Przetarg 11528218 - 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów...

   
Analizuj Zamówienie 11528218
źródło Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED)
data publikacji 2025-10-02
przedmiot ogłoszenia
1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produktów mleczarskich zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia (minimalne wymagania jakościowe) - załącznik nr 4 do SWZ, w asortymencie i ilościach zgodni
e z formularzem cenowym – załącznik nr 3 do SWZ oraz projektowanymi postanowieniami umowy – załącznik nr 2 do SWZ.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz sposób realizacji zamówienia zawierają projektowane postanowienia umowy (wraz z załącznikami).3. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie.4. Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 4 do SWZ (PDF) - Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne Wymagania Jakościowe). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w Opisie przedmiotu zamówienia.5. Zgodnie z art. 441 ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych, Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji w zakresie każdej z części na jakie zostało podzielone niniejsze zamówienie, zgodnie z zapisami projektowanych postanowień umowy stanowiące załącznik do SWZ. Zamawiający w formularzach cenowych określił podstawowy poziom zamówienia, który może poszerzyć poprzez zwiększenie ilości asortymentu do maksymalnej ilości określonej w tabeli w kolumnie „opcja”. Zamawiający zastrzega, iż dostawy objęte prawem opcji muszą być realizowane na warunkach określonych dla zamówienia podstawowego.6. Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy (t. j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448)2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023, poz. 1980),3) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2023r. poz. 872), 4) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych (t. j. Dz. U. 2015 poz. 29 i Dz. U. 2022 poz. 2114),5) rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 19 kwietnia 2004 r. w sprawie Wojskowej Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. 2024, poz. 1817)6) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139 z 30.04.2004 ze sprostowaniami), 7) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139, str. 55 ze sprostowaniami),8) rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 338, str. 4 ze sprostowaniami),9) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. UE L 2002 Nr 31, str. 1 ze sprostowaniami).7. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca.8. Częstotliwość dostaw: 2 x w tygodniu.
Część zamówienia: LOT-0001 Część 1 – Dostawy produktów mleczarskich do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Olsztyn. 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produkty mleczarskie zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia (minimalne wymagania jakościowe) - załącznik nr 4 do SWZ, w asortymencie i ilościach zgodnie z formularzem cenowym – załącznik nr 3 do SWZ oraz projektowanymi postanowieniami umowy – załącznik nr 2 do SWZ.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz sposób realizacji zamówienia zawierają projektowane postanowienia umowy (wraz z załącznikami).3. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie.4. Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 4 do SWZ (PDF) - Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne Wymagania Jakościowe). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w Opisie przedmiotu zamówienia.5. Zgodnie z art. 441 ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych, Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji w zakresie każdej z części na jakie zostało podzielone niniejsze zamówienie, zgodnie z zapisami projektowanych postanowień umowy stanowiące załącznik do SWZ. Zamawiający w formularzach cenowych określił podstawowy poziom zamówienia, który może poszerzyć poprzez zwiększenie ilości asortymentu do maksymalnej ilości określonej w tabeli w kolumnie „opcja”. Zamawiający zastrzega, iż dostawy objęte prawem opcji muszą być realizowane na warunkach określonych dla zamówienia podstawowego.6. Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy (t. j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448)2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023, poz. 1980),3) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2023r. poz. 872), 4) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych (t. j. Dz. U. 2015 poz. 29 i Dz. U. 2022 poz. 2114),5) rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 19 kwietnia 2004 r. w sprawie Wojskowej Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. 2024, poz. 1817)6) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139 z 30.04.2004 ze sprostowaniami), 7) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139, str. 55 ze sprostowaniami),8) rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 338, str. 4 ze sprostowaniami),9) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. UE L 2002 Nr 31, str. 1 ze sprostowaniami).7. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca.8. Częstotliwość dostaw: 2 x w tygodniu.Termin realizacji zamówienia: od dnia 02.01.2026 r. lub od możliwie najszybszego terminu umożliwiającego zawarcie ważnej umowy zgodnie z ustawą Prawo zamówień publicznych (nie wcześniej niż od 02.01.2026 r.) do dnia 31.12.2026 r. lub do wyczerpania całkowitej wartości brutto umowy.

Część zamówienia: LOT-0006 Część 2 - Dostawy produktów mleczarskich do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Lidzbark Warmiński. 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produkty mleczarskie zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia (minimalne wymagania jakościowe) - załącznik nr 4 do SWZ, w asortymencie i ilościach zgodnie z formularzem cenowym – załącznik nr 3 do SWZ oraz projektowanymi postanowieniami umowy – załącznik nr 2 do SWZ.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz sposób realizacji zamówienia zawierają projektowane postanowienia umowy (wraz z załącznikami).3. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie.4. Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 4 do SWZ (PDF) - Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne Wymagania Jakościowe). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w Opisie przedmiotu zamówienia.5. Zgodnie z art. 441 ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych, Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji w zakresie każdej z części na jakie zostało podzielone niniejsze zamówienie, zgodnie z zapisami projektowanych postanowień umowy stanowiące załącznik do SWZ. Zamawiający w formularzach cenowych określił podstawowy poziom zamówienia, który może poszerzyć poprzez zwiększenie ilości asortymentu do maksymalnej ilości określonej w tabeli w kolumnie „opcja”. Zamawiający zastrzega, iż dostawy objęte prawem opcji muszą być realizowane na warunkach określonych dla zamówienia podstawowego.6. Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy (t. j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448)2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023, poz. 1980),3) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2023r. poz. 872), 4) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych (t. j. Dz. U. 2015 poz. 29 i Dz. U. 2022 poz. 2114),5) rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 19 kwietnia 2004 r. w sprawie Wojskowej Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. 2024, poz. 1817)6) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139 z 30.04.2004 ze sprostowaniami), 7) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139, str. 55 ze sprostowaniami),8) rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 338, str. 4 ze sprostowaniami),9) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. UE L 2002 Nr 31, str. 1 ze sprostowaniami).7. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca.8. Częstotliwość dostaw: 2 x w tygodniu.Termin realizacji zamówienia: od dnia 02.01.2026 r. lub od możliwie najszybszego terminu umożliwiającego zawarcie ważnej umowy zgodnie z ustawą Prawo zamówień publicznych (nie wcześniej niż od 02.01.2026 r.) do dnia 31.12.2026 r. lub do wyczerpania całkowitej wartości brutto umowy.

Część zamówienia: LOT-0007 Część 3 - Dostawy produktów mleczarskich do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Lipowiec, powiat Szczytno. 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produkty mleczarskie zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia (minimalne wymagania jakościowe) - załącznik nr 4 do SWZ, w asortymencie i ilościach zgodnie z formularzem cenowym – załącznik nr 3 do SWZ oraz projektowanymi postanowieniami umowy – załącznik nr 2 do SWZ.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz sposób realizacji zamówienia zawierają projektowane postanowienia umowy (wraz z załącznikami).3. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie.4. Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 4 do SWZ (PDF) - Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne Wymagania Jakościowe). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w Opisie przedmiotu zamówienia.5. Zgodnie z art. 441 ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych, Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji w zakresie każdej z części na jakie zostało podzielone niniejsze zamówienie, zgodnie z zapisami projektowanych postanowień umowy stanowiące załącznik do SWZ. Zamawiający w formularzach cenowych określił podstawowy poziom zamówienia, który może poszerzyć poprzez zwiększenie ilości asortymentu do maksymalnej ilości określonej w tabeli w kolumnie „opcja”. Zamawiający zastrzega, iż dostawy objęte prawem opcji muszą być realizowane na warunkach określonych dla zamówienia podstawowego.6. Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy (t. j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448)2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023, poz. 1980),3) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2023r. poz. 872), 4) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych (t. j. Dz. U. 2015 poz. 29 i Dz. U. 2022 poz. 2114),5) rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 19 kwietnia 2004 r. w sprawie Wojskowej Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. 2024, poz. 1817)6) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139 z 30.04.2004 ze sprostowaniami), 7) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139, str. 55 ze sprostowaniami),8) rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 338, str. 4 ze sprostowaniami),9) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. UE L 2002 Nr 31, str. 1 ze sprostowaniami).7. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca.8. Częstotliwość dostaw: 2 x w tygodniu.Termin realizacji zamówienia: od dnia 02.01.2026 r. lub od możliwie najszybszego terminu umożliwiającego zawarcie ważnej umowy zgodnie z ustawą Prawo zamówień publicznych (nie wcześniej niż od 02.01.2026 r.) do dnia 31.12.2026 r. lub do wyczerpania całkowitej wartości brutto umowy.

