Zlecenie 7936077 - ZAPYTANIE OFERTOWE NR 4/2021/ECWM/OWES Europejskie Centrum...

   
Zamówienie 7936077 (zakończone)
źródło Internet
data publikacji 2021-01-26
przedmiot zlecenia
ZAPYTANIE OFERTOWE NR 4/2021/ECWM/OWES Europejskie Centrum Współpracy Młodzieży zwane dalej Zamawiającym, zaprasza do składania of
ert w postępowaniu dotyczącym usługi przygotowania i dostarczania posiłków do prywatnych gospodarstw domowych na terenie powiatu inowrocławskiego w ramach mechanizmu zakupowego od PES/PS produktów lub usług związanych z przeciwdziałaniem skutkom wystąpienia COVID-19 w projekcie pn. „Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej w Toruniu”w ramach Priorytetu IX Solidarne społeczeństwo, Działanie 9.4 Wzmocnienie sektora ekonomii społecznej, Poddziałanie 9.4.1 Rozwój podmiotów sektora ekonomii społecznej. Postępowanie o udzielenie zamówienia prowadzone jest w trybie zasady konkurencyjności, która dotyczy wszystkich zamówień publicznych prowadzonych w ramach w/w projektu, przekraczających wartość 50 tys. PLN netto, tj. bez podatku od towarów i usług (VAT). 1. ZAMAWIAJĄCY Europejskie Centrum Współpracy Młodzieży 87-100 Toruń, ul. Wola Zamkowa 12A NIP: 9561032605 Tel. 518 395 428 2. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA I. Przedmiot zamówienia Przedmiotem zamówienia jest realizacja w ramach projektu „Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej w Toruniu” usługi przygotowania i dostarczania posiłków do prywatnych gospodarstw domowych na terenie na terenie powiatu inowrocławskiego, w postaci dwudaniowego obiadu, dla ok. 205 osób w terminie 04-28.02.2021r. w następujących miejscowościach: a) gmina miasto Inowrocław – 48 os. b) gmina Inowrocław – 40 os. c) gmina Pakość – 70 os. d) gmina Gniewkowo – 30 os. e) gmina Złotniki Kujawskie – 17 os. Każda z wymienionych gmin traktowana jest, jako oddzielna część zamówienia, na którą można złożyć ofertę. Wybór wykonawcy usługi zostanie dokonany spośród PES świadczących usługi polegające na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków. Zamówienie udzielane jest w ramach projektu „OWES w Toruniu” w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Kujawsko-Pomorskiego na lata 2014-2020, Oś 9 Priorytetowa Solidarne społeczeństwo, Działanie 9.4. Wzmocnienie sektora ekonomii społecznej, Poddziałanie 9.4.1 Rozwój podmiotów sektora ekonomii społecznej z Europejskiego Funduszu Społecznego, na podstawie procedury zakupu produktów i usług w podmiotach ekonomii społecznej (w tym w przedsiębiorstwach społecznych) w związku z przeciwdziałaniem skutkom wystąpienia COVID-19 Wspólny słownik zamówień (CPV): 55521000-8 – usługi w zakresie dostarczania posiłków do prywatnych gospodarstw domowych II. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowanie i dostarczanie posiłków w postaci dwudaniowego obiadu, przy uwzględnieniu zgłaszanych diet, dla ok. 205 osób w terminie 04-28.02.2021r. do prywatnych gospodarstw domowych na terenie powiatu inowrocławskiego. Wybór wykonawcy usługi zostanie dokonany spośród PES świadczących usługi polegające na przygotowaniu i dostarczaniu posiłków. 