Zlecenie 8208953 - "Żłobek w Rajczy" Dostarczanie całodziennego...
(zakończone) | Zamówienie 8208953|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2021-06-17 |
przedmiot zlecenia | "Żłobek w Rajczy" Dostarczanie całodziennego wyżywienia do żłobka w ramach projektu pt.: „Żłobek w Rajczy” (numer umowy o dofin ansowanie projektu: UDA-RPSL.08.01.03-24-04BC/19-003) współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego (55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków). Przedmiot zamówienia składa się z 1 części. 1. Cel: zapewnienie wyżywienia dla około 32 dzieci do lat 3 w Żłobku w Rajczy (zapewnienie posiłku składających się ze śniadania, obiadu i podwieczorku dla każdego z 32 dzieci uczęszczających do żłobka przez okres 12 miesięcy tj. od 28.06.2021 r. do 31.05.2022 r.), 2. Wymagania dotyczące realizacji przedmiotu zamówienia: a)Wykonawca posiada pozytywną opinię Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej dla miejsca, w którym przygotowywane są posiłki, b)Wykonawca posiada pozytywną opinię Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, dla pojazdu, którym dostarczane będą posiłki, c)Pracownicy przygotowujący posiłki oraz uczestniczący w ich dostawie dysponować muszą aktualną książeczką zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych, d)Dostawa posiłków odbywa się w ilościach, terminach i godzinach uzgodnionych przez Zamawiającego z Wykonawcą, e)Wykonawca uwzględnia w procesie przygotowywania posiłków informacje dotyczące specjalistycznych diet czy obostrzeń dietetycznych zgłaszanych przez Zamawiającego (np. posiłki bezglutenowe, niskokaloryczne, o niskim indeksie glikemicznym itp.) f)Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa, w tym z przepisami sanitarno-epidemiologicznymi, normami żywienia dzieci, z wymaganiami dla danej grupy wiekowej wynikającymi z aktualnych norm żywienia dla populacji polskiej, opracowanych przez Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dr med. Aleksandra Szczygła w Warszawie (Art. 22), wymogami żywieniowymi zalecanymi przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci w wieku do lat 3. 4.System rozliczeń finansowych: Zamawiający prowadzi monitoring ilości dostarczonych posiłków w ujęciu miesięcznym oraz sporządza protokół odbioru częściowego/końcowego, który jest podstawą wystawienia rachunku/faktury przez Wykonawcę. Wynagrodzenie obliczone jako iloczyn dostarczonych posiłków i stawki ryczałtowej za dostawę jednego zestawu wskazana w formularzu ofertowym/umowie z Wykonawcą. 5.Maksymalna ilość zestawów całodziennego wyżywienia: 7680. Z uwagi na uzasadnione czynniki, takie jak frekwencja dzieci uczęszczających do żłobka zakres dostawy może ulec zmniejszeniu. 6.Co do zasady posiłki dostarczane będą pięć dni w tygodniu, od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy. Zamawiający przekazywać będzie Wykonawcy wykaz dni świadczenia usług w każdym miesiącu. Zakłada się, iż każdego dnia w żłobku przebywać będzie maksymalnie 32 dzieci. 7.Specyfikacja przykładowego zestawu posiłku: a)śniadanie: łączna gramatura minimalna 200 gr, przykładowy zestaw: pudding ryżowy, pieczywo jasne lub ciemne, masło, pasta z indyka, warzywa, dodatkowo herbata owocowa, cukier lub miód, woda niegazowana b)obiad danie pierwsze w formie zupy: minimalna gramatura: 200 gr na osobę, przygotowana na wywarze warzywnym lub mięsno-warzywnym z dodatkiem skrobiowym np. ryż, ziemniaki, makaron, lub innym, uzależnionym od rodzaju proponowanej zupy (np. grzanki, groszek ptysiowy), drugie danie: łączna gramatura minimalna 400 gr, przykładowy zestaw: porcja mięsa/ryby/drobiu o minimalnej gramaturze 200 gr na osobę, dodatek skrobiowy np. ziemniaki/ryż o minimalnej gramaturze 100 gr oraz zestaw surówek warzywnych o minimalnej gramaturze 100 gr LUB wegetariański/wegański odpowiednik o łącznej minimalnej gramaturze 600 gr na osobę, dodatkowo: napój do obiadu: sok owocowy 100% o gramaturze nie mniejszej niż 200 ml, c)podwieczorek: minimalna łączna gramatura: 300 gr przykładowy zestaw: pieczywo jasne lub ciemne, masło, miód pszczeli, ser żółty, warzywa dodatkowo: napój do podwieczorku: kakao na mleku o gramaturze nie mniejszej niż 200 ml. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | usługi restauracyjne |
kody CPV | 55300000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | śląskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | śląskie |