Zlecenie 9086875 - 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług...
(zakończone) | Zamówienie 9086875|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2022-08-03 |
przedmiot zlecenia | 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług hotelarskich, usług gastronomicznych, wynajem sali szkoleniowej z niezbędnym wypo sażeniem na potrzeby przeprowadzenia szkolenia w ramach projektu Elektroniczne Centrum Udostępniania Danych Oceanograficznych eCUDO.pl oraz usługi organizacji zajęć rekreacyjnych dla Instytutu Oceanologii Polskiej Akademii Nauk, ul. Powstańców Warszawy 55, 81-712 Sopot. 2. Kod CPV: 55120000-7 (Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji), 55110000-4 (Hotelarskie usługi noclegowe), 55300000-3 (Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków). 55000000-0 (Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego). 3. Termin szkolenia: 10-13 października 2022 r. 4. Przewidywana liczba uczestników szkolenia: 70 osób. Zamawiający zastrzega możliwość ograniczenia liczby uczestników szkolenia, nie więcej jednak niż do 50 osób. 5. Zamawiający zastrzega sobie możliwość skorzystania z prawa opcji obejmującego zwiększenie liczby uczestników szkolenia do maksymalnie 79 osób (o dodatkowe 9 osób). 6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość ograniczenia liczby noclegów z których skorzysta część uczestników szkolenia (nie więcej niż 10 % uczestników) oraz w konsekwencji liczby posiłków zapewnianych tym uczestnikom, z tym jednak zastrzeżeniem, że gwarantowana liczba uczestników, która skorzysta z pełnej liczby noclegów i posiłków wynosi 50 osób. Rezygnacja z noclegu z dnia 10.10 na 11.10 wiąże się z rezygnacją z obiadokolacji (Dzień I) oraz śniadania (Dzień II). Rezygnacja z noclegu z dnia 12.10 na 13.10 wiąże się z rezygnacją z kolacji (Dzień III) oraz śniadania (Dzień IV). 7. Ostateczną liczbę uczestników szkolenia, w tym liczbę osób korzystających z poszczególnych noclegów, Zamawiający wskaże na 14 dni przed rozpoczęciem szkolenia. 8. Przedmiot zamówienia obejmuje: 1) Świadczenie usług hotelarskich, 2) Zapewnienie wyżywienia i przerw kawowych dla uczestników szkolenia, 3) Wynajem sali szkoleniowej, wraz z niezbędnym wyposażeniem, 4) Zorganizowanie zajęć rekreacyjnych dla uczestników szkolenia, mających na celu promocję projektu. 9. Plan wydarzenia: 1) Dzień I: zakwaterowanie uczestników szkolenia (przyjazd uczestników około godziny 17), obiadokolacja z grillem (start ok 19 – 20); 2) Dzień II: śniadanie (od godziny 8:00), szkolenie 9:00-17:00 z przerwą kawową i obiadem, uroczysta kolacja (19:00); 3) Dzień III: śniadanie (od godziny 8:00), czas wolny z możliwością uczestniczenia w zajęciach rekreacyjnych (10:00-13:00), szkolenie 13:00-19:00 z przerwą kawową i obiadem, kolacja (start ok. 19-20); 4) Dzień IV: Śniadanie, wykwaterowanie uczestników szkolenia. 10. Lokalizacja ośrodka: Z uwagi na udział w szkoleniu zarówno osób z województwa pomorskiego, jak i gości z Warszawy, ośrodek powinien znajdować się w pobliżu trasy Warszawa-Gdańsk (nie więcej niż 20 km w linii prostej od drogi S7 / A1), w maksymalnej odległości nieprzekraczającej 200 km w linii prostej od siedziby Zamawiającego (ul. Powstańców Warszawy 55, 81-712) i Centrum Warszawy; Ośrodek powinien znajdować się na uboczu (w minimalnej odległości 3 km w linii prostej od drogi ekspresowej/autostrady), w naturalnym środowisku, z dala od dróg i miejskiego zgiełku. 11. Usługa powinna być realizowana w hotelu/ośrodku posiadającym przyznaną kategorię co najmniej trzygwiazdkową zgodnie z kategoryzacją obiektów hotelarskich uzyskaną zgodnie z wymaganiami ustawy z 29 sierpnia z 1997 r. o usługach hotelarskich oraz usługach pilotów wycieczek i przewodników turystycznych (t.j. Dz.U. z 2020 r. poz. 2211). 12. Usługa powinna być zrealizowana w oparciu o aktualne wytyczne Ministerstwa Zdrowia, Głównego Inspektora Sanitarnego oraz Ministerstwa Rozwoju w związku z trwaniem epidemii COVID-19. 13. Pokoje, sala szkoleniowa i restauracja powinny znajdować się na terenie ośrodka, w którym odbywa się szkolenie. 14. Obiekt musi zapewnić dostępność dla osób niepełnosprawnych (w szczególności w miejscu, w którym zorganizowane będzie szkolenie, w miejscu zakwaterowania osoby niepełnosprawnej oraz w miejscu podawania posiłków nie mogą występować bariery architektoniczne dla osób z niepełnosprawnościami). 15. Obiekt musi dysponować salą mogącą pomieścić uczestników szkolenia (maksimum 79 osób), z miejscem na przerwę kawową (na sali szkoleniowej lub w bezpośrednim sąsiedztwie z salą szkoleniową); 16. Obiekt nie może być w trakcie prac remontowo-budowlanych w czasie trwania przedsięwzięcia. 17. Obiekt musi udostępnić przestrzeń dla wyżywienia uczestników szkolenia poza salą szkoleniową. 18. W ramach ceny oferty Wykonawca powinien zapewnić miejsca parkingowe dla uczestników szkolenia. Obiekt powinien dysponować minimum 20 miejscami parkingowymi. Zamawiający nie dopuszcza pobierania dodatkowych opłat za korzystanie przez uczestników szkolenia z parkingu. 19. W ramach ceny oferty Wykonawca powinien zapewnić bezprzewodowy dostęp do Internetu dla uczestników szkolenia. Zamawiający nie dopuszcza pobierania dodatkowych opłat za korzystanie z Internetu przez uczestników szkolenia. 20. Obiekt powinien być wyposażony w basen i saunę. Zamawiający dopuszcza pobieranie opłat od uczestników szkolenia za korzystanie z sauny / basenu. 21. Szczegółowy opis zamówienia znajduje się w rozdziale II Zapytania ofertowego 22. Zamawiający nie planuje udzielenia zamówień, na podobne usługi, o którym mowa w pkt 7 lit. g rozdziału 6.5 Wytycznych. 23. Pozostałe wymagania dotyczące przedmiotu zamówienia zostały zawarte w projekcie umowy, stanowiącym Załącznik nr 4 do Zapytania. 24. Termin wykonania zamówienia: 10-13 października 2022 r. 25. Miejsce wykonania zamówienia: w miejscu wskazanym przez Wykonawcę. |
branża | Gastronomia, catering, Turystyka, wypoczynek, hotelarstwo, sport |
podbranża | usługi restauracyjne, hotelarstwo, konferencje |
kody CPV | 55000000, 55110000, 55120000, 55300000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Pomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Pomorskie |