Przetarg 7275326 - Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych dla...
Analizuj | (zakończone) | Zamówienie 7275326
---|---|
źródło | Biuletyn Zamówień Publicznych |
data publikacji | 2020-01-13 |
przedmiot ogłoszenia | Zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych dla branży gastronomicznej w ramach Projektu pn.: „Rynek pracy otwarty na młod ych techników” 1.Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie kursów zawodowych dla branży gastronomicznej w ramach Projektu pn.: „Rynek pracy otwarty na młodych techników”, szczegółowo opisanych w załączniku nr 1 do SIWZ. 2. Kursy - kelnerski, barmański, baristyczny, cukierniczy, wdrażania systemu HACCP, obsługi kasy fiskalnej 3.Szkolenia będą realizowane w roku szkolnym 2019/2020 oraz 2020/2021. 4. Zajęcia będą prowadzone dla grup 10 osobowych. 5. Zajęcia będą trwały 2 - 3 dni/ (min.20 h kursu). 6. Zajęcia (jeśli dwudniowe) będą odbywały się w weekendy lub w dni wolne od zajęć lekcyjnych ,(jeśli trzydniowe) będą zaczynały się od piątku( po zakończeniu zajęć lekcyjnych) oraz w weekendy/ lub w dni wolne od zajęć lekcyjnych na terenie ZSWiO Nr 7 w Łomży. 7. Harmonogram realizacji zajęć zostanie ustalony indywidualnie z wybranym Wykonawcą. 8. Cele realizacji kursów: uczniowie nabędą kompetencje, podwyższą wiadomości i umiejętności praktyczne z danego zakresu. 9. Kursy prowadzone będą przez certyfikowanych ekspertów. 10. Wykonawca w ramach zamówienia przygotuje materiały dydaktyczne do wykorzystania podczas zajęć. 11. Wykonawca na zakończenie kursu wystawi uczestnikom certyfikat ukończenia kursu. ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH Część nr: 1 Nazwa: Kurs kelnerski Zadanie 1/ Część 1 Kurs kelnerski a) 2 edycje kursu łącznie dla 40 uczestników przeprowadzone w następujących terminach: • I edycja: do 30.06. 2020 r. – 2 gr x 10 osób • II edycja: do 30.04.2021 r. – 2gr x10 osób. b) Czas trwania każdej edycji kursu – 2-3 dni/(min.20 godzin całość) grupa. c) Miejsce przeprowadzenia kursu: Zespół Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących nr 7 w Łomży, ul. Stacha Konwy 11 18-400 Łomża d) Zajęcia będą odbywały się począwszy od piątku po zajęciach lekcyjnych (jeśli 3dni) oraz w weekendy na terenie ZSWiO Nr 7 w Łomży, lub w dni wolne od zajęć lekcyjnych – ustalenie harmonogramu z Zamawiającym. e) Tematyka: przygotowanie sali konsumenckiej, obsługa gości, ogólne zasady obsługi, systemy obsługi, techniki nakrywania stołów bielizną stołową i zastawą stołową, przenoszenie tac i zastawy stołowej, organizacja przyjęć okolicznościowych, serwis specjalny. f) Prowadzony przez certyfikowanego trenera w zakresie technik profesjonalnej obsługi konsumenta, zasad obowiązujących w trakcie obsługi, technik sugestywnej sprzedaży, serwisów specjalnych g) Realizator opracowuje program kursu zgodny z tematyką. h) Forma realizacji kursu: maksymalnie 20 % kursu – zajęcia teoretyczne, pozostała część kursu – zajęcia praktyczne/ćwiczenia. i) Realizator zapewnia materiały, surowce i sprzęt niezbędny do przeprowadzenia kursu. j) Realizator przeprowadza wstępną i końcową diagnozę kompetencji uczestników kursu i opracowuje raport z przeprowadzonej diagnozy. k) Prowadzący kurs prowadzi ewidencję obecności uczestników. l) Uczestnik uzyskuje certyfikat ukończenia kursu kelnerskiego. Część nr: 2 Nazwa: Kurs baristyczny Zadanie 2/Część 2 Kurs baristyczny a) 2 edycje kursu łącznie dla 40 uczestników przeprowadzone w następujących terminach: • I edycja: do 30.06. 2020 – 2 gr x 10 osób • II edycja: 30.04.2021 r. - 2 gr x 10 osób b) Czas trwania każdej edycji kursu – 2- 3 dni/ /(min.20 godzin całość) grupa. c) Miejsce przeprowadzenia kursu: Zespół Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących nr 7 w Łomży, ul. Stacha Konwy 11 18-400 Łomża d) Zajęcia będą odbywały się począwszy od piątku po zajęciach lekcyjnych (jeśli 3dni) oraz w weekendy na terenie ZSWiO Nr 7 w Łomży, lub w dni wolne od zajęć lekcyjnych – ustalenie harmonogramu z Zamawiającym. e) Prowadzony przez certyfikowanego trenera w procesie sztuki parzenia kawy, doborze odpowiednich składników; urządzeń, zastawy. f) Tematyka: pochodzenie kawy, regiony upraw, gatunki kaw – różnice, mieszanki kaw -omówienie, charakterystyka, rozpoznawanie ziaren Robusty i Arabiki, wypalanie, przechowywanie kaw – omówienie, parametry prawidłowego espresso, jak rozpoznać prawidłowo wykonane espresso, zasady obsługi, czyszczenia i konserwacji ekspresu, ciśnieniowego, obsługa klienta przy barze, dobór porcelany, wzorcowe serwowanie kaw wykonywanie wszystkich poznanych kaw przez każdego z kursantów - zarówno z pomocą szkoleniowca jak i samodzielnie, zasady spieniania mleka do różnych kaw, wykonywanie kaw smakowych oraz warstwowych z syropami. g) Forma realizacji kursu: maksymalnie 20 % kursu – zajęcia teoretyczne, pozostała część kursu – zajęcia praktyczne/ćwiczenia. h) Realizator zapewnia materiały, surowce i sprzęt niezbędny do przeprowadzenia kursu. i) Realizator przeprowadza wstępną i końcową diagnozę kompetencji uczestników kursu i opracowuje raport z przeprowadzonej diagnozy. j) Realizator opracowuje program kursu zgodny z tematyką. k) Prowadzący kurs prowadzi ewidencję obecności uczestników. l) Uczestnik uzyskuje certyfikat ukończenia kursu baristy. Część nr: 3 Nazwa: Kurs barmański Zadanie 3/Część 3 Kurs barmański a) 2 edycje kursu łącznie dla 40 uczestników przeprowadzone w następujących terminach: • I edycja: do 30.06. 2020 – 2 gr x 10 osób • II edycja: 30.04.2021 r. – 2gr x10 osób. b) Czas trwania każdej edycji kursu – 2- 3dni//(min.20 godzin całość) grupa c) Miejsce przeprowadzenia kursu: Zespół Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących nr 7 w Łomży, ul. Stacha Konwy 11 18-400 Łomża d) Zajęcia będą odbywały się począwszy od piątku po zajęciach lekcyjnych (jeśli 3dni) oraz w weekendy na terenie ZSWiO Nr 7 w Łomży, lub w dni wolne od zajęć lekcyjnych – ustalenie harmonogramu z Zamawiającym. e) Prowadzony przez certyfikowanych trenerów w zakresie sporządzania mix napojów bezalkoholowych, poznawanie urządzeń i akcesorii potrzebnych do prawidłowego przygotowania napojów f) Tematyka: prezentacja sprzętu barmańskiego i typów szkła barowego, miary barowe; technologia napojów bezalkoholowych, towaroznawstwo, zasady profesjonalnej degustacji i oceny napojów; przyrządzanie koktajli, zasady serwowania napojów mieszanych; g) Forma realizacji kursu: maksymalnie 20 % kursu – zajęcia teoretyczne, pozostała część kursu – zajęcia praktyczne/ćwiczenia. h) Realizator zapewnia materiały, surowce i sprzęt niezbędny do przeprowadzenia kursu. i) Realizator przeprowadza wstępną i końcową diagnozę kompetencji uczestników kursu i opracowuje raport z przeprowadzonej diagnozy. j) Realizator opracowuje program kursu zgodny z tematyką. k) Prowadzący kurs prowadzi ewidencję obecności uczestników. l) Uczestnik uzyskuje certyfikat ukończenia kursu barmańskiego. Część nr: 4 Nazwa: Kurs cukierniczy Zadanie 4/Część 4 Kurs cukierniczy a) 1 edycja kursu dla 10 uczestników przeprowadzona w terminie: do 30.06.2020 b) Czas trwania edycji kursu – 2- 3 dni/(min.20 godzin całość) c) Miejsce przeprowadzenia kursu: Zespół Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących nr 7 w Łomży, ul. Stacha Konwy 11 18-400 Łomża. d) Zajęcia będą odbywały się począwszy od piątku po zajęciach lekcyjnych (jeśli 3dni) oraz w weekendy na terenie ZSWiO Nr 7 w Łomży, lub w dni wolne od zajęć lekcyjnych – ustalenie harmonogramu z Zamawiającym. e) Prowadzony przez certyfikowanego trenera w zakresie produkcji i dekoracji ciast f) Tematyka: zasady i sposoby dekorowania, procesy technologiczne wytwarzania produktów cukierniczych, obsługa przyrządów do dekorowania wyrobów cukierniczych, wykorzystywania materiałów cukierniczych – rodzaje i ich przeznaczenie (różnego rodzaju masy plastyczne, masy cukrowe, barwniki spożywcze do dekoracji); projektowanie i wykonywanie dekoracji m. in. kremami, czekoladą, bitą śmietaną, lukrem plastycznym; stosowanie technik wytwarzania ozdób cukierniczych; dobieranie i obsługa drobnego sprzętu i urządzeń do wyrobu zdobień cukierniczych; ekspozycja wyrobów cukierniczych i ciastkarskich g) Forma realizacji kursu: maksymalnie 20 % kursu – zajęcia teoretyczne, pozostała część kursu – zajęcia praktyczne/ćwiczenia. h) Realizator zapewnia materiały, surowce i sprzęt niezbędny do przeprowadzenia kursu. i) Realizator przeprowadza wstępną i końcową diagnozę kompetencji uczestników kursu i opracowuje raport z przeprowadzonej diagnozy. j) Realizator opracowuje program kursu zgodny z tematyką. k) Prowadzący kurs prowadzi ewidencję obecności uczestników. l) Uczestnik uzyskuje certyfikat ukończenia kursu cukierniczego. Część nr: 5 Nazwa: Kurs wdrażania systemu HACCP Zadanie 5/Część 5 Kurs wdrażania systemu HACCP a) 2 edycje kursu łącznie dla 20 uczestników przeprowadzone w następujących terminach: • I edycja: do 30.06. 