Przetarg 12187454 - Żywienie dzieci i młodzieży w placówkach, których...

   
Analizuj Zamówienie 12187454
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2025-12-01
przedmiot ogłoszenia
Żywienie dzieci i młodzieży w placówkach, których organem prowadzącym jest Gmina Dzierzgoń na rok 2026

1. Przedmiotem postępowania jest dostawa posiłków cateringowych, w ramach zbiorowego
żywienia dzieci w placówkach opiekuńczych i oświatowych z terenu Miasta i Gminy Dzierzgoń w roku 2026.2. Dostawa posiłków cateringowych jw. obejmuje przede wszystkim:1) Przygotowanie posiłków z komponentów zakupionych przez Wykonawcę w postaci:a) śniadania, które powinno składać się z trzech pełnowartościowych kanapek (pieczywo razowe lub pełnoziarniste: żytnie, pszenne, mieszane lub bezglutenowe, masło, ser, szynka i inne dodatki np. serek topiony, pasty, pomidor, sałata, inne warzywa), zupy mleczne, herbata, kakao, mleko - min. 200 ml itp.;b) podwieczorka lub drugiego śniadania: np. ciasto domowe i kakao lub kawa zbożowa z mlekiem, owoce, sałatki owocowe lub warzywne, kanapki i herbata, budyń i flipsy kukurydziane, herbatniki, kisiel z jabłkami i wafle, jogurty itp. Można stosować naprzemiennie, posiłek zawsze podawany z napojem;c) zupy z pieczywem (1 porcja zupy gramatura min. 250 g; 1 porcja pieczywa mieszanego min. 80 g) d) dania drugiego, z zastrzeżeniem, iż:- danie mięsne lub rybne winno się składać z: porcji mięsa lub ryby (z wykluczeniem pangi) o gramaturze minimum 100 g po obróbce, z dodatku w postaci ziemniaków lub ryżu lub kaszy o gramaturze minimum 200 g po obróbce; surówki (warzywa w formie gotowanej lub/i surowej) o gramaturze minimum 100 g po obróbce oraz kompotu przygotowanego z owoców sezonowych lub napoju, wody – 200 m,- danie półmięsne - typu gulasz lub potrawka z dodatkami, makaron z mięsem mielonym, pyzy z mięsem, pierogi z mięsem, gołąbki itp. o gramaturze minimalnej 250 g po obróbce z ewentualnym dodatkiem w postaci surówki (warzywa w formie gotowanej lub/i surowej) o gramaturze minimum 100 g po obróbce oraz kompotu z owoców sezonowych, napój, woda – 200 ml,- danie jarskie – typu naleśniki z serem lub konfiturą, kopytka w sosie, pierogi, pyzy, knedle, danie z makaronem lub ryżem o gramaturze minimum 250 g po obróbce oraz kompotu z owoców sezonowych, napój, woda – 200 ml.w oparciu o jadłospis przygotowany przez Wykonawcę i zaakceptowany przez Zamawiającego.Wykonawca gwarantuje, że wszystkie gotowe obiady dostosowane będą do wieku rozwojowego, uwzględniając potrzeby żywieniowe dzieci i młodzieży, a więc będą zawierać zachowane normy kalorii, składniki pokarmowe, wartości odżywcze i mineralno-witaminowe obowiązujące przy żywieniu dzieci i młodzieży według wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia.2) W ramach niniejszego zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia przygotowanych przez siebie posiłków do niżej wymienionych szkół oraz oddziałów przedszkolnych, dla następującej szacunkowej liczby dzieci:a) Szkoła Podstawowa im. Tysiąclecia Państwa Polskiego w Dzierzgoniu, ok. 145 uczniów; wyżywienie - obiad (co najmniej 3 razy w tygodniu danie drugie);b) Szkoła Podstawowa im. Wandy Chotomskiej w Bruku, ok. 30 uczniów; wyżywienie - obiad (co najmniej 3 razy w tygodniu danie drugie);c) Szkoła Podstawowa im. św. Wojciecha w Bągarcie, ok. 35 uczniów; wyżywienie - obiad (co najmniej 3 razy w tygodniu danie drugie);d) Tęczowe Przedszkole w Dzierzgoniu Oddziały Przedszkolne (przy Szkole Podstawowej w Dzierzgoniu oraz w Żuławce Sztumskiej), ok. 111 dzieci; wyżywienie - śniadanie, dwudaniowy obiad, podwieczorek;e) Klub Dziecięcy Promyczek w Dzierzgoniu, ok. 20 dzieci; wyżywienie - śniadanie, drugie śniadanie, dwudaniowy obiad.Łączna ilość dzieci korzystających z wyżywienia w roku 2026 wyniesie szacunkowo około 341 dzieci.Uwaga:Jeżeli w odniesieniu do wymienionych powyżej elementów opisu zamówienia, powstałyby u Wykonawcy jakiekolwiek wątpliwości lub niejasności, wówczas dla ostatecznego rozstrzygnięcia wymagań Zamawiającego w tej kwestii oraz przygotowania oferty przez Wykonawcę – wiążącymi będą wyjaśnienia, uściślenia oraz informacje uzupełniające, uzyskane w trakcie formalnej procedury ewentualnych zapytań do SWZ.Pozostałe informacje - w treści SWZ.

TI.271.268.2025
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
kody CPV 55521200, 55523100, 55524000
forma tryb podstawowy
typ ogłoszenia dostawy
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe , żywienie zbiorowe