Przetarg 11401421 - 1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i sukcesywna...

   
Analizuj Zamówienie 11401421
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-07-25
przedmiot ogłoszenia
1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i sukcesywna dostawa produktów mleczarskich i margaryn dla Domu Pomocy Społecznej im. L. i A. Helclów w Krakowie, ul. Helclów 2.2. Szczegółowy opis pr
zedmiotu zamówienia został zamieszczony w Wykazie Asortymentu stanowiącym Załącznik Nr 1 do SWZ.3. Dopuszcza się zaoferowanie w jednej pozycji Wykazu Asortymentu więcej niż jednego produktu, z zastrzeżeniem, że wszystkie zaoferowane produkty muszą spełniać wymogi określone w opisie przedmiotu zamówienia ujętym w kolumnie 3 Wykazu Asortymentu.4. Warunki realizacji przedmiotu zamówienia: Dostarczany towar musi być:1) świeży, pierwszej jakości, spełniający polskie normy,2) posiadający aktualne terminy przydatności do spożycia podane na opakowaniu – te same dla całej każdorazowej dostawy danego produktu – zgodne z treścią kolumny 4 Wykazu Asortymentu,3) prawidłowo opakowany, oznakowany i dostarczany (pojemniki, worki foliowe nieuszkodzone, czyste),4) wolny od wad uniemożliwiających jego spożycie,5) tożsamy ze wskazanym w Ofercie, w tym ma posiadać wszystkie parametry zgodne z Opisem przedmiotu zamówienia ujętym w kolumnie 3 Wykazu Asortymentu,5. Dodatkowe informacje dotyczące wykonania przedmiotu zamówienia: 1) Przedmiot zamówienia będzie pochodził z bieżącej produkcji i z tej samej partii oraz winien być wytwarzany zgodnie z zasadami GMP (Dobrej Praktyki Produkcyjnej) i obowiązującymi przepisami, w szczególności powinien spełniać wymogi Polskiej Normy określone w Ustawie z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) oraz być zgodny z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29 z późn. zm.).2) W związku z obowiązującym w Domu Pomocy Społecznej systemem HACCP do obowiązków Wykonawcy należy przedstawić w momencie rozpoczęcia dostaw i na każde żądanie SANEPID-u i Zamawiającego n/w dokument: Decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego dla środka transportu zezwalającą na przewóz produktów mleczarskich i tłuszczy jadalnych.3) Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: a) nazwa środka spożywczego; b) wykaz składników występujących w środku spożywczym;c) termin przydatności do spożycia;d) waga netto towaru.6. Wykonawca zobowiązuje się do:1) zachowania odpowiednich warunków transportu dostarczanych towarów - zapewnienia specjalistycznego środka transportu odpowiedniego dla przewożonych produktów ujętych w Wykazie Asortymentu i zgodnie z obowiązującymi przepisami, pod rygorem nieprzyjęcia dostawy przez Zamawiającego oraz do zachowania tzw. ciągu chłodniczego (transportu i przechowywania wyrobów mleczarskich w urządzeniach chłodniczych spełniających warunki techniczne przewidziane w Polskiej Normie); 2) załączenia do każdorazowej dostawy towaru Handlowego Dokumentu Identyfikacyjnego; 3) przy każdorazowej dostawie - do odpowiedniego zabezpieczenia towaru na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu; 4) w przypadku towarów dostarczanych w opakowaniach - dostarczenia zamówionej ilości towaru netto, tj. niewliczenia wagi opakowania np. kartony, sznurki, folie, siatki oraz stłuczki, w wagę zamówionego towaru; 5) odbioru pustych opakowań zbiorczych (nie dotyczy opakowań indywidualnych produktu) po dostarczonym do siedziby Zamawiającego towarze co najmniej 3 razy w tygodniu.7. Zamawiający wymaga aby:1) Wykonawca dokonywał nieodpłatnego użyczenia pojemników przy każdorazowej dostawie towaru do siedziby Zamawiającego - na okres do następnej dostawy,2) dostawy towaru były realizowane co najmniej cztery razy w tygodniu, w dniach przypadających od poniedziałku do soboty (włącznie), w następnym dniu roboczym (w tym w sobotę) po otrzymaniu pisemnego zamówienia, w godzinach od 5:00 do 06:00,3) w razie stwierdzenia niedoborów ilościowych lub wad (dotyczy to jakości, świeżości, terminu przydatności do spożycia, zmiany ilości produktu lub niezgodności asortymentu)w dostarczonej partii towaru Zamawiający zgłosi ten fakt Wykonawcy, a Wykonawca uzupełni niedobory ilościowe lub wymieni wadliwą partię towaru na wolną od wad w następujących terminach:a) w dniu otrzymania zgłoszenia do godziny 15:00 – jeśli zgłoszenie, o którym mowa powyżej, wpłynęło do godz. 10:00,b) w następnym dniu roboczym (w tym w sobotę) w godzinach: 5:00 – 6:00 – jeśli zgłoszenie, o którym mowa powyżej, wpłynęło po godz. 10:00.4) Wykonawca utrzymywał w stałej gotowości do odbioru skrzynkę poczty elektronicznej,5) dostawy były realizowane sukcesywnie, w cenach jednostkowych określonych w Ofercie Wykonawcy.8. Pozostałe warunki realizacji przedmiotu zamówienia określono szczegółowo we Wzorze Umowy, stanowiącym Załącznik Nr 5 do SWZ.

DO.271.1.4.2025
branża Spożywcza
podbranża artykuły spożywcze
kody CPV 15431100, 15500000, 15540000, 15551000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Małopolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Małopolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się