Przetarg 11576099 - 1.Przedmiotem zamówienia jest „Dostawa pieczywa na...

   
Analizuj Zamówienie 11576099
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-10-20
przedmiot ogłoszenia
1.Przedmiotem zamówienia jest „Dostawa pieczywa na potrzeby Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Sanatorium Uzdrowiskowego MSWiA w Krynicy – Zdroju” w asortymencie podanym w Z
ałączniku nr 7 do SWZ.2. Wspólny Słownik Zamówień: 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie3.Dostawy będą realizowane 6 x w tygodniu w godzinach 6.00-7.00. 4. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z normami jakościowymi (GMP/GHP i HACCP). 5. Koszty opakowania, transportu, załadunku, rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego lub osobę przez niego wyznaczoną oraz ubezpieczenia, ponosi Wykonawca. 6. Wykonawca zobowiązuje się do zachowania na niezmienionym poziomie cen netto określonych w ofercie przetargowej przez cały okres obowiązywania umowy.7. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać Zamawiającemu towar wysokiej jakości, świeży, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia i spełniający wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r., poz.1448) oraz z obowiązującymi aktami prawnymi.8.Towar dostarczany przez Wykonawcę winien być odpowiednio oznakowany, w szczególności zgodnie z postanowieniami Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29) i opakowany zgodnie z potrzebami zbiorowego żywienia. 9. Osoba wyznaczona przez Wykonawcę do dostarczania towaru winna mieć aktualne badania lekarskie potwierdzone w książeczce zdrowia pracownika, winna być ubrana w kompletny, czysty i stosowny strój służbowy. Pracownik ma obowiązek być w stanie trzeźwości i stosować się do zasad bhp przyjętych na terenie zakładu. 10. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań wynikających z umowy. 11. Wykonawca winien dysponować samochodami odpowiadającymi wymaganiom sanitarnym, określonym w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j.: Dz. U. z 2023 r., poz. 1448) w związku z Rozporządzeniem nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej z dn. 29 kwietnia 2004r. – higiena środków spożywczych (zał. nr 2 do rozporządzenia Dziennik Urzędowy L 139 z 30.04.2004), którymi to będzie dostarczał przedmiot zamówienia. 3.12. Wykonawca winien legitymować się dokumentem wystawionym przez organy upoważnione do urzędowej kontroli żywności lub firmę upoważnioną do przeprowadzenia certyfikacji - stwierdzającym, że w produkcji i w obrocie wymienionego w SWZ asortymentu został wdrożony i jest stosowany system HACCP (dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które podlegają takiemu obowiązkowi) lub jest w trakcie opracowywania. W przypadku realizacji dostaw przez podwykonawców – oświadczenie.

ZP.237.2375.7.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15810000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze