Zlecenie 7290411 - Zorganizowanie i przeprowadzenie szkoleń doskonalących z...
(zakończone) | Zamówienie 7290411|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-01-20 |
przedmiot zlecenia | Zorganizowanie i przeprowadzenie szkoleń doskonalących z tematyki związanej z nauczanym zawodem dla kadry dydaktycznej i zajęć dod atkowych dla uczniów/uczennic z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Kaliszu biorących udział w projekcie „Kalisz – przestrzeń dla profesjonalistów. Kwalifikacje i doświadczenie inwestycją w przyszłość młodzieży z Aglomeracji Kalisko-Ostrowskiej – II EDYCJA” Przedmiot zamówienia obejmuje zorganizowanie i przeprowadzenie szkoleń doskonalących/ dodatkowych zajęć specjalistycznych realizowanych we współpracy z podmiotami z otoczenia społeczno-gospodarczego szkoły (jako otoczenie społeczno-gospodarcze należy rozumieć m.in. pracodawców, organizacje pracodawców, przedsiębiorców, organizacje przedsiębiorców, instytucje rynku pracy, szkoły wyższe, organizacje pozarządowe, partnerów społecznych, a także podmioty wymienione w art. 3 ust. 1a Prawa oświatowego) dla nauczycielek zawodu, instruktorki praktycznej nauki zawodu oraz uczniów i uczennic Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Kaliszu. Współpraca otoczenia społeczno-gospodarczego szkoły (np. pracodawców z terenu Aglomeracji Kalisko-Ostrowskiej) w realizacji szkolenia/zajęć, dotyczyć będzie kwestii merytorycznych związanych z przeprowadzeniem szkolenia/zajęć i może zostać zrealizowana wyłącznie poprzez współudział w opracowaniu merytorycznym materiałów szkoleniowych/programu szkolenia/zajęć lub współudział w prowadzeniu całości/części szkolenia/zajęć lub współudział w sprawdzeniu wiedzy uczestników/uczestniczek szkolenia/zajęć. Współpraca otoczenia społeczno-gospodarczego szkoły pozwoli na lepsze dostosowanie kwalifikacji uczestników projektu do realiów panujących na rynku pracy. Zakres szkoleń doskonalących/zajęć dodatkowych: 1 Część I – Serwis specjalny – sporządzanie potraw i napojów w obecności gości – usługa obejmuje: 1.1 szkolenie doskonalące, czas trwania min. 8h. (szkolenie 1-dniowe) dla 1 grupy (min. 8h. x 1 grupa); 1.2 zajęcia dodatkowe, czas trwania min. 8h. (zajęcia 1-dniowe) dla 6 grup (min. 8h. x 6 grup). 2 Część II– Kulinarne inspiracje i trendy w dekorowaniu wyrobów cukierniczych – usługa obejmuje: 2.1 szkolenie doskonalące, czas trwania min. 16h. (szkolenie 2-dniowe) dla 1 grupy (min. 16h. x 1 grupa); 2.2 zajęcia dodatkowe, czas trwania min. 16h. (zajęcia 2-dniowe) dla 1 grupy (min. 16h. x 1 grupa). 3 Część III – Świat karmelu – usługa obejmuje: 3.1 szkolenie doskonalące, czas trwania min. 8h. (szkolenie 1-dniowe) dla 1 grupy (min. 8h. x 1 grupa) 3.2 zajęcia dodatkowe, czas trwania min. 8h. (zajęcia 1-dniowe) dla 1 grupy (min. 8h. x 1 grupa). 4 Część IV – Makaroniki, muffiny, cupcakes, cake popsy – usługa obejmuje: 4.1 szkolenie doskonalące, czas trwania min. 8h. (szkolenie 1-dniowe) dla 1 grupy (min. 8h. x 1 grupa); 4.2 zajęcia dodatkowe, czas trwania min. 8h. (zajęcia 1-dniowe) dla 1 grupy (min. 8h. x 1 grupa). 5 Część V – Współczesne potrawy i desery polskie z wykorzystaniem biologii molekularnej – usługa obejmuje zajęcia dodatkowe, czas trwania min. 8h. (zajęcia 1-dniowe) dla 4 grup (min. 8 godz. x 4 grupy). 6 Część VI – Kurs baristy – usługa obejmuje zajęcia dodatkowe, czas trwania zajęć min. 16h. (zajęcia 2-dniowe) dla 4 grup (min. 16h. x 4 grupy). Szkolenie/zajęcia przeprowadzone zostaną w formie szkoleń/zajęć praktycznych (warsztaty). Przedmiotowa usługa finansowana jest w całości ze środków publicznych – art. 43 ust. 1 pkt 29 lit. c) ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. 2018 poz. 2174 z późn. zm.). Cel zamówienia Przedmiot zamówienia obejmuje zorganizowanie i przeprowadzenie szkoleń doskonalących/ dodatkowych zajęć specjalistycznych realizowanych we współpracy z podmiotami z otoczenia społeczno-gospodarczego szkoły (jako otoczenie społeczno-gospodarcze należy rozumieć m.in. pracodawców, organizacje pracodawców, przedsiębiorców, organizacje przedsiębiorców, instytucje rynku pracy, szkoły wyższe, organizacje pozarządowe, partnerów społecznych, a także podmioty wymienione w art. 3 ust. 1a Prawa oświatowego) dla nauczycielek zawodu, instruktorki praktycznej nauki zawodu oraz uczniów i uczennic Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Kaliszu. Współpraca otoczenia społeczno-gospodarczego szkoły (np. pracodawców z terenu Aglomeracji Kalisko-Ostrowskiej) w realizacji szkolenia/zajęć, dotyczyć będzie kwestii merytorycznych związanych z przeprowadzeniem szkolenia/zajęć i może zostać zrealizowana wyłącznie poprzez współudział w opracowaniu merytorycznym materiałów szkoleniowych/programu szkolenia/zajęć lub współudział w prowadzeniu całości/części szkolenia/zajęć lub współudział w sprawdzeniu wiedzy uczestników/uczestniczek szkolenia/zajęć. Współpraca otoczenia społeczno-gospodarczego szkoły pozwoli na lepsze dostosowanie kwalifikacji uczestników projektu do realiów panujących na rynku pracy. Przedmiot zamówienia Przedmiot zamówienia obejmuje zorganizowanie i przeprowadzenie szkoleń doskonalących/ dodatkowych zajęć specjalistycznych realizowanych we współpracy z podmiotami z otoczenia społeczno-gospodarczego szkoły. Zakres szkoleń doskonalących/zajęć dodatkowych: 1 Część I – Serwis specjalny – sporządzanie potraw i napojów w obecności gości – usługa obejmuje: 1.1 szkolenie doskonalące, czas trwania min. 8h. (szkolenie 1-dniowe) dla 1 grupy (min. 8h. x 1 grupa); 1.2 zajęcia dodatkowe, czas trwania min. 8h. (zajęcia 1-dniowe) dla 6 grup (min. 8h. x 6 grup). 2 Część II– Kulinarne inspiracje i trendy w dekorowaniu wyrobów cukierniczych – usługa obejmuje: 2.1 szkolenie doskonalące, czas trwania min. 16h. (szkolenie 2-dniowe) dla 1 grupy (min. 16h. x 1 grupa); 2.2 zajęcia dodatkowe, czas trwania min. 16h. (zajęcia 2-dniowe) dla 1 grupy (min. 16h. x 1 grupa). 3 Część III – Świat karmelu – usługa obejmuje: 3.1 szkolenie doskonalące, czas trwania min. 8h. (szkolenie 1-dniowe) dla 1 grupy (min. 8h. x 1 grupa) 3.2 zajęcia dodatkowe, czas trwania min. 8h. (zajęcia 1-dniowe) dla 1 grupy (min. 8h. x 1 grupa). 4 Część IV – Makaroniki, muffiny, cupcakes, cake popsy – usługa obejmuje: 4.1 szkolenie doskonalące, czas trwania min. 8h. (szkolenie 1-dniowe) dla 1 grupy (min. 8h. x 1 grupa); 4.2 zajęcia dodatkowe, czas trwania min. 8h. (zajęcia 1-dniowe) dla 1 grupy (min. 8h. x 1 grupa). 5 Część V – Współczesne potrawy i desery polskie z wykorzystaniem biologii molekularnej – usługa obejmuje zajęcia dodatkowe, czas trwania min. 8h. (zajęcia 1-dniowe) dla 4 grup (min. 8 godz. x 4 grupy). 6 Część VI – Kurs baristy – usługa obejmuje zajęcia dodatkowe, czas trwania zajęć min. 16h. (zajęcia 2-dniowe) dla 4 grup (min. 16h. x 4 grupy). Programy (minimalne zakresy) dla każdej Części opisane zostały w Rozdz. III pkt. 4 zapytania ofertowego. Uczestnikami szkoleń doskonalących będzie łącznie 10 nauczycielek zawodu oraz 1 instruktorka praktycznej nauki zawodu stanowiący kadrę dydaktyczną ZSGH w Kaliszu, kształcące w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych, cukiernik, kelner. Uczestnikami dodatkowych zajęć specjalistycznych będzie 60 uczniów / uczennic ww. palcówki edukacyjnej uczących się w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych, kelner, cukiernik. W szczególności: 1 Część I: Serwis specjalny - sporządzanie potraw i napojów w obecności gości – szkolenie i zajęcia - łącznie 60 osób, w tym: a. 8 nauczycielek (1 grupa szkoleniowa); b. 52 uczniów/uczennic (zajęcia dodatkowe dla 6 grup). 2 Część II: Kulinarne inspiracje i trendy w dekorowaniu wyrobów cukierniczych – szkolenie i zajęcia - łącznie 17 osób, w tym: a. 8 nauczycielek, 1 instruktorka (1 grupa szkoleniowa); b. 8 uczniów/uczennic (zajęcia dodatkowe dla 1 grupy). 3 Część III: Świat karmelu – szkolenie i zajęcia - łącznie 17 osób, w tym: a. 8 nauczycielek, 1 instruktorka (1 grupa szkoleniowa); b. 8 uczniów/uczennic (zajęcia dodatkowe dla 1 grupy). 4 Część IV: Makaroniki, muffiny, cupcakes, cake popsy – szkolenie i zajęcia - łącznie 17 osób, w tym: a. 8 nauczycielek, 1 instruktorka (1 grupa szkoleniowa) b. 8 uczniów/uczennic (zajęcia dodatkowe dla 1 grupy). 5 Część V: Współczesne potrawy i desery polskie z wykorzystaniem biologii molekularnej – 60 uczniów/uczennic (zajęcia dodatkowe dla 4 grup). 6 Część VI: Kurs baristy – dodatkowe zajęcia specjalistyczne - 52 uczniów/uczennic (zajęcia dodatkowe dla 4 grup). |
branża | Edukacja, szkolenia |
podbranża | edukacja, szkolenia zawodowe |
kody CPV | 80310000, 80400000, 80530000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Wielkopolskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Wielkopolskie |