Przetarg 7275326 - Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych dla...

   
Analizuj Zamówienie 7275326 (zakończone)
źródło Biuletyn Zamówień Publicznych
data publikacji 2020-01-13
przedmiot ogłoszenia
Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych dla branży gastronomicznej w ramach Projektu pn.: „Rynek pracy otwarty na młod
ych techników”

1.Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych dla branży gastronomicznej w ramach Projektu pn.: „Rynek pracy otwarty na młodych techników”, szczegółowo opisanych w załączniku nr 1 do SIWZ.
2. Kursy - kelnerski, barmański, baristyczny, cukierniczy, wdrażania systemu HACCP, obsługi kasy fiskalnej
3.Szkolenia będą realizowane w roku szkolnym 2019/2020 oraz 2020/2021.
4. Zajęcia będą prowadzone dla grup 10 osobowych.
5. Zajęcia będą trwały 2 - 3 dni/ (min.20 h kursu).
6. Zajęcia (jeśli dwudniowe) będą odbywały się w weekendy lub w dni wolne od zajęć lekcyjnych ,(jeśli trzydniowe) będą zaczynały się od piątku( po zakończeniu zajęć lekcyjnych) oraz w weekendy/ lub w dni wolne od zajęć lekcyjnych na terenie ZSWiO Nr 7 w Łomży.
7. Harmonogram realizacji zajęć zostanie ustalony indywidualnie z wybranym Wykonawcą.
8. Cele realizacji kursów: uczniowie nabędą kompetencje, podwyższą wiadomości i umiejętności praktyczne z danego zakresu.
9. Kursy prowadzone będą przez certyfikowanych ekspertów.
10. Wykonawca w ramach zamówienia przygotuje materiały dydaktyczne do wykorzystania podczas zajęć.
11. Wykonawca na zakończenie kursu wystawi uczestnikom certyfikat ukończenia kursu.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

Część nr: 1 Nazwa: Kurs kelnerski
Zadanie 1/ Część 1 Kurs kelnerski a) 2 edycje kursu łącznie dla 40 uczestników przeprowadzone w następujących terminach: • I edycja: do 30.06. 2020 r. – 2 gr x 10 osób • II edycja: do 30.04.2021 r. – 2gr x10 osób. b) Czas trwania każdej edycji kursu – 2-3 dni/(min.20 godzin całość) grupa. c) Miejsce przeprowadzenia kursu: Zespół Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących nr 7 w Łomży, ul. Stacha Konwy 11 18-400 Łomża d) Zajęcia będą odbywały się począwszy od piątku po zajęciach lekcyjnych (jeśli 3dni) oraz w weekendy na terenie ZSWiO Nr 7 w Łomży, lub w dni wolne od zajęć lekcyjnych – ustalenie harmonogramu z Zamawiającym. e) Tematyka: przygotowanie sali konsumenckiej, obsługa gości, ogólne zasady obsługi, systemy obsługi, techniki nakrywania stołów bielizną stołową i zastawą stołową, przenoszenie tac i zastawy stołowej, organizacja przyjęć okolicznościowych, serwis specjalny. f) Prowadzony przez certyfikowanego trenera w zakresie technik profesjonalnej obsługi konsumenta, zasad obowiązujących w trakcie obsługi, technik sugestywnej sprzedaży, serwisów specjalnych g) Realizator opracowuje program kursu zgodny z tematyką. h) Forma realizacji kursu: maksymalnie 20 % kursu – zajęcia teoretyczne, pozostała część kursu – zajęcia praktyczne/ćwiczenia. i) Realizator zapewnia materiały, surowce i sprzęt niezbędny do przeprowadzenia kursu. j) Realizator przeprowadza wstępną i końcową diagnozę kompetencji uczestników kursu i opracowuje raport z przeprowadzonej diagnozy. k) Prowadzący kurs prowadzi ewidencję obecności uczestników. l) Uczestnik uzyskuje certyfikat ukończenia kursu kelnerskiego.