2. Zadaniem oferenta jest żywienie oraz dystrybucja dwudaniowych obiadów dla ok. 205 osób, przysługujące w zależności od diety w następujących gminach powiatu inowrocławskiego: a) gmina miasto Inowrocław b) gmina Inowrocław: Sikorowo, Tupadły, Krusza Duchowna, Gnojno, Jacewo, Orłowo, Latkowo, Kłopot, Borkowo, Słońsko, Pławinek, Stefanowo, Jaksice, Pławin, Marcinkowo, Łojewo, Góra, Cieślin c) gmina Pakość: Pakość, Wielowieś, Rycerzewko, Ludkowo, Węgierce, Giebnia, Kościelec, Rybitwy, Dziarnowo, Radłowo d) gmina Złotniki Kujawskie: Leszcze, Złotniki Kujawskie, Kobelniki, Tuczno, Bedzitówek, Będzitowo, Rucewo, Lisewo Kościelne, Pęchowo, Krężoły e) gmina Gniewkowo: Gniewkowo, Więcławice, Murzynko, Murzynno, Szadłowice, Żyrosławice. 3. Wsad do kotła (koszt surowca) nie może być mniejszy niż 8,00 PLN netto na osobodzień. 4. Wykonawca jest obowiązany do sporządzenia na podstawie przeprowadzonego rozeznania wśród odbiorców wsparcia, zestawienia liczby posiłków do wydania wg następujących rodzajów diet (szczegóły w zał. Zapytanie ofertowe): - Dieta podstawowa - Dieta lekkostrawna - Dieta lekkostrawna z ograniczeniem tłuszczu - Dieta cukrzycowa - Dieta wegetariańska - Dieta bezsolna. 5. Wykonawca jest obowiązany do zapewnienie minimalnej gramatury produktów i potraw gotowanych na jeden obiad: 1 Zupa 400 ml 2 Ziemniaki 400g 3 Kluski śląskie, kopytka 350g 4 Makaron do zup 20g 5 Sosy 80g 6 Dodatki warzywne do II dania np. surówki, marchewka z groszkiem, buraczki, kapusta biała duszona, jarzyny gotowane,surówka z kapusty kiszonej,surówka z jarzyn mieszanych, surówka z kapusty białej, ogórek kiszony, mizeria, kalafior, brokuł, sałata zielona, surówka z pora, surówka z kapusty pekińskiej, surówka z marchwi, 15Og 7 Udko z kurczaka 1 szt. 8 Potrawka z kurczaka 180g, mięso -100g, 80g sos 9 Filet z kurczaka 100g 10 Zrazy zawijane 80g 11 Sztuka mięsa 120g 12 Kotlet mielony 100 g 13 Pieczeń wieprzowa + sos 120-150g 14 Kotlet schabowy 100g 15 Wątroba duszona 160g 16 Gulasz wieprzowy, wołowy 180g: mięso 100g, sos-80g 17 Spaghetti Makaron90g, mięso mielone 50g, pieczarki 60g, sos 80g 18 Fasolka po bretońsku Fasola 150, wędlina- beczek 70g, 19 Papryka faszerowana Mielone70g, ryz 20g, papryka 250g, sos 80ml 20 Klopsiki, pulpet 80g 21 Ryba w jarzynach 1000gryba, jarzyny - 50g 22 Ryba pieczona 100g 23 Filet z ryby smażony 100g 24 Kotlet/pulpet z ryby 80g 25 Risotto z mięsem drobiowym i jarzynami 200g 26 Jaja sadzone 2szt 27 Bigos 400g 28 Łazanki z kapustą i mięsem 300g 29 Pyzy z mięsem 300gg 30 Kotlet z jaj 80g 31 Gołąbki z mięsem i ryżem / sos Mielone70g, kapusta 250g, ryż 20g, sos 80g 32 Naleśniki z serem 250g 33 Naleśniki z dżemem 150g 34 Placki ziemniaczane 300g 35 Makaron z serem białym 200g 36 Makaron do II dania 100g 37 Makaron z mięsem i warzywami 300g 38 Ryż z jabłkami 300g 39 Ryż na sypko 100g 40 Pierogi ruskie 300g 41 Pierogi z kapustą, mięsem i pieczarkami 300g 42 Kasza na sypko 100g 43 Kompot lub herbata 200ml 44 Pieczarki w sosie śmietanowym Pieczarki 150g, smiet 20g, sos 80 6. Wykonawca powinien złożyć do oferty przykładowy jadłospis tygodniowy dla diety podstawowej i diety lekkostrawnej z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów z podaniem gramatury, kaloryczności posiłków oraz składu jakościowego posiłków. 7. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany diet, jak również, co do ilości posiłków w zależności od potrzeb i liczby odbiorców. 8. Wykonawca zobowiązany jest podać w ofercie całkowitą cenę posiłku wraz ze wszystkimi kosztami, w tym z kosztem dowozu, pojemników i sztućców jednorazowych. 