Przetarg 12187454 - Żywienie dzieci i młodzieży w placówkach, których...
| Analizuj | Zamówienie 12187454 |
|---|---|
| źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
| data publikacji | 2025-12-01 |
| przedmiot ogłoszenia | Żywienie dzieci i młodzieży w placówkach, których organem prowadzącym jest Gmina Dzierzgoń na rok 2026 1. Przedmiotem postępowania jest dostawa posiłków cateringowych, w ramach zbiorowego żywienia dzieci w placówkach opiekuńczych i oświatowych z terenu Miasta i Gminy Dzierzgoń w roku 2026.2. Dostawa posiłków cateringowych jw. obejmuje przede wszystkim:1) Przygotowanie posiłków z komponentów zakupionych przez Wykonawcę w postaci:a) śniadania, które powinno składać się z trzech pełnowartościowych kanapek (pieczywo razowe lub pełnoziarniste: żytnie, pszenne, mieszane lub bezglutenowe, masło, ser, szynka i inne dodatki np. serek topiony, pasty, pomidor, sałata, inne warzywa), zupy mleczne, herbata, kakao, mleko - min. 200 ml itp.;b) podwieczorka lub drugiego śniadania: np. ciasto domowe i kakao lub kawa zbożowa z mlekiem, owoce, sałatki owocowe lub warzywne, kanapki i herbata, budyń i flipsy kukurydziane, herbatniki, kisiel z jabłkami i wafle, jogurty itp. Można stosować naprzemiennie, posiłek zawsze podawany z napojem;c) zupy z pieczywem (1 porcja zupy gramatura min. 250 g; 1 porcja pieczywa mieszanego min. 80 g) d) dania drugiego, z zastrzeżeniem, iż:- danie mięsne lub rybne winno się składać z: porcji mięsa lub ryby (z wykluczeniem pangi) o gramaturze minimum 100 g po obróbce, z dodatku w postaci ziemniaków lub ryżu lub kaszy o gramaturze minimum 200 g po obróbce; surówki (warzywa w formie gotowanej lub/i surowej) o gramaturze minimum 100 g po obróbce oraz kompotu przygotowanego z owoców sezonowych lub napoju, wody – 200 m,- danie półmięsne - typu gulasz lub potrawka z dodatkami, makaron z mięsem mielonym, pyzy z mięsem, pierogi z mięsem, gołąbki itp. o gramaturze minimalnej 250 g po obróbce z ewentualnym dodatkiem w postaci surówki (warzywa w formie gotowanej lub/i surowej) o gramaturze minimum 100 g po obróbce oraz kompotu z owoców sezonowych, napój, woda – 200 ml,- danie jarskie – typu naleśniki z serem lub konfiturą, kopytka w sosie, pierogi, pyzy, knedle, danie z makaronem lub ryżem o gramaturze minimum 250 g po obróbce oraz kompotu z owoców sezonowych, napój, woda – 200 ml.w oparciu o jadłospis przygotowany przez Wykonawcę i zaakceptowany przez Zamawiającego.Wykonawca gwarantuje, że wszystkie gotowe obiady dostosowane będą do wieku rozwojowego, uwzględniając potrzeby żywieniowe dzieci i młodzieży, a więc będą zawierać zachowane normy kalorii, składniki pokarmowe, wartości odżywcze i mineralno-witaminowe obowiązujące przy żywieniu dzieci i młodzieży według wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia.2) W ramach niniejszego zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przygotowanych przez siebie posiłków do niżej wymienionych szkół oraz oddziałów przedszkolnych, dla następującej szacunkowej liczby dzieci:a) Szkoła Podstawowa im. Tysiąclecia Państwa Polskiego w Dzierzgoniu, ok. 145 uczniów; wyżywienie - obiad (co najmniej 3 razy w tygodniu danie drugie);b) Szkoła Podstawowa im. Wandy Chotomskiej w Bruku, ok. 30 uczniów; wyżywienie - obiad (co najmniej 3 razy w tygodniu danie drugie);c) Szkoła Podstawowa im. św. Wojciecha w Bągarcie, ok. 35 uczniów; wyżywienie - obiad (co najmniej 3 razy w tygodniu danie drugie);d) Tęczowe Przedszkole w Dzierzgoniu Oddziały Przedszkolne (przy Szkole Podstawowej w Dzierzgoniu oraz w Żuławce Sztumskiej), ok. 111 dzieci; wyżywienie - śniadanie, dwudaniowy obiad, podwieczorek;e) Klub Dziecięcy Promyczek w Dzierzgoniu, ok. 20 dzieci; wyżywienie - śniadanie, drugie śniadanie, dwudaniowy obiad.Łączna ilość dzieci korzystających z wyżywienia w roku 2026 wyniesie szacunkowo około 341 dzieci.Uwaga:Jeżeli w odniesieniu do wymienionych powyżej elementów opisu zamówienia, powstałyby u Wykonawcy jakiekolwiek wątpliwości lub niejasności, wówczas dla ostatecznego rozstrzygnięcia wymagań Zamawiającego w tej kwestii oraz przygotowania oferty przez Wykonawcę – wiążącymi będą wyjaśnienia, uściślenia oraz informacje uzupełniające, uzyskane w trakcie formalnej procedury ewentualnych zapytań do SWZ.Pozostałe informacje - w treści SWZ. TI.271.268.2025 |
| branża | Gastronomia, catering |
| podbranża | usługi cateringowe, żywienie zbiorowe |
| kody CPV | 55521200, 55523100, 55524000 |
| forma | tryb podstawowy |
| typ ogłoszenia | dostawy |
| kraj realizacji | Polska |
| województwo realizacji | Pomorskie |
| kraj organizatora | Polska |
| województwo organizatora | Pomorskie |