Część nr: 2 Nazwa: Kurs baristyczny
Zadanie 2/Część 2 Kurs baristyczny a) 2 edycje kursu łącznie dla 40 uczestników przeprowadzone w następujących terminach: • I edycja: do 30.06. 2020 – 2 gr x 10 osób • II edycja: 30.04.2021 r. - 2 gr x 10 osób b) Czas trwania każdej edycji kursu – 2- 3 dni/ /(min.20 godzin całość) grupa. c) Miejsce przeprowadzenia kursu: Zespół Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących nr 7 w Łomży, ul. Stacha Konwy 11 18-400 Łomża d) Zajęcia będą odbywały się począwszy od piątku po zajęciach lekcyjnych (jeśli 3dni) oraz w weekendy na terenie ZSWiO Nr 7 w Łomży, lub w dni wolne od zajęć lekcyjnych – ustalenie harmonogramu z Zamawiającym. e) Prowadzony przez certyfikowanego trenera w procesie sztuki parzenia kawy, doborze odpowiednich składników; urządzeń, zastawy. f) Tematyka: pochodzenie kawy, regiony upraw, gatunki kaw – różnice, mieszanki kaw -omówienie, charakterystyka, rozpoznawanie ziaren Robusty i Arabiki, wypalanie, przechowywanie kaw – omówienie, parametry prawidłowego espresso, jak rozpoznać prawidłowo wykonane espresso, zasady obsługi, czyszczenia i konserwacji ekspresu, ciśnieniowego, obsługa klienta przy barze, dobór porcelany, wzorcowe serwowanie kaw wykonywanie wszystkich poznanych kaw przez każdego z kursantów - zarówno z pomocą szkoleniowca jak i samodzielnie, zasady spieniania mleka do różnych kaw, wykonywanie kaw smakowych oraz warstwowych z syropami. g) Forma realizacji kursu: maksymalnie 20 % kursu – zajęcia teoretyczne, pozostała część kursu – zajęcia praktyczne/ćwiczenia. h) Realizator zapewnia materiały, surowce i sprzęt niezbędny do przeprowadzenia kursu. i) Realizator przeprowadza wstępną i końcową diagnozę kompetencji uczestników kursu i opracowuje raport z przeprowadzonej diagnozy. j) Realizator opracowuje program kursu zgodny z tematyką. k) Prowadzący kurs prowadzi ewidencję obecności uczestników. l) Uczestnik uzyskuje certyfikat ukończenia kursu baristy.

Część nr: 3 Nazwa: Kurs barmański
Zadanie 3/Część 3 Kurs barmański a) 2 edycje kursu łącznie dla 40 uczestników przeprowadzone w następujących terminach: • I edycja: do 30.06. 2020 – 2 gr x 10 osób • II edycja: 30.04.2021 r. – 2gr x10 osób. b) Czas trwania każdej edycji kursu – 2- 3dni//(min.20 godzin całość) grupa c) Miejsce przeprowadzenia kursu: Zespół Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących nr 7 w Łomży, ul. Stacha Konwy 11 18-400 Łomża d) Zajęcia będą odbywały się począwszy od piątku po zajęciach lekcyjnych (jeśli 3dni) oraz w weekendy na terenie ZSWiO Nr 7 w Łomży, lub w dni wolne od zajęć lekcyjnych – ustalenie harmonogramu z Zamawiającym. e) Prowadzony przez certyfikowanych trenerów w zakresie sporządzania mix napojów bezalkoholowych, poznawanie urządzeń i akcesorii potrzebnych do prawidłowego przygotowania napojów f) Tematyka: prezentacja sprzętu barmańskiego i typów szkła barowego, miary barowe; technologia napojów bezalkoholowych, towaroznawstwo, zasady profesjonalnej degustacji i oceny napojów; przyrządzanie koktajli, zasady serwowania napojów mieszanych; g) Forma realizacji kursu: maksymalnie 20 % kursu – zajęcia teoretyczne, pozostała część kursu – zajęcia praktyczne/ćwiczenia. h) Realizator zapewnia materiały, surowce i sprzęt niezbędny do przeprowadzenia kursu. i) Realizator przeprowadza wstępną i końcową diagnozę kompetencji uczestników kursu i opracowuje raport z przeprowadzonej diagnozy. j) Realizator opracowuje program kursu zgodny z tematyką. k) Prowadzący kurs prowadzi ewidencję obecności uczestników. l) Uczestnik uzyskuje certyfikat ukończenia kursu barmańskiego.

