Przetarg 12241113 - 1. Przedmiot zamówienia obejmuje świadczenie usług...

   
Analizuj Zamówienie 12241113
źródło Biuletyn Unijnych Zamówień Publicznych (TED)
data publikacji 2025-12-22
przedmiot ogłoszenia
1. Przedmiot zamówienia obejmuje świadczenie usług cateringowych, tj. przygotowywanie i dostawa posiłków dla placówek oświatowych i placówek opieki dla dzieci do lat 3, funkcjonujących na te
renie Gminy Reńska Wieś, w dniach od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem:• dni ustawowo wolnych od pracy, • dni wolnych od nauki szkolnej, przerw świątecznych oraz przerw wynikających z okresu zawieszenia funkcjonowania jednostek oświaty,• przerw ustalonych przez organ prowadzący w porozumieniu z dyrekcją placówek,• z uwagi na sytuacje nieprzewidziane (pandemie, naturalne katastrofy, itp.).Łączna szacunkowa ilość dni świadczenia usług:• około 161 dni - w przypadku szkół, • około 209 dni - w przypadku przedszkoli, • około 204 dni - w przypadku placówek opieki dla dzieci do lat 3.Dostawy do placówek funkcjonujących na terenie Gminy Reńska Wieś odbywać się będą w godzinach między:godz. 10:00-11:00 - obiady i podwieczorki w przypadku placówek oświatowych, tj. szkół i przedszkoli,godz. 7:15 – 7:30 - śniadania oraz godz. 10:00 – 10:30 - obiady i podwieczorki w przypadku placówek opieki dla dzieci do lat 3, tj. klubów malucha.Dokładna godzina dostawy ustalona zostanie po wcześniejszej konsultacji Wykonawcy z dyrekcją placówek oświatowych.2. W ramach niniejszego zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przygotowanych przez siebie posiłków do wymienionych w zestawieniu placówek oświatowych (szkół i przed-szkoli) i placówek opieki dla dzieci do lat 3 (klubów malucha) funkcjonujących na terenie Gminy Reńska Wieś. Faktyczna i ostateczna wielkość zamówienia, za którą nastąpi płatność, uzależniona będzie od rzeczywistej liczby zamówionych oraz dostarczonych w danym miesiącu posiłków. 3. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z dyrektorami placówek oświatowych i placówek opieki dla dzieci do lat 3, funkcjonujących na terenie Gminy Reńska Wieś oraz osobami przez nich upoważnionymi, odpowiedzialnymi za realizację zbiorowego odżywiania w tychże placówkach.4. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zawarte w n/w aktach i dokumentach:a) Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, b) Rozporządzenie (UE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzeniaKomisji (WE) nr 608/2004,c) Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności, d) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448)e) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych prze-znaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154 z późn.zm.);f) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz.U. z 2007 r. nr 80 poz. 545);g) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlega-jących urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. nr 106 poz. 730);h) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r, w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U, z 2015 r., poz.29); i) Zaleceniach i Normach obowiązujących i zalecanych przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB.Szczegółowy wykaz placówek wraz z szacunkowym zakresem zamówienia zawiera Załącznik nr 2 do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia.
Część zamówienia: LOT-0001 „Świadczenie usług cateringowych dla placówek oświatowych i placówek opieki dla dzieci do lat 3 funkcjonujących na terenie Gminy Reńska Wieś w 2026r.” 1. Przedmiot zamówienia obejmuje świadczenie usług cateringowych, tj. przygotowywanie i dostawa posiłków dla placówek oświatowych i placówek opieki dla dzieci do lat 3, funkcjonujących na terenie Gminy Reńska Wieś, w dniach od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem:• dni ustawowo wolnych od pracy, • dni wolnych od nauki szkolnej, przerw świątecznych oraz przerw wynikających z okresu zawieszenia funkcjonowania jednostek oświaty,• przerw ustalonych przez organ prowadzący w porozumieniu z dyrekcją placówek,• z uwagi na sytuacje nieprzewidziane (pandemie, naturalne katastrofy, itp.).Łączna szacunkowa ilość dni świadczenia usług:• około 161 dni - w przypadku szkół, • około 209 dni - w przypadku przedszkoli, • około 204 dni - w przypadku placówek opieki dla dzieci do lat 3.Dostawy do placówek funkcjonujących na terenie Gminy Reńska Wieś odbywać się będą w godzinach między:godz. 10:00-11:00 - obiady i podwieczorki w przypadku placówek oświatowych, tj. szkół i przedszkoli,godz. 7:15 – 7:30 - śniadania oraz godz. 10:00 – 10:30 - obiady i podwieczorki w przypadku placówek opieki dla dzieci do lat 3, tj. klubów malucha.Dokładna godzina dostawy ustalona zostanie po wcześniejszej konsultacji Wykonawcy z dyrekcją placówek oświatowych.2. W ramach niniejszego zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przygotowanych przez siebie posiłków do wymienionych w zestawieniu placówek oświatowych (szkół i przedszkoli) i placówek opieki dla dzieci do lat 3 (klubów malucha) funkcjonujących na terenie Gminy Reńska Wieś. Faktyczna i ostateczna wielkość zamówienia, za którą nastąpi płatność, uzależniona będzie od rzeczywistej liczby zamówionych oraz dostarczonych w danym miesiącu posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji do 30% wartości maksymalnej zamówienia.3. Wykonawca w ramach świadczonych usług zobowiązany jest do współpracy z dyrektorami placówek oświatowych i placówek opieki dla dzieci do lat 3, funkcjonujących na terenie Gminy Reńska Wieś oraz osobami przez nich upoważnionymi, odpowiedzialnymi za realizację zbiorowego odżywiania w tychże placówkach.4. Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zawarte w n/w aktach i dokumentach:a) Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, b) Rozporządzenie (UE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzeń Parla-mentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzeniaKomisji (WE) nr 608/2004,c) Rozporządzenie (WE) Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1333/2008 z dnia 16 grudnia 2008 r. w sprawie dodatków do żywności, d) Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448)e) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych prze-znaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2016 r. poz. 1154 z późn.zm.);f) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności przez zakłady żywienia zbiorowego typu zamkniętego (Dz.U. z 2007 r. nr 80 poz. 545);g) Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlega-jących urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. nr 106 poz. 730);h) Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r, w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz.U, z 2015 r., poz.29); i) Zaleceniach i Normach obowiązujących i zalecanych przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB.Szczegółowy wykaz placówek wraz z szacunkowym zakresem zamówienia zawiera Załącznik nr 2 do SWZ – Opis przedmiotu zamówienia.
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 15894210, 55321000, 55520000, 55524000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Opolskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Opolskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się