Zlecenie 9181056 - ZAPYTANIE OFERTOWE ZAP/09/BAZA/2021/P na wykonanie i...
(zakończone) | Zamówienie 9181056|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2022-09-20 |
przedmiot zlecenia | ZAPYTANIE OFERTOWE ZAP/09/BAZA/2021/P na wykonanie i dostarczenie posiłków w ramach projektu pn. pt. Na Wesołej w Mysłowicach Prze dszkole Niepubliczne Motylek z oddziałem integracyjnym przyjemnie kolejne dzieci pod swoje skrzydła o numerze RPSL.11.01.03-24-00D1/20, Realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020. Opis przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa posiłków dla 40-osobowej grupy dzieci w wieku od 2,5 do 7 lat w przedszkolu zlokalizowanym w Mysłowicach, przy ul. Spacerowej 2, zgodnie z jadłospisem przygotowanym z uwzględnieniem potrzeb żywieniowych dzieci w wieku przedszkolnym. 2. CPV: Przedmiot zamówienia obejmuje następujący zakres, według Kodów Wspólnego Słownika Zamówień: 55520000-1 Usługi dostarczania posiłków 3. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych i częściowego wyboru ofert. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia zostaną odrzucone. 4. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 5. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostawę zestawów posiłków tj. śniadanie, II śniadanie, dwudaniowy obiad i podwieczorek, dla 40-osobowej grupy dzieci w wieku od 2,5 do 7 lat wraz z odbiorem odpadów pokonsumpcyjnych po posiłkach w okresie od 01.10.2022r. do 30.06.2023 r., z wyłączeniem przerw w pracy przedszkola określonych przez Zamawiającego. 6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany okresu dostawy oraz ilości posiłków, jeżeli nastąpią zmiany harmonogramu realizacji projektu. 7. Zamawiający zastrzega, że posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe: jadłospis powinien być urozmaicony: w ciągu jednej dekady (10 dni) nie może wystąpić powtarzalność tego samego rodzaju posiłku; otrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości z uwzględnieniem ich sezonowości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych: konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych; codziennie w ramach posiłku musi znaleźć się zielenina (nacie, koper, szczypiorek) w sezonach łatwo dostępnych w postaci świeżej. w jadłospisie powinny przeważać potrawy mięsne gotowane, duszone, okazjonalnie pieczone, surówki lub warzywa gotowane; do przygotowania posiłku zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli; przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz obowiązujące normy żywienia; wyklucza się posiłki typu fastfood, przygotowywane z proszku oraz sporządzane na bazie suszu lub półproduktów (np. mrożone pierogi, klopsy, gołąbki itp.), mięso nie może być MOM (mięso oddzielone mechanicznie). obiady muszą być przygotowywane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2017 r. poz. 149 z późn. zm.), normami żywienia oraz zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. 8. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z artykułów zakupionych przez Wykonawcę. 9. W sytuacjach szczególnych (np. zorganizowane wyjazdy dzieci), Zamawiający ma prawo zgłosić Wykonawcy inny sposób przygotowania posiłków – suchy prowiant, a Wykonawca jest zobowiązany do ich realizacji, po uzgodnieniu z Zamawiającym terminu i sposobu wykonania wymaganych dostaw. 10. Obiady muszą być przygotowywane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2017 r. poz. 149 z późn. zm.), normami żywienia oraz zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia im. prof. dr med. Aleksandra Szczygła. 11. Posiłki będą dostarczane w specjalistycznych termosach termoizolacyjnych gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury (min. 65ºC) oraz jakości przewożonych potraw. 12. Zamawiający posiada własne naczynia (talerze, kubki, sztućce). 13. Zamawiający przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z wyżywienia w przedszkolu. Koszty związane z wydawaniem posiłków, myciem naczyń, sprzątaniem po posiłku ponosić będzie Zamawiający. Powstaje w kontekście projektu RPSL.11.01.03-24-00D1/20 - Na Wesołej w Mysłowicach Przedszkole Niepubliczne Motylek z oddziałem integracyjnym przyjmnie kolejne dzieci pod swoje skrzydła |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | śląskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | śląskie |