Część zamówienia: LOT-0008 Część 4 - Dostawy produktów mleczarskich do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Ciechanów. 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produkty mleczarskie zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia (minimalne wymagania jakościowe) - załącznik nr 4 do SWZ, w asortymencie i ilościach zgodnie z formularzem cenowym – załącznik nr 3 do SWZ oraz projektowanymi postanowieniami umowy – załącznik nr 2 do SWZ.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz sposób realizacji zamówienia zawierają projektowane postanowienia umowy (wraz z załącznikami).3. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie.4. Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 4 do SWZ (PDF) - Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne Wymagania Jakościowe). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w Opisie przedmiotu zamówienia.5. Zgodnie z art. 441 ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych, Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji w zakresie każdej z części na jakie zostało podzielone niniejsze zamówienie, zgodnie z zapisami projektowanych postanowień umowy stanowiące załącznik do SWZ. Zamawiający w formularzach cenowych określił podstawowy poziom zamówienia, który może poszerzyć poprzez zwiększenie ilości asortymentu do maksymalnej ilości określonej w tabeli w kolumnie „opcja”. Zamawiający zastrzega, iż dostawy objęte prawem opcji muszą być realizowane na warunkach określonych dla zamówienia podstawowego.6. Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy (t. j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448)2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023, poz. 1980),3) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2023r. poz. 872), 4) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych (t. j. Dz. U. 2015 poz. 29 i Dz. U. 2022 poz. 2114),5) rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 19 kwietnia 2004 r. w sprawie Wojskowej Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. 2024, poz. 1817)6) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139 z 30.04.2004 ze sprostowaniami), 7) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139, str. 55 ze sprostowaniami),8) rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 338, str. 4 ze sprostowaniami),9) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. UE L 2002 Nr 31, str. 1 ze sprostowaniami).7. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca.8. Częstotliwość dostaw: 2 x w tygodniu.Termin realizacji zamówienia: od dnia 02.01.2026 r. lub od możliwie najszybszego terminu umożliwiającego zawarcie ważnej umowy zgodnie z ustawą Prawo zamówień publicznych (nie wcześniej niż od 02.01.2026 r.) do dnia 31.12.2026 r. lub do wyczerpania całkowitej wartości brutto umowy.

Część zamówienia: LOT-0009 Część 5 - Dostawy produktów mleczarskich do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Przasnysz. 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produkty mleczarskie zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia (minimalne wymagania jakościowe) - załącznik nr 4 do SWZ, w asortymencie i ilościach zgodnie z formularzem cenowym – załącznik nr 3 do SWZ oraz projektowanymi postanowieniami umowy – załącznik nr 2 do SWZ.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz sposób realizacji zamówienia zawierają projektowane postanowienia umowy (wraz z załącznikami).3. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie.4. Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 4 do SWZ (PDF) - Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne Wymagania Jakościowe). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w Opisie przedmiotu zamówienia.5. Zgodnie z art. 441 ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych, Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji w zakresie każdej z części na jakie zostało podzielone niniejsze zamówienie, zgodnie z zapisami projektowanych postanowień umowy stanowiące załącznik do SWZ. Zamawiający w formularzach cenowych określił podstawowy poziom zamówienia, który może poszerzyć poprzez zwiększenie ilości asortymentu do maksymalnej ilości określonej w tabeli w kolumnie „opcja”. Zamawiający zastrzega, iż dostawy objęte prawem opcji muszą być realizowane na warunkach określonych dla zamówienia podstawowego.6. Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy (t. j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448)2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023, poz. 1980),3) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2023r. poz. 872), 4) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych (t. j. Dz. U. 2015 poz. 29 i Dz. U. 2022 poz. 2114),5) rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 19 kwietnia 2004 r. w sprawie Wojskowej Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. 2024, poz. 1817)6) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139 z 30.04.2004 ze sprostowaniami), 7) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139, str. 55 ze sprostowaniami),8) rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 338, str. 4 ze sprostowaniami),9) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. UE L 2002 Nr 31, str. 1 ze sprostowaniami).7. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca.8. Częstotliwość dostaw: 2 x w tygodniu.Termin realizacji zamówienia: od dnia 02.01.2026 r. lub od możliwie najszybszego terminu umożliwiającego zawarcie ważnej umowy zgodnie z ustawą Prawo zamówień publicznych (nie wcześniej niż od 02.01.2026 r.) do dnia 31.12.2026 r. lub do wyczerpania całkowitej wartości brutto umowy.