2020 – 1 gr x 10 osób • II edycja: 30.04.2021 r. – 1 gr x10 osób. b) Czas trwania edycji kursu – 2-3dni/(min.20 godzin całość)/grupa c) Miejsce przeprowadzenia kursu: Zespół Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących nr 7 w Łomży, ul. Stacha Konwy 11 18-400 Łomża d) Zajęcia będą odbywały się począwszy od piątku po zajęciach lekcyjnych (jeśli 3dni) oraz w weekendy na terenie ZSWiO Nr 7 w Łomży, lub w dni wolne od zajęć lekcyjnych – ustalenie harmonogramu z Zamawiającym. e) Prowadzony przez osobę mającą umiejętności do wdrażania HACCP w zakładach przemysłu spożywczego i gastronomii f) Tematyka: prawodawstwo w UE i Polsce w zakresie produktów spożywczych, bezpieczeństwo i jakość zdrowotną żywności w świetle przepisów krajowych, jakość żywności, systemy zapewnienia jakości w przetwórstwie żywności, wymagania techniczne i higieniczne dla zakładów w świetle wprowadzania HACCP, podstawowe pojęcia i definicje stosowane w systemie HACCP, rodzaje i charakterystykę zagrożeń mikrobiologicznych w produkcji żywności, rodzaje i charakterystykę zagrożeń chemicznych, rodzaje i charakterystykę zagrożeń fizycznych, etapy wprowadzania systemu HACCP, zasady systemu HACCP, zasady opracowywania schematów blokowych procesów technologicznych, analizę zagrożeń i oszacowanie ryzyka za pomocą „drzewa decyzyjnego”, ustalenie krytycznych punktów kontrolnych (CCP), wartości parametrów, krytycznych i ich tolerancji, opracowanie procedur monitorowania, określanie działań korygujących i weryfikacji systemu, zasady tworzenia dokumentacji, korzyści i trudności wynikające z funkcjonowania systemu HACCP. g) Realizator zapewnia materiały, surowce i sprzęt niezbędny do przeprowadzenia kursu. h) Realizator przeprowadza wstępną i końcową diagnozę kompetencji uczestników kursu i i) opracowuje raport z przeprowadzonej diagnozy. j) Realizator opracowuje program kursu zgodny z tematyką. k) Prowadzący kurs prowadzi ewidencję obecności uczestników. l) Uczestnik uzyskuje certyfikat ukończenia kursu wdrażania systemu HACCP. Część nr: 6 Nazwa: Kurs z obsługi kasy fiskalnej Zadanie 6/Część 6 Kurs z obsługi kasy fiskalnej a) 1 edycja kursu dla 10 uczestników przeprowadzona w następującym terminie: do 30.06.2020 r. b) Czas trwania edycji kursu – 2-3 dni/(min.20 godzin całość) c) Miejsce przeprowadzenia kursu: Zespół Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących nr 7 w Łomży, ul. Stacha Konwy 11 18-400 Łomża d) Zajęcia będą odbywały się począwszy od piątku po zajęciach lekcyjnych (jeśli 3dni) oraz w weekendy na terenie ZSWiO Nr 7 w Łomży, lub w dni wolne od zajęć lekcyjnych – ustalenie harmonogramu z Zamawiającym. e) Kurs prowadzony przez certyfikowanego trenera w zakresie obsługi kasy fiskalnej. f) Tematyka: kasy fiskalne - podstawowe informacje, organizacja pracy kasjera, rejestracja sprzedaży, obsługa pozostałych funkcji kasy, raporty i urządzenia zewnętrzne, ćwiczenia praktyczne na kasie fiskalnej g) Realizator przeprowadza wstępną i końcową diagnozę kompetencji uczestników kursu i opracowuje raport z przeprowadzonej diagnozy. h) Realizator opracowuje program kursu zgodny z tematyką. i) Prowadzący kurs prowadzi ewidencję obecności uczestników. j) Uczestnik uzyskuje certyfikat ukończenia kursu obsługi kasy fiskalnej. |
branża | Edukacja, szkolenia |
podbranża | szkolenia zawodowe |
kody CPV | 80000000, 80500000, 80530000 |
forma | przetarg nieograniczony |
typ ogłoszenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Podlaskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Podlaskie |