Zlecenie 7703807 - 1. Przedmiotem zapytania ofertowego są usługi społeczne w...
(zakończone) | Zamówienie 7703807|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-09-18 |
przedmiot zlecenia | 1. Przedmiotem zapytania ofertowego są usługi społeczne w zakresie zakupu usługi wyżywienia, zakwaterowania wraz z udostępnieniem sali szkoleniowej na dwudniowe szkolenie w Kielcach w ramach projektu pn. „Akademia Instytutu Spraw Obywatelskich” w ramach PO WER, Oś priorytetowa II. Efektywne polityki publiczne dla rynku pracy, gospodarki i edukacji, Działanie 2.16”. Projekt współfinansowany jest przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego. Dopuszcza się możliwość, aby pokoje w których będą zakwaterowani Uczestnicy i Uczestniczki, były w osobnych budynkach niż kuchnia/stołówka/sala szkoleniowa przy czym odległość od nich nie może być większa niż 100 m, liczona drogą udostępnioną dla ruchu pieszego. 2. Termin wykonania usługi planowany jest w dniach 20-21.10.2020 roku (1 doba) przy czym ostateczny termin zostanie podany co najmniej 7 dni przed planowanym szkoleniem. 3. Wykonawca musi zapewnić: a. Noclegi dla maksymalnie 20 os. w hotelu lub innym obiekcie o standardzie hotelu co najmniej 2–gwiazdkowego, w pokojach 1-osobowych, posiadających pełen węzeł sanitarny, TV, ręczniki i stały dostęp do wody mineralnej, 1 gniazdko, bezpłatny Internet, szklanki do napojów, możliwość zameldowania w pokoju co najmniej od godz. 11. Pokój musi być zdezynfekowany przed zakwaterowaniem osoby zgodnie z aktualnymi wytycznymi Głównego Inspektoratu Sanitarnego dla hoteli i innych miejsc noclegowych w trakcie epidemii; b. Wyżywienie dla uczestników (musi być dostosowane do aktualnych wytycznych Głównego Inspektoratu Sanitarnego i Ministerstwa Rozwoju dot. branży gastronomii w trakcie epidemii COVID-19): -4 serwisy kawowe podczas dwóch dni szkolenia– dla maksymalnie 25 os.. Przerwa kawowa powinna zawierać kawę z ekspresu, herbatę czarną, zieloną, mleko, cukier, wrzątek wg potrzeb uczestników, cytryna, woda mineralna niegazowana i gazowana, ciastka cukiernicze/ciasta lub inne słodkie przekąski (minimum 5 rodzajów), owoce sezonowe (minimum 2 rodzaje). Serwis kawowy musi być dostępny do końca spotkania i na bieżąco uzupełniany. Przerwy kawowe są organizowane przez Wykonawcę w sali lub ewentualnie przed salą, w której odbywa się szkolenie lub w inny sposób i formie określonej przez wytyczne Głównego Inspektoratu Sanitarnego. - Dwa dwudaniowe obiady wraz zimnymi napojami (jeden obiad w pierwszym i jeden drugim dniu szkolenia) dla maksymalnie 25 os., w tym: co najmniej, w przeliczeniu na jedną osobę: zupa – 300 ml., mięso 100–150 g. po przygotowaniu, ziemniaki/ryż/makaron/kasza – 200 g., surówki różne – 150 g., oraz sok, woda mineralna. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zgłoszenia konieczności przygotowania posiłku wegetariańskiego lub wegańskiego odpowiadającemu gramaturze dania mięsnego oraz uwzględnienia alergii pokarmowych uczestników; - Jedna kolacja z ciepłymi i zimnymi napojami dla maksymalnie 20 os. (w tym co najmniej, w przeliczeniu na jedną osobę: przystawka–150 g., danie główne w formie gorącego posiłku – 250 g, pieczywo – 100g.,masło 20g., wędliny różne 50 g., sery różne 30 g., świeże warzywa, owoce –100 g oraz kawa, herbata, soki, woda mineralna bez ograniczeń). Jeśli określają to wytyczne i zalecenia Głównego Inspektoratu Sanitarnego dopuszczalne jest serwowanie posiłku do pokoju. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zgłoszenia konieczności przygotowania posiłku wegetariańskiego lub wegańskiego odpowiadającemu gramaturze dania mięsnego oraz uwzględnienia alergii pokarmowych uczestników; - Śniadanie dla maksymalnie 20 os. w miejscu, w którym uczestnicy będą nocować, w tym w przeliczeniu na jedną osobę: pieczywo 150g., parówki 30g.,jajecznica z 2 jaj, wędliny różne 80g, sery różne 50 g., masło 30 g., dżemy 40, mleko ciepłe i zimne, warzywa świeże, soki, woda mineralna, kawa, herbata c. Salę szkoleniową o powierzchni co najmniej 100 m2 spełniającą normy i zasady opisane aktualnymi przepisami prawa i zaleceniami Głównego Inspektoratu Sanitarnego i Ministerstwa Rozwoju w trakcie epidemii COVID-19 (zachowanie odpowiedniego dystansu społecznego osoby od osoby, zapewnienie dobrej wentylacji, otwieranych okien, wietrzenia, czyszczenia i dezynfekcji pomieszczeń, zapewnienia dozowników z płynem do dezynfekcji i inne zalecenia). Przewidziany czas szkolenia wynosi 16 godzin (8 godz. x 2 dni), przy czym Zleceniodawca zastrzega, że ilość godzin może być dłuższa lub krótsza danego dnia, ale łącznie wyniesie 16 godzin w ciągu dwudniowego szkolenie. Sala musi być wyposażona: - dostęp do światła dziennego, na lub powyżej poziomu gruntu, z zachowaniem stosunku powierzchni okien do powierzchni podłogi na sali wynoszący co najmniej 1:10, - w krzesła i stoły (najlepiej 1-osobowe) lub krzesła z pulpitami zapewniające miejsca siedzące dla 25 os., - rzutnik, - w warunki nagłośnienia i oświetlenia umożliwiające rejestrację audio-wideo, w tym co najmniej 1 sprawny głośnik, - bezprzewodowy pilot prezentacji multimedialnych, - ekran lub tablicę multimedialną, - flipchart, blok do flipczarta (min 15 kartek do każdego flipchartu), pisaki (min 4 cztery w trzech kolorach), - miejsce do przyklejania plansz, plastelina lub taśma do ścian, - w bezpłatny Internet umożliwiający oglądanie transmisji wideo w czasie rzeczywistym, - co najmniej 3 sprawne gniazdka elektryczne, - 2 listwy/przedłużacz, do której uczestnicy będą mogli podłączyć swoje komputery. Jeśli gniazdka są tylko z jednej strony sali Wykonawca zapewnia listwy/przedłużacze, które będą wystarczająco długie, aby zapewnić podłączenie do prądu z różnych części sali. d. Dostęp do sali szkoleniowej oraz dostosowanie pokoi noclegowych do potrzeb osób z niepełnosprawnością w razie zgłoszenia się do projektu takich osób (m.in. winda, bez progowe wejścia). 4. Dokładna liczba osób zostanie podana 7 dni przed planowanym szkoleniem. Zamawiający zapłaci za faktyczną liczbę osób nocujących i korzystających z wyżywienia. 5. W związku ze stanem zagrożenia epidemicznego Wykonawca musi zapewnić warunki w obiekcie zapewniające bezpieczeństwo uczestnikom zgodnie z aktualnymi zaleceniami i wytycznymi Głównego Inspektoratu Sanitarnego, Ministerstwa Zdrowia i Ministerstwa Rozwoju. Aktualne wytyczne podane są na stronie www.gis.gov.pl oraz https://www.gov.pl/web/rozwoj/spotkania-biznesowe-szkolenia-konferencje-i-kongresy Miejsce realizacji zamówienia: obiekt musi być usytuowany w obrębie miasta Kielce (województwo świętokrzyskie). Obiekt musi być dobrze skomunikowany z dworcem. Do obiektu można dojechać tramwajem, autobusem miejskim, przy czym najbliższy przystanek autobusowy/tramwajowy mieści się w maksymalnej odległości 400 metrów od obiektu. Cd w zapytaniu ofertowym |
branża | Gastronomia, catering, Turystyka, wypoczynek, hotelarstwo, sport |
podbranża | usługi restauracyjne, hotelarstwo, konferencje |
kody CPV | 55100000, 55120000, 55300000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | świętokrzyskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | łódzkie |