Zlecenie 7930332 - Żłobek Szczęśliwych Maluchów - radosny maluch, aktywni...

   
Zamówienie 7930332 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-01-22
przedmiot zlecenia
Żłobek Szczęśliwych Maluchów - radosny maluch, aktywni rodzice!

Przedmiotem zamówienia jest: Usługa dostarczania posiłków dla d
zieci uczęszczających do żłobka, w wieku od 1 do 3 lat, do siedziby mieszczącej się przy ul. Berylowej 9, 20-582 Lublin. Usługa obejmuje: 1) Realizację usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu na adres żłobka: przy ul. Berylowej 9, 20-582 Lublin. posiłków dla maksymalnie 60 dzieci dziennie w wieku od 1 do 3 lat, w tym: - śniadanie - dwudaniowy obiad - podwieczorek Produkty rekomendowane do przygotowania posiłków w żywieniu dzieci do lat 3: OPIS W ZAPYTANIU OFERTOWYM 2) Zamawiający zastrzega, szczegółowy jadłospis, zawierający informację na temat wartości kalorycznej posiłków, układany będzie przez Wykonawcę na okres 5 dni w tygodniu i zatwierdzany przez osobę posiadającą uprawnienia dietetyka ze strony Wykonawcy. Jadłospis będzie dostarczany Zamawiającemu do 3 dni przed okresem jego obowiązywania. Zamawiający ma prawo dokonywania zmian w jadłospisie przedstawionym przez Wykonawcę. 3) Przygotowywany jadłospis powinien być zgodny z aktualnymi normami żywienia dla populacji polskiej przygotowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dra med. A. Szczygła w Warszawie. Jadłospis powinien być opracowany i zbilansowany wagowo i kalorycznie przez dietetyka, tak by dobowo posiadał odpowiednie racje kaloryczne, pokrywające zapotrzebowanie na energię i składniki odżywcze u dzieci do 3 lat. Zamawiający zastrzega możliwość zgłaszania pytań do przedstawianego jadłospisu. 4) Zamawiający zastrzega obowiązek wywieszania zaakceptowanego jadłospisu, z informacją o alergenach, na tablicy informacyjnej w klubie dziecięcym. W odniesieniu do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (...) zakłady żywienia zbiorowego, zgodnie z np. art. 44, mają obowiązek przekazywania danych szczegółowych określonych w np. art. 9 ust. 1 lit. c). Informacje o składnikach alergennych użytych do przygotowania żywności i obecnych w produkcie gotowym, muszą być łatwo dostępne dla rodziców/opiekunów, przedstawione w formie pisemnej. Informacje o alergenach dostępne są w załączniku nr II, Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. 5) Zamawiający zastrzega, możliwości przygotowania posiłków dla dzieci posiadających zaświadczenie lekarskie o diecie eliminacyjnej (np. posiłki z zaleceniami diety bezmlecznej, bezglutenowej, cukrzycowej). 6) Zamawiający zastrzega sposób przechowywania posiłków: dla posiłków gorących temperatura w czasie transportu powinna być utrzymana powyżej 65°C, natomiast dla posiłków schłodzonych temperatura w chwili dostarczenia nie powinna przekraczać 4°C. W takiej samej temperaturze posiłki powinny być przechowywane w klubie, do momentu ich wydania. 7) Wykonawca dostarczy posiłki, w ramach zabronowanej ceny usługi, w specjalnie do tego celu przeznaczonych pojemnikach (opakowaniach) gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw. 8) Zamawiający zastrzega, iż na etapie realizacji przedmiotu zamówienia rzeczywista liczba zamawianych posiłków uzależniona będzie od frekwencji dzieci w klubie dziecka danego dnia. O liczbie zamówionych posiłków w danym dniu Wykonawca informowany będzie do godziny 8.00. W oparciu o uzyskane informacje Wykonawca dostarczać będzie określoną liczbę posiłków. Zamawiający zapłaci jedynie za zamówione i dostarczone danego dnia posiłki. 