Przetarg 11576099 - 1.Przedmiotem zamówienia jest „Dostawa pieczywa na...
Analizuj | Zamówienie 11576099 |
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2025-10-20 |
przedmiot ogłoszenia | 1.Przedmiotem zamówienia jest „Dostawa pieczywa na potrzeby Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Sanatorium Uzdrowiskowego MSWiA w Krynicy – Zdroju” w asortymencie podanym w Z ałączniku nr 7 do SWZ.2. Wspólny Słownik Zamówień: 15810000-9 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie3.Dostawy będą realizowane 6 x w tygodniu w godzinach 6.00-7.00. 4. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z normami jakościowymi (GMP/GHP i HACCP). 5. Koszty opakowania, transportu, załadunku, rozładunku w miejscu wskazanym przez Zamawiającego lub osobę przez niego wyznaczoną oraz ubezpieczenia, ponosi Wykonawca. 6. Wykonawca zobowiązuje się do zachowania na niezmienionym poziomie cen netto określonych w ofercie przetargowej przez cały okres obowiązywania umowy.7. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać Zamawiającemu towar wysokiej jakości, świeży, z odpowiednim terminem przydatności do spożycia i spełniający wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r., poz.1448) oraz z obowiązującymi aktami prawnymi.8.Towar dostarczany przez Wykonawcę winien być odpowiednio oznakowany, w szczególności zgodnie z postanowieniami Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29) i opakowany zgodnie z potrzebami zbiorowego żywienia. 9. Osoba wyznaczona przez Wykonawcę do dostarczania towaru winna mieć aktualne badania lekarskie potwierdzone w książeczce zdrowia pracownika, winna być ubrana w kompletny, czysty i stosowny strój służbowy. Pracownik ma obowiązek być w stanie trzeźwości i stosować się do zasad bhp przyjętych na terenie zakładu. 10. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań wynikających z umowy. 11. Wykonawca winien dysponować samochodami odpowiadającymi wymaganiom sanitarnym, określonym w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j.: Dz. U. z 2023 r., poz. 1448) w związku z Rozporządzeniem nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej z dn. 29 kwietnia 2004r. – higiena środków spożywczych (zał. nr 2 do rozporządzenia Dziennik Urzędowy L 139 z 30.04.2004), którymi to będzie dostarczał przedmiot zamówienia. 3.12. Wykonawca winien legitymować się dokumentem wystawionym przez organy upoważnione do urzędowej kontroli żywności lub firmę upoważnioną do przeprowadzenia certyfikacji - stwierdzającym, że w produkcji i w obrocie wymienionego w SWZ asortymentu został wdrożony i jest stosowany system HACCP (dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które podlegają takiemu obowiązkowi) lub jest w trakcie opracowywania. W przypadku realizacji dostaw przez podwykonawców – oświadczenie. ZP.237.2375.7.2025 |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15810000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Małopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Małopolskie |