Część nr: 4 Nazwa: Kurs cukierniczy
Zadanie 4/Część 4 Kurs cukierniczy a) 1 edycja kursu dla 10 uczestników przeprowadzona w terminie: do 30.06.2020 b) Czas trwania edycji kursu – 2- 3 dni/(min.20 godzin całość) c) Miejsce przeprowadzenia kursu: Zespół Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących nr 7 w Łomży, ul. Stacha Konwy 11 18-400 Łomża. d) Zajęcia będą odbywały się począwszy od piątku po zajęciach lekcyjnych (jeśli 3dni) oraz w weekendy na terenie ZSWiO Nr 7 w Łomży, lub w dni wolne od zajęć lekcyjnych – ustalenie harmonogramu z Zamawiającym. e) Prowadzony przez certyfikowanego trenera w zakresie produkcji i dekoracji ciast f) Tematyka: zasady i sposoby dekorowania, procesy technologiczne wytwarzania produktów cukierniczych, obsługa przyrządów do dekorowania wyrobów cukierniczych, wykorzystywania materiałów cukierniczych – rodzaje i ich przeznaczenie (różnego rodzaju masy plastyczne, masy cukrowe, barwniki spożywcze do dekoracji); projektowanie i wykonywanie dekoracji m. in. kremami, czekoladą, bitą śmietaną, lukrem plastycznym; stosowanie technik wytwarzania ozdób cukierniczych; dobieranie i obsługa drobnego sprzętu i urządzeń do wyrobu zdobień cukierniczych; ekspozycja wyrobów cukierniczych i ciastkarskich g) Forma realizacji kursu: maksymalnie 20 % kursu – zajęcia teoretyczne, pozostała część kursu – zajęcia praktyczne/ćwiczenia. h) Realizator zapewnia materiały, surowce i sprzęt niezbędny do przeprowadzenia kursu. i) Realizator przeprowadza wstępną i końcową diagnozę kompetencji uczestników kursu i opracowuje raport z przeprowadzonej diagnozy. j) Realizator opracowuje program kursu zgodny z tematyką. k) Prowadzący kurs prowadzi ewidencję obecności uczestników. l) Uczestnik uzyskuje certyfikat ukończenia kursu cukierniczego.

Część nr: 5 Nazwa: Kurs wdrażania systemu HACCP
Zadanie 5/Część 5 Kurs wdrażania systemu HACCP a) 2 edycje kursu łącznie dla 20 uczestników przeprowadzone w następujących terminach: • I edycja: do 30.06. 2020 – 1 gr x 10 osób • II edycja: 30.04.2021 r. – 1 gr x10 osób. b) Czas trwania edycji kursu – 2-3dni/(min.20 godzin całość)/grupa c) Miejsce przeprowadzenia kursu: Zespół Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących nr 7 w Łomży, ul. Stacha Konwy 11 18-400 Łomża d) Zajęcia będą odbywały się począwszy od piątku po zajęciach lekcyjnych (jeśli 3dni) oraz w weekendy na terenie ZSWiO Nr 7 w Łomży, lub w dni wolne od zajęć lekcyjnych – ustalenie harmonogramu z Zamawiającym. e) Prowadzony przez osobę mającą umiejętności do wdrażania HACCP w zakładach przemysłu spożywczego i gastronomii f) Tematyka: prawodawstwo w UE i Polsce w zakresie produktów spożywczych, bezpieczeństwo i jakość zdrowotną żywności w świetle przepisów krajowych, jakość żywności, systemy zapewnienia jakości w przetwórstwie żywności, wymagania techniczne i higieniczne dla zakładów w świetle wprowadzania HACCP, podstawowe pojęcia i definicje stosowane w systemie HACCP, rodzaje i charakterystykę zagrożeń mikrobiologicznych w produkcji żywności, rodzaje i charakterystykę zagrożeń chemicznych, rodzaje i charakterystykę zagrożeń fizycznych, etapy wprowadzania systemu HACCP, zasady systemu HACCP, zasady opracowywania schematów blokowych procesów technologicznych, analizę zagrożeń i oszacowanie ryzyka za pomocą „drzewa decyzyjnego”, ustalenie krytycznych punktów kontrolnych (CCP), wartości parametrów, krytycznych i ich tolerancji, opracowanie procedur monitorowania, określanie działań korygujących i weryfikacji systemu, zasady tworzenia dokumentacji, korzyści i trudności wynikające z funkcjonowania systemu HACCP. g) Realizator zapewnia materiały, surowce i sprzęt niezbędny do przeprowadzenia kursu. h) Realizator przeprowadza wstępną i końcową diagnozę kompetencji uczestników kursu i i) opracowuje raport z przeprowadzonej diagnozy. j) Realizator opracowuje program kursu zgodny z tematyką. k) Prowadzący kurs prowadzi ewidencję obecności uczestników. l) Uczestnik uzyskuje certyfikat ukończenia kursu wdrażania systemu HACCP.

