorem stanowiącym Załącznik 1 do SWZ - formularz „Oferta”) i podania firm podwykonawców - jeżeli są już znani. Zamawiający wymaga, aby wykonawca wykazał brak istnienia podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 108 ust. 1 ustawy Pzp wobec podwykonawców, którym zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia na etapie realizacji zamówienia. W tym celu wykonawca zobowiązany jest złożyć oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia dotyczące tego podwykonawcy. Projektowane postanowienia umowy w sprawie zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści tej umowy, w tym ewentualne treści dotyczące podwykonawstwa, stanowią załącznik nr 3 do SWZ – projektowane postanowienia umowy. 3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia: SEKCJA VIII - PROCEDURA 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.1. Termin składania ofert Przed zmianą: 2025-11-03 10:00 Po zmianie: 2025-11-12 10:00 3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić: 8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą: 2025-11-03 10:15 Po zmianie: 2025-11-12 10:15 |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15810000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Małopolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Małopolskie |