Część zamówienia: LOT-0010 Część 6 - Dostawy produktów mleczarskich do Odbiorcy w miejscowości (garnizonie) Nidzica. 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy produkty mleczarskie zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia (minimalne wymagania jakościowe) - załącznik nr 4 do SWZ, w asortymencie i ilościach zgodnie z formularzem cenowym – załącznik nr 3 do SWZ oraz projektowanymi postanowieniami umowy – załącznik nr 2 do SWZ.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia oraz sposób realizacji zamówienia zawierają projektowane postanowienia umowy (wraz z załącznikami).3. Dostawy środków spożywczych będą realizowane sukcesywnie.4. Parametry jakościowe, wymagany (minimalny) okres gwarancji – zostały określone w załączniku nr 4 do SWZ (PDF) - Opis przedmiotu zamówienia (Minimalne Wymagania Jakościowe). Zamawiający wymaga udzielenia gwarancji na oferowany przedmiot zamówienia na warunkach zgodnych z określonymi w Opisie przedmiotu zamówienia.5. Zgodnie z art. 441 ustawy z dnia 11 września 2019r. Prawo zamówień publicznych, Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji w zakresie każdej z części na jakie zostało podzielone niniejsze zamówienie, zgodnie z zapisami projektowanych postanowień umowy stanowiące załącznik do SWZ. Zamawiający w formularzach cenowych określił podstawowy poziom zamówienia, który może poszerzyć poprzez zwiększenie ilości asortymentu do maksymalnej ilości określonej w tabeli w kolumnie „opcja”. Zamawiający zastrzega, iż dostawy objęte prawem opcji muszą być realizowane na warunkach określonych dla zamówienia podstawowego.6. Produkty muszą spełniać wymagania wynikające z:1) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia i innymi aktami wykonawczymi do tej ustawy (t. j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448)2) ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023, poz. 1980),3) ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t. j. Dz. U. z 2023r. poz. 872), 4) rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych środków spożywczych (t. j. Dz. U. 2015 poz. 29 i Dz. U. 2022 poz. 2114),5) rozporządzenia Ministra Obrony Narodowej z dnia 19 kwietnia 2004 r. w sprawie Wojskowej Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. 2024, poz. 1817)6) rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139 z 30.04.2004 ze sprostowaniami), 7) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 139, str. 55 ze sprostowaniami),8) rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 2004 Nr 338, str. 4 ze sprostowaniami),9) rozporządzenia (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiającego procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. UE L 2002 Nr 31, str. 1 ze sprostowaniami).7. Koszty transportu i ubezpieczenia transportu do Odbiorców ponosi Wykonawca.8. Częstotliwość dostaw: 2 x w tygodniu.Termin realizacji zamówienia: od dnia 02.01.2026 r. lub od możliwie najszybszego terminu umożliwiającego zawarcie ważnej umowy zgodnie z ustawą Prawo zamówień publicznych (nie wcześniej niż od 02.01.2026 r.) do dnia 31.12.2026 r. lub do wyczerpania całkowitej wartości brutto umowy.
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15500000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Warmińsko-Mazurskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Warmińsko-Mazurskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: artykuły spożywcze