9. Wykonawca zobowiązany jest do dowiezienia posiłków pod adres zamieszkania odbiorców, w godzinach 12:00-16:00, zachowując najwyższy poziom, jakości świadczonych usług, a mianowicie dostarczone produkty żywnościowe będą świeże i powinny być przyrządzone w dniu dostawy, przy zapewnieniu odpowiedniej temperatury posiłku w momencie podania. 10. Dostarczanie posiłków dla poszczególnych odbiorców, prowadzone będzie przez pracowników Wykonawcy, zobowiązany jest do posiadania sanepidowskiej książeczki zdrowia. 11. W przypadku zmian ilościowych w realizowanym zleceniu, będą one przekazywane przez Zleceniodawcę do godziny 12:00 dnia poprzedniego. 12. W wyjątkowych sytuacjach Zamawiający, będzie podawał uzupełniające zlecenia ilościowe (z podziałem na diety) o godzinie 7:00 rano na dzień bieżący. 13. W razie braku możliwości wywiązania się przez Wykonawcę z obowiązku przygotowania posiłków, Wykonawca zobowiązany będzie na swój koszt we właściwym czasie do wyżywienia pacjentów przez osobę trzecią (PES), bez ponoszenia dodatkowych kosztów przez Zamawiającego. 14. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania dokumentacji potwierdzającej liczbę dostarczanych posiłków do poszczególnych odbiorców i do odebrania dokumentacji potwierdzonej przez Zamawiającego. 15. Zamawiający ma prawo do kontrolowania gramatury ilości dostarczanych produktów zgodnie z jadłospisem. 16. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli zgodności rodzaju posiłków z zamówionymi dietami oraz wielkości porcji. 17. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. Nr 171 poz. 1125 z późn. zm.) oraz do przestrzegania reżimu sanitarnego wskazanego przez Głównego Inspektora Sanitarnego w związku z trwającą pandemią. 18. Wykonawca, świadczący usługi w ramach przedmiotu zamówienia, zostanie zaangażowany w ramach projektu na okres od dnia podpisania umowy do 28.02.2021r., przy czym wykonanie zamówienia odbywać się będzie zgodnie z harmonogramem określonym ściśle przez Zamawiającego (zmiany harmonogramu mogą być dokonywane wyłącznie przez Zamawiającego). 19. Zamawiający przewiduje realizację łącznie zleceń na przygotowanie i dostarczenie ok. 5.125 posiłków, przy czym szczegółowa specyfikacja każdego zlecenia, określana będzie przez odpowiadającego za realizację zadania, pracownika Zamawiającego. 20. Wykonawca świadczył będzie usługi na podstawie umowy cywilnoprawnej. 21. Wykonawcy przysługiwać będzie wynagrodzenie za faktycznie zrealizowane usługi, na podstawie przedłożonej Zamawiającemu kompletnej, wypełnionej dokumentacji, udostępnionej przez Zamawiającego oraz wystawionych faktur. 22. Zamawiający nie zapewnia środka transportu w celu świadczenia usług – Wykonawca zapewnia sobie środek transportu we własnym zakresie. 23. Wykonawca będzie ściśle współpracował z kadrą OWES, a jego praca będzie poddana stałemu monitoringowi w/w osób. Zamawiający zastrzega sobie prawo do kontroli zlecenia na każdym etapie jego realizacji. 24. Zamawiający dopuszcza możliwości składania ofert częściowych na wyżej wymienione usługi (maksymalnie 5 części). 25. Zamawiający dopuszcza powierzenia realizacji zamówienia podwykonawcom w zakresie transportu, pod warunkiem spełniania przez podwykonawcę definicji PES. 26. Zamawiający zastrzega sobie prawo odstąpienia, bądź unieważnienia Zapytania Ofertowego bez podania przyczyny.
