Przetarg 11528218 - 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów...
Analizuj | Zamówienie 11528218 |
---|---|
źródło | Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED) |
data publikacji | 2025-10-02 |
przedmiot ogłoszenia | 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów mleczarskich zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia (minimalne wymagania jakościowe) - załącznik nr 4 do SWZ, w asortymencie i ilościach zgodni e z formularzem cenowym – załącznik nr 3 do SWZ oraz projektowanymi postanowieniami umowy – załącznik nr 2 do SWZ.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz sposób realizacji zamówienia zawierają projektowane postanowienia umowy (wraz z załącznikami).3. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie.4. Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 4 do SWZ (PDF) - Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne Wymagania Jakościowe). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w Opisie przedmiotu zamówienia.5. Zgodnie z art. 441 ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych, Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji w zakresie każdej z części na jakie zostało podzielone niniejsze zamówienie, zgodnie z zapisami projektowanych postanowień umowy stanowiące załącznik do SWZ. Zamawiający w formularzach cenowych określił podstawowy poziom zamówienia, który może poszerzyć poprzez zwiększenie ilości asortymentu do maksymalnej ilości określonej w tabeli w kolumnie „opcja”. Zamawiający zastrzega, iż dostawy objęte prawem opcji muszą być realizowane na warunkach określonych dla zamówienia podstawowego.6. Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy (t. j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448)2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023, poz. 1980),3) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2023r. poz. 872), 4) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych (t. j. Dz. U. 2015 poz. 29 i Dz. U. 2022 poz. 2114),5) rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 19 kwietnia 2004 r. w sprawie Wojskowej Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. 2024, poz. 1817)6) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139 z 30.04.2004 ze sprostowaniami), 7) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139, str. 55 ze sprostowaniami),8) rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 338, str. 4 ze sprostowaniami),9) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. UE L 2002 Nr 31, str. 1 ze sprostowaniami).7. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca.8. Częstotliwość dostaw: 2 x w tygodniu. Część zamówienia: LOT-0001 Część 1 – Dostawy produktów mleczarskich do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Olsztyn. 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produkty mleczarskie zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia (minimalne wymagania jakościowe) - załącznik nr 4 do SWZ, w asortymencie i ilościach zgodnie z formularzem cenowym – załącznik nr 3 do SWZ oraz projektowanymi postanowieniami umowy – załącznik nr 2 do SWZ.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz sposób realizacji zamówienia zawierają projektowane postanowienia umowy (wraz z załącznikami).3. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie.4. Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 4 do SWZ (PDF) - Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne Wymagania Jakościowe). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w Opisie przedmiotu zamówienia.5. Zgodnie z art. 441 ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych, Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji w zakresie każdej z części na jakie zostało podzielone niniejsze zamówienie, zgodnie z zapisami projektowanych postanowień umowy stanowiące załącznik do SWZ. Zamawiający w formularzach cenowych określił podstawowy poziom zamówienia, który może poszerzyć poprzez zwiększenie ilości asortymentu do maksymalnej ilości określonej w tabeli w kolumnie „opcja”. Zamawiający zastrzega, iż dostawy objęte prawem opcji muszą być realizowane na warunkach określonych dla zamówienia podstawowego.6. Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy (t. j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448)2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023, poz. 1980),3) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2023r. poz. 872), 4) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych (t. j. Dz. U. 2015 poz. 29 i Dz. U. 2022 poz. 2114),5) rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 19 kwietnia 2004 r. w sprawie Wojskowej Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. 2024, poz. 1817)6) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139 z 30.04.2004 ze sprostowaniami), 7) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139, str. 55 ze sprostowaniami),8) rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 338, str. 4 ze sprostowaniami),9) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. UE L 2002 Nr 31, str. 1 ze sprostowaniami).7. