Zlecenie 7755046 - 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa...

   
Zamówienie 7755046 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2020-10-15
przedmiot zlecenia
1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa dwóch gorących posiłków dla 10 uczestników projektu pn. „Dzienny Dom Pomocy
PSONI Koło w Jarosławiu” . 2. Przedmiot zamówienia obejmuje: 1) pierwszy posiłek tj. zupę (pięć razy w tygodniu) oraz 2) drugi posiłek tj.: a) dania jarskie np. pierogi, naleśniki, kopytka, itp. ( dwa razy w tygodniu), b) dania mięsne, w tym ziemniaki, surówka lub gotowane jarzyny (trzy razy w tygodniu) lub zamiennie makaron z sosem i mięsem, c) dania rybne, w tym ziemniaki lub ryż, surówka (zamiennie z daniem mięsnym lub jarskim jeden raz w tygodniu). 3. Zamawiający wymaga aby kaloryczność każdego posiłku nie była mniejsza niż 550 kcal, oraz waga/objętość nie mniejsza niż: 1) zupa – 350g 2) ziemniaki, kasza, ryż lub makaron – 200 g 3) mięso lub ryba – 100 g 4) surówki, jarzyny – 100 g 5) dania jarskie (np. pierogi, naleśniki, kopytka, makarony) – 250 g. 4. Posiłki muszą być sporządzone na bazie produktów najwyższej jakości, zgodnie ze standardami HACCP. Posiłki winny być wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną. Przygotowane ze świeżych artykułów spożywczych, posiadających aktualne terminy ważności, powinny składać się z odpowiednio dobranych produktów minimalnie przetworzonych, z ograniczeniem substancji dodatkowych i barwników. Posiłki muszą być wykonywane z naturalnych produktów, nie można używać produktów typu instant (np. zupy, sosy w proszku) oraz gotowych produktów, czy półproduktów np. klopsy, gołąbki itp. 5. Posiłki będą dostarczane w pojemnikach jednorazowych utrzymujących ich wysoką temperaturę (pakowanie termiczne zgrzewane). 6. Temperatura dla dań gorących w momencie przekazywania posiłków powinna wynosić odpowiednio : zupa min. + 72ºC; gorące danie drugie min. + 62 ºC. 7. Wykonawca zapewni jednorazowe sztućce niezbędne do spożycia posiłku (łyżka, nóż, widelec). 8. Zamawiający zastrzega możliwość wprowadzenia w trakcie realizacji zamówienia diety żywieniowej na jeden lub większą liczbę posiłków. 9. Miejsce dostawy posiłków: DDP w Zarzeczu ul. Ks. Gajeckiego 2, 37-205 Zarzecze na godzinę 12:00. 10. Przewidywana liczba posiłków dziennie: pierwszy posiłek 10, drugi posiłek 10. Posiłki będą dostarczane zgodnie ze zgłoszonym dziennym zapotrzebowaniem. Zamawiający zgłosi Wykonawcy dzienne zapotrzebowanie nie później niż do godziny 09:00 dnia, w którym posiłki mają być dostarczone. 11. W okresie objętym zamówieniem przewiduje się zakupienie łącznie: pierwszy posiłek – 5230 szt. (523 dni x 10 posiłków dziennie) oraz drugi posiłek - 5230 szt. (523 dni x 10 posiłków dziennie), z możliwością zwiększenia lub zmniejszenia tej liczby do 20% w przypadku zmiany ilości uczestników. Wykonawcy nie przysługują roszczenia względem Zamawiającego z tego tytułu. 12. Przygotowywane posiłki nie mogą być powtarzalne rodzajowo w ciągu tygodnia (5 dni) – nie dotyczy to dodatków do dania mięsnego. 13. Wykonawca w trakcie realizacji zamówienia zobowiązany będzie do przedstawiania jadłospisu obejmującego okres 2 tygodni (10 dni roboczych i dostarczenia go Zamawiającemu (osobie wskazanej) co najmniej na 5 dni przed rozpoczęciem realizacji usługi. Jadłospis powinien określać planowaną datę podania posiłku oraz rodzaj posiłku. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania zmian w jadłospisie. 14. Termin realizacji: od podpisania umowy, jednak nie wcześniej niż od 02.11.2020 r. do 30 listopada 2022 r. w dni robocze od poniedziałku do piątku z wyłączeniem świąt i dni ustawowo wolnych od pracy. W wyjątkowych sytuacjach Zamawiający zastrzega możliwość realizacji usługi w inny dzień (w sobotę) w zamian za inny dzień roboczy po uprzednim poinformowaniu Wykonawcy z co najmniej 3-dniowym wyprzedzeniem. 