Zlecenie 7755046 - 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa...
(zakończone) | Zamówienie 7755046|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-10-15 |
przedmiot zlecenia | 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa dwóch gorących posiłków dla 10 uczestników projektu pn. „Dzienny Dom Pomocy PSONI Koło w Jarosławiu” . 2. Przedmiot zamówienia obejmuje: 1) pierwszy posiłek tj. zupę (pięć razy w tygodniu) oraz 2) drugi posiłek tj.: a) dania jarskie np. pierogi, naleśniki, kopytka, itp. ( dwa razy w tygodniu), b) dania mięsne, w tym ziemniaki, surówka lub gotowane jarzyny (trzy razy w tygodniu) lub zamiennie makaron z sosem i mięsem, c) dania rybne, w tym ziemniaki lub ryż, surówka (zamiennie z daniem mięsnym lub jarskim jeden raz w tygodniu). 3. Zamawiający wymaga aby kaloryczność każdego posiłku nie była mniejsza niż 550 kcal, oraz waga/objętość nie mniejsza niż: 1) zupa – 350g 2) ziemniaki, kasza, ryż lub makaron – 200 g 3) mięso lub ryba – 100 g 4) surówki, jarzyny – 100 g 5) dania jarskie (np. pierogi, naleśniki, kopytka, makarony) – 250 g. 4. Posiłki muszą być sporządzone na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnie ze standardami HACCP. Posiłki winny być wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. Przygotowane ze świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności, powinny składać się z odpowiednio dobranych produktów minimalnie przetworzonych, z ograniczeniem substancji dodatkowych i barwników. Posiłki muszą być wykonywane z naturalnych produktów, nie można używać produktów typu instant (np. zupy, sosy w proszku) oraz gotowych produktów, czy półproduktów np. klopsy, gołąbki itp. 5. Posiłki będą dostarczane w pojemnikach jednorazowych utrzymujących ich wysoką temperaturę (pakowanie termiczne zgrzewane). 6. Temperatura dla dań gorących w momencie przekazywania posiłków powinna wynosić odpowiednio : zupa min. + 72ºC; gorące danie drugie min. + 62 ºC. 7. Wykonawca zapewni jednorazowe sztućce niezbędne do spożycia posiłku (łyżka, nóż, widelec). 8. Zamawiający zastrzega możliwość wprowadzenia w trakcie realizacji zamówienia diety żywieniowej na jeden lub większą liczbę posiłków. 9. Miejsce dostawy posiłków: DDP w Zarzeczu ul. Ks. Gajeckiego 2, 37-205 Zarzecze na godzinę 12:00. 10. Przewidywana liczba posiłków dziennie: pierwszy posiłek 10, drugi posiłek 10. Posiłki będą dostarczane zgodnie ze zgłoszonym dziennym zapotrzebowaniem. Zamawiający zgłosi Wykonawcy dzienne zapotrzebowanie nie później niż do godziny 09:00 dnia, w którym posiłki mają być dostarczone. 11. W okresie objętym zamówieniem przewiduje się zakupienie łącznie: pierwszy posiłek – 5230 szt. (523 dni x 10 posiłków dziennie) oraz drugi posiłek - 5230 szt. (523 dni x 10 posiłków dziennie), z możliwością zwiększenia lub zmniejszenia tej liczby do 20% w przypadku zmiany ilości uczestników. Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Zamawiającego z tego tytułu. 12. Przygotowywane posiłki nie mogą być powtarzalne rodzajowo w ciągu tygodnia (5 dni) – nie dotyczy to dodatków do dania mięsnego. 13. Wykonawca w trakcie realizacji zamówienia zobowiązany będzie do przedstawiania jadłospisu obejmującego okres 2 tygodni (10 dni roboczych i dostarczenia go Zamawiającemu (osobie wskazanej) co najmniej na 5 dni przed rozpoczęciem realizacji usługi. Jadłospis powinien określać planowaną datę podania posiłku oraz rodzaj posiłku. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania zmian w jadłospisie. 14. Termin realizacji: od podpisania umowy, jednak nie wcześniej niż od 02.11.2020 r. do 30 listopada 2022 r. w dni robocze od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt i dni ustawowo wolnych od pracy. W wyjątkowych sytuacjach Zamawiający zastrzega możliwość realizacji usługi w inny dzień (w sobotę) w zamian za inny dzień roboczy po uprzednim poinformowaniu Wykonawcy z co najmniej 3-dniowym wyprzedzeniem. 15. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r., poz. 1252) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem zaleceń dotyczących: 1) wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń), 2) personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie), 3) cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków, składowania i magazynowania produktów, przewozu posiłków), 4) w zakresie jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne). 4. Cena podana w ofercie musi uwzględniać wszystkie wymagania niniejszego zapytania ofertowego oraz obejmować wszelkie koszty jakie poniesie Wykonawca z tytułu realizacji przedmiotu zamówienia w sposób należyty oraz zgodny z wymaganiami Zamawiającego, obowiązującymi przepisami prawa i wiedzą, w szczególności: koszty zakupu artykułów spożywczych, koszty obsługi i przygotowania posiłków, koszty uzyskania stosownych zezwoleń, koszty utrzymania personelu, koszty dowozu, itp. 5. Cena jednostkowa brutto za posiłek podana przez Wykonawcę w ofercie będzie obowiązywała przez cały okres trwania umowy i nie będzie podlegała zwiększeniu. 6. Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym za wykonanie usługi odbywać się będzie co miesiąc, na podstawie liczby faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55521200 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Podkarpackie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Podkarpackie |