branża Gastronomia, catering
podbranża usługi cateringowe
kody CPV 55521000
forma zapytanie ofertowe
typ zlecenia usługi, wykonanie
kraj realizacji Polska
województwo realizacji Kujawsko-Pomorskie
kraj organizatora Polska
województwo organizatora Kujawsko-Pomorskie

Zamieszczone dane to tylko fragment informacji – aby uzyskać dostęp aktywuj darmowy test lub zaloguj się

WYŚWIETL PODOBNE ZAMÓWIENIA Z BRANŻY: usługi cateringowe

       
nr Termin Organizator Przedmiot
10341521 2024-03-29
godz. 10:00
Dolnośląskie Usługi cateringowe i organizacji imprez Część 1: Zadanie nr 1 – Usługi w zakresie organizacji imprez – organizacja konsultacji społecznych związanych z opracowaniem nowej Strateg...
10346440 2024-03-29
godz. 23:59
Świętokrzyskie Świadczenie sukcesywnych dostaw artykułów spożywczych oraz cateringu dla Uczestników projektu „INTEURO - program integracji i aktywizacji zawodowej cudzoziemców w Województwie Świ...
10342522 2024-03-29
godz. 23:59
Lubelskie Zapewnienie cateringu w związku z realizacją przedsięwzięcia pt. Utworzenie i funkcjonowanie Branżowego Centra Umiejętności w dziedzinie „prace budowlane” zamówienie dotyczy zape...
10383524 2024-04-02
godz. 14:00
Mazowieckie Usługa cateringowa świadczona w dniu 05.04.2024 r. w godzinach 10:00 – 19:00 w Warszawie przy ul. Chodakowskiej 35 w hali Labo Przedmiotem zamówienia jest jednorazowa usługa cateringu...
10377927 2024-04-04
godz. 08:00
Świętokrzyskie Świadczenie usług cateringowych dla Uczestników projektu „INTEURO - program integracji i aktywizacji zawodowej cudzoziemców w Województwie Świętokrzyskim Powstaje w kontekście pro...
10335414 2024-04-04
godz. 09:30
Mazowieckie Przygotowywanie i dostawa własnym transportem do Domu dla dzieci z pieczy zastępczej w UA na ul. 3-go Maja 2 w Lublinie w odpowiednich pojemnikach zbiorczych posiłków składających się...
10300067 2024-04-04
godz. 12:00
Dolnośląskie Usługa transportu posiłków z kuchni przy ul. Warszawskiej dla pacjentów Klinik USK przy ul. Skłodowskiej, ul. Chałubińskiego i wyb. Pasteura we Wrocławiu oraz pacjentów USK przy ul....
10380030 2024-04-05
godz. 10:00
Opolskie Usługa cateringu - żywienie pacjentów SP ZOZ MSWiA w Opolu Żywienie pacjentów SP ZOZ MSWiA w Opolu ZP-3a/2024
10366221 2024-04-08
godz. 10:00
Małopolskie 1) Przedmiotem zamówienia jest zadanie pn.: Świadczenie usług mających na celu przygotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do Zespołu Placówek Oświatowych w Wiśniowej.2) Szczeg...
10379651 2024-04-08
godz. 10:00
Lubuskie 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych na potrzeby Departamentu Gospodarki i Rozwoju Urzędu Marszałkowskiego Województwa Lubuskiego w Zielonej Górze w roku 202...