15. Świadczenie usług żywieniowych powinno być zgodne z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r., poz. 1252) oraz zaleceniami Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem zaleceń dotyczących: 1) wyposażenia (stanu technicznego i sanitarnego pomieszczeń i urządzeń), 2) personelu (kwalifikacje i niezbędne badania lekarskie), 3) cyklu produkcyjnego i jego poszczególnych etapów (przestrzegania zasad sanitarno-higienicznych na każdym etapie: produkcji posiłków, wydawania posiłków, składowania i magazynowania produktów, przewozu posiłków), 4) w zakresie jakości usług (w sposób gwarantujący jakość posiłków zgodną z zalecanymi normami dotyczącymi zawartości składników pokarmowych zapewniając właściwy stan dostarczania posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne). 4. Cena podana w ofercie musi uwzględniać wszystkie wymagania niniejszego zapytania ofertowego oraz obejmować wszelkie koszty jakie poniesie Wykonawca z tytułu realizacji przedmiotu zamówienia w sposób należyty oraz zgodny z wymaganiami Zamawiającego, obowiązującymi przepisami prawa i wiedzą, w szczególności: koszty zakupu artykułów spożywczych, koszty obsługi i przygotowania posiłków, koszty uzyskania stosownych zezwoleń, koszty utrzymania personelu, koszty dowozu, itp. 5. Cena jednostkowa brutto za posiłek podana przez Wykonawcę w ofercie będzie obowiązywała przez cały okres trwania umowy i nie będzie podlegała zwiększeniu. 6. Rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiającym za wykonanie usługi odbywać się będzie co miesiąc, na podstawie liczby faktycznie dostarczonych posiłków i ich ceny jednostkowej.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55521200
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podkarpackie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podkarpackie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe , żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10473885 2024-04-30
godz. 10:00
Podkarpackie Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników III edycji warsztatów "Przeciwdziałanie nierównemu traktowaniu i dyskryminacji na uczelni" Szczegółowy opis oraz sposób realizacji z...
10457689 2024-04-30
godz. 10:00
Mazowieckie Usługa cateringowa w wersji wegetariańskiej na NuclearDay w dniu 6 czerwca 2024 dla Wydziału Mechanicznego Energetyki i Lotnictwa Politechniki Warszawskiej - dalej za opz MELBDZ.261.2...
10473894 2024-04-30
godz. 10:00
Mazowieckie „Usługa cateringowa – Konferencja pt. Architektura i infrastruktura Wielkiego Resetu – efekty badawcze i odbiór społeczny” Przedmiotem postępowania jest Usługa cateringowa – ...
10493733 2024-05-06
godz. 12:00
Pomorskie Usługa żywienia w systemie zleconym Opis przedmiotu zamówienia z podziałem na zadania został określony w załączniku nr 1 w dokumentacji postępowania.
10498167 2024-05-08
godz. 10:00
Dolnośląskie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie kompleksowej usługi cateringowej podczas 10. PKO Nocnego Wrocław Półmaratonu. 2. Wydarzenie organizowane jest przez Gminę Wrocław - Młodzi...
10480606 2024-05-09
godz. 10:00
Dolnośląskie Świadczenie usług przygotowywania i wydawania posiłków dla zatrzymanych w PDOZ w gar dolnośl.: KMP Jelenia Góra, KPP Lwówek Śląski, KPP Oława, KPP Strzelin, KPP Środa Śląska, KP...
10500507 2024-05-09
godz. 10:00
Mazowieckie Usługa wynajmu sal szkoleniowych oraz zapewnienie usługi cateringu na potrzeby realizacji projektu „Podniesienie wiedzy i umiejętności kadry medycznej w zakresie diagnostyki perinataln...
10499410 2024-05-10
godz. 11:00
Małopolskie ZP.52.2024 - Obowiązkowe żywienie zbiorowe dla osób zatrzymanych w Pomieszczeniach dla Osób Zatrzymanych na terenie KPP w Oświęcimiu 1) Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usłu...
10323977 2024-05-10
godz. 12:00
Wielkopolskie KOMPLEKSOWA OBSŁUGA GASTRONOMICZNA I HANDLOWA IMPREZY PLENEROWEJ Dni Ziemi Krzyskiej W DNIU 06.07.2024 r. Główni Artyści występujący na imprezie: - Andrzej Piaseczny z zespołem II. Z...
10486441 2024-05-14
godz. 12:00
Pomorskie „Usługa przygotowania, dostarczenia i wydania posiłków dla dzieci i uczniów w Redzie z podziałem na części”. Część 1: Część 1 obejmuje usługę przygotowania, dostarczenia ...