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca.8. Częstotliwość dostaw: 2 x w tygodniu.Termin realizacji zamówienia: od dnia 02.01.2026 r. lub od możliwie najszybszego terminu umożliwiającego zawarcie ważnej umowy zgodnie z ustawą Prawo zamówień publicznych (nie wcześniej niż od 02.01.2026 r.) do dnia 31.12.2026 r. lub do wyczerpania całkowitej wartości brutto umowy. Część zamówienia: LOT-0006 Część 2 - Dostawy produktów mleczarskich do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Lidzbark Warmiński. 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produkty mleczarskie zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia (minimalne wymagania jakościowe) - załącznik nr 4 do SWZ, w asortymencie i ilościach zgodnie z formularzem cenowym – załącznik nr 3 do SWZ oraz projektowanymi postanowieniami umowy – załącznik nr 2 do SWZ.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz sposób realizacji zamówienia zawierają projektowane postanowienia umowy (wraz z załącznikami).3. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie.4. Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 4 do SWZ (PDF) - Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne Wymagania Jakościowe). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w Opisie przedmiotu zamówienia.5. Zgodnie z art. 441 ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych, Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji w zakresie każdej z części na jakie zostało podzielone niniejsze zamówienie, zgodnie z zapisami projektowanych postanowień umowy stanowiące załącznik do SWZ. Zamawiający w formularzach cenowych określił podstawowy poziom zamówienia, który może poszerzyć poprzez zwiększenie ilości asortymentu do maksymalnej ilości określonej w tabeli w kolumnie „opcja”. Zamawiający zastrzega, iż dostawy objęte prawem opcji muszą być realizowane na warunkach określonych dla zamówienia podstawowego.6. Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy (t. j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448)2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023, poz. 1980),3) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2023r. poz. 872), 4) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych (t. j. Dz. U. 2015 poz. 29 i Dz. U. 2022 poz. 2114),5) rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 19 kwietnia 2004 r. w sprawie Wojskowej Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. 2024, poz. 1817)6) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139 z 30.04.2004 ze sprostowaniami), 7) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139, str. 55 ze sprostowaniami),8) rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 338, str. 4 ze sprostowaniami),9) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. UE L 2002 Nr 31, str. 1 ze sprostowaniami).7. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca.8. Częstotliwość dostaw: 2 x w tygodniu.Termin realizacji zamówienia: od dnia 02.01.2026 r. lub od możliwie najszybszego terminu umożliwiającego zawarcie ważnej umowy zgodnie z ustawą Prawo zamówień publicznych (nie wcześniej niż od 02.01.2026 r.) do dnia 31.12.2026 r. lub do wyczerpania całkowitej wartości brutto umowy. Część zamówienia: LOT-0007 Część 3 - Dostawy produktów mleczarskich do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Lipowiec, powiat Szczytno. 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produkty mleczarskie zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia (minimalne wymagania jakościowe) - załącznik nr 4 do SWZ, w asortymencie i ilościach zgodnie z formularzem cenowym – załącznik nr 3 do SWZ oraz projektowanymi postanowieniami umowy – załącznik nr 2 do SWZ.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz sposób realizacji zamówienia zawierają projektowane postanowienia umowy (wraz z załącznikami).3. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie.4. Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 4 do SWZ (PDF) - Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne Wymagania Jakościowe). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w Opisie przedmiotu zamówienia.5. Zgodnie z art. 441 ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych, Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji w zakresie każdej z części na jakie zostało podzielone niniejsze zamówienie, zgodnie z zapisami projektowanych postanowień umowy stanowiące załącznik do SWZ. Zamawiający w formularzach cenowych określił podstawowy poziom zamówienia, który może poszerzyć poprzez zwiększenie ilości asortymentu do maksymalnej ilości określonej w tabeli w kolumnie „opcja”. Zamawiający zastrzega, iż dostawy objęte prawem opcji muszą być realizowane na warunkach określonych dla zamówienia podstawowego.6. Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy (t. j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448)2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023, poz. 1980),3) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2023r. poz. 872), 4) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych (t. j. Dz. U. 2015 poz. 29 i Dz. U. 2022 poz. 2114),5) rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 19 kwietnia 2004 r. w sprawie Wojskowej Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. 2024, poz. 1817)6) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139 z 30.04.2004 ze sprostowaniami), 7) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139, str. 55 ze sprostowaniami),8) rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 338, str. 4 ze sprostowaniami),9) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. UE L 2002 Nr 31, str. 1 ze sprostowaniami).7. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca.8. Częstotliwość dostaw: 2 x w tygodniu.Termin realizacji zamówienia: od dnia 02.01.2026 r. lub od możliwie najszybszego terminu umożliwiającego zawarcie ważnej umowy zgodnie z ustawą Prawo zamówień publicznych (nie wcześniej niż od 02.01.2026 r.) do dnia 31.12.2026 r. lub do wyczerpania całkowitej wartości brutto umowy. Część zamówienia: LOT-0008 Część 4 - Dostawy produktów mleczarskich do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Ciechanów. 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produkty mleczarskie zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia (minimalne wymagania jakościowe) - załącznik nr 4 do SWZ, w asortymencie i ilościach zgodnie z formularzem cenowym – załącznik nr 3 do SWZ oraz projektowanymi postanowieniami umowy – załącznik nr 2 do SWZ.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz sposób realizacji zamówienia zawierają projektowane postanowienia umowy (wraz z załącznikami).3. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie.4. Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 4 do SWZ (PDF) - Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne Wymagania Jakościowe). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w Opisie przedmiotu zamówienia.5. Zgodnie z art. 441 ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych, Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji w zakresie każdej z części na jakie zostało podzielone niniejsze zamówienie, zgodnie z zapisami projektowanych postanowień umowy stanowiące załącznik do SWZ. Zamawiający w formularzach cenowych określił podstawowy poziom zamówienia, który może poszerzyć poprzez zwiększenie ilości asortymentu do maksymalnej ilości określonej w tabeli w kolumnie „opcja”. Zamawiający zastrzega, iż dostawy objęte prawem opcji muszą być realizowane na warunkach określonych dla zamówienia podstawowego.6. Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy (t. j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448)2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023, poz. 1980),3) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2023r. poz. 872), 4) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych (t. j. Dz. U. 2015 poz. 29 i Dz. U. 2022 poz. 2114),5) rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 19 kwietnia 2004 r. w sprawie Wojskowej Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. 2024, poz. 1817)6) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139 z 30.04.2004 ze sprostowaniami), 7) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139, str. 55 ze sprostowaniami),8) rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 338, str. 4 ze sprostowaniami),9) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. UE L 2002 Nr 31, str. 1 ze sprostowaniami).7. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca.8. Częstotliwość dostaw: 2 x w tygodniu.Termin realizacji zamówienia: od dnia 02.01.2026 r. lub od możliwie najszybszego terminu umożliwiającego zawarcie ważnej umowy zgodnie z ustawą Prawo zamówień publicznych (nie wcześniej niż od 02.01.2026 r.) do dnia 31.12.2026 r. lub do wyczerpania całkowitej wartości brutto umowy. Część zamówienia: LOT-0009 Część 5 - Dostawy produktów mleczarskich do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Przasnysz. 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produkty mleczarskie zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia (minimalne wymagania jakościowe) - załącznik nr 4 do SWZ, w asortymencie i ilościach zgodnie z formularzem cenowym – załącznik nr 3 do SWZ oraz projektowanymi postanowieniami umowy – załącznik nr 2 do SWZ.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz sposób realizacji zamówienia zawierają projektowane postanowienia umowy (wraz z załącznikami).3. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie.4. Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 4 do SWZ (PDF) - Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne Wymagania Jakościowe). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w Opisie przedmiotu zamówienia.5. Zgodnie z art. 441 ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych, Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji w zakresie każdej z części na jakie zostało podzielone niniejsze zamówienie, zgodnie z zapisami projektowanych postanowień umowy stanowiące załącznik do SWZ. Zamawiający w formularzach cenowych określił podstawowy poziom zamówienia, który może poszerzyć poprzez zwiększenie ilości asortymentu do maksymalnej ilości określonej w tabeli w kolumnie „opcja”. Zamawiający zastrzega, iż dostawy objęte prawem opcji muszą być realizowane na warunkach określonych dla zamówienia podstawowego.6. Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy (t. j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448)2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023, poz. 1980),3) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2023r. poz. 872), 4) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych (t. j. Dz. U. 2015 poz. 29 i Dz. U. 2022 poz. 2114),5) rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 19 kwietnia 2004 r. w sprawie Wojskowej Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. 2024, poz. 1817)6) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139 z 30.04.2004 ze sprostowaniami), 7) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139, str. 55 ze sprostowaniami),8) rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 338, str. 4 ze sprostowaniami),9) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. UE L 2002 Nr 31, str. 1 ze sprostowaniami).7. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca.8. Częstotliwość dostaw: 2 x w tygodniu.Termin realizacji zamówienia: od dnia 02.01.2026 r. lub od możliwie najszybszego terminu umożliwiającego zawarcie ważnej umowy zgodnie z ustawą Prawo zamówień publicznych (nie wcześniej niż od 02.01.2026 r.) do dnia 31.12.2026 r. lub do wyczerpania całkowitej wartości brutto umowy. Część zamówienia: LOT-0010 Część 6 - Dostawy produktów mleczarskich do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Nidzica. 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produkty mleczarskie zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia (minimalne wymagania jakościowe) - załącznik nr 4 do SWZ, w asortymencie i ilościach zgodnie z formularzem cenowym – załącznik nr 3 do SWZ oraz projektowanymi postanowieniami umowy – załącznik nr 2 do SWZ.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz sposób realizacji zamówienia zawierają projektowane postanowienia umowy (wraz z załącznikami).3. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie.4. Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 4 do SWZ (PDF) - Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne Wymagania Jakościowe). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w Opisie przedmiotu zamówienia.5. Zgodnie z art. 441 ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych, Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji w zakresie każdej z części na jakie zostało podzielone niniejsze zamówienie, zgodnie z zapisami projektowanych postanowień umowy stanowiące załącznik do SWZ. Zamawiający w formularzach cenowych określił podstawowy poziom zamówienia, który może poszerzyć poprzez zwiększenie ilości asortymentu do maksymalnej ilości określonej w tabeli w kolumnie „opcja”. Zamawiający zastrzega, iż dostawy objęte prawem opcji muszą być realizowane na warunkach określonych dla zamówienia podstawowego.6. Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy (t. j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448)2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023, poz. 1980),3) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2023r. poz. 872), 4) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych (t. j. Dz. U. 2015 poz. 29 i Dz. U. 2022 poz. 2114),5) rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 19 kwietnia 2004 r. w sprawie Wojskowej Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. 2024, poz. 1817)6) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139 z 30.04.2004 ze sprostowaniami), 7) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139, str. 55 ze sprostowaniami),8) rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 338, str. 4 ze sprostowaniami),9) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. UE L 2002 Nr 31, str. 1 ze sprostowaniami).7. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca.8. Częstotliwość dostaw: 2 x w tygodniu.Termin realizacji zamówienia: od dnia 02.01.2026 r. lub od możliwie najszybszego terminu umożliwiającego zawarcie ważnej umowy zgodnie z ustawą Prawo zamówień publicznych (nie wcześniej niż od 02.01.2026 r.) do dnia 31.12.2026 r. lub do wyczerpania całkowitej wartości brutto umowy. |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15500000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Warmińsko-Mazurskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Warmińsko-Mazurskie |