Przetarg 11401421 - 1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i sukcesywna...
Analizuj | Zamówienie 11401421 |
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2025-07-25 |
przedmiot ogłoszenia | 1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i sukcesywna dostawa produktów mleczarskich i margaryn dla Domu Pomocy Społecznej im. L. i A. Helclów w Krakowie, ul. Helclów 2.2. Szczegółowy opis pr zedmiotu zamówienia został zamieszczony w Wykazie Asortymentu stanowiącym Załącznik Nr 1 do SWZ.3. Dopuszcza się zaoferowanie w jednej pozycji Wykazu Asortymentu więcej niż jednego produktu, z zastrzeżeniem, że wszystkie zaoferowane produkty muszą spełniać wymogi określone w opisie przedmiotu zamówienia ujętym w kolumnie 3 Wykazu Asortymentu.4. Warunki realizacji przedmiotu zamówienia: Dostarczany towar musi być:1) świeży, pierwszej jakości, spełniający polskie normy,2) posiadający aktualne terminy przydatności do spożycia podane na opakowaniu – te same dla całej każdorazowej dostawy danego produktu – zgodne z treścią kolumny 4 Wykazu Asortymentu,3) prawidłowo opakowany, oznakowany i dostarczany (pojemniki, worki foliowe nieuszkodzone, czyste),4) wolny od wad uniemożliwiających jego spożycie,5) tożsamy ze wskazanym w Ofercie, w tym ma posiadać wszystkie parametry zgodne z Opisem przedmiotu zamówienia ujętym w kolumnie 3 Wykazu Asortymentu,5. Dodatkowe informacje dotyczące wykonania przedmiotu zamówienia: 1) Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji i z tej samej partii oraz winien być wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i obowiązującymi przepisami, w szczególności powinien spełniać wymogi Polskiej Normy określone w Ustawie z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) oraz być zgodny z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29 z późn. zm.).2) W związku z obowiązującym w Domu Pomocy Społecznej systemem HACCP do obowiązków Wykonawcy należy przedstawić w momencie rozpoczęcia dostaw i na każde żądanie SANEPID-u i Zamawiającego n/w dokument: Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dla środka transportu zezwalającą na przewóz produktów mleczarskich i tłuszczy jadalnych.3) Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: a) nazwa środka spożywczego; b) wykaz składników występujących w środku spożywczym;c) termin przydatności do spożycia;d) waga netto towaru.6. Wykonawca zobowiązuje się do:1) zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczanych towarów - zapewnienia specjalistycznego środka transportu odpowiedniego dla przewożonych produktów ujętych w Wykazie Asortymentu i zgodnie z obowiązującymi przepisami, pod rygorem nieprzyjęcia dostawy przez Zamawiającego oraz do zachowania tzw. ciągu chłodniczego (transportu i przechowywania wyrobów mleczarskich w urządzeniach chłodniczych spełniających warunki techniczne przewidziane w Polskiej Normie); 2) załączenia do każdorazowej dostawy towaru Handlowego Dokumentu Identyfikacyjnego; 3) przy każdorazowej dostawie - do odpowiedniego zabezpieczenia towaru na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu; 4) w przypadku towarów dostarczanych w opakowaniach - dostarczenia zamówionej ilości towaru netto, tj. niewliczenia wagi opakowania np. kartony, sznurki, folie, siatki oraz stłuczki, w wagę zamówionego towaru; 5) odbioru pustych opakowań zbiorczych (nie dotyczy opakowań indywidualnych produktu) po dostarczonym do siedziby Zamawiającego towarze co najmniej 3 razy w tygodniu.7. Zamawiający wymaga aby:1) Wykonawca dokonywał nieodpłatnego użyczenia pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego - na okres do następnej dostawy,2) dostawy towaru były realizowane co najmniej cztery razy w tygodniu, w dniach przypadających od poniedziałku do soboty (włącznie), w następnym dniu roboczym (w tym w sobotę) po otrzymaniu pisemnego zamówienia, w godzinach od 5:00 do 06:00,3) w razie stwierdzenia niedoborów ilościowych lub wad (dotyczy to jakości, świeżości, terminu przydatności do spożycia, zmiany ilości produktu lub niezgodności asortymentu)w dostarczonej partii towaru Zamawiający zgłosi ten fakt Wykonawcy, a Wykonawca uzupełni niedobory ilościowe lub wymieni wadliwą partię towaru na wolną od wad w następujących terminach:a) w dniu otrzymania zgłoszenia do godziny 15:00 – jeśli zgłoszenie, o którym mowa powyżej, wpłynęło do godz. 10:00,b) w następnym dniu roboczym (w tym w sobotę) w godzinach: 5:00 – 6:00 – jeśli zgłoszenie, o którym mowa powyżej, wpłynęło po godz. 10:00.4) Wykonawca utrzymywał w stałej gotowości do odbioru skrzynkę poczty elektronicznej,5) dostawy były realizowane sukcesywnie, w cenach jednostkowych określonych w Ofercie Wykonawcy.8. Pozostałe warunki realizacji przedmiotu zamówienia określono szczegółowo we Wzorze Umowy, stanowiącym Załącznik Nr 5 do SWZ. DO.271.1.4.2025 |
branża | Spożywcza |
podbranża | artykuły spożywcze |
kody CPV | 15431100, 15500000, 15540000, 15551000 |
forma | tryb podstawowy |
typ ogłoszenia | dostawy |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Małopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Małopolskie |