Zlecenie 7275182 - Zapytanie ofertowe - przygotowanie i dostarczenie posiłków...
(zakończone) | Zamówienie 7275182|
---|---|
źródło | Internet |
data publikacji | 2020-01-13 |
przedmiot zlecenia | Zapytanie ofertowe - przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci żłobku Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostar czenie całodziennych posiłków dla dzieci w wieku od 1 do 3 lat do żłobka TALENCIK, mieszczącego się w Szczecinie przy al. Wojska Polskiego 69. Cel zamówienia Wybór Wykonawcy całodziennych posiłków dla dzieci w wieku od od 1 do 3 lat do żłobka TALENCIK, mieszczącego się w Szczecinie przy al. Wojska Polskiego 69. Przedmiot zamówienia 1. Przedmiotem zamówienia jest catering gotowych potraw dla dzieci w wieku od 1 do 3 roku życia, uczęszczających do Żłobka TALENCIK al. Wojska Polskiego 69 w Szczecinie. 2. Zakres zamówienia obejmuje świadczenie usług cateringowych – przygotowanie i dostarczenie we własnym zakresie posiłków oraz jego rozładunek do Żłobka TALENCIK al. Wojska Polskiego 69 w Szczecinie. 3. Usługa będzie dotyczyć 40 dzieci. 4. Określona dzienna ilość posiłków (40) jest ilością maksymalną, może ona ulec zmniejszeniu i nie może stanowić podstawy do wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń. 5. Planowane wielkości dziennych dostaw mają charakter szacunkowy, a rozliczenia dotyczyć będą faktycznie dostarczonych ilości posiłków. 6. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez dyrektora żłobka. Zamawiający powiadomi Wykonawcę o ostatecznej ilości posiłków najpóźniej do godziny 15:00 dnia poprzedniego składając stosowne zamówienie telefonicznie lub mailem. 7. Dostawa posiłków będzie odbywać się począwszy od dnia 03.02.2020 r. do dnia 31.01.2022 r. od poniedziałku do piątku z wyłączeniem weekendów, świąt i dni ustawowo wolnych od pracy. 8. Posiłki Wykonawca dostarczać będzie własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących właściwą ochronę i temperaturę oraz jakości przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczeń dystrybucji w żłobku realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. 9. Godziny dostarczania posiłków: godz. 7:30 – 8:00 – I i II śniadanie, godz. 10:00 – 10:30 – zupa i drugie danie. 10. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 5 dni roboczych (1 tydzień) i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. 11. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczanych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. 12. Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w Ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25.08.2006r. (Dz.U. z 2010r. nr 136 ze zm, Dz.U. 2019r. poz. 1252). łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy oraz zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady nr 852/2004/WE z dnia 29.04.2004r. w prawie higieny żywności i żywienia (Dz.U. UE L139 z dnia 30.04.2004r.). Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności z 2017 r. |
branża | Gastronomia, catering |
podbranża | żywienie zbiorowe |
kody CPV | 55321000, 55520000 |
forma | zapytanie ofertowe |
typ zlecenia | usługi, wykonanie |
kraj realizacji | Polska |
województwo realizacji | Zachodniopomorskie |
kraj organizatora | Polska |
województwo organizatora | Zachodniopomorskie |