Przetarg 11891893 - 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i...
| Analizuj | Zamówienie 11891893 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
| data publikacji | 2025-11-06 |
| przedmiot ogłoszenia | 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa i wędlin do Szkoły Policji w Pile.2. Postępowanie zostało podzielone na trzy części:CZĘŚĆ NR 1 – wieprzowina i wołowina;CZĘŚĆ NR 2 – dró b;CZĘŚĆ NR 3 – wędliny.Każdy z Wykonawców może złożyć ofertę na jedną część, lub więcej części zamówienia. Zamawiający dokona wyboru oferty najkorzystniejszej odrębnie dla każdej z części zamówienia. 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówieniaDLA CZĘŚCI NR 1 - wieprzowina i wołowina:1) Pełny wykaz asortymentu będącego przedmiotem dostaw oraz szacowana ilość zamawianych produktów zostały podane w Specyfikacji asortymentowo-ilościowej, która stanowi załącznik nr 2A do SWZ. Załącznik ten stanowi część oferty, a zatem musi zostać złożony z zachowaniem formy przewidzianej dla oferty.2) Podane ilości są wielkościami szacunkowymi i nie zobowiązują Zamawiającego do zakupu produktów w tych ilościach.DLA CZĘŚCI NR 2 - drób:1) Pełny wykaz asortymentu będącego przedmiotem dostaw oraz szacowana ilość zamawianych produktów zostały podane w Specyfikacji asortymentowo-ilościowej, która stanowi załącznik nr 2B do SWZ. Załącznik ten stanowi część oferty, a zatem musi zostać złożony z zachowaniem formy przewidzianej dla oferty.2) Podane ilości są wielkościami szacunkowymi i nie zobowiązują Zamawiającego do zakupu produktów w tych ilościach.DLA CZĘŚCI NR 3 - wędliny:1) Pełny wykaz asortymentu będącego przedmiotem dostaw oraz szacowana ilość zamawianych produktów zostały podane w Specyfikacji asortymentowo-ilościowej, która stanowi załącznik nr 2C do SWZ. Załącznik ten stanowi część oferty, a zatem musi zostać złożony z zachowaniem formy przewidzianej dla oferty.2) Podane ilości są wielkościami szacunkowymi i nie zobowiązują Zamawiającego do zakupu produktów w tych ilościach.4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość niezrealizowania przedmiotu zamówienia o wartości do 50% łącznego wynagrodzenia brutto. Z tytułu niezrealizowania części zamówienia Wykonawcy nie przysługują żadne roszczenia finansowe oraz prawne. 5. Dostawa, rozładunek i wniesienie przedmiotu zamówienia realizowane będą na koszt Wykonawcy wkalkulowany w cenę produktów objętych umową o udzielenie zamówienia publicznego. 6. Dostawa przedmiotu zamówienia wykonywana będzie środkami transportu Wykonawcy dopuszczonymi do przewozu żywności. 7. Wykonawca zobowiązany jest do posiadania aktualnego zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli właściwych władz – zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448) lub aktualnej decyzji administracyjnej o wpisie do rejestru zakładów albo o zatwierdzeniu zakładu wydanej przez powiatowego lekarza weterynarii wraz z nadanym numerem identyfikacyjnym zgodnie z art. 21 ust. 4 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2023 r., poz. 872). Wykonawca musi podlegać stałemu nadzorowi właściwych władz. 8. Oferowane produkty muszą spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności. Każdy produkt musi być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z wymogami systemu HACCP. 9. Projektowane postanowienia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego, które zostaną wprowadzone do treści umowy, zostały określone w załączniku nr 3 do SWZ.10. Wykonawca zobowiązany jest zrealizować zamówienie na zasadach i warunkach opisanych w Projektowanych postanowieniach umowy, stanowiących załącznik nr 3 do SWZ. Część zamówienia: LOT-0001 Wieprzowina i wołowina 1) Pełny wykaz asortymentu będącego przedmiotem dostaw oraz szacowana ilość zamawianych produktów zostały podane w Specyfikacji asortymentowo-ilościowej, która stanowi załącznik nr 2A do SWZ. Załącznik ten stanowi część oferty, a zatem musi zostać złożony z zachowaniem formy przewidzianej dla oferty.2) Podane ilości są wielkościami szacunkowymi i nie zobowiązują Zamawiającego do zakupu produktów w tych ilościach.3) Zamawiający żąda złożenia wraz z ofertą przedmiotowego środka dowodowego (karty produktu) dla pozycji nr 2 Specyfikacji asortymentowo-ilościowej, stanowiącej załącznik nr 2A do SWZ - flaki wołowe. Część zamówienia: LOT-0002 Drób 1) Pełny wykaz asortymentu będącego przedmiotem dostaw oraz szacowana ilość zamawianych produktów zostały podane w Specyfikacji asortymentowo-ilościowej, która stanowi załącznik nr 2B do SWZ. Załącznik ten stanowi część oferty, a zatem musi zostać złożony z zachowaniem formy przewidzianej dla oferty.2) Podane ilości są wielkościami szacunkowymi i nie zobowiązują Zamawiającego do zakupu produktów w tych ilościach. Część zamówienia: LOT-0003 Wędliny 1) Pełny wykaz asortymentu będącego przedmiotem dostaw oraz szacowana ilość zamawianych produktów zostały podane w Specyfikacji asortymentowo-ilościowej, która stanowi załącznik nr 2C do SWZ. Załącznik ten stanowi część oferty, a zatem musi zostać złożony z zachowaniem formy przewidzianej dla oferty.2) Podane ilości są wielkościami szacunkowymi i nie zobowiązują Zamawiającego do zakupu produktów w tych ilościach.3) Zamawiający żąda złożenia wraz z ofertą przedmiotowych środków dowodowych (kart produktów) dla wszystkich pozycji wymienionych w Specyfikacji asortymentowo-ilościowej, stanowiącej załącznik nr 2C do SWZ.4) Zamawiający żąda złożenia, przed upływem terminu składania ofert, próbek przedmiotu zamówienia w zakresie wszystkich pozycji asortymentowych wymienionych w Specyfikacji asortymentowo-ilościowej, stanowiącej załącznik nr 2C do SWZ, w celu oceny zgodności z opisem przedmiotu zamówienia oraz oceny jakości w kryterium oceny ofert: „jakość”. |
| branża | Spożywcza |
| podbranża | artykuły spożywcze |
| kody CPV | 15100000, 15111100, 15112000, 15113000, 15131130 |
| forma | przetarg nieograniczony |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Wielkopolskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Wielkopolskie |