Zlecenie 9181056 - ZAPYTANIE OFERTOWE ZAP/09/BAZA/2021/P na wykonanie i...

   
Zamówienie 9181056 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2022-09-20
przedmiot zlecenia
ZAPYTANIE OFERTOWE ZAP/09/BAZA/2021/P na wykonanie i dostarczenie posiłków w ramach projektu pn. pt. Na Wesołej w Mysłowicach Prze
dszkole Niepubliczne Motylek z oddziałem integracyjnym przyjemnie kolejne dzieci pod swoje skrzydła o numerze RPSL.11.01.03-24-00D1/20, Realizowanego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2014-2020.

Opis przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostawa posiłków dla 40-osobowej grupy dzieci w wieku od 2,5 do 7 lat w przedszkolu zlokalizowanym w Mysłowicach, przy ul. Spacerowej 2, zgodnie z jadłospisem przygotowanym z uwzględnieniem potrzeb żywieniowych dzieci w wieku przedszkolnym. 2. CPV: Przedmiot zamówienia obejmuje następujący zakres, według Kodów Wspólnego Słownika Zamówień: 55520000-1 Usługi dostarczania posiłków 3. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych i częściowego wyboru ofert. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia zostaną odrzucone. 4. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 5. Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostawę zestawów posiłków tj. śniadanie, II śniadanie, dwudaniowy obiad i podwieczorek, dla 40-osobowej grupy dzieci w wieku od 2,5 do 7 lat wraz z odbiorem odpadów pokonsumpcyjnych po posiłkach w okresie od 01.10.2022r. do 30.06.2023 r., z wyłączeniem przerw w pracy przedszkola określonych przez Zamawiającego. 6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany okresu dostawy oraz ilości posiłków, jeżeli nastąpią zmiany harmonogramu realizacji projektu. 7. Zamawiający zastrzega, że posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:  jadłospis powinien być urozmaicony: w ciągu jednej dekady (10 dni) nie może wystąpić powtarzalność tego samego rodzaju posiłku;  otrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości z uwzględnieniem ich sezonowości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych: konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych;  codziennie w ramach posiłku musi znaleźć się zielenina (nacie, koper, szczypiorek) w sezonach łatwo dostępnych w postaci świeżej.  w jadłospisie powinny przeważać potrawy mięsne gotowane, duszone, okazjonalnie pieczone, surówki lub warzywa gotowane;  do przygotowania posiłku zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych (ograniczone stosowanie tłuszczów zwierzęcych), stosowanie dużej ilości warzyw i owoców, w tym także, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli;  przy planowaniu posiłków należy uwzględniać zalecaną wartość energetyczną oraz obowiązujące normy żywienia;  wyklucza się posiłki typu fastfood, przygotowywane z proszku oraz sporządzane na bazie suszu lub półproduktów (np. mrożone pierogi, klopsy, gołąbki itp.), mięso nie może być MOM (mięso oddzielone mechanicznie).  obiady muszą być przygotowywane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2017 r. poz. 149 z późn. zm.), normami żywienia oraz zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia. 8. Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z artykułów zakupionych przez Wykonawcę. 9. W sytuacjach szczególnych (np. zorganizowane wyjazdy dzieci), Zamawiający ma prawo zgłosić Wykonawcy inny sposób przygotowania posiłków – suchy prowiant, a Wykonawca jest zobowiązany do ich realizacji, po uzgodnieniu z Zamawiającym terminu i sposobu wykonania wymaganych dostaw. 10. Obiady muszą być przygotowywane zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2017 r. poz. 149 z późn. zm.), normami żywienia oraz zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia im. prof. dr med. Aleksandra Szczygła. 11. Posiłki będą dostarczane w specjalistycznych termosach termoizolacyjnych gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury (min. 65ºC) oraz jakości przewożonych potraw. 12. Zamawiający posiada własne naczynia (talerze, kubki, sztućce). 13. Zamawiający przyjmuje na siebie wszelkie sprawy organizacyjne związane z bezpośrednim wydawaniem posiłków dzieciom korzystającym z wyżywienia w przedszkolu. Koszty związane z wydawaniem posiłków, myciem naczyń, sprzątaniem po posiłku ponosić będzie Zamawiający.

Powstaje w kontekście projektu
RPSL.11.01.03-24-00D1/20 - Na Wesołej w Mysłowicach Przedszkole Niepubliczne Motylek z oddziałem integracyjnym przyjmnie kolejne dzieci pod swoje skrzydła
branża Gastronomia, catering
podbranża żywienie zbiorowe
kody CPV 55520000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji śląskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora śląskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: żywienie zbiorowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10321326 2024-03-28
godz. 12:00
Mazowieckie o udzielenie zamówienia publicznego na usługi społeczne i inne szczególne usługi o wartości powyżej 750.000 euro w zakresie całodziennego żywienia pacjentów wraz z prowadzeniem buf...
10319418 2024-03-29
godz. 09:00
Śląskie Usługa przygotowywania posiłków Szpitala Kolejowego w Wilkowicach-Bystrej 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa przygotowywania posiłków na rzecz pacjentów Szpitala Kolejowego w Wil...
10342597 2024-04-05
godz. 09:00
Śląskie „Przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla uchodźców z Ukrainy w okresie kwiecień 2024 - wrzesień 2024 r.” 1) Miejscem docelowym świadczenia usług jest teren miasta Z...
10380030 2024-04-05
godz. 10:00
Opolskie Usługa cateringu - żywienie pacjentów SP ZOZ MSWiA w Opolu Żywienie pacjentów SP ZOZ MSWiA w Opolu ZP-3a/2024
10366221 2024-04-08
godz. 10:00
Małopolskie 1) Przedmiotem zamówienia jest zadanie pn.: Świadczenie usług mających na celu przygotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do Zespołu Placówek Oświatowych w Wiśniowej.2) Szczeg...
10442866 2024-04-22
godz. 12:00
Podlaskie „Usługa wyżywienia podopiecznych Regionalnej Placówki Opiekuńczo-Terapeutycznej w Ignatkach- Osiedle w okresie od dnia 1 maja 2024 r. do dnia 31 grudnia 2024 r. ” Przedmiotem zamów...
10442540 2024-04-23
godz. 08:00
Dolnośląskie WYBÓR WYKONAWCY USŁUGI ŻYWIENIA NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 4 WE WROCŁAWIU 1. Przedmiotem zamówienia jest realizacja usługi żywienia zbiorowego, w Przedszkolu nr 4 we Wrocławiu, z siedz...
10431565 2024-04-24
godz. 10:00
Łódzkie Przedmiotem zapytania jest usługa przygotowania i dostarczenia posiłków w formie cateringu składającego się z obiadu dwu daniowego oraz serwisu kawowego dla uczestników projektu do mi...
10451956 2024-04-25
godz. 10:00
Śląskie PROSIMY O SZCZEGÓŁOWE ZAPOZNANIE SIĘ Z TREŚCIĄ ZAPYTANIA OFERTOWEGO ORAZ WSZYSTKICH ZAŁĄCZNIKÓW. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usługi cateringowej podczas wydarzenia org...
10457186 2024-04-26
godz. 09:00
Mazowieckie Wycieczka do Krakowa 1. Wykonawca zorganizuje wycieczkę do Krakowa, czas wizyty 2 dni ( jeden nocleg), a weźmie w niej udział 15 osób ( +/- 2 osoby) . Wycieczka będzie zrealizowana w d...