Część nr: 6 Nazwa: Kurs z obsługi kasy fiskalnej
Zadanie 6/Część 6 Kurs z obsługi kasy fiskalnej a) 1 edycja kursu dla 10 uczestników przeprowadzona w następującym terminie: do 30.06.2020 r. b) Czas trwania edycji kursu – 2-3 dni/(min.20 godzin całość) c) Miejsce przeprowadzenia kursu: Zespół Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących nr 7 w Łomży, ul. Stacha Konwy 11 18-400 Łomża d) Zajęcia będą odbywały się począwszy od piątku po zajęciach lekcyjnych (jeśli 3dni) oraz w weekendy na terenie ZSWiO Nr 7 w Łomży, lub w dni wolne od zajęć lekcyjnych – ustalenie harmonogramu z Zamawiającym. e) Kurs prowadzony przez certyfikowanego trenera w zakresie obsługi kasy fiskalnej. f) Tematyka: kasy fiskalne - podstawowe informacje, organizacja pracy kasjera, rejestracja sprzedaży, obsługa pozostałych funkcji kasy, raporty i urządzenia zewnętrzne, ćwiczenia praktyczne na kasie fiskalnej g) Realizator przeprowadza wstępną i końcową diagnozę kompetencji uczestników kursu i opracowuje raport z przeprowadzonej diagnozy. h) Realizator opracowuje program kursu zgodny z tematyką. i) Prowadzący kurs prowadzi ewidencję obecności uczestników. j) Uczestnik uzyskuje certyfikat ukończenia kursu obsługi kasy fiskalnej.
branża Edukacja, szkolenia
podbranża szkolenia zawodowe
kody CPV 80000000, 80500000, 80530000
forma przetarg nieograniczony
typ ogłoszenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Podlaskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Podlaskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: szkolenia zawodowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10403439 2024-04-11
godz. 10:00
Zachodniopomorskie ZC 16/2024 Kursy zawodowe w branży chemicznej - stworzenie programów kursów zawodowych wraz z materiałami e-learningowymi”. PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 Część I Praktyka laboratoryjn...
10371981 2024-04-11
godz. 15:00
Łódzkie Zorganizowanie i przeprowadzenie szkolenia pn.: Certyfikat F-gazy dla personelu w ramach środków Funduszu Pracy.
10400801 2024-04-12
godz. 10:00
Łódzkie Przeprowadzenie szkolenia dla 1 skierowanej osoby bezrobotnej w zakresie: Szkolenie z przedłużania i zagęszczania włosów 4 metodami.
10393539 2024-04-16
godz. 13:00
Opolskie Przeprowadzenie kursu z zakresu obsługi podestów ruchomych przejezdnych (podnośnik nożycowy samojezdny oraz podnośnik teleskopowo-przegubowy samojezdny) oraz organizacja egzaminu przed ...
10428946 2024-04-16
godz. 14:00
Łódzkie Zorganizowanie i przeprowadzenie usługi szkolenia pn. Kierowca wózków jezdniowych dla 1 osoby bezrobotnej w ramach środków Funduszu Pracy.
10427436 2024-04-17
godz. 10:00
Łódzkie Przeprowadzenie szkolenia dla 1 skierowanej osoby bezrobotnej w zakresie: Autorskie techniki pigmentacji brwi, oczu i ust, rekonstrukcja brodawki, zajęczej wargi, i brwi.
10406603 2024-04-17
godz. 10:00
Śląskie Przeprowadzenie szkolenia podstawowego dla osób ubiegających się o prawo jazdy kategorii C z kwalifikacją wstępną przyspieszoną dla kategorii C, C1, C+E, C1+E Przedmiotem zamówienia...
10434194 2024-04-19
godz. 10:15
Dolnośląskie DWK.KZP.273.PK.13.2024 Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu stylizacji fryzur ślubnych i okolicznościowych wraz z materiałami szkoleniowymi, ubezpieczeniem uczestników kursu oraz z us...
10446362 2024-04-22
godz. 10:00
Łódzkie Przeprowadzenie szkolenia dla 1 skierowanej osoby bezrobotnej w zakresie: Kompleksowy kurs stylizacji paznokci dłoni i stóp
10463216 2024-04-25
godz. 14:00
Mazowieckie Przeprowadzenie w 2024 r. szkolenia indywidualnego w zakresie Spawanie metodą TIG 141.