9) W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających obowiązujące normy jakości produktów spożywczych, przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych, (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 poz. 1125 ze zm., rozporządzenia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach ), jak również normami HACCP. 10) Wykonawca zobowiązuje się do przygotowania i dostarczenia posiłków w dni, w które odbywają się zajęcia w żłobku tj. dni robocze - od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni świątecznych oraz innych dni, w których nie odbywają się zajęcia dla dzieci. 11) Wykonawca zobowiązuje się do wydawania posiłków zgodnie z jadłospisem i zgodnie z harmonogramem dla założonej liczby dzieci. 12) Wykonawca wystawiać będzie faktury/rachunek za każdy miesiąc, zgodnie z faktycznie dostarczaną liczbą posiłków na podstawie przedłożonego do akceptacji Zamawiającemu załącznika, określającego liczbę dzieci dla których zamówiono i dostarczono posiłki w każdym dniu. IV. TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA Usługa będzie realizowana w terminie od 01-02-2021 r. do 31.10.2021 r. w dni robocze.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe, żywienie zbiorowe
kody CPV 55321000, 55322000, 55521200
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Lubelskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Lubelskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe , żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10394880 2024-04-11
godz. 08:00
Warmińsko-Mazurskie Usługa żywienia pacjentów Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia pacjentów, w szczególności: przygotowywania z własnych produktów i codziennego dostarczania cało...
10431715 2024-04-18
godz. 10:00
Lubelskie Usługa cateringowa w zakresie realizacji programu „Opieka Wytchnieniowa dla Jednostek Samorządu Terytorialnego - edycja 2024 dla Domu Pomocy Społecznej „Pod Modrzewiami” w Szczebrze...
10427991 2024-04-19
godz. 12:00
Łódzkie Usługi w zakresie przygotowania, dostaw i dystrybucji posiłków dla pacjentów SPZOZ w Wieluniu Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych polegających na codziennym ...
10422397 2024-04-19
godz. 15:00
Świętokrzyskie Świadczenie usługi w postaci przygotowywania i wydawania gorących posiłków dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w lokalu Wykonawcy położonego na terenie mias...
10449254 2024-04-22
godz. 15:16
Kujawsko-Pomorskie ZZE.271.14.2024 Usługa cateringowa podczas Bydgoskiego Forum Energetycznego PRZEDMIOT POSTĘPOWANIA: 1 catering podczas Bydgoskiego Forum Energetycznego w Młynach Rothera zgodnie z załą...
10462841 2024-04-25
godz. 15:00
Kujawsko-Pomorskie Wybór wykonawcy usługi cateringu na wydarzenie w Ratuszu Staromiejskim-uroczysta sesja Rady Miasta Torunia IX kadencji w dniu 07.05.2024 r. o godz. 10.00
10413311 2024-04-26
godz. 14:00
Dolnośląskie Zabezpieczenie cateringu na Festynach Rodzinnych KGHM Polska Miedź S.A. Oddział Zakłady Górnicze Polkowice-Sieroszowice
10485180 2024-05-02
godz. 08:00
Mazowieckie Usługa cateringową polegającą na przygotowaniu i dostarczeniu posiłków do kuchenek oddziałowych Oddziałów Szpitala Wolskiego wg określonych przez Zamawiającego diet , odbioru odpa...
10484846 2024-05-07
godz. 11:00
Pomorskie Świadczenie usług cateringowych dla osób przebywających na pobytach wypoczynkowych w OSW „Koszarka" w Przebrnie k. Krynicy Morskiej, w okresie od 17.06.2024 r. do 08.09.2024 r. Przedm...
10457752 2024-05-09
godz. 10:00
Dolnośląskie Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług żywienia zbiorowego wraz z dystrybucją posiłków dla hospitalizowanych pacjentów Powiatowego Centrum Zdrowia w Kamiennej Górze Sp. z o.o...